Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sestog sam narucio. :) Beograd je u pitanju, jedino su zeznuli postu iako sam ispravno napisao ali kao sto rekoh postar je uvideo pa mi je javio da salje na pravu. :) Islo je preko turske a preko alija narucio.

Kod mene i dalje nista novo... od 11.1. status "podnosenje na carinski pregled" :(

Meni je prosli paket carinjen 12. dan stajanja tamo a 13-og je pisala otprema. I meni stoji od 11. i ocekujem sutra otpremu.

Hmm, pa ovo kao da nije carinjeno onda :) Meni je toliko sedeo paket koji nije carinjen, a ovi sto jesu (stigli dan pre njega) jos uvek chame :)

Izgleda da nije carinjeno, platio sam nekih 500 dinara nesto (vrednost uredjaja 40e) tako da je to to. :) Krenuo da napisem feedback i prodavac nas skinuo sa liste za free shipping, imao losih iskustava...

13. dan stigao paket singapurskom poštom....

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Naručio sam prazan powerbank bez baterija oko 3.5e i 1.5e singapurci lak je paket ali 20 i neki cm sa 10-tak.... nisu otvatali stiglo u singapurćansku ambalažu.

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

China Post Registered Air Mail

12 januara porucio, 13-og poslato danas vec kod mene u sanducetu. Mali paketic, kao deblje pismo. Nikad brza kupovina sto se mene tice

Ono, kad te postar obraduje...:D

Prilozi

• 20180124_125522.jpg
    20180124_125522.jpg
    999.1 KB · Pregleda: 174
To jeste, ali ja imam super odnos sa postarom, i njemu porucujem pakete iz Kine...:)

Izgleda da nije carinjeno, platio sam nekih 500 dinara nesto (vrednost uredjaja 40e) tako da je to to. :) Krenuo da napisem feedback i prodavac nas skinuo sa liste za free shipping, imao losih iskustava...

To je carinjeno onda, po nekom extra brzom postupku :) 350din je najvise sto mogu da naplate a da nije carinjeno (kada racunaju otvaranje paketa).

@Milan1, ti ovo porucujes celom komsiluku plus postaru izgleda :)

Ma, ovo se namestilo tako, svi su za mene, sa GB-a i nisu registrovane posiljke. Jedan je putovao 59 dana, a ostali po 30 i 21 dan... :)

Danas kod mene paket koji je stigao 7. na carinu, BG, sa iHerba.
Imam utisak da se paketi sa iHerba ili DHL Global Mail paketi nesto sporije "snalaze"...

Telefon plaćen 13.01. uveče, juče oko podne prispeo, nepunih 11 dana preko SG.

Danas prošao carinu paket koji je stigao 14.01., kupljeno na gearbest-u početkom decembra, išlo preko Švedske pošte (nikad više).

Jel danas prošao ili juče? Pitam pošto se statusi osvežavaju sa danom zakašnjenja. Danas su aktuelni statusi od 24.01. Što bi značilo da ti je paket bio 10 dana, ista situacija kao i pre 2 nedelje.

Juče je izašla promena da je ocarinjen, a noćas je bila opet promena u kojoj stoji da je prebačen u moju poštu.

Prilozi

• Screen Shot 2018-01-25 at 09.30.59.png
    Screen Shot 2018-01-25 at 09.30.59.png
    128.8 KB · Pregleda: 112
Poslednja izmena:
Ok, svakako se čeka 9 - 10 dana, to je neki prosek izgleda.

ovo mi se prvi put desilo.

USPS Priority Mail Express, vrednost paketa $170, USPS plaćen još $68 da stigne brzo i da ne čekam standardno carinjenje. Dole su poslednja dva statusa. Zvao sam Carinu, Poštu i PostExpress, svi tvrde da to nije ni stiglo u Srbiju.

Ako je neko imao problem sa zagubljenom USPS pošiljkom, neka napiše iskustva.

January 17, 2018, 6:30 am
Departed
BELGRADE, SERBIA
Your item departed a transfer airport in BELGRADE, SERBIA on January 17, 2018 at 6:30 am. The item is currently in transit to the destination.

January 17, 2018, 2:15 am
Departed
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES
January 14, 2018, 12:10 pm
Departed

Pa prevedi preko google translate, inače ovaj status nema veze sa onim statusom za koji si postavio pitanje. Ovaj paket je već u tranzitu.

sad još pitaj gde je taj tranzit :smash:

Po trackingu na Aliju izgleda da jeste, danas mi je tamo status Departed country of origin, dok mi 17track ne daje apsolutno nikakve informacije, sem ovoga:
2018-01-22 15:45
Information Received (This is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated Registered Article)

Jel moguće da se tracking preko Alija ne podudara sa 17track?

ovo mi se prvi put desilo.

USPS Priority Mail Express, vrednost paketa $170, USPS plaćen još $68 da stigne brzo i da ne čekam standardno carinjenje. Dole su poslednja dva statusa. Zvao sam Carinu, Poštu i PostExpress, svi tvrde da to nije ni stiglo u Srbiju.

Ako je neko imao problem sa zagubljenom USPS pošiljkom, neka napiše iskustva.
Ako ga nema na sajtu nase poste onda ga nije preuzela nasa posta. Na koje slovo ti pocinje broj za pracenje?

Ako ga nema na sajtu nase poste onda ga nije preuzela nasa posta. Na koje slovo ti pocinje broj za pracenje?

Broj počinje na "EP", u pitanju je vrsta usluge po EMS standardu koja ima praćenje i na Marsu. Stvarno sam bio ubeđen da se o ovakvim pošiljkama posebno vodi računa.

@nidzesi

Mrdnuo mi rapoo, stiže sutra valjda konačno. :D S obzirom da je A M G u stigao pre nekoliko dana to bi trebalo da znači da robu pristiglu istog dana rade 4-5 dana? Imam nešto od 13.1. to će verovatno da se načeka opet.

Narucio sam 6. januara neke stvari sa Alija i sve uredno "putuje", nesto je na carini, dosta je i stiglo, itd. Ali imam problem sa jednim paketom. Poslat je preko Swiss Post. Na Aliju stoji
Tracking information is temporarily unavailable. Please go to Swiss Post to track your order.

Ali Swiss Post kaze
Unfortunately your search was unsuccessful. The causes of this could be:
- Consignment has not yet been handed over to Swiss Post or scanned.
- Shipping dates back more than 180 days (public search) or 360 days (search for logged-in business customers with a billing relationship)
- Typing error in the number
- Incorrect format for consignment number (see "Frequently Asked Questions" link)

Probao sam na 17track, on kaze
No tracking information could be found.

Probao sam jos gomilu sajtova i ni jedan ne moze da nadje posiljku. Kontaktirao sam prodavca, odgovorio mi je da je sve u redu sa posiljkom.

Probao sam i na 24track, nije nista nalazio, ali evo danas se tamo kao nesto apdejtovalo, pise
16.01.2018
03:16:00
1 day
THE ITEM IS READY TO BE SHIPPED
Casesa

17.01.2018
09:00:00
2 day
ELECTRONIC NOTIFICATION RECEIVED
Casesa

Tracking broj je u formatu RL.........CH

Je l' sve u redu sa posiljkom, kad bih mogao da ocekujem da stigne u Srbiju?

Stiglo 11. na carinu danas pusten sa carine. NS carina.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno