Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jel moguće da niko nije imao peket preko Swiss pošte?

Послато са Redmi Note 4X уз помоћ Тапатока

Kako iscupati pare ako paketi ne stizu? Porucio sam nesto 13.11, 16.11, i 26.11.
Paket od 26.11. je stigao a ovi ko zna gde su. Da li cekati jos malo ili da kontaktiram prodavce?

@darinkosinko

Moras jos da cekas , prodavci ce ti odgovoriti da je paket u tranzitu i da ako ne stigne za 2 meseca da ces dobiti povracaj novca....

Narucio jedan od paketa preko Aliexpress-a jos 02.12 (registrovana varijanta). Nakon par dana, tacnije 04.12. paket je usao u proceduru (logistics order has been created). Na moje veliko iznenadjenje, 16.12 stoji obavestenje - shipment cancelled. Posalo sam mail prodavcu, koji, izgleda, takodje nije znao o cemu se radi I porucio da ce proveriti, tako da sada cekam odgovor. Videcemo sta ce biti, a to su dve stvari: Ili ce ici na dispute, pa povracaj para ili ce da salje ponovo. Posto je isporuka ponistena da li to znaci da mogu odmah da pokrenem dispute ili moram da cekam jos 46 dana koliko je ostalo do isteka zasticene kupovine?

15.11.2017 12:54:00 CN-52311206 Prijem
10.12.2017 08:08:44 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
10.12.2017 11:15:05 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
18.12.2017 12:08:47 62200 CARINA GPC NOVI SAD - 21200 PC Novi Sad Otprema

2 posiljke od istog prodavca poslate 16.11 i 29.11 , ova druga stigla danas ,prve jos nema .Holandska posta bez pracenja .

Narucio jedan od paketa preko Aliexpress-a jos 02.12 (registrovana varijanta). Nakon par dana, tacnije 04.12. paket je usao u proceduru (logistics order has been created). Na moje veliko iznenadjenje, 16.12 stoji obavestenje - shipment cancelled. Posalo sam mail prodavcu, koji, izgleda, takodje nije znao o cemu se radi I porucio da ce proveriti, tako da sada cekam odgovor. Videcemo sta ce biti, a to su dve stvari: Ili ce ici na dispute, pa povracaj para ili ce da salje ponovo. Posto je isporuka ponistena da li to znaci da mogu odmah da pokrenem dispute ili moram da cekam jos 46 dana koliko je ostalo do isteka zasticene kupovine?

Imas osnova za dispuite. Kod mene je slicna prica.."shipment cancelled". Ali priznao full refund bez reci..

Sto se tiče pošiljki da je zaglavilo, zaglavilo je. SG i CN stoji sve u mestu, NL tu i tamo..čekam i na BE.. imam utisak kao da sve stoji

Imas osnova za dispuite. Kod mene je slicna prica.."shipment cancelled". Ali priznao full refund bez reci..
Ma to je siguran full refund. Samo sto nazalost se izgubi desetak dana dok sve se zavrsi. A razlog otkazivanja nikad neznas.

Послато са Lenovo K33a48 уз помоћ Тапатока

Sto se tiče pošiljki da je zaglavilo, zaglavilo je. SG i CN stoji sve u mestu, NL tu i tamo..čekam i na BE.. imam utisak kao da sve stoji
Ma nemora da znaci meni rekoh vec paketi od 11.11 se negde zagubili a paket od 28.11 stigao danas u Srbiju a ide preko SG poste kao i ovi od 11og. Tu je izgleda problem kojim putem ovi idu kad napuste Kinu. Ove od 11og su izgleda poslali kocijama.

Ma nemora da znaci meni rekoh vec paketi od 11.11 se negde zagubili a paket od 28.11 stigao danas u Srbiju a ide preko SG poste kao i ovi od 11og. Tu je izgleda problem kojim putem ovi idu kad napuste Kinu. Ove od 11og su izgleda poslali kocijama.

Meni dva paketa preko Singapura I dva preko Hong Konga stigla za 14 dana. Narucio pocetkom decembra. Preko Turaka nesto malo sporije od 16-20 dana (jedna posiljka 16 dana, druga 20).

@milicevic

Mozes da otvoris spor , a ako prodavac hoce ponovo da posalje mozes i to da prihvatis.

@Apple @dedamrsoje @grgic77

Nema pravila kojim redom stizu paketi i kako ih nasa posta i carina propustaju

Ma to je siguran full refund. Samo sto nazalost se izgubi desetak dana dok sve se zavrsi. A razlog otkazivanja nikad neznas.

Pretpostavljam da ce tako I biti. Jedino ako se, ne daj Boze, :) odluci da ga ponovo posalje

Iz singapura sve dolazi dosta brze nego iz kine.Barem je tako u mom slucaju.Narucio par futrola za lg v20 sa alija koje salju iz singapura i od datuma porudzbine do dostave na adresu dodje za maksimum dve nedelje.A iz kine minimum mesec dana.Narucio sam neki milk frother sa alija i salju iz kine.Porucio sam 25.11 i negde 02.12 sam ga mogao pratiti pa sve do 07.12 kad je kao utovaren u avion.I od tada nema ni pomaka posiljci.
Pise
Shipped by air

2017-12-07 06:41:27
Danas je 18.12 i nista se ne desava.Nemam pojma ni da li je stiglo kod nas?Mozda i jeste ali je verovatno guzva na nasoj carini.
Ali me buni sto se nista ne desava u sistemu pracenja posiljke a dobio sam full tracking za pracenje.

AliExpress Standard Shipping, SingapurĆani:
Singpost.JPG
...a kad' će, ne znamo!

@bojke1

Gledajuci u "kinesku plasticnu kuglu" vidim da ce stici do njihove nove godine:S::p

Za par paketa koje pratim takav status stoji jos od 25.11 - 1.12 Shipped by air

Ako pitas nasu postu , dobices obavestenje da paket mozes pratiti na njihovom sajtu....

Za dosadašnjih 100 i kusur paketa prvi put vidim ovakav status. Nema ulaza u zemlju nema carinskog pregleda već posle napuštanja Kine jos 25.11 sledeci status isporuka od carine ka mojoj pošti. Ovi su prolupali. Ko zna kad je ovo stiglo u Srbiju. Kad nije zabeležen ulaz. To se najverovatnije dešava i sa svim ostalim paketima. Stiglo to kod nas još odavno a ovi sa carine se pogubili od količine pa nisu ni zavodili ulaz u zemlju. Pljujemo kinesku, singapursku itd itd postu a sad vidim da je glavni izgleda problem kod nas.
ad743b01549a5d591d0225a6c179aa42.jpg

Koja je ovo fora? Niko nije pokušao da isporuči, em ima kući neko uvek, em sam premotao kamere i poštar nije dolazio uopšte.

Prilozi

• sketch-1513669551775.png
    sketch-1513669551775.png
    280.9 KB · Pregleda: 130
Хоће то наше поштаре. Само ставе тај статус а уствари тај пакет нису ни понијели из поште. Мрзи их или шта бећ...

Sent from my SM-G950U1 using Tapatalk

Koja je ovo fora? Niko nije pokušao da isporuči, em ima kući neko uvek, em sam premotao kamere i poštar nije dolazio uopšte.
Jel 11132 tvoja posta?
Unsuccessful delivery obicno znaci da je losa adresa, jer je drugi status ako ostave pisamce, a nece ni da donose.

Naručeno sa SD a na Austriju. Paketu se gubi svaki trag

Reference no
Parcel number:38160465441
Origin National Reference in Unicode13438
Track-ID4AHPMH

Parcel overview
Date
Time
Parcel status
GLS Location

04/12/2017 17:18 The parcel has reached the GLS ParcelShop. Austria Anthering
04/12/2017 11:51 The parcel was handed over to the consignee. Austria Anthering
04/12/2017 06:50 The parcel is in the GLS delivery vehicle to be delivered in the course of the day. Austria Anthering
04/12/2017 06:47 The parcel has reached the GLS location. Austria Anthering
01/12/2017 15:30 The parcel is being stored in the GLS depot. It could not be delivered as the consignee was absent. Austria Anthering
01/12/2017 11:27 The parcel could not be delivered as the consignee was absent. Austria Anthering
01/12/2017 06:01 The parcel is in the GLS delivery vehicle to be delivered in the course of the day. Austria Anthering
01/12/2017 05:53 The parcel has reached the GLS location. Austria Anthering
30/11/2017 23:08 The parcel has reached the GLS location. Austria Ansfelden
30/11/2017 23:08 The parcel was handed over to GLS. Austria Ansfelden
26/11/2017 19:14 The parcel data was entered into the GLS system; the parcel was not yet handed over to GLS. Austria Ansfelden

Šta da radim ?

Capture.JPG

Poslednja izmena:
Gde piše 11132? Broj pošte je tačan sa slike.
Typo, 11032. Zovi postu i proveri da li paket treba tebi ici, nije normalno da bude Unsuccessful delivery ako je tacna adresa, drugi status treba da stoji.
Proveri u stvari kod nas u posti sta kaze, mozda je los prevod. Ako pise Ostavljen izvestaj, onda trebad a imas pisamce. Ako ne stoji, onda je greska u posiljci, verovatno u adresi.

Nema izveštaja. Moguće da ga nisu ni pokupili. Videću da li će danas/sutra doneti.

Poštar neće da nosi paket, već ujutro kad ih zaduži popuni one papiriće, pa redom pozabada u sandučiće, kao da nije bilo nikog kod kuće (a nije ih ni poneo).
A neki put i ne zabode. meni se tako par paketa vratilo pošiljaocu.

Da li neko zna koji se datum obradjuje? Niko se ne javlja na telefon u GPC.

@ Hajzl
Apsolutno nema pravila - ni sta propustaju , ni sta carine ni od kog do kog datuma....
Ostaje nam da pratimo i cekamo....

@dstamenkovic90
Klasicna procedura kada se ceka da paket prodje carinu - moze tako da se vrti 10-15 dana.
Ako ne prodje prvi dan - znaci da ce ga ocariniti.

@Ivan I.
Nemoj da ih cekas , nego idi direktno u postu i zahtevaj da nadju i da ti uruce paket

@grgic77
Koliki je paket i kolika je stvarna cena ?
Verovatno su toliko zatrpani da ce morati sve male pakete sa cenom do par € kakve inace propustaju na carini sada da propuste i bez prolaska kroz carinski skener

U pitanju su bermude. Lagan i manji paket. Cena 10 dolara

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno