Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da ima 9 brojeva. to je valjda singapore post. Danas je poslato i jos se nije pojavilo na trakcing. Kakva je brzina singapore post ako neko zna?
Imam ja paket neko mi napisa da od momenta poletanja iz Singapura sleće u Srbiju za 3-5 dana. Poručivao sam još davno preko ove pošte jedno vreme je bila brža od DHL-a danas poleti sutra je na našoj carini.

Послато са Redmi Note 4X уз помоћ Тапатока

Zbog rasprodaje 11.11 i zbog "crnog petka" su velike guzve , tako da ce paketi u vecini slucajeva kasniti 10-15 dana - ako i nasa posta bude sporo obradjivala
prijem , onda ce kasnjenje biti jos vece.

Ja trenutno pratim desetak paketa ( CN,SG,NL Post ) i svi kasne :( ( stoje "zaglavljeni" u Kini i nema tacnih podataka o kretanju )

Ma j..em ja crni petak cekam tv box 10dana iz Kine i 15 dana da dodje sa carine. Danas mi isporuce super prodjem 650 dindzi carine. Ali sve u k...c box ne radi. Uopste nece da se upali ko da ne prima struju. Adapter uredu probao i drugi nista mrtav. Sad natezanje sa Alijem oko "disputa". Snimio video sa mojim pokusajem da ga upalim slikao jos par slika i cekaj presudu. Nemam nameru da im saljem nazad jer bi bio na jos vecem gubitku. A danas vidim taj isti box na KP 5000 din a mene kostao 27 dolara+(5 dolara kupon) +650 din. Znaci za desetak evra vise sam ga imao i ovde. Popizdeo sam.

Послато са Lenovo K33a48 уз помоћ Тапатока

Ma j..em ja crni petak cekam tv box 10dana iz Kine i 15 dana da dodje sa carine. Danas mi isporuce super prodjem 650 dindzi carine. Ali sve u k...c box ne radi. Uopste nece da se upali ko da ne prima struju. Adapter uredu probao i drugi nista mrtav. Sad natezanje sa Alijem oko "disputa". Snimio video sa mojim pokusajem da ga upalim slikao jos par slika i cekaj presudu. Nemam nameru da im saljem nazad jer bi bio na jos vecem gubitku. A danas vidim taj isti box na KP 5000 din a mene kostao 27 dolara+(5 dolara kupon) +650 din. Znaci za desetak evra vise sam ga imao i ovde. Popizdeo sam.

Jel ne daje znake života uopšte?

Послато са Redmi Note 4X уз помоћ Тапатока

Ma posle dva sata stajanja na kablu izbacio u jednom trenutku na 5 min natpis na displeju boot i to trepce ko da ima problem u naponu. Ali nista drugo na ekranu stoji tx3 mini i ne mrda i s vremena na vreme se se restartuje ali opet nista dalje od onog loga. A greje se dosta. Ma ja sam vec pokrenuo spor snimio video dok je bio totalno mrtav i slike pa sad cemo videti sta ce biti.

Imam utisak da Ali bez ikakvih problema resava to u korist korisnika, ako nisu skuplje stvari u pitanju.
Mogla bi jedna tema i iskustvu o Disputes sa telefonima recimo.

A što mora baš o sporovima sa telefonima?
Dispute je dispute nevezano za tip robe a verujem da bi mnooooooogo korisnija bila uopštena tema o sporovima na aliexpresu nego da otvaramo jednu za telefone, jednu za tablete, jednu za led trake, jednu za led sijalice, jednu za odeću, jednu za obuću, jednu za bici delove, jednu za ..... you got the point.

Zato sto su telefoni skuplja roba, a generalno nista drugo se ne porucuje ni 10% koliko telefoni, a da je tog ranga cene.
Moze i generalnije, ali mislim da nece imati vise od 1-2 van telefona.

Tj. mozda bi trebala tema o Dispute za SKUPLJE artikle.

Za ovih par godina koliko poručujem sa aliexpresa imam možda 150-200 porudžbina, samo jedna od njih je telefon znači oko 0,5% od svih porudžbina...
Uglavnom, mislim da bi univerzalna tema bila bolja a dispute bi podelio na onaj sa vraćanjem robe i povratom novca, bez vraćanja robe i povratom novca i onaj sa ponovnim slanjem iste robe bez vraćanja, ono "bez vraćanja" uključuje i situacije kad roba nije stigla...
Nema tu puno varijacija, sve bi moglo da se opiše u prvom postu, počev od toga da si dobio lažan broj, da je došlo u srbiju ali isporučeno na drugu adresu, pa nije došlo uopšte, došlo oštećeno, i pomenute situacije oko povrata novca sa i bez vraćanjem proizvoda...

Btw, čisto sumnjam da su telefoni najviše uzimana roba na aliju a iz srbije, nismo mi toliko bogati pa da naručujemo samo skupe stvari, mislim da je mnogo mnogo više porudžbina koje ne prelaze 20-30$.

Poslednja izmena:
Ne mislim ni ja da su telefoni puno porucivana roba.
Za obicne disputes se vec dosta cuje u samoj AE temi, samo zbog toga sam mislio da se ovo odvoji mozda. Jer je bas retko, koliko smo ti i ja (koji relativno pratimo) ispratili samo? Ja ne mogu da se setim nijednog slucaja ;)

@ svi koji prate temu i ocekuju paket

Posiljke RB.....SG

Despatched to overseas (Country code: RS)

datumi 24,25 do 30.11 i status se jos ne menja

Da li je ista situacija ?

I moj od 28-og, koliko vidim preko 10 dana je zastoj.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Da li je neko imao slucaj da mu dve razlicite posiljke imaju isti broj za pracenje od dva razlicita prodavca, a preko singapurske poste. Za prvi paket broj sam dobio juce ujutro i taj paket je vec u proceduri slanja. Jutros, za drugi paket, od drugog prodavca, dobijam isti broj za pracenje preko Singapura, tako da sada, dobijam informaciju samo za prvi paket, dok se drugi ni ne vidi. Trazio sam objasnjenje od prodavca ovog drugog paketa, pa cemo videti sta ce reci. Nekako mi izgleda gotovo nemoguce da su oba paketa objedinjena u jedan od strane singapurske poste. Nemam losa iskustva sa njima, sta vise, mislim da su odlicni, medjutim, ovo mi izgleda krajnje neverovatno.

Moguce je da su ta dva prodavca zapravo ista osoba.

Izgleda da nesto nije u redu sa prikazom na Aliexpress sajtu. U pregledu posiljki koje cekaju na isporuku, jedna od njih mi je duplirana, a jedna nije prikazana (prispela i na carini je). Broj posiljki koje cekaju na isporuku se slaze, ali prikaz nije dobar.

Da li je neko imao slucaj da mu dve razlicite posiljke imaju isti broj za pracenje od dva razlicita prodavca, a preko singapurske poste. Za prvi paket broj sam dobio juce ujutro i taj paket je vec u proceduri slanja. Jutros, za drugi paket, od drugog prodavca, dobijam isti broj za pracenje preko Singapura, tako da sada, dobijam informaciju samo za prvi paket, dok se drugi ni ne vidi. Trazio sam objasnjenje od prodavca ovog drugog paketa, pa cemo videti sta ce reci. Nekako mi izgleda gotovo nemoguce da su oba paketa objedinjena u jedan od strane singapurske poste. Nemam losa iskustva sa njima, sta vise, mislim da su odlicni, medjutim, ovo mi izgleda krajnje neverovatno.

Nemoguće. Piši obojici prodavaca i traži da provere i pošalju ti pravi traking broj. Jedan od njih je pogrešio, slučajno ili namerno.

Nemoguće. Piši obojici prodavaca i traži da provere i pošalju ti pravi traking broj. Jedan od njih je pogrešio, slučajno ili namerno.

Napisao sam vec ovom drugom, posto je on poslednji slao. Izgleda da je @tiha u pravu. Kontakt osoba prve firme je Lisa Zhan, a druge Alyssa Zhan. Izgleda slicno :). Cekam odgovor pa cemo videti sta dalje.

Jos jedna nedoumica.

Narucio i platio, a prodavac poslao.

Medjutim novac mi nije skinut sa racuna.

Mozda nije poslato iako pise da jeste?!

800a3785a587a1d892b6735918ad7101.jpg

Bice proknjizeno kod nase banke za koji dan (kod Intese stoji par dana kao rezervisano i nakon toga skidaju sa racuna). Aliexpress drzi pare sve dok ne potvrdis da si primio robu. Kad je potvrdis I nema disputa, Aliexpress pusta pare prodavcu. Cini mi se da je tako...

Bice proknjizeno kod nase banke za koji dan (kod Intese stoji par dana kao rezervisano i nakon toga skidaju sa racuna). Aliexpress drzi pare sve dok ne potvrdis da si primio robu. Kad je potvrdis I nema disputa, Aliexpress pusta pare prodavcu. Cini mi se da je tako...
U telenor banci mi uvek skidaju cim mi se posalje.. :/

Da li je neko imao slucaj da mu dve razlicite posiljke imaju isti broj za pracenje

Nedavno sam imao takav slucaj - singapurska posta.

I meni i coveku iz Beograda su stigli paketi sa istim brojem za pracenje.Meni je stigla moja porudzbina , njemu njegova.
Njegov paket je stigao par dana kasnije od mog.
Preko nase poste smo stupili u kontakt....

Inace vodim rat sa AliExpress podrskom u vezi brojeva za pracenje.Ucestali su ti problemi u poslednje vreme.
Vec par puta sam dobio broj od paketa koji nije namenjen meni , a kontaktirali su me i ljudi koji su dobijali isti broj za pracenje kao sto je na paketu koji je meni stigao.

Odbijam da potvrdim prijem ako na paketu nije broj za pracenje koji sam dobio od prodavca. Borim se da postave filter za brojeve za pracenje....

krenuli da stizu 11.11 paketi uveliko...za sada carine stvrno minimalne...samo da ostane tako

inace, za jedan paket mi je juche izletelo obavestenje da je sa BG carine umesto za NS otishao u Sabac!
jutros otisao u Mali Zvornik!
pre par sati urucen nekom Petru u Zvorniku!
WTF?!? mora da se obradovao covek iznenadnim paketom! sta sad?!

^Veca je verovatnoca da ti je Kinez dao tudji broj za pracenje - slucajno ili namerno.

@zlig0r

Ako je singapurska posta , mozda su duplirali broj za pracenje. ( meni se desilo jednom )
Ako je kineska , velika je sansa da si dobio broj od tudjeg paketa. ( imam vec 5-6 takvih primera )

Cimaj prvo prodavca i slucaj prijavi podrsci , da postoji evidencija.Ako prodavac odgovori - sacekaj 5-10 dana , verovatno ce paket stici.
Ako ne dodje pokreni dispute.

Dobio informaciju. Ista kompanija, dva razlicita Sales Departmenta, pa su oba paketa objedinili u jedan.
Jedna pomoc. Treba mi mail ili telefon Izmenicne poste 11003. Paket koji je trebao da mi bude urucen danas prema trekingu vracen na pocetak.posta.jpg

13.11.2017. sam dobio od kineza jedanaestocifreni broj za praćenje (Economy International Shipping)
Hvataj copy.jpg
18.11.2017. je pošiljka napustila Kinu
Da li se tu završava praćenje za pošiljke sa brojem u ovom formatu?

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno