Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Od Izmenične pošte do uručenja projurilo za 4dana, bez obzira na priče o štrajku.
Stajalo na Kineskoj carini tačno mesec dana.
Od Kine do Srbije 14dana.

Dakle, do 15-16dana max. stižu sve pošiljke, regularno (barem su meni stizale do sada).
Kada se zaglavi, onda nema pravila, moje iskustvo je 99% regularno prispeće : 1% vandredna situacija.

Poslednja izmena:
Kakav je stvarno status u poslednje vreme. Imam neke 4 porudzbine u tranzitu, jedna je u statusu Cleared customs od juce ujutro (2017-11-23 09:58:00 [GMT+8]). Ona je inace pretposlednja poslata, ostale su i u statusu Shipped by air/Despatched overseas.

Kada mislite da bih mogao ocekivati isporuku za ovu prvu?

Da li je neko imao ovakav status??
55f5bef13937e556606891ee2917a871.jpg

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Neko je linkovao pre koji dan na nekoj od ovih par posećenijih tema o online šopingu sajt na kojem se može proveriti verodostojnost pojedinih manje poznatih šoping sajtova, ali ja to sad nikako da nadjem. Ako neko zna dajte link, ženina drugarica naručila sa "Timberland outlet" sajta cipele koje su inače 130€ za nekih 30, samo nikako da stignu :d.

Poslednja izmena:
Placeno 11.11.

c2717bbb078c3e322de701af18fe004d.jpg

4 paketa stigla istovremeno, 3 mi stižu danas, a ovaj četvrti sa istom adresom i podacima kao i prva 3 umesto u poštu 11073 poslat u poštu 11090 u Rakovici. Čekam 8 sati da počnu da rade ovi u Pošti na informacijama da urgiram.

28.11.2017 12:23:18 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
29.11.2017 10:48:01 61200 CARINA GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD Otprema
30.11.2017 04:52:14 10200 GPC BEOGRAD - 11090 Beograd 75 Otprema

Koliko se ceka trenutno na bg carini da obrade paket?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Koliko se ceka trenutno na bg carini da obrade paket?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Ja trenutno cekam jedan box desetak dana stigao na carinu 21.11. Brze je stigao iz Kine do Srbije nego od carine do mene.

Послато са Lenovo K33a48 уз помоћ Тапатока

Pozdrav, imam jedan problem, dobio sam proj za pracenje od kineza sa alija, kada proverim status pise da je posiljka u posti u Cacku, ja sam u Zemunu. Kontaktirao sam tu postu kazu da je paket jutros urucen ali da uopste nije moje ime na paketu, tj da su ga urucili na adresu i ime koje je na posiljci. Uspeo sam da dobijem br telefona od tog decka, kaze da je dobio u koverti ono sto je i porucio (neka sitna elektronika), uglavnom mali paket, a moj bi trebao da bude ogroman 60x60x15cm. Sta mi je ciniti sada, ocigledno mi je kinez uvalio neki drugi broj za pracenje?

Pozdrav, imam jedan problem, dobio sam proj za pracenje od kineza sa alija, kada proverim status pise da je posiljka u posti u Cacku, ja sam u Zemunu. Kontaktirao sam tu postu kazu da je paket jutros urucen ali da uopste nije moje ime na paketu, tj da su ga urucili na adresu i ime koje je na posiljci. Uspeo sam da dobijem br telefona od tog decka, kaze da je dobio u koverti ono sto je i porucio (neka sitna elektronika), uglavnom mali paket, a moj bi trebao da bude ogroman 60x60x15cm. Sta mi je ciniti sada, ocigledno mi je kinez uvalio neki drugi broj za pracenje?
Prodavac ti je dao lažni broj za praćenje odnosno broj od drugog kupca. Zatraži od prodavca pravi broj za praćenje ako ne dobijes otvori spor sa prodavcem.
U svakom slučaju ti otvori spor jer ako je prodavac poslao bez broja za praćenje nema ni načina da dokaže da si paket primio. U svakom slučaju prevaren si i traži refund novca a ako ti pket stigne u međuvremenu smatraj ga poklonom :)

Послато са Redmi Note 4X уз помоћ Тапатока

U svakom slučaju prevaren si i traži refund novca a ako ti pket stigne u međuvremenu smatraj ga poklonom :)

Ovo ni pod razno. "U svakom slučaju prevaren si" ne ide nikako sa "ako ti ipak stigne", jer u tom slučaju nije prevaren, a pošto ukradeni drugi paket nekome ide iz džepa, posljedica je ukidanje jeftinog ili ikakvog shippinga ovamo iz te prodavnice. Ovakve sitne krađe su dovele da jako puno prodavaca koji su slali u CG sada nudi isključivo papren DHL.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Ovo ni pod razno. "U svakom slučaju prevaren si" ne ide nikako sa "ako ti ipak stigne", jer u tom slučaju nije prevaren, a pošto ukradeni drugi paket nekome ide iz džepa, posljedica je ukidanje jeftinog ili ikakvog shippinga ovamo iz te prodavnice. Ovakve sitne krađe su dovele da jako puno prodavaca koji su slali u CG sada nudi isključivo papren DHL.

Jeste prevaren ako mu je prodavac obećao da će uz paket dobiti broj za prećenje istog.
Evo uzmimo za primer juče sam pokrenuo spor na aliju samo 2 sata pošto mi je paket dostavljen u pošti.
Doplatio sam Hong Kong poštu 2,3 dolara kad meni prodavac daje broj za praćenje AliExpress Standard Shipping preko Singapurske pošte.
Pokrenuo sam dispute i aliexpress je automatski presudio u moju korist.

Poslednja izmena:
LOL

Tebi je baš dosadno. Pa kakva je razlika između HK i SG. Obe imaju TN čak je u 90% slučajeva SG brža a još je išlo preko aliESS što je još sigurnije!

@machak: Ja narucio jos 30.10 i jos ni traga ni glasa...

Meni jedna posiljka jos od 25.10. nije stigla, (juce mi prodavac produzio rok do 20.12.), dok je par narudzbi narucenih 11.11 uredno stiglo, fale jos dve

Poslednja izmena:
Stigla mi je pošiljka od 25.10 danas, i jedna od 3.11.

4 paketa stigla istovremeno, 3 mi stižu danas, a ovaj četvrti sa istom adresom i podacima kao i prva 3 umesto u poštu 11073 poslat u poštu 11090 u Rakovici. Čekam 8 sati da počnu da rade ovi u Pošti na informacijama da urgiram.

28.11.2017 12:23:18 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
29.11.2017 10:48:01 61200 CARINA GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD Otprema
30.11.2017 04:52:14 10200 GPC BEOGRAD - 11090 Beograd 75 Otprema

Zvao jučer ujutro poštu u Rakovici i oni mi rekli da je paket kod njih i da ću ga dobiti. Uvečer sam video da je paket isporučen nekom drugome.Odnosno da ge je čovek verovatno digao na šalteru kad se vratio sa posla oko 17 sati. Moguće je da je greškom jedan broj za praćenje dodeljen istovremeno za 2 paketa, ali neću da čekam. Otvorio dispute.

@machak: Ja narucio jos 30.10 i jos ni traga ni glasa...

Meni jedna posiljka jos od 25.10. nije stigla, (juce mi prodavac produzio rok do 20.12.), dok je par narudzbi narucenih 11.11 uredno stiglo, fale jos dve
Stigla juce posiljka,tacno mesec dana... ;)

Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока

Zvao jučer ujutro poštu u Rakovici i oni mi rekli da je paket kod njih i da ću ga dobiti. Uvečer sam video da je paket isporučen nekom drugome.Odnosno da ge je čovek verovatno digao na šalteru kad se vratio sa posla oko 17 sati. Moguće je da je greškom jedan broj za praćenje dodeljen istovremeno za 2 paketa, ali neću da čekam. Otvorio dispute.

Dobio sledeću poruku od prodavca:

Dear customer
Sorry that you opened a dispute,as we checked,we write the wrong tracking number in your order page due to system issue
Here is the correct tracking number:
HNKYB89911672863YQ (http://www.17track.net/en/)
We have confirmed that you parcel is on the way,much appreciate you could cancel the dispute,thanks

Problem je u tome što sam ja doplatio za China Post Registered Air Mail, a kada stiže preko njih broj za praćenje počinje sa R.............., a ne sa HNKY pa mi je i dalje to sumnjivo.
Ima li neko iskustva sa time, molim za pomoć.

Da li neko zna zasto ne funkcionise pracenje nekih posiljki?......ni preko nase poste,ni preko USPS,ni na 17track.net....

Jedan paket mi je stigao u Srbiju tacno pre nedelju dana i od onda stoji ovo:

November 24, 2017, 12:02 pm
Departed
BELGRADE, SERBIA
Your item departed a transfer airport in BELGRADE, SERBIA on November 24, 2017 at 12:02 pm. The item is currently in transit to the destination.

nema nikakvih novih statusa,ono "podnosenje na carinski pregled,itd,itd".....samo taj jedan status i tako vec 7 dana....

@NIMARK

Ako stigne , stici ce ti paket bez pracenja.Putuje 10-15 dana duze od registrovanog ( China Post Registered Air Mail )

@AcaFCRS
Ja u poslednja 2 meseca imam nekoliko takvih primera.Dobijao sam brojeve za pracenje od paketa koji su bili namenjen drugim ljudima.I ja sam zvao par ljudi i mene su zvali...
Imali su isti problem.

TREBA SE BORITI SA ALIEXPRESS-om da to sprece !!!

Iako su mi paketi stigli ( ali ne sa brojevima za pracenje koje sam dobio od prodavca ) , poslao sam slike paketa , ali necu da potvrdim prijem dok ne isprave gresku

Narucih pre 20ak dana 4 odvojena paketa. Tri su stigla (da ne ulazim u detalje da sam dva puta morao da idem u postu jer nikoga nisu nasli u firmi sa dve sekretarice :)), ali za cetvrti mi se vec treci put ispisuje isti status - Export customs clearance complete. Prvi put je bilo 17.11, 18.11, pa ponovo juce (30.11).

Poslao sam naravno pitanje prodavnici, ali cisto da proverim da li je neko imao slican "problem".

Untitled-1.png

Jel normalno da 7 dana stoji u njihovom skladistu? Porucio sam jos Nov. 18 2017.

Turkish Post

@sasa022 hvala, medjutim identicni statusi! "Item is at agent warehouse" ... tako 7 dana.

Pogledaj kod tebe (a i kod drugih vidim) taj status stoji 1-2 dana.

Ne kapiram o cemu se radi ***

Capture.PNG

Narucio sam dva paketa i dobio kodove za pracenje. Prvi kod je tipa
S000021097892 i ne vidim ga na postexpresu. Drugi je tipa RH---------TR i njega takodje ne vidim na postexpresu. Moze li neko da mi kaze da li ce ti paketi doci preko pošte i da li drugi paket sobzirom da je na kraju TR doći iz turske iako sam ga kupio preko aliexpressa i ocekivao ga iz Kine. Da li cu moci u nekom trenutku da ih pratim preko postexpresa.

Veoma velike su guzve zbog 11.11 i BF.

Cim paket prodje exportnu carinu on krece za Tursku i onda za Srbiju.

@branislav6874

Prvi paket nema medjunarodno pracenje , drugi prati na http://gonderitakip.ptt.gov.tr/en/
Ide iz Kine , ali preko Turske , kad dodje u Tursku pracenje se pojavljuje i na sajtu nase poste

gc.jpgpe.jpg

Poslednja izmena:
U prosli petak mi poslali paket iz Nemacke.U utorak napustio Frankfurtski centar ka nasoj zemlji i nema 3 dana da se pojavi u nasoj posti.Obicno se pojavi istog dana ili sutradan.Da li je moguce da je tolika guzva na aerodromu da se ceka po nekoliko dana prodje checking.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno