Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Stigla mi je danas jedna SYRM pošiljka koju sam pominjao. Ranije u praćenju nije bilo nikakvih korisnih informacija sem lažnih statusa, međutim za ovu sam video da je dobila status "Serbia, delivery in progress" koji se poklapa sa prispećem paketa u izmeničnu poštu.
Inače alternativni broj joj je bio RF... LT koji se i dalje nigde ne vidi sem na samom paketu kad ga dobijete.

Послато са POCO F2 Pro помоћу Тапатока

Meni danas stigla posiljka koja je isla SF eParcel-om,poruceno 8.11,nisam se nadao tako brzo :)

Sent from my KOB2-W09 using Tapatalk

Meni upravo Kinez poslao preko CNE XPS, dobio sam RD...CN broj. Verovatno neće ni stići.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Odusevljen sam ovom isporukom SunYou. Pet satova u jednom paketu stiglo danas u rekordnom roku. Naruceno 11.11. i 13.11., poslato 15.11. Poslednji status 27.11.

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

Meni od 27-og Avgusta jos nije stigao paket (UB...LV), pokrenuo dispute 26-og sad kad je isteklo 3 meseca i prodavac odbija, kaze stiglo i proveri sa postom.. Na 17track vise ni nemoze da se nadje ta posiljka, a na postal ninja prikazuje ovako:

Shipment type:
Cainiao Super Economy ( 4PX Express )

To address:
Serbia
In transit:
11 days
Deadline:
not set

Date
Status and location (eng+auto
)
Aug 28, 2020 02:43
Latvian Post
Parcel notify received
Aug 28, 2020 10:44
4PX Express
Shipment information received
Sep 7, 2020 15:49
OTX Logistics
Collection
LVA
OTX Logistics
Arrival
LVA
OTX Logistics
Departure
LVA
Aliexpress-Cainiao
Arrive at transit country or district
Aliexpress-Cainiao
Depart from transit country or district
Aliexpress-Cainiao

Cainiao prikazuje ovako:

Arrive at transit country or district

2020-09-07 15:49:25

Post office collection.

Depart from transit country or district

Arrive at destination

2020-09-06 18:30:00

Handover to airline

2020-09-06 05:29:30

Received in Shenzhen

2020-08-30 20:37:29

Outbound in sorting center

2020-08-29 23:54:58

Inbound in sorting center

2020-08-29 03:13:54

Accepted by carrier

2020-08-29 02:43:54

Na sajtu poste ne moze da se pronadje taj broj/paket uopste.. Pritom je cekao poslednji dan da istekne onaj tajmer za dispute (preostalo jos ~15h) pa je tek onda odgovorio. Jel ima nacina da im neosporivo dokazem da meni taj paket nije stigao? Ja se razmisljam da odem do poste sutra ujutru da proverim licno, zvao sam ih negde krajem oktobra ali kazu da nije nista stiglo.

Pomagajte da ne izvisim i za paket i za pare :/

Nesto ozbiljno tu ne valja.
Niko ne salje vrednost od 70$ neregistrovanom posiljkom.

Za UB..LV nikako zvanicno ne mozes da dokazes da li je stigla ili nije.
Nasa posta se jos uvek drzi starog pravilnika da se neregistrovane posiljke ne
evidentiraju . Sigurno imaju evidenciju sta je proslo kroz GPC , ali dok se
pravilnici ne promene oni nece da izdaju bilo kakvu potvrdu o tome.

Makedonci su recimo uveli pracenje i neregistrovanih posiljki - postavio sam primer
i za U..LV i za U...SG

Morao si mnogo ranije da reagujes , sada si ostavljen na milost i nemilost
AE tima koji resava sporove .

Meni su jednom poslali takav paket sa U..LV.
Naručio sam bio preko turske pošte registrovano, koja je u to vreme, pre 5,6 meseci jedino funkcionisala, a on poslao neregistrovano.
Srećom, pa je stiglo. Srećom po mene, a još više po njega.

Послато са Redmi Note 9S помоћу Тапатока

Znam da rizikuju sa SYRM/SYAE za vrednost od oko 20-40$.
Nisam znao da su toliko ludi da salju vrednost 70$ u zemlje gde
nema pracenja neregistrovanih posiljki.

Makedonci prate Ux...xx

sg-mk.jpg

Nesto ozbiljno tu ne valja.

Za UB..LV nikako zvanicno ne mozes da dokazes da li je stigla ili nije.
Nasa posta se jos uvek drzi starog pravilnika da se neregistrovane posiljke ne
evidentiraju . Sigurno imaju evidenciju sta je proslo kroz GPC , ali dok se
pravilnici ne promene oni nece da izdaju bilo kakvu potvrdu o tome.

Makedonci su recimo uveli pracenje i neregistrovanih posiljki - postavio sam primer
i za U..LV i za U...SG

Morao si mnogo ranije da reagujes , sada si ostavljen na milost i nemilost
AE tima koji resava sporove .

Loša ti je logika.
Što bi on kao kupac išta morao da dokazuje, on tvrdi da nije stiglo, a na prodavcu je da dokaže suprotno. Ako je prodavac predmet poslao neregistrovanom poštom, sam sebi je uskratio mogućnost da dokaže da li je pošiljka stigla ili ne. Ovakav predmet na Ebay rešavaju u korist kupca za 10 sekundi, ne znam kako je na Ali, ali ne bi trebalo biti ništa drugačije...

Sunyou pošiljka ce na kraju da dobije status da li je isporučena ili nije.
Nije to obična neregistrovanih pošiljka.

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Ux pošiljke su osigurane pošiljke pa pusti prodavca da juri logistiku i dokle je stigla, trebalo bi da AE vrati kintu, samo odbij predlog prodavca i udri da nisi dobio pošiljku i tražiš refund
Da li neko ima LV pošiljku sa statusom
Nov 1, 2020 11:00 Arrive at transit country or district?
Čudno mi da je još nema u sandučetu

Pomagajte da ne izvisim i za paket i za pare :/

Opusti se, nećeš izvisiti samo pusti da vreme istekne i dobićeš pare nazad.
Jedino što može da se desi je da čekaš i mesec dana da se pojave na računu.

Opusti se, nećeš izvisiti samo pusti da vreme istekne i dobićeš pare nazad.
Jedino što može da se desi je da čekaš i mesec dana da se pojave na računu.
Sto se tice sporova i brzine refund-a zavisi dosta i koji ste member ili ti drug clan na Aliju. Kod mene se u Platini ili Daimond-u refund odradi najduze za 5 dana od resenja spora. Sporovi se resavaju dosta brzo, tri dana maks.

Iz nekog razloga sam zaglavio na zlatnom nivou. Nikako da prebacim na platinu, a tu vidim da se dobija ubrzan povrat novca.

Ja imam najjace clanstvo na Aliju, Diamond ... pa sam izvisio pre par dana za novac. Staklo za kameru pozadi, oko 0,4 evra. Nije problem u tih 0,4 evra ... problem je sto sve cesce prodavci nas kupce prave magarcima i to AE sve cesce prihvata i staje na njihovu stranu.
Podigao sam refaund zadnjeg dana pred istek zastite, medjutim prodavac nije prihvatio refaund, napisao je kako sam ja kriv sto nisam podigao na vreme posiljku u posti i okacio onaj lazni status od LP da je stiglo u drzavu. Na neku foru to je AE uvazio i stao na njegovu stranu. Ja ulozim opet zalbu na tu odluku i nista.

Hocu da kazem da nije bas neka garanzija da clanstvo moze da te spasi.
Moras biti uporan i da dobijes pravog coveka u onom delu gde se zalis tamo... da izbegnes smrdljivu Evu, okacim je na ... drsku od metle ;)

Ja imam jednu UHxxxxxTR na koju sam i zaboravio, zadnji status preko PTT Turkey 10.10 ( Processing by destination postal office )

Mada mislim da nema lebac da će stići -_-

Podigao sam refaund zadnjeg dana pred istek zastite

Zasto bi otvarao žalbu pre isteka zaštite?
Uvek otvaram u roku od nedelju dana kad istekne i nije mi se nikad desilo da AE ne reši u moju korist.

Meni preko turske paketi stižu brže nego singapurac pre korone, jedino što često nema novih statusa posle turske.

Uvek otvaram u roku od nedelju dana kad istekne i nije mi se nikad desilo da AE ne reši u moju korist.

Meni preko turske paketi stižu brže nego singapurac pre korone, jedino što često nema novih statusa posle turske.
Meni su ipak singapurcani prirasli za srce :)

Otvarao sam ja i pre i posle.
Uvek cak i kad sam podizao dan pre sam dobijao refaund, ovog puta nisam.
Nije to ni bitno, bitno je jedino da se omoguci placanje na AE preko Paypala... e tad ce se prodavci dovesti u red.
U nekim zemljama je moguce placanje preko paypala, cak je moguca i kupovina BTC od skoro.
Ali poznavajuci nasu drzavu i da se bunila pre par godina cak i da paypal vrsi isplate korisnicima na racun... tako da mislim da od ovoga nece biti nista.

Da li su to ukinuli praćenje pošiljki po isteku 60 dana ili je problem sa LV pošiljkama?

@ Mali Mrav

Pojasni na sta mislis...
Gde je ukinuto pracenje ?

Inace postoje veliki problemi sa isporukom.

Posta Srbije NECE da menja pravilnik i nece da uvede pracenje
neregistrovanih posiljki.
Plus zaposljavaju nove postare koji cesto prave haos :S:

Bar kod mene , gomila posiljki koja je krajem oktobra i pocetkom novembra
prosledjena iz LV ili UZ - GMTC jos nije urucena.

Znaci kad posiljka udje u Srbiju, kao da je usla u crnu rupu. Meni za UB...LV i UV...UZ na postalninja i onom android trackeru pise da su stigli u Srbiju pre 20+ dana, od tad im se gubi svaki trag.

Danas stigla jedna LV posiljka, radi se o tome da sam porucio jadan artikal u 2 boje, odnosno dva paketa, konstantno do LV su se pratili, jedan stigao 6.11. drugi danas 2.12.

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока

Da se javim i ovde, AliExpress je presudio u moju korist, a od paketa sam se oprostio. Ko zna sta se tu desilo a i gde je zalutao ako je uopste i poslao..

@ sasa022
Na Ninja piše da je stopirano a na 17 track nije nadjen broj pošiljke osim da je pošiljka Letonija-Srbija
lv1.jpg
@ optical
To što na Ninja objavi AE-Cainiao ne računaj jer čim krene iz LV ka tranzitnoj zemlji objave da je pošiljka u Srbiji

Do skoro poštarima na PP ugovor nisu davali da nose pošiljke iz Kine a ovih dana imao obaveza te nisam video poštara da vidim šta se dogadja. Imam i LV koja je 29.11. poletela iz Rige gde se AE korektno izjasnio
Nov 29, 2020 11:59 Aliexpress-Cainiao Depart from transit country or district
pa javljam ako se nešta dogadja. Izgleda da i AE debelo muljao sa pošiljkama iz Rige

Poslednja izmena:
Isto piše i na trackchecker-u, doduše ne znam čiji API on koristi. Prošlo je više od 35 dana kako je pošiljka poslata, pa računam da je do sad bar stigla u Srbiju.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno