Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koju god da uzmes moze da dodje na isto, nema pravila. Najvise zavisi od nase carine. Ne racunam DHL.

Danas mi stigle dve maskice za telefon, obe poslate 16.02. Jedna preko Kineske poste, jedna Sinagapurske....pa ako neko jos ceka posiljke oko tog datuma, da zna da su negde blizu ako vec nisu stigle :)

Poručio 16.3 sa Alija plastične čepove za flaše, da se cveće zaliva kada niste kod kuće, treba kumu :) Stiglo danas, manje od 13 dana, extra :) Poštar doneo na vrata, 0 dinara. ,)

Juce su mi urucili paket tacno sto je reko jedan clan sa ovog foruma hvala

Brzo stizu paketi u zadnje vreme. Meni led emiteri stigli za 16 dana, koverta bez tn. Amper klesta 13 dana do Srbije (vec par dana su na carini). Iznenadjen brzinom.

nije bilo brzo cekanje na carini 6 radnih dana.ali sportski sat koji sam uzeo za biciklizam je vrhunski 31.00euro ebay.de

Meni je danas stiglo istovremeno nesto poslato 12. marta i 20. februara. Obe posiljke preko CN poste bez pracenja.

ovi su izgleda ubrzali sve,posle 11 dana mi stize paket,pih,steta sto nisu izbori svaki dan...

Jel zna neko šta ovo znači?

304f8c436eb0e13741fc76b6053a9c0d.jpg

Podeli sa mnom/nama...

Napravljena je online najava tvog paketa, ali jos uvek nije poslat.

Recimo da šalješ puno paketa svaki dan, da ne bi nosio pakete na poštu i čekao da ti daju brojeve za praćenje pa onda ih slao tvojim kupcima, imaš mogućnost da elektronski prijaviš paket tj. obavestiš poštu da treba da dođe kuriri i preuzme pakete, uloguješ se lepo u sistem pošte, uneseš podatke kupca dobiješ od pošte podatke koje dalje odštampaš na nalepnici (tu imaš i broj za praćenje) i to zalepiš na kovertu i ti si gotov, paket čeka kurira pošte da ga preuzme a u pošti nemaju ništa da rade više, kad kurir preuzme pakete i odnese ih na poštu oni tamo samo jedan po jedan provlače kroz bar kod skener da bi evidentirali da je paket na pošti i to je sav njihov posao, slože paket u adekvatnu korpu prema zemlji gde putuje i obrada paketa je završena, nema kuckanja po tastaturi ispunjavanja obrazaca i šta ti ja znam.
E pa tvoja porudžbina je u tom prvom koraku, prodavac je primio porudžbinu, spakovao paket i na sajtu pošte prijavio da ima paket koji kurir treba da preuzme.
Tako i piše "information received" = primljena informacija o paketu, pa u zagradi (da ne prepisujem sve) "ovo nije potvrda fizičkog prijema registrovane pošiljke" znači pošta je primila informaciju da ima neki paket sa tim brojem praćenja što ti imaš ali nije još primila paket...

edit, brzi mi je kinda ubio poentu objašnjenja ali mi bilo žao da bacim 3 minuta kucanja :)

P.S. hehehe, vidi, ovo mi je 999-ti post :-devil-:

Poslednja izmena:
Hvala puno na opširnom objašnjenju.

Што користите 17track. trackitonline.ru је детаљнији и бржи у објавама. Јесте да нема апликација али када се региструјете, мобилна верзија сајта дође на исто + може да прати поједине нестандардне трекинг бројеве док пошиљка не напусти Кину + још добијате на мејл обавештење о свакој промени у кретању пошиљака.

edit, brzi mi je kinda ubio poentu objašnjenja ali mi bilo žao da bacim 3 minuta kucanja :)

P.S. hehehe, vidi, ovo mi je 999-ti post :-devil-:

Pa nije uzalud detaljan post, napravio si korak ka jubilarcu. Cestitam!

Elem, oni iz CN poste ipak zalepe jos onu jednu malu nalepnicu sa datumom kad su fizicki obradili paketic. Tek da ovako detaljno objasnjenje bude kompletno, mada covek ima Singapursku postu. :p

Evo da pitam ovde, cini mi se da je prigodnije nego u temi za Ali.
Burazer je narucio kameru za kola pre mesec dana i tada mu je poslato. Prvobitno je dobio kod za pracenje i to je bila malezijska posta. 10.3. je poslednji status na kome pise da je stiglo u Izrael. :trust: Na stranici za pracenje paketa na Aliju mu stoji neki novi broj za pracenje, koji nema nikakve informacije, a onaj za malezijsku postu je precrtan. Poslao je poruku prodavcu zbog cega je u Izraelu, kao sta se desava, a ovaj mu odgovara da ne brine, kao da stize. Prodavac je proveren i ima pozitivne ocene, pa ne vidim razlog da bi ga prevario. Samo mene i njega buni to sto ima ovaj novi broj za pracenje, a nije siguran kada mu je to izmenjeno. Da li je moguce da je prvobitno pogresio zemlju pa je zamenio Srbiju sa Izraelom? Neki savet?

Pa pratis nov tracking, stari ti je dao pogresan ili sta vec, desava se

Вероватно ни тај број није прави. Ако је добар продавац добићеш пакет али неком јефтином поштом без тренинга.
Лупетањем бројева се вероватно покрива да купи време док добијеш пошиљку без трекинга који то је обећао

Poslednja izmena:
Pa pratis nov tracking, stari ti je dao pogresan ili sta vec, desava se

Problem je sto na tom nema informacije, jos uvek, a brat nije siguran kada je to izmenjeno. On je pratio preko malezijske poste i gledao je na Aliju gde je i tu je pisalo za Izrael. I danas kada sam ja pogledao, video sam da ima jos jedan broj i da je malezijski precrtan. Nesto preko Yanwen. E sad, problem je upravo to sto brat ne zna kada je to stavljeno.
^
I ja sam pretpostavio da kupuje na vremenu, samo eto mesec dana je proslo, ocekivao bih vec da je pristiglo. Burazer svakako nista ne gubi osim kamere, dispute i full refund ce pasti ako ne dodje na vreme. Tako da cu mu reci veceras da posalje ponovo poruku i da pita za taj novi broj.

Yanwen je 2-3 meseca i ne spada u registrovane posiljke... kao i malezijska

Ако има добре оцене и велик број продаја, стићи ће сигурно.
У задње време масовно лажу за трекинг, уколико је пакет мале вредности (чак иако посебно платите доставу). Утеха је да пакети увек стижу, барем мени.

Погледај тај број на trackitonline.ru. Може да нађе већину тих јефтиних пошта, наравно док се врте по Кини.
Ону превару са јефтином Малезијском поштом су изгледа напустили.

Poslednja izmena:
Meni je Yanwen oborio sve rekorde i stigao za 10 dana. Najbrza isporuka ikada. Yanwen je samo kurir i pruzalac laznog trekinga, sve je islo preko CN poste bez pracenja.

Stize kamera danas, pretpostavljam da je nedavno i stavljen taj broj za Yanwen, cim je tako brzo doslo. Burazer je preko telefona ulazio na Ali i tu pratio, tako da verovatno nije video kako treba. :D Sve u svemu, zahvaljujem na svim informacijama i savetima.

Znaci da je paket predat, sad ceka da krene dalje. Ili ce se promeniti status nekad, uskoro, ili se nece menjati dok ti ne stigne. Ali tek je proslo par dana, uobicajeno je ovo, samo treba biti strpljiv.

Ja ne mogu da verujem, ali par zadnjih pošiljki su mi stigle jako brzo u EU. 15ak dana otprilike, sad sam poslednje tri imao i DHL-om, stigle mi za par dana, ova poslednja naručena juče, poslata 5. Aprila, stiže sutra, 6. Aprila...Nije mi jasno na koji način dostave ovako brzo pošiljku iz Kine do Austrije DHL-om.
neverovatno.png

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno