Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jel ova pošiljka u avionu za srbiju ili?
2af2f5d72928c6098e3ebf5183a90b10.jpg

Sent from my MI 8 using Tapatalk

@Miksat

Nije :mad:

Cekaju na teminalu u Pekingu minimum 6 dana.

U najboljem slucaju stize u Srbiju oko 15.februara

To Shipped by airline i Airline Shippment znači da je paket predat avio kompaniji i da je "pokušan" utovar na avion. Prvi put su probali utovar 22.og pa pošto se status ponovio 24.og znači da je utpvar pokušan ponovo. Tek ako posle par dana nema ponavljanja statusa Airline Shippment onda znači da je u avionu.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Jeste. Shipped by airline znaci da je na terminalu za utovar u avion. Airline shipment znaci da je poslat i da je napustio Kinu. Vremenski razmak izmedju Shipped by airline I Airline shipment moze biti od 1 dan I vise (u mom slucaju 1-3 dana), kako kada i u zavisnosti od guzve na aerodromu. Moze da se desi da se ponovi Airline shipment status, mada mislim da je to registracija na nekom drugom aerodromu na kome je posiljka prispela (pretpostavljam). Prosle godine desavalo mi se da se Airline shipment ponovi po nekoliko puta (4-5 puta). Ubrzo, nakon par dana, posiljka je bila u nasoj posti. Sada se to retko dogadja, tako da u najvecem broju slucajeva, nakon prve objave Airline shipment, vise nema promene statusa do dolaska u Srbiju.

Pozdrav, narucio sam preko Gearbest tv box uz shipping opciju "via registered airmail". Pretpostavljam da to znaci da je sa pracenjem. Danas sam dobio mail i reference number, i on je u obliku UI.....CN, ali pise "can not be tracked". Dakle, zeleo sam pracenje, a po ovome ispada da ga nema. Jel zna neko o cemu se radi?

.

Ja sam isto juce narucio preko Gearbest-a, sa trackingom i danas dobio broj preko holandske poste. To je bila najjeftinija opcija sa pracenjem (1,96 evra). Platio sam preko Paypal-a. Pretpostavljam da si verovatno negde promasio opciju registrovane poste, jer po default-u ide free shipping, neregistrovana posiljka.

Ovi izgleda vratili ponovo stare statuse na posti da li jos neko u skorije vreme posle svih statusa podnosenje na carinski pregled imao status RS, 10200 GPC BEOGRAD, Otprema.

Poslato sa SNE-LX1 uz pomoć Tapatoka

Na tri pošiljke koje su na carini je ovaj status
f2929cf2719b917c252144872c2a3f56.jpg

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока

Vratili se ljudi starim statusima koji su korisceni pre 5,6 godina. Ili su toliko nagomilali pakete pamsad pustaju sve da bi smanjili cekanje i gomile.

Vrlo moguce da su velike guzve. Meni paket od 22. pise da je “Za carinu”

Moj je na carini jos od 15. Januara.

Mislim da je ovo još na carini. Otpremili bi isti dan u matičnu poštu da izašlo sa carine.

Pre par dana mi je stigla pošiljka sa carine. Tamo je bila 15 dana. Tako da ne očekujem ni ove pre. Inače, od 21-og su na carini.

Sutra javljam detalje. Nekako "ne osecam" da ce da stigne skoro, al osecam da ce da me oderu kao vola :)
E Hektore "osecaji" su nam identicni. Mada su meni odgovorili na mail koji sam im poslao sa screenshotovima iz banke i sa alija. Mislim da mi ne gine dve crvene minimum za crinu i pdv.

Sta su ti odgovorili ?
Meni ne gine mnogo vise koliko mi se cini. Uzeo sam tel na nekom popustu, a ako mi sibnu carinu na punu cenu, ima da se besim iz momenta :)

Na tri pošiljke koje su na carini je ovaj status
f2929cf2719b917c252144872c2a3f56.jpg

Meni je IP camera bila na carini od 10. januara. Dobio je na kucnu adresu 25.01. Platio 600 din PDV. Ovakav status kakav je I kod tebe imao sam 24.01, sto znaci da ti posiljka stize sutra na kucu, uz racun :) Juce je bila subota, pa se dostava pomera za ponedeljak. Sutra ujutro bice u tvojoj posti za dostavu.

Screenshot_20190127-212354.jpg

Poslednja izmena:
Meni je IP camera bila na carini od 10. januara. Dobio je na kucnu adresu 25.01. Platio 600 din PDV. Ovakav status kakav je I kod tebe imao sam 24.01, sto znaci da ti posiljka stize sutra na kucu, uz racun :) Juce je bila subota, pa se dostava pomera za ponedeljak. Sutra ujutro bice u tvojoj posti za dostavu.

Pogledajte prilog 264773
Bili bi lepo da mi dostave sutra, prekosutra. Da ne čekam 15 dana. Javljam sutra ako promene status.

Da li je neko imao isporuku preko Aliexpress premium shipping ko isporucuje posta ili post express..

Je l' se ovo vraća nazad pošiljaocu ili?
777d1dc3ee19de7d5ec1f71056df82fc.jpg
ebb20d677b47748ed83a05731136b18a.jpg

@ Miksat

Kinezi su prolupali :S::mad:

Sad su im praznici , tako i da posaljes poruku prodavcu ili otvoris dispute , cekaces dok ne pocnu da rade...
Strpi se jos par dana.

Nema zato sto status kasni jedan dan, i juce je bila nedelja pa nema statusa za taj dan. Verovatno ti danas postar donosi, i ja imam istu situaciju samo je moj paket duplo duze bio na carini.

Je l' se ovo vraća nazad pošiljaocu ili?
777d1dc3ee19de7d5ec1f71056df82fc.jpg
ebb20d677b47748ed83a05731136b18a.jpg

Da to vraćaju pošaljiocu, nije prošlo kinesku carinu iz nekog razloga. Probaj da pišeš prodavcu, da vidiš da li će da pošalje ponovo. Ako ti ne odgovara pokreni dispute za par dana.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Pisao mu isti dan, nije odgovarao, ali evo sada se promenilo, sve je ok...
b2c4edee2be8631664e11c994e93ab3a.jpg

Meni dva paketa stoje na ns carini, jedan od 10.1 a drugi od 14.1

Sta li oni (ne) rade da mi je znati...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno