Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@ NIMARK

Da je linija bila isplativa ostala bi do BG , ovako je vracaju na staro - ide samo do Praga.
Uveli bi oni svakodnevnu cargo liniju da je realizovan projekat logistickog centra Alibabe u BG.

@Corvus Corax

Holandjani cesto kasne sa informacijama cak i na njihovom zvanicnom sajtu :( iako je posiljka u tranzitu.
pnl.jpg

Holandska posta je bas bas za izbegavanje, u svakom pogledu.

Ako moze neko da pomogne,broj za pracenje posiljke UH138713803TR,mala vrednost paketa baterija za telefon
Narucivao sam robu u vrednosti od 2 do 200 evra i nikad mi se nije desilo da cekam paket duze od mesec dana,a ovo sam narucio pre dva meseca

Biće još gore. Ukida se avionska linija Peking-Beograd.

https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2018&mm=11&dd=08&nav_id=1466850

BTW, ja čekam 10 pošiljki sa statusom Shipped by airline od 19.10.

Tako mi je drago sto sam presao na narucivanje iz UK i US. Samo da nam ne ukinu paypal ponovo ili nas ne stave na neku crnu listu. Vec smo na crnim listama ali moze biti i gore.

Moji paketi isto imaju status prijem ili shipped by airline. Ne ocekujem nista da stigne pre decembra. Ovo iz UK i US ocekujem ranije ali izgleda da je guzva na carini pa mozda se i to otegne.

Poslao mi kinez posiljku u vankuver. Otvoren dispute on se jos pravi lud. Na track17 chinapost sajtovima pise da ide u kanadu a na cainiao i track24 da ide u srb. Malo mi je ludo sa ide paket iz kine u kanadu pa srb.

Moguće je i da su pogrešili u pošti pri sortiranju paketa. Malo duže putuje ali na kraju ipak stigne u Srbiju (naravno ako je stvarno adresiran na tebe).

Poslednja izmena:
Kakva si negativna iskustva imao sa njima ?

Meni su sve posiljke do sada stigle u roku , jedino je pracenje pomalo problematicno.

Zena narucila neku garderobu iz USA - skoro 2 nedelje stajao paket u NL, paket na kraju zbog toga i zakasnio.

@ Jericho

Sudis samo na osnovu jednog slucaja ???

@ vanbasten

Moze biti i dupliran broj , a moze biti i greska...
Daj ( ako hoces ) broj za pracenje

Holandska pošta je ranije bila odlična, stizale su mi stvari sa Alija preko nje za 7-8 dana u Srbiju. U jednom momentu su počeli da dugo zadržavaju pakete u Holandiji pa se dostava do Srbije od 7 dana pretvorila u 30+, pa sam odustao od njih.
Švedska pošta je isto prilično spora, Malezijska je najgora ubedljivo preko njih ako uopšte i stigne stigne za 6 meseci od poručivanja.
China Post je pre bio vrlo dobar ali ih treba izbegavati krajem godine jer im je zastoj ogroman.
Tursku i Belgijsku poštu nisam koristio.
Najbrže za sada su po mom iskustvu Hong Kong pa onda Singapurska pošta.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

@ Jericho

Sudis samo na osnovu jednog slucaja ???

@ vanbasten

Moze biti i dupliran broj , a moze biti i greska...
Daj ( ako hoces ) broj za pracenje

Generalno ne, ali posle jednog tako loseg iskustva, izbegavam sve sto ide preko njih.

Sa Ebay-a , Juzna Koreja - Korea Post Air Small Packet - bez ikakve oznake za pracenje - poslato 31.10 , danas isporuceno

iz Kine

Singapurska 10-40 dana
Turska 10-30 dana
Kineska 10-75 dana
Holandska - 20-45 dana
Malezijska - 20-45 dana

Meni iz US stiglo za slicno vreme (9-10 dana) a paket iz Italije vec tri dana ceka na milanskom aerodromu, poslato pre 7 dana.

Hvala Sasa,na drugom sajtu za pracenje drugacije pokazujetracking baterija.PNG
kad sam cekao ovoliko sacekacu jos 10 dana

@neshale

Track24.ru nema nikakve podatke !!!

Pise samo da su uneli broj za pracenje u bazu kada si ti uneo upit
i pise da posiljka verovatno jos nije poslata.

Evo ti zvanicna stranica ( PTT Turkey )

http://gonderitakip.ptt.gov.tr/en/

tu ti lepo pise da je broj za pracenje generisan 17.07 i da se posle toga nista nije desavalo

na 17track takodje pise da je broj istekao.

Ubuduce , ako posle 10 dana od dana kada prodavac unese broj za pracenje nema podataka i prodavac nema dokaz da je posiljka u tranzitu , odmah pokreci dispute.

Opala, sve 3 posiljke stigle na carinu! :)

Poslednji update 23.10. da su na aerodromu, do sada nista.

Danas mi je stiglo u izmeničnu poštu ono što je stajalo u Pekingu od 21.10. Sinoć se promenio status u Airline Shippment i danas je stiglo.

Sva 3 paketa prosla carinu i krenuli ka Pancevu.
Mozda uspem sutra i da ih podignem.

Jao, ja tripujem da je petak pa cu u subotu ujutru da pokupim :D
Nista pre utorka.

Da probam i ovde:

Šta je "DHL Global Mail"? Redovna pošta ili normalan DHL? To jest - plaća li se špedicija ako se prekorači 50€

Dhl Global je klasična pošta, Dhl Express je brza pošta sa granicom od 50e i špedicijom preko.

Pozdrav ljudi, izvinjavam se verovatno je nobovsko pitanje, ali zanima me da li su mi ovde kinezi stavili kao da sam primio paket jer pise order complete, a naruceno tek pre 3 dana. Prvi put kupujem, pa mi nije sasvim jasno, na drugim predmetima imam ono da je u transportu, a ovde pise kao da je stiglo ili gresim ? Capture.PNG

EDIT: evo i tracking number UN465391981CN

Poslednja izmena:
Pozdrav ljudi, izvinjavam se verovatno je nobovsko pitanje, ali zanima me da li su mi ovde kinezi stavili kao da sam primio paket jer pise order complete, a naruceno tek pre 3 dana. Prvi put kupujem, pa mi nije sasvim jasno, na drugim predmetima imam ono da je u transportu, a ovde pise kao da je stiglo ili gresim ? Pogledajte prilog 260539

EDIT: evo i tracking number UN465391981CN

Ovo je obicno kada potvrdis prijem posiljke. Nakon toga ide "fund processing" kada Aliexpress prosledjuje pare prodavcu. Ako paket nisi primio, odmah kontaktiraj prodavca da vidis o cemu se radi I pokreci dispute, jer ovde se radi o ociglednoj gresci.

Lepo ti pise da jos nije krenulo iz kine:Полазиште : Кина - Кеш време: 2018-11-12 17:57:40(GMT+01:00)

2018-11-12 02:01
物流订单已创建(速卖通平台)

Prati na:https://www.17track.net/sr

Ok mi je to da nije krenulo, nego me bunilo ovo sto je na sajtu kao da sam primio paket, a ovamo ko zna da li ce stici

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno