Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam redovno dobijao na adresu firme, ali nikad ime firme u adresu... Probaj na mail, sve brojeve sa sajta...
Pomagajte drugovi. Naručio sam vesa adapter vrednosti 15 evra na adresu na poslu:

ime i prezime
ulica i broj
naziv firme
11000 Beograd

Međutim danas sam dobio obaveštenje od pošte da odem u Zemun da obavim carinske formalnosti. Takođe na delu za praćenje stoje da moju pošiljku tumače kao da je primalac pravno lice. Kome da se obratim i da li je moguće da isprave grešku i dostave mi kao fizičko lice na moju adresu na poslu i naplate šta god hoće od carinskih aktivnost. Na brojeve koje su ostavili na poleđini obaveštenja se, naravno, niko ne javlja.

lbmM2Wc.png

yX1dWfb.jpg

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

upravo tako. ako piše i ime firme nema šanse da prođe kao fizičko lice. nek vrate nazad, plati ponovo poštarinu i ovaj put bez imena firme !!!

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Ja to zovem: How to fu*k yourself in the as$ in one easy step: Stavi naziv firme u adresu isporuke privatnog paketa...
Nije da nije bilo slučajeva i ranije ali je uvek zanimljivo čitati kao da je prvi put :D

LM, ne adresirati nikad ništa na firum...

Poslednja izmena:
Da li broj za praćenje u formatu UH123456789TR (AliExpress) može da se prati ili se ovim završava praćenje?

Destination : Unknown
Origin : Turkey
2018-08-14 23:22 Origin, Item departed from origin
2018-08-13 17:03 Origin, Item is at agent warehouse
2018-08-11 22:36 Origin, Sipariş Sevk Edilmek İçin Hazır/Item Is Ready for Ship

Ne, tracking koji počinje na "U" može se pratiti jedino u zemlji odakle je poslat

upravo tako. ako piše i ime firme nema šanse da prođe kao fizičko lice. nek vrate nazad, plati ponovo poštarinu i ovaj put bez imena firme !!!

Zgrada ima nekoliko spratova sa nekoliko firmi. Do sad je stizalo ovako bez problema. Nekako sam uspeo da dobijem na kraju poštu koja me je prebacila na carinu a oni tvrde da nemaju veze sa tim iako je potpis carine na dopisu. Dobio sam nekoliko različitih informacija od carine, te da mogu pošiljku podići samo sa ličnom kartom i od nekog šefa da moram da ponesem i neku izjavu od firme. Ne pada mi na pamet da radim njihov posao i da idem do Zemuna da bi mi rekli ft1p. Pošiljka će se vratiti posle 30 dana, šta da se radi. Poslednji put da naručujem na adresu firme, pošto kod kuće nema nikog u radno vreme.

a tebi je teško da posle posla ili subotom svratiš do lokalne pošte?

ni ja nikad nisam kući ali ne naručujem na posao jer obično stigne kad sam na putu ili na odmoru [emoji39]

Ne, tracking koji počinje na "U" može se pratiti jedino u zemlji odakle je poslat

Meni je upravo stigao mail od Alija da je pošiljka UB***SG stigla u odredišnu zemlju:

Shipment with local shipping company
2018-08-17 21:18:19 [GMT+8] .

Za to vreme 17track i naša pošta ga ne prepoznaju.

Jel Ali zna nešto što drugi ne znaju?

meni danas ima promene (tn UH*********TR):

2018-08-18 01:35 Istanbul (AVR), Başaksehir, Shipment shipped abroad/item Forwarded to Destination Country
2018-08-14 23:22 Origin, item departed from Origin
2018-08-13 17:03 Origin, item is at Agent Warehouse
2018-08-11 22:36 Origin, order ready for shipment/Istem ready for ship

iz Istambula poslat za Srbiju?!?

Poslednja izmena:
Verojatno, tako zvutji ;)

Koliko vam otprilike dana putuje pošiljka preko sg posta. Kolko sad vremena prodje dok ne pocne pravi tracking tj dok iz Kine ne dodje do SG?

Послато са SM-J730F уз помоћ Тапатока

17.08.2018 15:16:00 DE-84015193 Prijem
23.08.2018 06:36:23 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
23.08.2018 07:36:34 11003 IZMENIČNA POŠTA - 61200 CARINA GPC BEOGRAD Otprema
23.08.2018 09:16:11 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED

Koja je ovo fora.Prvi put mi se desilo da ode na carinu pa vrate u izmenicnu postu.

nešto si ti pobrkao paket ti je na carini

nešto si ti pobrkao paket ti je na carini

Uvek kad se pojavi status 61200 CARINA GPC BEOGRAD sledeci korak je da dolazi kod mene.A sada posle tog statusa ponovo ide 10200 GPC Beograd.Nikad se tako nije desilo.
Evo ti primer od ranije

Prilozi

• screenshot-www.posta.rs-2017-12-28-17-23-03.png
    screenshot-www.posta.rs-2017-12-28-17-23-03.png
    27.4 KB · Pregleda: 107
Sve je to normalno, već par meseci stavljaju taj status umesto ovog za carinu

Po vasem iskustvu, da li posiljke brze stizu preko SunYou ili 4PX Singapore Post? Preko SunYou mi je jedna posiljka stigla za solidnih 20 dana, sa singapurskom postom nemam iskustva.

Ja na to više ne obraćam pažnju, naručim i zaboravim, ako dođe za 30 ili manje dana = odlično, ako ga nema 40 ili više cimam prodavca.
Ako je nešto hitno da mora da dođe za 20 ili manje dana bolje ne naručivati iz kine...

Da li neko zna sta se desava sa onom internacionalnom JAMAICA postom u USA (mislim da je u Njujorku),tj posti gde pristizu svi paketi koji krecu ka Evropi iz USA (valjda i u druge delove sveta)?

Ranije sam cesce kupovao stvari preko americkog EBAY-a,i uvek,ali uvek kada kaket stigne do te Jamajce,nakon 2-3 dana kasnije bude u Srbiji....a sada,vec par puta mi paketi stoje po 7-10 (i vise) dana u toj Jamajci,pre nego sto se pojave u Srbiji.......(?!)

Da li su i tamo odmori?....strajk neki?.....poceli da lice na srpsku carinu?...:)
Takođe! Do pre par meseci, ako mi Amer (iz bilo kog dela zemlje) pošalje u recimo četvrtak, ja sledećeg četvrtka imam paket. Sad je već prošlo desetak dana a nije ušlo u RS. Meni kao poslednja informacija stoji aerodrom JFK, što znači da naredna treba biti izmenična pošta. Mislim da je svuda malo usporilo iz nekog razloga...

Ono leto... uzasno pakleno vruce vreme, odmori, ovo/ono?

Jel su izmenili statuse na carini uvek je bilo prvo status izmenična posta za carinu 11200, a sad je direkt izmenična pa 61200 carina gpc Beograd. Ima li šanse da prodje bez dažbina?

Послато са SM-J730F уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Promenili su nešto. Sad ide prvo 61200 pa ga vraćaju na 11200.. To se nikad nije dešavalo do sad. 61200 je značilo da je paket prošao carinjenje..

Sent from my Mars pro using Tapatalk

Već nekoliko meseci je tako, nisu baš isti statusi a ukinuli su one za carinu i od carine.

11003-11200 otprema ako ne ide na carinu
11003-61200 otprema ide na carinu

Da li neko ima iskustva za posiljke preko UPS-a, zamolio bih za jedno objasnjenje ako je moguce sto pre?
Pitam iz razloga sto u mail-u koji sam dobio ne stoji Republic of Serbia vec samo RS a podaci postanski kod i ime grada stoje kako treba, da ne bude nekih problema?

Poslednja izmena:
Tako ti UPS salje verovatno samo, RS = Republic of Serbia ;) Sigurno nece da nema drzave za posiljku :)

Izbegavaj UPS. Em naplate debelo, em ti traze posle da stampas, popunjavas i potpisujes 3 razlicite izjave, ocitavas licnu kartu, sve im skeniras i saljes.
Nece da dodju sa papirima, nego ti to moras sam da uradis i platis i ako sam im rekao da nisma u mogucnosti sam to da uradim.
Zvao ih, rekli mi da to nije njihov provlem i da ne moram da koristim UPS ako mi se ne svidja.

Onda stavili status posiljke na delivered, pa kada sam kontaktirao amerikance, promenili da su u procesu nabavke dokumenata i da ce me kontaktirati, naravno nisu, a onda stavili da je paket napusten sa moje strane i evo, mesec i po dana kasnije, nista.
Sve to za mma rukavice od 70e.

Korisnicka podrska ne postoji.

d8647c36c19e9b061e7172e55efaaa06.jpg

36a75efc9ad8e5084e7f05f7ddea078e.jpg

Da se razumemo, stizali mi paketi do 1000e vrednosti i nicega od ovoga nije bilo, osim preko UPSa.

Poslednja izmena:
SVE sto ti je navedeno MORAS dati bilo kojoj kurirskoj sluzbi :)
To SKENIRAS i saljes na e-mail ;) Ili telefonom pa saljes. Licnu Kartu skeniraj, ako ne mozes da ocitas.

DHL mi trazi i naplacuje spediciju za takve stvari, i trazi sve to IDENTICNO, nekad i vise papira.

Poslednja izmena od urednika:
Kao sto sam rekao, nisam bio u mogucnosti da im to dostavim, kada sam ih zvao da oni dodju po to i da doplatim, kazu da oni to ne rade.
Dostava za paket od 77e tacno, iznosila je 26e.

Nigde unapred mi nije receno da moram bilo sta od toga da prilozim i da moram da izlazim iz kuce!

I kako objasnjavas stavljanje statusa paketa na DELIVERED? Pa onda, kada sam preko twittera kontaktirao nekog indijca u Americi, vratili da su u procesu nabavke dokumenata i da ce me kontaktirati, sto posle nisu uradili.

Nije problem UPS, problem je UPS srpsko odeljenje.

Jos jednom ponavljam, stizali paketi iz Engleske, iz Amerike na desetine puta, jer radim sa njima, neki daleko skuplji, nikada mi nista od ovog nije trazeno, samo sam dobio cifru koliki porez treba da platim i to je to.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Poslednja izmena od urednika:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno