Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
polako i spusti ton.

prvo ups je kurirska sluzba. sve preko 50€ vrednosti mora da se carini ( sto ne znaci da ce uvek i biti carinjeno). kurirske sluzbe ne spadaju pod postanske usluge vec se carini kao i svaki drugi uvoz robe.

DHL recimo uvek nudi svoju uslugu spedicije ali ti ne moras da je prihvatis mozes da angazujes i drugog speditera.

Ako UPS nije hteo da ti odradi usluge spedicije to je njegovo pravo!!! a ti si obavezan ili da angazujes drugog speditera ili da sam popunjavas dokumentaciju i da je dostavis carini da bi paket bio ocarinjen!

zasto narucujes UPS om ako nisi spreman na tako nesto???

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Zato sto nije znao proceduru. DHL i UPS nikad ne koristim jer naplacuju kao bubreg da sam porucio sa sve friziderom :D

Ja ton nisam ni povisio, samo kod tebe vidim znakove uzvika i nekulturu, kao i kod alfaunitsa, nicime izazvanu.
Valjda zato sto sam podelio neorijatno iskustvo sa srpskom UPS sluzbom, pa vas je pogodilo.

Narucio sam od proizvodjaca rukavica direktno, UPS je bila jedina opcija, ne bih platio 30% vrednosti posiljke, da nije moralo.

Opet, pise home delivery, znaci ne da ja moram da idem i stampam, skeniram, popunjavam i iscitavam, ne bih li dobio svoj paket.
Da je to napomenuto pre narucivanja, a sto ne bi bio problem ubaciti kada se selektuje dhl dostava za Srbiju, ali ih bole stojko, ne bih narucio odatle, jer nisam mogao da izlazim iz kuce mesec dana.

Problem je sto sam ih nazvao i normalno pokusao da im objasnim da ne mogu da izlazim iz kuce usled zdravstvenih problema i da nemam opremu da to posaljem, a na kraju pitao zasto nije odmah napisano da cu morati da prilozim dodatnu dokumentaciju i snosim dodatne troskove da bih dobio paket, oni mi rekli da to nije njihov problem i spustili mi slusalicu, isti taj Aleksandar koji mi je poslao email za potrebna dokumenta.

Ponavljam, nikada mi to do sada nije trazeno, dobijao sam samo da platim carinu i to je to. UPS prvi put koristim.

Da sam znao i da sam bio obavesten, ne bih ni narucivao, barem ne u Julu i Avgustu.

Na Twitteru su mi iz UPSa cak ponudili da disputeujem brokerage charges, ja sam rekao da nije problem u parama, nego da ne mogu da im dostavim to.

Njima sam se javio kada je status paketa promenjen u Delivered od strane srpskog odeljenje UPSa, a ovi masi me kulirali.
bac7b446731d96073369ed152148bab9.jpg

Da sam to narucio sada, ne bih ni pisao ovo, otisao bih i to zavrsio, jer je sve to max sat vremena da se zavrsi.

Poslednja izmena:
Ma slepci, kao da si narucio ne znam ni ja sta i to 100 komada. Neka skola se placa, sad znas sta da ne radis.

Koliko ja vidim u mejlu piše skenirajte i pošaljite, znači ne mora lično da se nosi zar ne?

Kao sto sam rekao, nisam bio u mogucnosti da im to dostavim, kada sam ih zvao da oni dodju po to i da doplatim, kazu da oni to ne rade.
Sto bi oni dolazili? Nemas telefon i internet da im dostavis to??
Nisi mogao da trazis da sacekaju da se vratis sa odmora da bi nasao LK?

Nigde unapred mi nije receno da moram bilo sta od toga da prilozim i da moram da izlazim iz kuce!
Da izlazis iz kuce? NE MORAS! Imas telefon? Imas internet? SLIKAS, posalje e-mailom! Niti je to neko posebno znanje, niti su ti oni rekli da moras drugacije :) Cak su ti i rekli da tako uradis, skeniranje ne znaci da moras da skeniras profi skenerom, mozes i da slikas. Ovo ti tvrdim iz iskustva. I sa DHLom i sa UPSom - ISTO je. IDENTICNO, u korist UPSa sta vise ;)

Na TEBI je da poznajes carinske zakone, ne na UPSu da te uvodi u njih ili na posiljaocu da to radi za tebe. Nazalost, takva je drzava. To nema veze sa UPS-om direktno, ali svi oni (FedEx/UPS/DHL/DPD, sem TNT-a) se ponasaju isto, jer MOZE IM SE. Kartel.

I kako objasnjavas stavljanje statusa paketa na DELIVERED? Pa onda, kada sam preko twittera kontaktirao nekog indijca u Americi, vratili da su u procesu nabavke dokumenata i da ce me kontaktirati, sto posle nisu uradili.
TO vec ne znam, ali osim da je bezobrazluk sa njihove strane ili greska, nemam drugu ideju/reci.

Jos jednom ponavljam, stizali paketi iz Engleske, iz Amerike na desetine puta, jer radim sa njima, neki daleko skuplji, nikada mi nista od ovog nije trazeno, samo sam dobio cifru koliki porez treba da platim i to je to.
DHL/FedEx-om ti je stiglo ranije, trebalo je da se plati carina, i nisi ovo morao da popunjavas?:) Koga imas tamo, daj kontakt da se ratosiljam smaranja sa njima.
Isto traze, sto je jos gore, FedEx NE RADI spediciju (nego moras sam, ako je potrebno ista ozbiljnije od igracke da se carini, barem je tako bilo skoro), DHL ti naplacuje spediciju - UPS mi nije nista naplacivao dalje od carine. Cak sam bolje nego obicnom postom prosao.

Poslednja izmena:
DHL recimo uvek nudi svoju uslugu spedicije ali ti ne moras da je prihvatis mozes da angazujes i drugog speditera.
S' tim da moras platiti "otkup dokumentacije" 1200 ako se ne varam, i mislim da samo ovlasceni spediter moze da radi to (po zakonu, mada ne znam da li neko proverava ako sam uradis za fizicko lice..). U svakom slucaju, oni dobro naplate :(

Ako UPS nije hteo da ti odradi usluge spedicije to je njegovo pravo!!! a ti si obavezan ili da angazujes drugog speditera ili da sam popunjavas dokumentaciju i da je dostavis carini da bi paket bio ocarinjen!
UPS je hteo da odradi, nego on nije hteo da popuni nesto i skenira.

BTW, ne mora ni da skenira :) Moze da "potpise" na kompjuteru, i vrati sliku. Ni poreska uprava nije pravila problem za to, ni carina.
Bolelo bi uvo UPS da li je stvarno tvoj potpis, bitno im je jedino da je stvarno tvoja LK, bilo sken, bilo ocitavanje. A TELEFON (mobilni, BILO KAKAV sa kamerom) i kompjuter povezan na internet je dovoljan.

Alo care, kako da popunim rukom i potpisem na kompjuteru??? Nece da prime sliku licne karte, nego mora ocitana licna karta, jel toliko komplikovano za razumeti?!

Zasto ne bih hteo da popunim par recenica, citas li ti sta sam ja napisao??? Pa 5 puta vise mi je cimanja bilo sa pisanjem poruka i emailova, kao i zivkanja, nego da sam popunio to.
Niti imam stampac, niti citac licne karte, sta tu moze da ti ne bude jasno?

Kakav sada odmor, odakle vadis te izmisljotine??

Nisam nikada narucivao avionskom kurirskom sluzbom i nije problem sto poreska trazi te bespoentne papire samo kada se avionom salje, nego sto se UPS kod nas poneo kako se poneo.
Imas sliku normalne komunikacije, a onda imas nas UPS, koji su mi bukvalno rekli da ako mi se to ne svidja(posle mog totalno normalnog tona i objasnjavanja da ne mogu da dostavim to), ne moram vise da koristim UPS i spusti mi slusalicu posle 2 minuta razgovora, gde su me naterali da pola sata pisem email.

Normalni ljudi u glavu bi valjda pokusaki da nadju resenje.
Vazi druze, reci gde zivis, da neko od zaposlenih ko zivi u blizini donese to da potpises, casti ga soma, dva, jer mi to inace ne radimo...na primer.

I onda, zbog toga sto sam kontaktirao UPS direktno, namerno mi zadrze paket mesec i po dana, umesto da ga vrate odmah, paket koji je dosao za 2 dana u Srbiju.
Da nisam, verovatno bi paket ostao kod njih i neki zaposleni bi imao nove rukavice, ako to vec nije slucaj, jer se od 08.08. ne menja status paketa.

To je tebi normalna kurirska sluzba, generalno, normalan odnos prema musterijama bilo koje kompanije?

Alo covece, pa jesi li ti realan, u kom svetu ti zivis???

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Alo care, kako da popunim rukom i potpisem na kompjuteru???
Ako nemas potpis i ne mozes ga slikati - laziraj ga, brate. Da li treba toliko da ti se crta?:)
Nece da prime sliku licne karte, nego mora ocitana licna karta, jel toliko komplikovano za razumeti?!
Jeste, obzirom da sam im poslao SLIKU nove cipovane, umesto ocitanog, i prihvatili su.
A da neko ko cesto porucujes, ima iskustva sa carinom, ima racunar, NEMA OCITANU LK - ma daj bre :)

Kakav sada odmor, odakle vadis te izmisljotine??
Pretpostavio sam da nemas LK i da je to problem, pa jedino da si na odmoru bio.

Vazi druze, reci gde zivis, da neko od zaposlenih ko zivi u blizini donese to da potpises, casti ga soma, dva, jer mi to inace ne radimo...na primer.
:D :D :D D: :D
Ubices me od smeha :D

Nikada, osim za prebacivanje auta i za overu zdravstvene knjizice, nisam ocitavao LK ni za sta.

Sve u svemu, lazem. Dokazi tu, ali ja lazem.
Razlog laganja...pa eto, sto da ne.
Zasto nisam odneo papire i izgubio 100e i sate i sate na dopisivanje i gledanje gde mogu da intervenisem? Pa opet, sto da ne.

Dokaz? alfaunitsu se to nije desilo, pa mora da je laz.

I treba da se smejes, ali kada procitas svoj rezon napamet.

Necu dalje nastaviti ovu totalno bespoentnu raspravu, ja sam rekao moje iskustvo i kakav odnos prema musterijama se moze ocekivati od UPSa, ako dodje do nekog problema, a svako ima pravo da radi sta i kako hoce.
Mene firme koje salju preko UPSa u Srbiju, nece vise videti.

Poslednja izmena:
I to nisi mogao uraditi (ili da ti neko uradi) u sledecih 5 dana?

Ko ti poveruje, njegov problem stvarno. Ne volim UPS (ni FedEx, a tek DHL..) ali tvoja prica je stvarno tvoj slucaj.

Daleko od toga da mislim/kazem da lazes, za konkretno iskustvo! Kazem da si sebe zeznuo i da si mogao dobiti stvari bez problema, i da to uopste nije tipicno kako si prosao. Od kurirskih sluzbi, jedino sigurno je da kod DHLa nema izbegavanja spedicije njhiove ili globe "otkupa dokumentacije", ako nije roba za fizicko lice ispod 50e.
Za ostale sluzbe, mnogo je lakse dogovoriti se nego sto si ti napisao.

Imam 20 porudzbina preko UPSa ove godine. Carinik im nije pravio problem ni za ogroman paket, koji je deklarisan ispod 50e (stvarno jeste vredeo manje od 50e, ali je bio iz Kine)
Nemoj sebi praviti problem sledeci put. Imaj ocitanu LK (ako ti do sada nije trebala 50x, imao si ogromnu srecu), skeniraj (sam kod kuce) svoje potpise.
Nece ti trebati skener sledeci put, samo ces u Photoshopu ili Gimpu srediti sve.

Obmanjuje ljude, svojim neiskustvom. Neko ce se zaleteti i uzeti skuplji DHL, kroz isto proci a jos vise platiti.

Ja sam napisao sve u detalje, kako je prolazilo. Da su bili nornalni, da, zavrsili bi to tako sto bih sacekao nekog od par drugara koga mogu da cimam za ovakve gluposti da dodje sa odmora i da to uradi, a posto su mi spustili slusalicu posle 1 minut i 18s razgovora sa recenicom, ako vam se ne svidja, ne morate da koristite UPS i onda me kulirali i za 2 dana stavili posiljku na DELIVERED, ko god misli da su se poneli ok, treba da porazmisli o sebi.
Da ne pricam sto na kraju, drze moj paket mesec i po dana, a pre 24 dana napisali da su u procesu povrata paketa, kome treba 2 dana da stigne.

Da smo u civilizovanoj zemlji, leteli bi otkazi za ovo.
I mislim da treba da zavrsimo ovu diskusiju, da se ne vrtimo u krug, svako ima svoje misljenje, a niko ovde nije glup, pa da treba ti ili ja da mu objasnjavamo sta da radi, neka bira sam
Ja sam samo podelio lose iskustvo sa UPS podrskom u Srbiji u slucaju "problema".

6a8681441ecfa032079413160884ef6d.jpg

Da dodam, obaveza papira je do poreske sluzbe na aerodromu, kopnene posiljke se ne carine na taj nacin i ne treba nista priloziti, ali sve traje duze i visestruko je jeftinije, a cesto o besplatno.

Poslednja izmena:
Naravoučenije: imaj uvek očitanu ličnu kartu kao PDF i čuvaj je negde online. Nikad ne znaš kad će ti trebati. Da si to imao, sve ostalo si mogao nekako pripremiti (izjava se može i rukom napisati na salveti i uslikati telefonom) i pošiljka ti se ne bi vratila.

Da dodam, obaveza papira je do poreske sluzbe na aerodromu, kopnene posiljke se ne carine na taj nacin i ne treba nista priloziti, ali sve traje duze i visestruko je jeftinije, a cesto o besplatno.
Sta je besplatno? Koliko se secam, UPS mi nije naplatio spediciju, ni dostavu na adresu. Dok Posta naplacuje i za sitne i necarinjene stvari Otvaranje Paketa.
Nisam siguran za ovo oko spedicije sa UPSom, samo jedan paket mi je carinjen od poslednjih 20-30 kod njih.

Again, ne sumnjam da se tebi to desilo i da su oni bili bezobrazni kako kazes. Ali nisi morao da izgubis paket, i to ne treba drugima da bude pokazatelj tipicnog ponasanja UPSa. Ja imam mnogo bolje iskustvo sa njima nego DHLom :(

Znam da je do sad ovakav broj bilo moguce prqtiti van kine RB.......SG jel i dalje tako. Izaslo iz kine pre 5 dana i jos nije kod nas.

Moze, naravno. Imas u poruci #5 linkove.

Na Aliju 30.8.2018 kupljena dva predmeta od istog prodavca.. prvi 35$ drugi 5$ - ostvaren popust sa select kuponom od 5$

Oba predmeta su sa Free shippingom i definisanim načinom isporuke..

Screenshot_1.jpg

Prodavac navodno poslao oba predmeta zajedno ali DHL-om :trust:

http://prntscr.com/kuojii

Zanima me da li će ova pošiljka stići pošto na DHL trackingu nema informacija o ovoj pošiljci, i čime sam ja to zaslužio da mi prodavac šalje
predmet DHL-om. To do sada nikada nije bila praksa, bar koliko sam ja kupovao..

Da me nije prodavac jednostavno oduvao zbog popusta (select kupona) i dao mi navodno neki tracking broj.. :d

Sumnjam da je poslao dhlom, ako za 10 dana od kada je shipovano ne bude promena idi dispute i momentalno ce ti dati refund. Neces uopste morati da cekas.

Sumnjam da je poslao dhlom, ako za 10 dana od kada je shipovano ne bude promena idi dispute i momentalno ce ti dati refund. Neces uopste morati da cekas.

To i ja nešto mislim.... da me odkačio...

Ne razumem zašto daju kupone ako posle prodavci ne žele da pošalju tu istu robu sa popustom. :mad:

Meni poslali a ostvario sam 30% popusta sa raznim kuponima (4$+select+store coupon), tako da ne verujem da je to stav svih prodavaca vec samo "odabranih", kao onog sto mi je ranije poslao jeftiniji proizvod.

Mnogo zanimljivije je sto sam nasao sajt coveka sa ebay, iz UK koji na ebay ima shipping fee za Srbiju oko 5 dolara a preko sajta mi nije obracunao slanje plus su jeftiniji proizvodi nego na njihovom ebay store. Slanje je dzabe za UK ali moze da se odabere Srbija. Rasplet te situacije ce biti interesantan. Deluje da je u pitanju mala, porodicna trgovina.

Pozdrav, imam samo pitanje u vzi par predmeta koji su sadnji dosli. U svim papirima koje dobijem kad se paket carini stoji jedna svota za placanje a postar uvek naplati vise. Konkretno zadni paket (punac za baterije) procenjen i carinjen na 2000 dinara, ukupno je izaslo 407 dinara a postar naplatio 590. Nisam ja preuzimao pa nisam mogao da ga pitam, da li je to mozda ona stavka za otvaranje paketa? Cudno mi je da to nigde nije zavedeno

nigde i nece biti zavedeno [emoji39]. to ti je otvaranje i pregled i provizija poste na uplatu [emoji2]

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Mnogo zanimljivije je sto sam nasao sajt coveka sa ebay, iz UK koji na ebay ima shipping fee za Srbiju oko 5 dolara a preko sajta mi nije obracunao slanje plus su jeftiniji proizvodi nego na njihovom ebay store. Slanje je dzabe za UK ali moze da se odabere Srbija. Rasplet te situacije ce biti interesantan. Deluje da je u pitanju mala, porodicna trgovina.

Rasplet situacije je sledeći. Naručeno veče sa ponedeljka na utorak prošle nedelje. Porudžbina primljena sledećeg jutra, poslato popodne. Stiglo jutros u poštu, znači tri/četiri radna dana. Ne znam kada je ušlo u zemlju, nisam dobio tracking. Poslato royal mailom iz Lestera, navedeno da je gift (nisam tražio), prošlo bez troškova kako carine tako i slanja. Ljudi su ladno poslali u Srbiju besplatno. Šteta što ne prodaju sve živo, bio bih im glavna mušterija. Cene na njihovom sajtu su jako povoljne, barem za tu robu koju sam ja poručio.

Da li je neko ima podatak da li su u BG pocele da stizu posiljke koja su iz Pekinga ( sa terminala CNBJSA ) krenule 7,8,9 septembra ?

Kada nema guzvi-zastoja sa CNBJSA do RSBEGC stizu za 2-5 dana.

Imam sa alija dve pošiljke naručene još avgusta. Jedna ima neki ALPEX broj za praćenje, a druga UCxxxxCN. Kod nas ih pošta ne prijavljuje, ali piše da su 12. avgusta obe poletele za Srbiju. Još uvek ništa nije stiglo. Gužva na carini ili da se ne nadam da će da dođu?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno