Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@vanbasten

Ovaj paketic sto je danas stigao je sitnica od 2$.U Srbiju je stigao tokom vikenda i danas ( ponedeljak ) je isporucen.
Porucen 25.10 :)

I drugi je primer isporuke u roku od 10 dana :)
 
onda je problem kod nas, ja ti mogu dati 30 primera gde od kada udje cekam jos 15dana
 
Da se prijavim u ovoj temi, cao svima :D
Do sad sam zloupotrebljavao temu carina na posiljke, iz razloga sto nisam znao za ovu. Nema opravdanja.

Moje iskustvo sa pracenjem, 90% slucajeva bez problema, tu i tamo odluta posiljka.
Pre par nedelja jedna posiljka je sa carine otisla za Pozarevac, ali je sledeceg dana vracena i poslata za Pancevo (gde zivim).
Jedini "veci" problem sam, po prvi put, imao skoro, kada je posiljka umesto u Pancevo, poslata na Novi Beograd, i status je bio "Urucenje". Nije me zabrinulo sto je odlutala, nego sto je, po statusu, pokusana i dostava paketa na pogresnu adresu.
Poslao sam mejl na adresu jedinice Zemun, sledeceg dana oko podneva sam dobio odgovor da je paket pogresno prosledjen zbog iste ulice koja postoji i na Novom Beogradu. Uz izvinjenje i vrlo koretkan ton da je problem resen.
U medjuvremenu, na pracenju sam video da je odmah ujutru paket prosledjen iz "pogresne" poste.
U prilogu status.

Ono sto me sada brine je sto imam 3 posiljke za koje sam poslednji update dobio 23.10. , i od tada apsolutno nista! (naruceno sa banggood)
Status je "Already handed over to airlines for transportation". Obicno bude 3-4 ovakva statusa, po jedan dnevno, i onda stigne na carinu.
U drugoj temi ljudi napisali da je kod njih isto.
Da li je neki zastoj, ili nesto drugo u pitanju, nemam pojma. Ako ima neko informaciju, bio bih zahvalan. Ocu da kupujem dalje, al ne dok ovi paketi ne prodju :D
Prilog broj 2 je status ove posiljke.

Pozdrav
 

Prilozi

  • posiljka.JPG
    posiljka.JPG
    57.2 KB · Pregleda: 87
  • posiljka2.JPG
    posiljka2.JPG
    52.1 KB · Pregleda: 83
Ma to je "normalno" za kinesku postu. I meni je jedan air transport bio 20.10 , drugi 21.10 i od tad nista.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
 
Hvala za link, dao mi informaciju da je poslednji update od 23.10. "Air transport CNBJSA".

Narucio sam do sada dosta paketa iz Kine, ali nisam nikad imao ovakav status (i to za 3). Da cekam onda otpusenje :wc::d
 
@miki-bgd

Zadrzavanje u Pekingu je najcesce 6-10 dana.
Nemam sada sliku , ali imam primer kada je posiljka "zaglavila" 50-ak dana :hair:
 
Meni je vise od 15 dana. Nije bas veliki paket, a nije ni mali(produzni sa tri uticnice).

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
 
I meni stoji od 21.10. neko zagušenje ili Tranpova blokada.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk
 
Pa kakve veze ima Tramp on je na drugoj strani sveta.
U novembru i decembru su tradicionalno najveće gužve zbog praznika i kupovine poklona za iste. Kod nas se zbog carine gužva protegne i na Januar.
 
Kako saznati taj novi TN sto nasa posta dodeljuje posiljkama iz US? Znam da stiglo u Beograd i verovatno ceka carinjenje, ali osim toga nista.
Imao sam isti slucaj, kontaktirao prodavca i za par sati mi poslali novi broj koji je dodeljen. Nisam imao zivaca da pokusavam za zvanjem nase poste\carine

Послато са Lenovo A7600-F уз помоћ Тапатока
 
Izmenična pošta 28.10., danas (6.11.) je pošiljka prošla carinu. BG carina.
 
Sta se desava sa prokletom Kineskom postom ? Da nije avion pao kojim slucajem ili sta vec ?
Ovakvo nesto jedino se desava posle 11.11 i crnog petka znaci da ovoliko zakrcenje bude u Pekingu a navodno je poletelo.. Vidim da i drugi imaju istih problema, da li je iko probao da kontaktira Kinesku postu mozda.. posto ovo nije normalno nikako u ovom periodu.

Naime cak od 21.10. imam air transport i nista . To je 16 dana ( za 16 dana cesto stigne od momenta porucivanja ), a uobicajno vreme za koje paket sleti kod nas od trenutka poletanja u ovom periodu ili ranije jeste svega 3-4 dana, retko kada bude 6-8 dana.. Naravno posle 11.11 i kasnije dolaze velike guzve ali ovo je pre svega toga.

Dakle nije mi jasno kao da je pao avion ili nesto slicno.
 
Ma imam i ja, nije to ni poslato.
Kinezi lažovi.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
 
Ovo kašnjenje paketa je sve veće kako ameri stežu obruč. Ameri jesu na drugom kraju sveta ali i tvoj paket i paket od amera ide istim transportom za Beijing gde se usput i u Beijing-u razdvaja po terminalima. Sa obzirom da je smanjen broj paketa, a poznato je da kinezi ne šalju ako nisu napunili avion, brod, voz, itd... zato paketi verovatno čekaju po par dana i više dok se ne napuni transportni kontejner, bole ih uvo za 100 paketa koji idu u evropu, da ne spominjem mizeran broj za Srbiju. Što više ameri budu ****** to ćemo duže čekati svi na pakete. Verujem da će paketi od 11.11 stići normalnom brzinom, jer će biti više paketa u opticaju.
 
Ja mislim da si se ti malo ovde zabunio.. Ne znam kakve mi veze imamo sa Amerikom u ovom slucaju to prvo, jer let ide ka nama to jest Evropi znaci nemamo veze sa tim avionom koji ide za Ameriku i sta se tamo vec pakuje.
Drugo oko slanja ti mislis da ovi paketi idu u zasebnim avionima samo paketi :d E druze da je tako cena postarine bi ti bila tolika da ti se nikada ne bi isplatilo da narucis iz Kine. Paketi putuju u putnickom avionu u prostoru koji je namenjen za skladistenje i transport posiljaka, dakle sa putnicima koji sede najverovatnije gore dok se prtljag i paketi nalaze ispod njih i to tako putuje, nema sta da se ceka da se napuni i ne napuni nego se sledecim letom ili tim letovima koji su namenjeni za to odmah salje to sto ima...
 
@snorki11
Poslednjih par dana diskusija oko toga kakve veze imaju Ameri. Imaju. I lepo si objasnio.

Da dodam par stvari.
https://globaledge.msu.edu/countries/china/tradestats (Kad se klikne "VIEW ALL EXPORT/IMPORT TRADE PARTNERS" ima i nas na listi, negde dole. Iza Zambije.)
Ameri su kinezima glavni za izvoz. I ceo sistem tako funkcionise. Enormno velike kolicine robe cirkulisu kroz transport, pa im se isplati da daju jeftino postarinu.
Kad ameri stanu, ceo sistem se menja. Odavde mi mozemo samo da nagadjamo, ali je cinjenica da mnogo stosta u svetu zavisi od amera. Politika je tu glavna.

@Animal
Druze, mi ovde nikada ne mozemo da shvatimo koje su to kolicine robe na dnevnom nivou. Par kontejnercica u putnickom avionu... nema sanse.
Cuo sam pricu, jednom dnevno teretni avion ide iz Kine za Tursku (i to ne neki veci grad), a gde su ostali gradovi i zemlje.
Npr. banggood objavio https://blog.banggood.com/banggood-employees-teamwork-52843.html da su 2016. na 10 godina BG za 3 dana primili 1.800.000 porudzbina :zgran:

I sad kad se dodaju njihovi domaci tranziti, pa "presedanja", moze svasta da bude. Iako je u neku ruku logicno da avion sad ide direktno za Evropu, u praksi ne mora da znaci.
Evo i videa o shipping-u unutar amerike, moze da se stekne neka slika kako sistem funkcionise.
https://www.youtube.com/watch?v=y3qfeoqErtY

I ja mislim kao @snorki11 da je moguce da se ceka roba da se nagomila. Tako da, ajmo svi da narucujemo sto vise, pa napunimo avione :D
 
Poslednja izmena:
Šta mislite da li će mi stići ova pošiljka UN209799124CN, u pitanju je zaštitno staklo za ekran.

Sent from my HUAWEI P9 lite using Tapatalk
 
2018-09-27 23:55
Henan Zhengzhou Collection Center, has left, the next stop processing center

2018-09-27 21:54
Henan Zhengzhou Receiving and sending center, has been sealed

2018-09-27 13:23
Henan Zhengzhou Receiving and sending center, has been collected and sent

2018-09-23 10:09
Logistics orders have been created (fast selling platform)
 
Ja mislim da si se ti malo ovde zabunio.. Ne znam kakve mi veze imamo sa Amerikom u ovom slucaju to prvo, jer let ide ka nama to jest Evropi znaci nemamo veze sa tim avionom koji ide za Ameriku i sta se tamo vec pakuje.

Čitaj šta sam napisao, svi paketi prvo moraju da prođu transportom kroz Kinu do centra u Beijing-u i zastoj se pravi upravo u landline i air transportu do Beijing-a, paket od amera i tvoj paket ide istim transportom kroz kinu. Ako pratiš pakete videćeš da paket prođe barem 2-3 terminala (aerodroma) samo u Kini dok nestigne na glavni aerodrom u Beijing.

Drugo oko slanja ti mislis da ovi paketi idu u zasebnim avionima samo paketi :d E druze da je tako cena postarine bi ti bila tolika da ti se nikada ne bi isplatilo da narucis iz Kine. Paketi putuju u putnickom avionu u prostoru koji je namenjen za skladistenje i transport posiljaka, dakle sa putnicima koji sede najverovatnije gore dok se prtljag i paketi nalaze ispod njih i to tako putuje, nema sta da se ceka da se napuni i ne napuni nego se sledecim letom ili tim letovima koji su namenjeni za to odmah salje to sto ima...

Malo sutra to tako funkcioniše, ti misliš da pored svakog aviona stoji 10 kineza i rukama guraju pakete dok može da stane u tovarni prostor...... Ukratko, firma na primer Chinapost zakupljuje tovarni prostor veličine jedne palete do toliko i toliko kila, tih i tih dimenzija, ona to mora da uradi mesec dana unapred i da plati taj tovarni prostor bio on popunjen ili ne. Normalno njima se ne isplati da šalju svaki dan 100 paketa za srbiju a plaćaju zakup za celu paletu, nego oni lepo štekaju te pakete u svom magacinu pa šalju tipa jednom nedeljno punu paletu. Mislim, cela priča o logistici je mnogo šira, zato firme plaćaju debele pare za logistiku, tu su najveće uštede.
 
Singapurskom poštom paketi stižu normalno iz Kine, juče mi je stigla maska za telefon koju sam poručio pre 8 dana, a paketi koje sam poručio China Postom stoje na aerodromu od 21.10.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk
 
i meni sada stiglo 10ak singapurcana za 6 dana ali ce da bleje u srbiji bar 15 dana
 
Šta mislite da li će mi stići ova pošiljka UN209799124CN

Ja se jos uvek nadam da ce sitci UN1792...CN i UN1949...CN
status za obe je 2018-09-21 Outbound in sorting center

UB0082...SG
poruceno 25.10 meni isporuceno 5.11
isti dan jos 2 porudzbe UN..CN - videcemo kada ce stici

A da ne pričamo o tome koliko još stiže putničkih koji takođe nose cargo....

Meni se cak cini da nisu prikazali sve cargo letove za danas
 
Da se prijavim u ovoj temi, cao svima :D
Do sad sam zloupotrebljavao temu carina na posiljke, iz razloga sto nisam znao za ovu. Nema opravdanja.

Moje iskustvo sa pracenjem, 90% slucajeva bez problema, tu i tamo odluta posiljka.
Pre par nedelja jedna posiljka je sa carine otisla za Pozarevac, ali je sledeceg dana vracena i poslata za Pancevo (gde zivim).
Jedini "veci" problem sam, po prvi put, imao skoro, kada je posiljka umesto u Pancevo, poslata na Novi Beograd, i status je bio "Urucenje". Nije me zabrinulo sto je odlutala, nego sto je, po statusu, pokusana i dostava paketa na pogresnu adresu.
Poslao sam mejl na adresu jedinice Zemun, sledeceg dana oko podneva sam dobio odgovor da je paket pogresno prosledjen zbog iste ulice koja postoji i na Novom Beogradu. Uz izvinjenje i vrlo koretkan ton da je problem resen.
U medjuvremenu, na pracenju sam video da je odmah ujutru paket prosledjen iz "pogresne" poste.
U prilogu status.

Ono sto me sada brine je sto imam 3 posiljke za koje sam poslednji update dobio 23.10. , i od tada apsolutno nista! (naruceno sa banggood)
Status je "Already handed over to airlines for transportation". Obicno bude 3-4 ovakva statusa, po jedan dnevno, i onda stigne na carinu.
U drugoj temi ljudi napisali da je kod njih isto.
Da li je neki zastoj, ili nesto drugo u pitanju, nemam pojma. Ako ima neko informaciju, bio bih zahvalan. Ocu da kupujem dalje, al ne dok ovi paketi ne prodju :D
Prilog broj 2 je status ove posiljke.

Pozdrav

Takodje cekam paket.Paket ide preko China post. Od 23.10 sam dobio poruku Handed over to Airline/Transporter i od tada ni traga ni glasa. da li neko zna šta je u pitanju?
Jedan drugi paket koji sam kupio dosta kasnije stigao je preko singapurske pošte za 13 dana.
 
@branislav6874

Apsolutno nema pravila....
Trenutno preko Singapura ide veoma brzo , videcemo sta ce biti sada od 11.11

Meni je nekoliko paketica koji su poruceni posle ovih koje cekam stiglo preko ChinaPost - isto sitnice do par $ - UN..CN
( poruceni krajem septembra i pocetkom oktobra - stigli tokom oktobra )
 
Koliko se sada ceka na carini u proseku, imam jedan na cekanju pa cisto da znam kada da se nadam?

Послато са Lenovo A7600-F уз помоћ Тапатока
 
Takodje cekam paket.Paket ide preko China post. Od 23.10 sam dobio poruku Handed over to Airline/Transporter i od tada ni traga ni glasa. da li neko zna šta je u pitanju?
Jedan drugi paket koji sam kupio dosta kasnije stigao je preko singapurske pošte za 13 dana.
China Post je izgleda previše zagušen, ja imam pakete od 17.10 i 21.10 sa tim statusom i tako stoji.
Verovatno je veliki broj paketa stigao za slanje.

Kada mi naručujemo preko Alija i Gearbesta to se šalje sa niskim prioritetom, jer u avion prvo se pakuju pošiljke višeg prioriteta (EMS, ekspresne pošiljke, Premium shipping... ) pa ako ima mesta onda idu ove koje mi uzimamo (Registred Airmail,) pa tek onda pošiljke sa oznakom SAL.


Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk
 
Ja imam probleme sa China Post i PostNL pošiljkama. Od 16.10 kod nas stoji status "Prijem" i to je sve. Kod njih stoji status "the item is on transport to the country of destination" ili "shipped by airline".
Poručivao sam isključivo sa tracking brojem. Ne znam šta se dešava.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno