Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@ qwerty96

Apsolutno nema pravila kada sta stize / kada isporucuju :S:

Npr. UB..LV posiljka koja je 23.11 prosledjena iz LV je danas isporucena.
Postoji jos gomila koje su u razdoblju 26.10 - 2.11 prosledjene iz LV i jos nisu isporucene.

Stigao danas uzbekistanac za 32 dana, zadnji status 20.11.20. 21:45 - Arrive at destination country

Poslato sa Nova 5t

Dobro, barem da znam da nista ne ocekujem od LV i UZ ove nedelje.
Nemam statuse sa tim datumima.

Iz Kine do Holandije za 4-5 dana max.. Iz Holandije do Srbije po 15 dana, kao da ima let jednom u dve sedmice..

SunYou prevara sa praćenjem :D, šalim se čika poštar na vrata doneo 2 komada UZ
Dec 5, 2020 15:10 Arrived at destination country airport Serbia SunYou Logistics
Dec 6, 2020 09:20 Arrived at destination country airport Serbia SunYou Logistics
ali od 04.12. sa istim statusom još nema, verovatno zatrpano na carini

@ Mali Mrav

Za ove su slucajno pogodili da su uspele da stignu u Srbiju.

SunYou oduvek postavlja status Arrived at destination country
tri dana posle GMTC , ma gde god da se ta tranzitna tacka nalazi.

@qwerty96

Holandjani imaju dobro pracenje .
Koji i odakle je status od 25.11 ?

U subotu 5.12 je jedna tura prosledjena za Srbiju

@qwerty96

Holandjani imaju dobro pracenje .
Koji i odakle je status od 25.11 ?

U subotu 5.12 je jedna tura prosledjena za Srbiju

Standardan onaj zadnji status, evo:

25.11.20. 06:22 - The Item is processed at PostNL (limited tracking available), SERBIA

Ako je prosledjeno 5. Decembra, onda ja mogu da je ocekujem tek 15og.
Jer ove ovde boli uvo da raznose, a i pitanje je koliko GPC Beograd i Nis isto boli uvo da proslede dalje. Tako da se ne nadam da ce ove nedelje.

Poslednja izmena:
Meni stigao jos jedan Turcin za 11 dana, nego imam jos jednog porucenog 30.11. od istog prodavca a nije jos krenuo. Stigla cetiri LV iz oktobra meseca.

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

To ti je stigao neki Holandjanin ili?
Imam ja UD NL sa zadnjim statusom 25.11.2020.
Ali nista nije stiglo, mada me mrzi da se cimam do poste.

Ma jok vuce se kao gladna godina, zadnji status je ''The item is on the trensport to the country of destination, SERBIA'', jos 28.11.. Iz Kine do NL, stizu nekad i za 3 dana a od njih do nas treba po 15 dana..
Imam vise komada ovo je najstariji, ne bi me cudilo da se sakupi pa sa jednim letom da stigne sve zajedno..

UD..NL

Nov 15, 2020 YANWEN Logistics
Last mile=> Destination country post, number UD.....NL
Nov 24, 2020 YANWEN Logistics -PostNL
The item is pre-advised to PostNL
Dec 1, 2020 PostNL
Consignment received at the PostNL Acceptance Centre
Dec 5, 2020 PostNL
The item is on transport to the country of destination
Dec 8, 2020 12:25 PostNL
The consignment has arrived in the country of destination

@ sasa022
To što okaci SunYou su informacije koje dobiju od prevoznika a naša Pošta uopšte nije bela što se tiče povratnih informacija, jako su zatvoreni, jedino što moraju da daju povratnu informaciju za pošiljke sa praćenjem. Možda se u tom grmu krije poskupljenje slanja od strane AE. Evo uzbekistanac koji je za 18 dana bio u mojim rukama
SY.jpg

@Mali Mrav

Jeste nasa posta veliki problem , ali i SunYou je jos mnogo veci problem.

Ja od kada znam za SunYou oduvek su za apsolutno sve posiljke tvrdili da u Srbiju
stizu posle tacno 3 dana od prosledjivanja iz GMTC tranzitne tacke.

Kako se nikada nije desilo da to bude za 2 ili 4 ili 5 dana ?
Kako uvek bas 3 dana ???

Imao si to za Ux....CN i Ux....MY pre 3 godine.
Isto za Ux...TO
Sada za gomilu drugih - apsolutno uvek 3 dana posle GMTC imas status
Arrived at destination country / Arrived at destination country airport Serbia

@ sasa022
Izgleda da mi oslabile baterije u digitronu pa uvek kod oduzimanja bude 3.
SY1.jpg
To da li od tranzitne zemlje do nas putuje 2, 3 ili 5 dana pitanje je preko koliko aerodroma ide i koliko još ima pretovara, lako može da bude tranzitne zemlje a ne tranzitna zemlja

@Mali Mrav

Jeste nasa posta veliki problem , ali i SunYou je jos mnogo veci problem.

Ja od kada znam za SunYou oduvek su za apsolutno sve posiljke tvrdili da u Srbiju
stizu posle tacno 3 dana od prosledjivanja iz GMTC tranzitne tacke.

Kako se nikada nije desilo da to bude za 2 ili 4 ili 5 dana ?
Kako uvek bas 3 dana ???

Imao si to za Ux....CN i Ux....MY pre 3 godine.
Isto za Ux...TO
Sada za gomilu drugih - apsolutno uvek 3 dana posle GMTC imas status
Arrived at destination country / Arrived at destination country airport Serbia
Moja poslednja SYRM pošiljka je dobila status 2 dana nakon prosleđivanja iz tranzitne tačke da je stigla u Srbiju, no dobro nije toliko bitno.
Ranije nakon statusa "arrived in destination country" nije bilo novih statusa, sada sam imao status "Serbia, delivery in progress" i to se poklopilo sa datumom prispeća u izmeničnu poštu.
Tako da sada ipak ima nekog smisla praćenje.

Послато са POCO F2 Pro помоћу Тапатока

Nije vazno preko koliko zemalja dolazi - vazno je da ne postavljaju lazne statuse.

Posta Srbije ima sve resurse , fali samo dobra volja da se promeni pravilnik i da pocnu javno da objavljuju podatke
o neregistrovanim posiljkama.
Neka onda SunYou i Cainiao lupaju gluposti koliko god hoce....

Primer Posta Makedonije

sg-mk.jpg

Verovatno ce i u EU sve biti vidljivo jer uvode obaveznu najavu posiljki koje stizu izvan EU zone.

@ Rax032

SYRM/SYAE dobija Rx...xx kod i postoji pracenje.Problem je sto SY ne objavljuje R kod , nego ga vidimo tek
kada dobijemo posiljku

@ sasa022
Nije poenta u javnim statusima, pošiljka je neregistrovana i gotovo već je pitanje da li Pošta daje povratnu informaciju pošti pošiljaoca. Ne žele da prijave da je pošiljka stigla u izmeničnu poštu, ne javno već interno. UxxLV pošiljke više ne postoje u praćenju Latvia post ali postoje dalji statusi na raznoraznim tracking sajtovima jer postoje povratne informacije.

syrm.jpg

uvuz.jpg

SYRM - da li je zaista stajala od sredine jula do kraja avgusta negde u GPC-u ???

UV..UZ - zasto su ovu od 30.11 danas isporucili , a ovu od 29.11 nisu iako je ista adresa ???

@ Mali Mrav

To je opsta ludnica - preuzima YW preusmerava na SY , a sve je oznaceno kao
Cainiao Global.Pa onda neko sve to transportuje u npr. Letoniju gde preuzima OTX , a dobije
kod od LV poste....

Ako Cainiao sve diktira , neka lepo napisu kod pod kojim ce posiljka stici u Srbiju.
Koje ce sve logisticke kompanije da ucestvuju u transportu , kuda ce i kako da ide posiljka ,
apsolutno me ne bi zanimalo ako unapred znam da ce Posta Srbije da objavi tacan
podatak o pristizanju posiljke.
I svi srecni i zadovoljni.....

Meni se javlja sledeći slučaj (dva puta se javlja information received jel zna neko šta bi to moglo da znači? Da li znači da je se pošiljka vraća ili da je možda stigla kod nas ili nešto treće), pošiljka je RF....SG:

Dec 04 2020 12:40 pm
Information Received

Nov 22 2020 08:50 am
Despatched to overseas
RSBEG

Nov 19 2020 11:30 pm
Hand over to airline.
HK, Hong Kong

Nov 19 2020 10:42 am
Information Received

Nov 19 2020 10:03 am
Depart from facility to service provider.
Shenzhen,China

Nov 18 2020 10:26 am
4PX picked up shipment.
深东凤岗仓

Nov 18 2020 10:26 am
Shipment arrived at facility and measured.
深东凤岗仓

@ kalehrl
SYAx..... ti je neregistrovana EMS pošiljka, SY je skraćenica od SunYou a Ax bi trebala da bude oznaka za EMS pošiljku i broj je interni koji dodeljuje SunYou kod preuzimanja pošiljke i taj broj dobija pošiljalac. Pošiljka u Kini dobija broj pošte preko koje se šalje (npr. AE.....CN) ali ga SY ne objavljuje, saznaš kad dobiješ pošiljku.
Tvoja pošiljka je krenula iz tranzitne zemlje juče
2020-12-08 06:14GMTC, Departed
2020-12-07 07:37GMTC, Arrived

Poslednja izmena:
@ niki999
Prvi put je obavešten prevoznik u HK a drugi put je obaveštena naša pošta da stiže pošiljka

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno