Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@pmb
prolazi bez dažbina. išlo na carinu i carina lupila ne podleže c.pregledu [emoji23]

gužva i puštaju mnogo više nego obično [emoji41]

@tequila
stiglo ti je danas pa može da preskoči carinu kad stiže subotom i nedeljom uvek ide na carinu pa oni vraćaju [emoji39]

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
cd8fe8ec4171e876df0eadb4c84049e0.jpg

Ovo je obicno slucaj kada paket stigne u nedelju. Posto Posta radi, po pravilu ga prosledjuje na carinu, a carina odradjuje svoje u ponedeljak. Subotom carina radi i ako nema pregleda, prosledjuje se na otpremu. Bas takav slucaj imam ovog vikenda. Sve sto je stiglo u subotu, dobio sam danas, a ono sto je pristiglo u nedelju, stize mi na kucu sutra.

Normalno je sad ostaje da se vidi da li ce ti naplatiti carinu, evo moj primer od danas, meni nisu slali na carinu :D

28.12.2018 19:24:00 CN-51001020 Prijem
03.01.2019 09:41:00 CN- Prispeće
21.01.2019 10:31:32 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
21.01.2019 12:29:12 11003 IZMENIČNA POŠTA - 11200 GPC BEOGRA Otprema

Nema nista da se placa. Paket stize sutra na kucnu adresu.

Screenshot_1.png

Jel moguce da ne isporucuju ove sa pracenjem ako imam post restant, nisam dobijao ceduljice da je bio postar.

Status "nadoslanje" se meni pojavio kad sam intervenisao da sa pogresne poste (Rakovica) posalju na pravu (Zvezdara).

Pitao me je @milicevic oko post restanta pa neka ovde bude da svi vide.

Odes u postu kojoj pripadas u deo gde se podizu preporucene posiljke i paketi ne u deo gde placas racune.
Trazis od sluzbenika na salteru da zelis da otvoris zahtev za post restant ili cuvanje posiljki 30 dana.
Treba licna karta i 23 dinara.
Sluzbenik popuni neki papir ti potpises i to je to, od tog dana pa narednih 29 ili 30 oni ti cuvaju posiljke i ne raznose ih na adresu.
Onda kada imas vremena navratis i proveris da li je ista stizalo.
Posiljke iz policije, suda, drzave ne cuvaju.

Stiglo je jutros u 10h, nista nisu naplatil,i a ogroman paket, mislim da su ga kroz rengen provukli da nisu otvarali nasi, inace na sajtu poste i track17, jos uvek stoji da je paket u mojoj posti u otpremi, ponekad je fizicki rad i dostava brza od online azururanja :D

Pitao me je @milicevic oko post restanta pa neka ovde bude da svi vide.

Odes u postu kojoj pripadas u deo gde se podizu preporucene posiljke i paketi ne u deo gde placas racune.
Trazis od sluzbenika na salteru da zelis da otvoris zahtev za post restant ili cuvanje posiljki 30 dana.
Treba licna karta i 23 dinara.
Sluzbenik popuni neki papir ti potpises i to je to, od tog dana pa narednih 29 ili 30 oni ti cuvaju posiljke i ne raznose ih na adresu.
Onda kada imas vremena navratis i proveris da li je ista stizalo.
Posiljke iz policije, suda, drzave ne cuvaju.

A kakva je situacija sa paketima sa carine, tj kad treba da platis carinu na paket? Nesto sumnjam da ce da cekaju toliko dugo da platis.

Stiglo je jutros u 10h, nista nisu naplatil,i a ogroman paket, mislim da su ga kroz rengen provukli da nisu otvarali nasi, inace na sajtu poste i track17, jos uvek stoji da je paket u mojoj posti u otpremi, ponekad je fizicki rad i dostava brza od online azururanja :D

Carina u principu otvara sve vece i teze pakete. Desava se po neki put, da "lobuju" neki veci paket, ali to verovatno nije stvar srece, (u vecini slucajeva I jeste), vec njihove prebukiranosti, pa su mozda na osnovu tezine procenili da ga ne treba otvarati, da ne bi gubili vreme. Meni je skoro jedan veci paket prosao, za koji sam bio ubedjen 100 posto da ce ici na carinu, medjutim, nista. Ali su me zato docekali na drugom, koji je mnogo manji i laksi od tog paketa i evo vec 10 dana se razvlaci "podnosenje na carinski pregled", a kada ce biti zavrseno, to niko ne zna.

FireShot Capture 1 - Track your shipment_ - https___track.bpost.be_btr_web_#_search.png
Spominjao sam problem sa posljikom iz Belgije. Cak i na nasoj posti pokazuje samo prijem i prispece i to za 21. decembar.
Evo vec mesec dana cekam, ne znam sta je po sredi ali neuobicajeno dugo se ceka

Pogledajte prilog 264473
Spominjao sam problem sa posljikom iz Belgije. Cak i na nasoj posti pokazuje samo prijem i prispece i to za 21. decembar.
Evo vec mesec dana cekam, ne znam sta je po sredi ali neuobicajeno dugo se ceka
A sta ti kaze pracenje na aliexpressu. I meni nije 17track izbacivao status dok nisam rucno odabrao i nasu postu.

Отправлено с моего SNE-LX1 через Tapatalk

A sta ti kaze pracenje na aliexpressu. I meni nije 17track izbacivao status dok nisam rucno odabrao i nasu postu.

Proverio sam na 17track i isto oznacio nasu postu i opet poslednja promena 24.12. Na jos par mesta proverio o svuda pise In transit. Ili se tripujem bezveze ali opet mi cudno da je mesec dana in transit.
Nisam proveravao tu, mozes li mi poslati link i gde se vidi najpreciznije i merodavnije ?
Nisam cesto narucivao, ali uglavnom iz Estonije i to maksimalno 10 radnih dana sam cekao proizvod.

Taman kada sam hteo da pokrenem dispute za noževe pojavile se informacije o praćenju. Navodno se paket nalazi u Španiji, Ascendia neki kurir, nikad čuo. Piše da je švajcarska pošta kao što bi i trebalo. Baš da vidim da li će i za koliko stići i da li će na kraju Kinez ispasti pošten.

Taman kada sam hteo da pokrenem dispute za noževe pojavile se informacije o praćenju. Navodno se paket nalazi u Španiji, Ascendia neki kurir, nikad čuo. Piše da je švajcarska pošta kao što bi i trebalo. Baš da vidim da li će i za koliko stići i da li će na kraju Kinez ispasti pošten.
Proveri na global.cainiao.com ako ti pise destination serbia onda si ok,na nekim sajtovima imas cak da ti pise i tvoje ime da tebi ide posiljka

Naručio 13.01.2019 neke nosače za kablove. Već 16.01.2019 napustili Kinu,a danas 24.01.2019 dostavljeni na kućnu adresu. U pitanju je 4PX Singapore Post. Ne znam da li sam ikada imao ovako brzu dostavu do sad.

Sent from my Xiaomi Redmi Note 5

@ubabic

Nije to nista neuobicajeno za Singapore Post.
Isto i za PTT Turkey.

Naručio 13.01.2019 neke nosače za kablove. Već 16.01.2019 napustili Kinu,a danas 24.01.2019 dostavljeni na kućnu adresu. U pitanju je 4PX Singapore Post. Ne znam da li sam ikada imao ovako brzu dostavu do sad.

Sent from my Xiaomi Redmi Note 5

I kod mene Singapur obara sve rekorde. 2 paketa narucena 15.01, danas dobio na kucnu adresu. 9 dana sve ukupno.

Dobio sam rano jutros od AliExpress mail da je paket stigao na destinaciju. Na AE app stoji "Accepted by Last Mile Carrier", na 17track Has arrived at the place of delivery, na poštinom sajtu i dalje samo CN prispece od 18. januara...Ne znam jesu nasi spori sa azuriranjem ili... Pa ako neko zna da protumači [emoji16] Hvala!

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

Dobio sam rano jutros od AliExpress mail da je paket stigao na destinaciju. Na AE app stoji "Accepted by Last Mile Carrier", na 17track Has arrived at the place of delivery, na poštinom sajtu i dalje samo CN prispece od 18. januara...Ne znam jesu nasi spori sa azuriranjem ili... Pa ako neko zna da protumači [emoji16] Hvala!

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

Jeste, azuriranje ide nesto sporije. Imao sam par slucajeva sa posiljkama preko Singapura narocito, gde Aliexpress I 17track objave da je posiljka stigla na destinaciju, a kod nase poste nista. Nekada se prispece kod nas pojavi kasnije uvece (malo verovatno), a u 99 posto slucajeva tek sutradan, tako da, ako ne bude veceras, ocekuj objavu sutra, tokom prepodneva. Barem je meni tako bilo. Ako je manji paket, procice I carinu sutra, pa ga ocekuj u ponedeljak.

Poslednja izmena:
biće ujutru evidentirano :)

RY475...CN ( porudzbina 31.12 )
RY482...CN ( porudzbina 4.1 )

2019-01-13 Shipped by air
2019-01-19 00:10:00 Airline departed from original country

Jos uvek nema promene statusa

UI0627...CN ( porudzbina 2.1 ) - isporuceno 21.1

a kakvu promenu statusa očekuješ sa TN koji počine na U???? sve što si mogao da vidiš video si i dalje nema, sad se nadaj da će stići [emoji41]

ha ha sorry

kad mešaš babe i žabe [emoji39]

Posiljka od 2$ , bez pracenja je stigla.

Vredne stvari - posiljke sa pracenjem su jos uvek negde u tranzitu....

Pitam se gde je tu logika ???

Pitam se gde je tu logika ???

Pošiljke bez praćenja idu po sistemu "šalji dalje", samo ih sortiraju po regionu gde idu, ubace udžakove i teraj.
Pošiljke sa praćenjem se zaustavljaju na svakom punktu gde ima skeniranja pošiljki a video si da takvih i pre izlaska iz kine ima ponekad i 10-15, i na svakom punktu je gužva.

Zamisli da treba da odradiš ličnu kartu, vozačku, pasoš, izvod iz matične knjige rođenih, uverenje o državljanstvu, zdravstvenu knjižicu i da je svaka stavka na posebnom šalteru i da ispred tebe ima na stotine ako ne hiljade drugih koji čekaju, ne bi završio za mesec dana, to je pošiljka sa praćenjem :D

Pozdrav, narucio sam preko Gearbest tv box uz shipping opciju "via registered airmail". Pretpostavljam da to znaci da je sa pracenjem. Danas sam dobio mail i reference number, i on je u obliku UI.....CN, ali pise "can not be tracked". Dakle, zeleo sam pracenje, a po ovome ispada da ga nema. Jel zna neko o cemu se radi?

.

@amadeusss

Znamo i vec smo napisali bar 100 puta - tvoje je samo da procitas sta je pisano na prethodne 2-3 strane :-devil-:

UI...CN je posiljka bez pracenja . Stizale su za 20-ak dana , ali posto su sada u Kini praznici , vreovatno ce vreme dostave biti nesto duze

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno