Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
A vidis meni:Screenshot_1.png ovo je jedan paket,
a ovako za drugi:Screenshot_2.png i ne kapiram sad, jel ovaj vec poslat, sta hah...

Prvi ti je vec krenuo, u tranzitu je negde, a drugi tek treba da krene, kao i kod mene...:)

ljudi sta znaci ovo podnosenje na pregled,imam li razloga za strah da slucajno ne zakacim carinu?Snap1.png

ne, biće tako jedno 4-5 dana (podnošenje na carinski pregled) dok ga carinik ne otvori i proceni vrednost a onda dobijaš pake sa sve uplatnicom...

Ja ne mogu da verujem, ali par zadnjih pošiljki su mi stigle jako brzo u EU. 15ak dana otprilike, sad sam poslednje tri imao i DHL-om, stigle mi za par dana, ova poslednja naručena juče, poslata 5. Aprila, stiže sutra, 6. Aprila...Nije mi jasno na koji način dostave ovako brzo pošiljku iz Kine do Austrije DHL-om.
Pogledajte prilog 197296

Razlika u vremenskim zonama.

Пдв очекујеш увијек, 100 пута писано.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

pa zato mi van BG platimo duplo sve sto ti ne platis :d

pa i ja sam van beograda,ne bih platio ni ovo,ali sam prvobitno morao da vratim uredja u kinu jer je bio neispravan,pa mi je poslat drugi i stigao je za 10 dana sto je ovima sa carine dovoljno...ince i on je stigao pre 30 dana bez ikakvih obaveza...

pa zato mi van BG platimo duplo sve sto ti ne platis :d

TO je delimično tačno,ali pošto ima 3 poštansko carinske ispostave u Srbiji i to Beograd,N.Sad i Niš,samim tim carinska ispostava Bgd carini pošiljke za recimo Požarevac,,Valjevo,Šabac itd dok Vojvodina ide u N.Sad a Leskovac,Vranje i okolina u Niš,samim tim ne mora čovek biti iz BGD-A pa da ne plati PDV,ali verovatnoća da plati pdv mu je u BGD i sve što pripada toj carinarnici oko 20-40 procenata u N.sadu je verovatnoća 0d 95-99 procenata a u Nišu je taj procenat da plati pdv malo veći nego u N.SADU recimo izmedju 99.5 i 100 procenata,tako da pored svih ostalih prednosti života u prestonici,evo još jedne,ne baš životno značajne ali ipak nekome vrlo bitne,ovde pre svega mislim na plaćanje pdv-a tj. za pošiljke ispod 50 evra poslate od strane pravnog lica,što se tiče pošiljka preko 50 i preko 70 kada šalju fizička tu je situacija malo drugačija tj. skoro u sve 3 carinske ispostave se slično radi,naravno najveća je razlika kod pošiljka do 10 evra jer to u BGD skoro i da ne gledaju,dok u druge dve carinarnice to može i da ispadne i skuplje nego što je po zakonu tj.može se proceniti i na 2-3 puta veću sumu,a žalba nema nikakvog ekonomskog smisla.

Ali to je verovatno svuda tako u post-komunističkim zemljama,i Splićani ne mogu da smisle purgere,ni ovi iz Maribora ove u Ljubljani za ove ispod nas i da ne pišem,recimo jedina dobra stvar u recimo susednoj Hrvatskoj su posle ulaska u EU ukinuli sve carinske ispostave osim Zagreba jer pošiljke iz EU idu kao u domaćem saobraćaju pa Kineze i ostale pošiljaoce radi Zagreb za celu Hrvatsku,pa kada mi udjemo 3458godine u EU i kod nas če ostati samo carinarica u BGD i svi će biti sagledani na isti način,dok se to ne desi, a iako se to čini daleko začas prodje Milenijum,možete naći neku adresu u BGD ILI neki od ostalih 50-tak gradova koji pripadaju tom području pa naručivati umesto u Vranje recimo u Šabac ili Valjevo kod teteke ili umesto u Suboticu(mada oni odavno naručuju u susednoj evropi) u recimo Pančevo koje je u BGD zoni.

Elem sve me ovo podseća na SUPERHIKA,stariji se sećaju, a to je njegov fantastičan moto uzimati od siromašnih i davati bogatima,jer ako ne živite u prestonici šta će vam novac, ionako skoro da i nema koncerata,pozorišta,utakmica,opera, i ostalih prestoničkih zanimacija,pa kad već ne idete u ARENU i na Marakanu što da se ne plati koja hiljada za PDV.

Elem da ne budem pogrešno shvaćen,nisu tu krivi ni ljudi koji pripadaju području BGD-a niti carinski organi te ispostave,oni ljudi samo rade po pravilniku o slučajnoj kontroli robe i putnika(u ovom slučaju samo robe)a ovi nazovi "naši" na jugu i severu se ponašaju kao carina u Štrajku,jer ako ste nekada prisustvovali štrajku carinskih organa,on se tako obavlja tj.kontrolom svakog vozila,putnika pošiljke i za par sati se napravi višednevni zastoj ljudi i robe,e sad kada su ljudi i vozila u klasičnom prometu u pitanju to potraje koji sat napravi se haos,i štrajk se završava,ali pošiljke uredno ćute u magacinima,ne trube ne protestuju i dokle god fizički mogu da budu skladištene može i da traje ovaj režim,ili dok ne dodje neko poglavlje na red u kome piše kako i šta se radi prilikom uvoza i izvoza robe koja nije namenjena za komercijalnu upotrebu.

Izvinjavam se na dužini posta ali tema je takva,a postoji u svemu ovome i još jedno bitno pitanje, da li mi svi živimo u Srbiji ili ne,a vi sami odgovorite na ovo pitanje.

Imam pitanje u vezi svoje prve narudzbine sa bodybuilding.com... Dobio sam ovaj broj Tracking Number: 10500138200000436 i pise: Track This Shipping Method: GFS_INTERNATIONAL. Naravno to je neispravan broj za pracenje poredeci sa onim ??11111111111CN, ali zanima me da li mozda radi na nekom drugom sajtu, i ako radi molim link. A ako ne radi tracking number dal neko ima bilo kakva iskustva sa ovima? Narucena je cisto radi testa jedna manja bocica vitamina od 13 dolara.

Imam pitanje u vezi svoje prve narudzbine sa bodybuilding.com... Dobio sam ovaj broj Tracking Number: 10500138200000436 i pise: Track This Shipping Method: GFS_INTERNATIONAL. Naravno to je neispravan broj za pracenje poredeci sa onim ??11111111111CN, ali zanima me da li mozda radi na nekom drugom sajtu, i ako radi molim link. A ako ne radi tracking number dal neko ima bilo kakva iskustva sa ovima? Narucena je cisto radi testa jedna manja bocica vitamina od 13 dolara.

trebalo bi da radi na trackitonline.ru..

Ne verujem da moze da se isprati do dostavljanja ali neke prve korake, tipa dok ne napusti zemlju porekla, mozda.

To je normalno kod kineza, ali koliko sam shvatio ovi sa bodyduilding.com salju iz UK pa nisam ocekivao da ce biti tako jadni da salju sa tim budjavim brojevima. Zato sam i postavio pitanje jer sam se nadao da je to neki Britanski broj a ne ovaj kineski shit.

Meni preko SE poste jos nije stigla posiljka, poslata 18.02. Ne nadajte se brzoj isporuci...

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

konacno stigla posiljka...posle 54 dana preko SE poste... :D

Malo manje od 2 meseca, pa dobro, standardno za svedsku postu. Moj paket od 24og marta sto je narucen da ne ocekujem znaci pre maja.

Dva paketa,poslato 31.03 i 02.04. a danas mi stiglo. CN posta bez pracenja. Prosao bez dazbina.

Sta moze ovo da znaci nije valjda poslato u Spaniju u pitanju su patike i poslate Svajcarskom postom
3e41ddfb70fcf093e24dc3b91b4d9d9a.jpg

Послато са LG-D331 уз помоћ Тапатока

Jel ovo znaci da moram otici u postu sutra? Screenshot_1.png
Nisam bio kuci danas ali ni u sanducetu nema nikakvog listica

Правац општа или бар зови телефоном.

da li moze neko da mi pojasni ovaj prijem,nisam imao iskustvo...hvala
1.jpg

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno