Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovo mi je rekord koliko dugo ne izlazi iz kine, katastrofa

sent from SM-G900F

Pogledaj i moj status, definitivno imaju problem...Mada sam ja Kineza vec nagazio, dva puta mi produzavao prot.time...i treci put money back... ;) a ovo ako ikada stigne, bice dobro :)

Sent from my RN3 Pro

Ako mene pitas, jok...neke cvike za bajs :)

Sent from my RN3 Pro

Pozdrav svima,

nisam pratio ovu temu do sad, pregledao sam prvih i poslednjih par strana i nisam uspeo da izvučem neki zaključak.

Poručio sam Original Xiaomi Pocket 10000mAh Mobile Power Bank još 19.6.2016 i do sada mi nije stigao paket, otvorio tiket kod njih, a oni me uputili u poštu/carinu da proverim da li je stiglo u Srbiju. Naravno kod nas u pošti i carini su mi rekli da na osnovu brojeva za praćenje koje imam oni ništa ne mogu da utvrde.

Ono što imam od podataka je

Order No.: W1606190318019673 i
Tracking Number: NL14663253691151 By Update: Jun 19, 2016 18:42:05 PM PST

Napominjem da preko ovog sajta do sad nisam imao problema sa pošiljkama, sve je stizalo jako brzo.

Ako imate neku ideju rado ću saslušati/pročitati.

Hvala unapred.

To ti je bez praćenja, trebalo je da doplatiš za registered shipping, ovako se ne zna gde je...

Ponovo kraduckaju u posti i carini,mene su ojadili za xiaomi blutut zvucnike,proj za pracenje je jasno pokazao da je uslo u Serbiu otad se paket gubi

Коме се жалити на такве ствари

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока

Posiljke koje stizu iz Kine preko Turkey post(turske poste), pri dolasku na nasu izmenicnu postu dobijaju drugi tracking number(RR*********RS) i mogu da se prate i kod nas, sa turskim brojem RH*********TR ne mogu. Tek sad videh to kada sam dobio paket, pa eto neka se zna za ubuduce...:)
Paket stigao za 9 dana, jako brzo i nije podlegao carinskom pregledu, mada ga je kinez ubacio u ogromnu kutiju...:shock::D

Poslednja izmena:
Коме се жалити на такве ствари

Upravi vodovoda :D
JK, možeš da se žališ pošti jer je ona nadležna za isporuku pošiljke, i onda čekaš jedno dva meseca da oni pokrenu postupak i nađu ili ne nađu pošiljku i onda će verovatno (nikad nisam imao tu situaciju na svu sreću, uglavnom su mi nestajali paketi bez praćenja) tražiti dokaz o vrednosti robe i dokaz da je ta konkretna roba bila u tom konkretnom paketu (da bi povezali vrednost i broj za praćenje) da bi ti možda vratili lovu ako nemaju neki stav 3 paragrafa 7.5.2c člana 38.3.17.g gde su naveli da u takvim situacijama vraćaju samo 10% od vrednosti robe = piši propalo...

Posiljke koje stizu iz Kine preko Turkey post(turske poste), pri dolasku na nasu izmenicnu postu dobijaju drugi tracking number(RR*********RS) i mogu da se prate i kod nas, sa turskim brojem RH*********TR ne mogu. Tek sad videh to kada sam dobio paket, pa eto neka se zna za ubuduce...:)
Paket stigao za 9 dana, jako brzo i nije podlegao carinskom pregledu, mada ga je kinez ubacio u ogromnu kutiju...:shock::D

Da potvrdim za tursku poštu, i meni za 9-10 dana stiglo kaljeno staklo od 1$ iz kine, sa sve carinjenjem. Neverovatno.

Kada smo kod dobijanja drugog broja za praćenje, naručio sam neku zvrčku iz USA i na USPS sajtu se vidi da je stiglo u Beograd. Posle toga ništa. Na sajtu naše pošte se ne vidi ništa. Broj je bio u formatu LZ*********US. Naši su nalepili novi broj u formatu RR*********RS i sa njim se vidi kretanje kroz našu zemlju. Do pošiljke sam došao slučajno, jer se poštar napravio pametan i napisao da je ostavio izveštaj, a nije. Srećom, to isto je napisao i za drugu pošiljku iz Singapura, kod koje je broj za praćenje radio od početka do kraja. Zbog te druge sam otšao u poštu, pa je radnica našla da imam i ovu prvu pošiljku.
Da li sve pošiljke iz USA dobijaju drugi broj za praćenje ili samo neke, po nekom pravilu?

Sve L posiljke dobijaju novi broj. Nekada su mogle da se prate dok ne izadju sa carine, sada izgleda samo do prispeca u Srbiju.

Narucih 21.08. neki tempered glass sa ebay-a (PRC). Bilo je navedeno da nema tracking number, pa se onda ipak ispostavilo da ima. Prema njemu, paket je 31.08. stigao u Srbiju. Koliko je to realno i kako to da mi do sada nije isporucen, obzirom da je proslo 8 dana? Da li takve isporuke vrsi iskljucivo jedna sluzba (DHL?) ili to moze biti "bilo ko"?

DHL isporučuje ako si platio da oni prenose paket. Sigurno nisi, jer su skupi i svakako se ne isplate za sitnice. Pored toga, već bi ti stiglo da je DHL. Doneće ti paket naša pošta. Na carini ponekad budu gužve pa se dugo čeka. Samo budi strpljiv :)

ajde, koliko ti treba više....

Chicago, IL, United States 09/09/2016 11:40 P.M. Arrival Scan

Maumee, OH, United States 09/09/2016 9:03 P.M. Departure Scan
09/09/2016 7:42 P.M. Arrival Scan

Du Bois, PA, United States 09/09/2016 2:50 P.M. Departure Scan
09/09/2016 2:22 P.M. Arrival Scan

Parsippany, NJ, United States 09/09/2016 9:26 A.M. Departure Scan
09/09/2016 1:27 A.M. Arrival Scan

Secaucus, NJ, United States 09/09/2016 12:51 A.M. Departure Scan

Secaucus, NJ, United States 09/08/2016 8:53 P.M. Origin Scan

United States 09/08/2016 4:13 P.M. Order Processed: Ready for UPS

Poslednja izmena:
pozdrav,

narucio sam nekoliko paketa iz kine da mi stignu. Sa kodovima koje sam dobio pise da su paketi poslati(shipment shiped). Neki su poslati jos 31.8 dok su neki poslati 5.9. i od tad nista. Do sad sam dosta porucivao i prosek da od dana kada pise da je poslato za srbiju do dana kad stigne je bio 2-3 ali ovo je nesto bas mnogo. Ali to je sa paketima koji su poslati china post-om. ostali (postNl,singapure post, swiss post) mi stizu bez problema kako treba. Da li jos neko ima ovakav problem ? :)

Za pakete iz Kine obično piše da je vreme isporuke 20-40 dana. Meni uglavnom stiže za 20-30.

Koja je ovo posta iz Kine, RL89xxxx45CH ,na 17 track izbaci swiss post

Jel to isto ko i ostale kineske 20- 30 dana

CH je Švajcarska dobro ti je izbacio, meni je manja pošiljka preko njih stigla za 35 dana

sent from SM-G900F

Imam posiljko koja stize iz usa vec mesec dana
imam tracking do srbije gde se gubi trag 25.08.2016
8/25/2016 12:14:00 PM Awaiting Customs Clearance - In Destination Country BEOGRAD B 11003 PI
8/25/2016 9:05:00 AM Arrived in destination country BEOGRAD B 11003 PI

KOga da cimam da vidim gde je i sta je?

Promenili su tracking broj na carini. Čekaj da stigne.
Mada, prilično je veliko zadržavanje na carini, da ne kažem neuobičajeno.

Poslednja izmena:
Pa bas mi je to i cudno... da li ima svrhe da zovem/saljem nekom ...
Lepo sve vidim od usa,preko engleske do bg-a ...

Da li bi ocarinili stonu led lampu koja je oko 40dolara? Kakva su iskustva?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Tako sam ja skoro pratio paket iz USA, preko Ciriha do Beograda, pa je tu prestalo praćenje. Posle 5-6 dana je stigao do mene. U pitanju je Niška carina. Možda je na drugim mestima gužva za američke pakete :)

Da li bi ocarinili stonu led lampu koja je oko 40dolara? Kakva su iskustva?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Ovo je tema za praćenje. Za carinjenje je druga. Carinu ti ne bi naplatili, a PDV možda bi, a možda i ne bi, kako im dune :) Po zakonu bi trebalo.

Da li vam radi pracenje posiljki iz Kine? Imam dve posiljke koje kao da stoje u transportu od Kine (RS####CN), kao da sistem ne radi (17Track koristim).

Ili je mozda nasa carina pocela da ne javlja kada stigne kod nas, sve dok ne podje od carine, da ljudi pomisle da brzo carine, a transport je spor?

Kao "poslato" pre 4 dana RL901658345CH ali ga ne vidi ni jedan traking,je li to kinez
stavio lazni traking ,44 dolara posiljka

Da li vam radi pracenje posiljki iz Kine? Imam dve posiljke koje kao da stoje u transportu od Kine (RS####CN), kao da sistem ne radi (17Track koristim).
Kod moje najnovije pošiljke je proteklo 8 dana od poslednjeg statusa u Kini, do prvog kod nas. Koliko ti čekaš?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno