Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kao što vidiš sa moje gornje slike, to je trenutak preuzimanja pošiljke - pošta je primila pošiljku od pošiljaoca i unela je u sistem.

Mislim da to nije tacno. Takav status mi se pojavljivao na gomili posiljki cak i pre nego sto je ista napustila zemlju slanja. Mozda da je nasa posta primila podatke o posiljci, to da, ali da je predata posti to nema sanse.
Ni ja nisam siguran sta je to.

Poslednja izmena:
Normalno je to. Nemoj pošiljku pratiti na sajtu naše pošte dok ne dođe kod nas već recimo na 17track.net sajtu. Možda tamo bude više detalja.

Ma pošta nešto zabrljala. Stiže mi u ponedeljak

Ed66mOd.jpg

Poslednja izmena:
@Laza

Ovo je greska u PC Beograd - vecinu posiljki sortira "robot".Na srecu u PC Sabac su primetili i ispravili gresku i prosledili u Pozarevac

Pošta počela da radi i nedeljom [emoji14][emoji41]
37710314875d76f016bf3fcfef182544.jpg

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Ovo ti je znas od kada ovako, samo ti se nije pogodilo da ti ista stigne do sada nedeljom.

+1, uvek je radio status update sa carine i nedeljom ako stigne.

Pošta na aerodromu je dežurna radi 0-24h svim danima, takođe i pošta u Takovskoj, a ona u Savskoj radi do 19h.

Nisam ni mislio meni da stigne ali nikad nisam imao da pošta tj izmenična pošta šalje na carinu nedeljom [emoji41] više puta subotom ali nedeljom nikad [emoji12]

Nedeljom nema status podnošenje na carinski pregled ili od carine.

Pogledaj screenshot par postova iznad

Update u vezi moje pošiljke (USPS, LZ...US), možda bude nekom korisno:

Update od 9. marta je tek kada je carina završila s paketom i kad je poslat u moju lokalnu poštu, tokom tih 15-ak dana nikakvih update-a nije bilo (npr. uopšte nema vreme kada je paket stigao u NS), ni na USPS-ovoj stranici, a ni na našoj lokalnoj (naravno domaći broj RR...RS tek sad vidim kad je stigla pošiljka).

Jel ti naplaćena carina na taj paket, meni stoji od 3 marta i dalje da je u NY samo sto je meni LC...US broj nisam siguran da li je uopšte ušao u Srbiju do sad :(

U čemu je razlika "Uručenje - Na isporuci" i "Uručenje - Nadoslanje" ?
Po ovome je poštar dolazio i ostavio cedulju? Nema cedulje? I zadnji status "Otprema" ? Gde?!

Prilozi

• 1.JPG
    1.JPG
    46.6 KB · Pregleda: 104
Poslednja izmena:
Pozdrav svima. Trebala bi mi mala pomoc. Dobio sam sledeci kod za pracenje Q1371568813XX. Znam da sam ovde na forumu ranije video da je neko objasnjavao koji su ti kodovi. E sad ja to ne mogu da pronadjem. Na track17 naravno ne prepoznaje jer nije standardan kod za pracenje. Ako neko samo moze da mi kaze moze li se ovaj kod ikako i igde pratiti. Hvala svima.

Послато са SM-J730F уз помоћ Тапатока

Pozdrav svima. Trebala bi mi mala pomoc. Dobio sam sledeci kod za pracenje Q1371568813XX. Znam da sam ovde na forumu ranije video da je neko objasnjavao koji su ti kodovi. E sad ja to ne mogu da pronadjem. Na track17 naravno ne prepoznaje jer nije standardan kod za pracenje. Ako neko samo moze da mi kaze moze li se ovaj kod ikako i igde pratiti. Hvala svima.

Mislim da zavisi koja je to posta to jest iz koje zemlje je poslato

To je iz kine aliexpress.

Mislim da to znaci da je posta u kini primila posiljku...

Jos nema niceg na track17,trackingmore mi prikazuje da je u pitanju yanwen. Znaci poludecu od ove posiljke. Prvo je posalju na pogresnu adresu posle je posalju nepraceno.

Na track17 naravno ne prepoznaje jer nije standardan kod za pracenje. Ako neko samo moze da mi kaze moze li se ovaj kod ikako i igde pratiti. Hvala svima.

U pitanju je ujedno i odgovor, ako nije po standardu ne može se ni standardno pratiti.
Eventualno može imati neke njihove interne statuse, ali oni nisu relevantni.

https://track24.net/service/aliexp/tracking/

Probaš ovde ako je aliexpress standard trebalo bi kasnije da dobiješ pravi broj. Ja sam više puta dobijao broj HKMHA pa 10 cifara a kroz nekoliko dana dobijem i pravi tn. To je kad ali šalje a ne prodavac [emoji39]

Evo ovako našao sam na jednom stranom e-cigarete sajtu da je to Švedska pošta. Kod.koji sam dobio je navodno samo za internu poštansku upotrebu i trebalo bi da posle pređe u klasičan RRXXXXXXXXXSE kod. Gnjaviću i dalje kineza pa.dok mi ne da pravi broj neću ga ostaviti na miru. Ionako tek za 4 dana mogu dispute da pokrenem. A svakako ću i sweden post nord kontaktirati da mi i oni pomognu u dobijanju pravog tracking koda.

Ne ne mora da bude švedska pošta. Dao sam ti link i to je aliexpress pošiljka. Ne moraš nikoga da juriš kad pošiljka stvarno bude poslata od strane alija uz nju će biti i pravi TN. Taj broj dobije prodavac kad pošiljku prosledi aliju a za dalje je nadleža ali [emoji41]

@vlad1982

Najverovatnije je posiljka prosledjena preko neke male lokalne kurirske sluzbe , koja je transportuje do Pekinga gde je preuzima China Post.

Pogledaj primere na prethodnim stranicama

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno