Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Onda je u mom slucaju cista slucajnost i jos jedan dokaz da nema pravila za koliko vremena ce posiljke da stignu ( a velika vecina stigne za 15 do 50 dana )

To je vise postalo "normalno" nekada mi neke stvari stignu ranije od nekih koje su porucene i po 10 dana pre njih, vise i ne obracam paznju, ako ne stignu za predvidjen period otvorim dispute, ako dodje posle dispute, obavestim kinez boja da je stiglo, da cu ponovo naruciti on neka ne posalje i to mu je to.

Послато са SM-G965F уз помоћ Тапатока

Stize mi paket iz USA, poslat preko APC Postal logistic broj je sa 16 cifara i imam pracenje dok je kod njih, kako bese sa tim posiljkama, menjaju im broj kad stignu do nas pa se ne vide vise ili?

Sent from my MI 6

Da naši im daju novi broj i onda ne vidiš više šta se dešava.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Ovo znaci da ocekujem sutra/pon?
a02d1e794991aebcccb83603f1c0c2ad.jpg

Još je rano da se kaže, ne zna se još da li ide na carinu ili ne.

U ponedeljak stiže, kad ima status "11003-11200 otprema" prošlo je carinu

Blago je reći da sam se šlogirao kad sam video ovoS2Valjevo.jpg
Ja sam u Beogradu, a u pitanju je telefon.
Šta radi carina(pošta)!!??!?!?

Najbolje pozovi poštu/carinu i pitaj da li je na tom broju za praćenje tvoje ime i adresa i šta se dešava sa tim paketom.
Nešto nije kako treba, kao da je bilo na carini u Beogradu, pa poslali u Valjevo, pa vratili nazad u Beograd na carinu.
Bolje zovi da ne pošalju paket nazad u Kinu.
Možda nije kompletna adresa na paketu.

Imam problem sa sajtom teechip.com šalje se navodno iz usa, dhl-om ili usps-op nerealno mi je da dva puta izgube pošiljku.
Jel to neka prevara, ili sistem ako prođe prođe.. kako povratiti pare?

Platio sam paypalom 8. avgusta, 26$ + 6$ internacionalni shipping. Naravno nije stiglo, dobio sam ovaj link:
https://webtrack.dhlglobalmail.com/?trackingnumber=GM275115280027056485
Posle 15tog avgusta više ni traga ni glasa. Pored imam i onaj usps broj UM289970239US ali ne znam šta mi vredi.

Tek drugog oktobra sam podneo claim, ali nisam imao mogućnost da tražim refund, samo da izaberem jednu od ponuđenih opcija, izabrao sam da nije stiglo. Odmah su kao šatro poslali drugi isti paket vrednosti 0 $ + 0 $ poštarina.
https://webtrack.dhlglobalmail.com/?trackingnumber=GM275115280036393380
Prošlo već mesec dana, naravno nije stiglo. Posle 7. oktobra na trackingu nema informacija.

Meni deluje da je na carini i dalje. A onaj status otprema u pogresan grad, kao da su ga greskom pustili. Valjda ce krenuti ka meni.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Šta se ovde dešava, prepakuju ili šta, da li ću dobiti novi TN, ili je već poslato, a ja nemam taj broj?

Prilozi

• tr.jpg
    tr.jpg
    77.2 KB · Pregleda: 116
Kako saznati taj novi TN sto nasa posta dodeljuje posiljkama iz US? Znam da stiglo u Beograd i verovatno ceka carinjenje, ali osim toga nista.

Ako je pošiljka prethodno imala validan broj za praćenje možeš da pozoveš carinu i da ih smaraš (ako ti se uopšte jave na telefon) da bi ti dali novi broj što, mislim da ne vredi cimanja ali ako nije imala validan internacionalni broj onda nikako...

Validan broj je u pitanju, pracenje je radilo do Beograda. NJ-NY-Abu Dhabi- BGD. Od kako je stigao u BGD pre tri dana, ne znam koji je status paketa. Razmisljam se da pozovem carinu ali me takodje kopka koliko ce samoinicijativno da odrezu carinu za proizvod koji ne postoji u domacoj ponudi. Da li ce se voditi Amazonskim cenama ili kako vec. U svakom slucaju sam spremio 400 dinara za prigovor ako mnogo odrezu carinu, a opet postoji mogucnost i da ocarine manje ako budu proizvod tretirali kao genericki kakvi se prodaju kod nas.

Ako ti je baš toliko bitno onda ih nazovi i pitaj, daš im stari i oni ti pronađu novi broj pošiljke...

Šta će carina da uradi to niko ne može da zna tačno, ostaje ti da sačekaš paket i vidiš.
Ti možeš i da im pošalješ mail sa dokazima gde se vidi koliko je artikal plaćeno zaista i u tom slučaju ti carine tačno ali, isto onoliko koliko se nadaš da neće preceniti, nadaš se i da će podceniti pa nećeš da šalješ dokaze jer ako podcene prolaziš bolje nego ako im pošalješ dokaze a ako ne pošalješ možeš i gore da prođeš :d

Mislim da sam za zadnjih 2-3 godine samo jednom čitao za situaciju gde su toliko veliku razliku u proceni napravili da se isplatilo podnositi žalbu jer ako žalba košta 400 dinara ( i taj iznos se ne vraća bez obzira na rešenje po žalbi) a carina treba da ti vrati 400 din zbog pogrešne procene ti si na nuli plus si još čekao x nedelja na rešenje po žalbi. E sad pitanje je za koliko se vredi cimati, ako treba da ti vrate 600 din realno ti ostaje 200, da li se za 200 dinara (ili 400, ili 600...) vredi cimati, pisati žalbu, čekati ponovo na paket! U većini slučajeva njihova procena je toliko uvećana da se ne isplati žaliti se tipa uzeli ti 600 dinara više a ti treba da platiš 400 da bi dobo nazad 600, znači uspeo si da spasiš 200 din a oni su ti umesto 600 dinara više, uzeli 400 dinara više. Ako se ne žališ dao si im 600... Njima dobro i ovako i onako :d

Sta se desava sa paketom dok traje zalba, ako stoji u posti zar nece oni da naplate lezarinu dok se ne resi zalba? To onda moze mnogo da izadje...

Fora je sto sam ja proizvod platio 49 evra plus postarina. On u Sloveniji kosta 105 evra, kod nas nema da se kupi. Tako da procena moze veoma da se razlikuje. Slicni (kineski) proizvodi koji se prodaju kad nas ne prelaze 3000 dinara.

Ako si naručio sa Amazona poslaće račun pa će cariniti po njemu.
Većina šalje račun uz paket samo Kinezi ne šalju ili šalju lažne cifre.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Evo i nastavka priče:
S2VaBG.jpg
Bio sam u pravu.
Status otpreme za Valjevo, umesto za Beograd bio je neka greška.
Malo su hteli da se našale sa mnom:smash:

Dali neko zna koliko se ceka posiljka preko postNL poste i dali paket ide za Holandiju pa tek za Srbiju.Narucio sam paket 19.10 ali izgleda da je jos u Kini negde zakucao i nemrdapostnl.jpg

od kada napise na aliju da je uslo u zemlju prodje i 15 dana da ne dodje

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno