Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako je obicna posta verovatno ces dobiti samo onaj papir da podignes u posti

Sent from my MI 6

Zavisi od tvog postara. Meni dostavlja i glomazne pakete, ali za vecinu samo ostavi papir, jer vecina ljudi nije ni kuci dok oni rade, pa ih i ne nose ;)

Ako kao status na pracenju posiljke pise Started customs clearance process a nakon toga Held by customs, da li to znaci da ce se paket sigurno otvarati ili da se to jos uvek ne zna?

Prvo je ono "dospelo u Srbiju" a drugo je verovatno "podnosenje na carinski pregled".
Obicno znaci, ali nije 100% sigurno. U stvari otvara se sigurno, ali nije 100% sigurno da ce biti naplacena carina, vec 99%.

Ako kao status na pracenju posiljke pise Started customs clearance process a nakon toga Held by customs, da li to znaci da ce se paket sigurno otvarati ili da se to jos uvek ne zna?
Da, ide na carinski pregled. Ali ne mora da znaci da ce ga otvarati. Zadnji slucaj sam imao da se zadrzao 3 dana na carini, ali paket nije otvaran, carinjen jeste, tj. prihvatili su cenu koju je kinez stavio i naplatili samo PDV. Mada mislim da slucaj vise spada u onih 1% koje je alfa spomenuo. Zavisi kakve srece budes.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

akp ne piše na poštinom sajtu onda ti je taj podatak nebitan tj verovatno upisan odokativno [emoji39]

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Na tom portalu ne pise nista konkretnije, genericki satus.

Kada kucam kod ovde http://global.cainiao.com/ poslednji status je Import clearance failure

Pa lepo ti piše da nije uspelo carinjenje... vratiće ga pošiljaocu:D

Šalim se naravno, ali ZAP ti je tačno napisao, ono na sajtu pošte je jedino relevantno (evo meni je prijavio juče dolazak u zemlju, pa još 2 statusa nakon toga - a na sajtu naše pošte ništa), danas se pojavio na sajtu pošte, prijem pa otprema i u ponedeljak je kod mene. Uvek je tako, to što na nekom stranom sajtu piše Started custom clearance ne znači ništa... to je generička poruka. Rečeno više puta, kada pošiljka uđe u zemlju jedini relevantan izvor praćenja je naša pošta. Imaju oni podatak... ali malo loše prevode, tj. brzaju...što kaže ZAP pišu odokativno... mada se nekad i na sajtu naše pošte preskoči neki status...

Inače milslim da 1 kg nije neka težina. Meni se dešavalo da poštar donese (bilo motorčićem sa koferom ili pick-upom) neke kabastije ili teže stvari. Ali sećam se da sam jednom za veći paket bio kući i zatekao u sandučetu izveštaj (možda ga nije doneo - nije imao vozilo i sl., a možda sam i ja u tom trenutku puštao vodu pa nisam čuo zvono, ko će ga znati). Kod mene (a verujem i u celoj Srbiji) je sve moguće. Jednom sam ih molio da zadrže paket 6 dana, rekli su nema šanse, maksimum je 5. Drugi put su me zvali posle 3 nedelje i pitali što ne dolazim, paket stoji već tri nedelje u pošti. A ja se još pitam što ne stiže (sa nkona, uglavnom stigne vrlo brzo), naravno nije mi ostavljen izveštaj, a nije bilo ni praćenja. Ljudi u pošti isti, šta više uvek isti rade pošto radi samo jedna smena tj. pošta radi samo pre podne. Hoću reći, ako ti sada donesu taj paket, ne znači da će i sledeći put:D

Jel može neko da mi objasni značenje statusa "Uručenje, naredna dostava"?

Hvala

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

znači da poštar nije stgao da ti uruči danas pa će to uraditi sutra

Da li se na osnovu onih bezveze trackinga može išta razaznati?

Poručio sam pre dva meseca neke jeftine artkle po jedan sa ebay-a i aliexpress-a. Jedan mi je stigao jako brzo u roku od 10-15 dana dok drugi nije nikad. Na žalost ne znam koji je stigao jer sam kovertu bacio kad sam otpakovao, navikao sam godinama da sve što poručim mi stigne. Prvi tracking SYKHA00066689 je sa ebay-a, drugi UC777522152CN sa aliexpress-a.

Prilozi

• ebay.png
    ebay.png
    38.5 KB · Pregleda: 87
  • ali.png
    ali.png
    53.9 KB · Pregleda: 87
http://parcelsapp.com/en
najbolja app za pracenje, mozes 5 pratiti u free verziji
300din godisnje se placa subskripcija i onda mozes pratiti kolko hoces posiljaka i imas notifikacije a i nestanu reklame

Da tako sam i mislio, da je taj sa ebaya onaj što je stigao jako brzo. Znači ovaj sa aliexpress-a pokušava da me zavrne.

http://parcelsapp.com/en
najbolja app za pracenje, mozes 5 pratiti u free verziji
300din godisnje se placa subskripcija i onda mozes pratiti kolko hoces posiljaka i imas notifikacije a i nestanu reklame
evo sta kaže o mojoj pošiljci od pre 10 dana plaćenoj

tako da što se mene tiče ta app nije vredna instaliranja [emoji3]
32d55c384b9250661fc8667f6dcb5223.jpg

Mozda "puna" verzija aplikacije daje razlicite rezultate u odnosu na to kada se koristi besplatna opcija

Pre sat i po vremena sam poslao nešto Post Expressom, ali kad ukucam broj sa potvrde o prijemu pošiljke, izbacuje mi da ne postoji pošiljka sa tim brojem. Je l' treba da prođe neko vreme da bi se pošiljka pojavila u evidenciji ili je nešto drugo u pitanju?

Pojavi se zavisno kad kombi preuzima i krene za veci grad. Kod mene uvek posle 15h, salje se do 14:30h, Svilajnac a kombi preuzima i ide za Jagodinu.

Da li se u posti naplacuje lezarina za pakete koji nisu preuzeti?

Recimo da u ponedeljak stigne izvestaj iz poste o prispecu posiljke koju je potrebno licno preuzeti. Da li se placa nesto u slucaju da se paket preuzme u petak?

Pomagajte drugovi. Naručio sam vesa adapter vrednosti 15 evra na adresu na poslu:

ime i prezime
ulica i broj
naziv firme
11000 Beograd

Međutim danas sam dobio obaveštenje od pošte da odem u Zemun da obavim carinske formalnosti. Takođe na delu za praćenje stoje da moju pošiljku tumače kao da je primalac pravno lice. Kome da se obratim i da li je moguće da isprave grešku i dostave mi kao fizičko lice na moju adresu na poslu i naplate šta god hoće od carinskih aktivnost. Na brojeve koje su ostavili na poleđini obaveštenja se, naravno, niko ne javlja.

lbmM2Wc.png

yX1dWfb.jpg

Da li može neko da mi pojasni ovaj status pošiljke, pošiljka je neka sitna elektronika, ništa specijalno...

DMlNAxI.jpg

FSJBV3x.jpg

a na sajtu naše pošte stoji samo da je podneto na carinski pregled.

Poslednja izmena:
Cekaj da se promeni status u Otpremu u tvoju postu i miran.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno