Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Stigao istovremeno danas i ranac i on nije otisao na carinu tako daaaa verovatno ce da mi carine drugi paket. U pitanju je mehanicka tastatura Redragon u prevodu obro sam bostan ne gine mi i carina i porez

Poslato sa LYA-L29 uz pomoć Tapatoka
Ne mora da znaci, mada ce te verovatno "odrati", jer se uvek merace veci I tezi paketi. Kazem ne mora da znaci, iz licnog iskustva. Prva IP kamera koju sam narucio prosle godine, isla je na carinu I tamo su je drzali nekih 14 dana. Platio sam jedino PDV + prepakivanje oko 600-700 din. Druga kamera (isti proizvodjac ista marka, znaci sve isto), pre dve nedelje, ladno prosla bez ikakvih placanja. Isto tako mi je prosao mikroskop sa 4.3" ekranom, a kutijestina samo takva... ogromna. Boje za inkjet stampac su mi takodje isle na carinu, ali I npr. manji paket sa 20 F konektora i malim krimp klestima za koaksijalne kablove. Sve je moguce I nista nije nemoguce.

Singapurćani rade brzinom svetlosti. Stigao mi je paket u Srbiju za 7 dana od dana naručivanja, odnosno 3 dana nakon "despatched to overseas" statusa.
Ali zato muku mučim sa neregistrovanim pošiljkama, imam 4-5 paketa koji su probili dva meseca.
Edit: Sad sam primetio da su Kinezi promenili dostavljače ka Srbiji za te pakete koji mi kasne, uvideli su da postoji problem.

Послато са POCOPHONE F1 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Sing post definitivno jako ubrzao pre par dana tokom praznika 7 dana posiljka sada u okviru 5 dana jos jedna posiljka ultra brzo..nije bilo problema sa azuriranjima na sajtu posta uglavnom standard bez problema..
Desio se problem sa wifi antenom kad aprikljucim Poe adapter samo blinka nema konekcije sa kompom..Kinez je rekao da je verovatno u pitanju power adapter pa nudi samo 3 dolara pa videcemo sta ce biti..

Kineska posta mesec dana putovalo avionom ,doneo postexpress ,bez dodatnih troskova ,carine i sl .

Kuriozitet: Danas mi je stigla pošiljka (China Post bez trackinga) koju sam naručio u septembru prošle godine. Datum frankiranja koji je na koverti je 16.septembar 2018. Dakle tačno 8 meseci. Vrednost je bila par centi tako da sam na Aliju posle 2 meseca samo pustio da istekne zaštita, prodavac je inače vrlo korektan i više puta je slao narudžbinu koja je sa kuponom padala na cenu od par centi. Koverta deluje neoštećena i čista, sve na adresi je čitljivo, ko zna šta joj se desilo da ovoliko putuje.
Čisto da znate da se i ovakve stvari dešavaju ...

Znači, čiste sad sve ćoškove. Samo, da li naši ili i njihovi i naši.
Mene zanima šta znači ovo, dobio sam jutros:
In Transit Dispatch PreAlert to Serbia

@zokce

To je status za "singapurcane" i "malezijce" - preuzeli su posiljku od distributera i sad je "u obradi" i ako prodje sve kontrole krece u Srbiju.

U poslednjih ~mesec dana sam napravio 15-ak porudžbina, I do sada su sve prolazile bez carine. Pre neki dan prva u trekingu dobila status za carinu, ali danas stigla, takođe bez ikakvih dodatnih troškova. Vrednost oko 40e, I veliki paket. Takođe nekoliko dana ranije ranac, slična cena, bez troškova.

Sent from my SM-A600FN using Tapatalk

Znači još je sa one strane globusa, hvala @sasa022.

Upravo sam preuzeo u pošti pošiljku poslatu iz Kine 11.02. [emoji23] Nada umire poslednja...

Ima li neko iskustva sa UB.... LV, jel stiže to? [emoji16]
Kurir je Cainiao Super Economy, a LV je oznaka za Letoniju.

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Stigla neka mala igračkica kupljena još u februaru. Plus malo slomljena. U....CN

Послато са Mi A2 Lite уз помоћ Тапатока

Onda da očekujem i ja za koji dan pošiljku od februara.

Stigao Tenda AC10 ruter naručen 31.03. Ocarinjen 476 rsd + 155 ptt. Isti ruter naručen istog dana od istog prodavca po istoj ceni, naručio kolega sa foruma, prošao BG carinu sa 0 rsd. Veliki pozdrav za Nišku carinu [emoji2961]

Sent from my Samsung A50 4/128 using Tapatalk

Danas mi je trebao da bude paket isporucen na adresu, ali su poslali u pogresnu postu. I sad vidim po statusu da je vracen nazad na carinu, ali ne znam sta ovo znaci nadoslanje sto pise? To nikad nisu pisali do sad kad god su pogresili postu. Nece valjda da ga vrate nazad u kinu? Ili koga da zovem da vidim sta se desava?
bb527cfb11aa010ad4d1a46bc5ff395a.jpg

Nadoslanje bi trebalo da znači slanje na novu adresu, ali nisam 100% siguran. Tako da bi trebalo da je ok.

Jeste, nadoslanje je slanje u drugu postu, sad ce ti stici taj paket.

Super, hvala vam na pomoci. cheers
Zbunilo me je to sto pise nadoslanje, jer do sad niikad nisu nista pisali kada pogrese postu vec samo kazu vraceno na carinu i onda uglavnom sutradan bude u mojoj posti. :)

Stiglo sve sa praćenjem naručeno u prethodna tri meseca (10ak kom), ali od ovih bez praćenja (isto 10ak kom) još uvek ništa, čak ni jedan iz Italije. BG je u pitanju.

Danas mi je poštar doneo na ruke 7 (sedam) pošiljki bez praćenja koje su bile naručene od početka godine. Hronološki:

27.1. Kina
22.2. Kina
27.2. Kina
7.3. Kina
30.3. Kina
31.3. Singapur
6.4. Italija

Pritom, za ovu prvu sam odavno dobio refund jer je vec 14.2 sa tracking brojem UN..CN imala status "Shippment Cancelled". Nevezano za ove pošiljke, jedna sa praćenjem mi je u jednom trenutku imala status "Beijing, security check return" iz čega bih mogao da zaključim da ju je odbila kineska carina. Stigla je pre neki dan. Nisam se bunio kad sam video taj status jer su par dana posle njega krenuli da se ređaju "Air transport" statusi.

Poruka za sve, samo opušteno, stići će....jednog dana... I nemojte narednih dana/nedelja, dok se ne slegnu posledice štrajka, da otvarate dispute za dolar-dva-tri kad je očito problem u našem dvorištu. Može biti samo više štete za sve nego koristi za vas.

Juče sam platio 'extra fee' za pošiljku koja mi je stigla 2 nedelje nakon refund-a.
Javio sam im da je pošiljka stigla i pitao na koji način da im platim.

... I nemojte narednih dana/nedelja, dok se ne slegnu posledice štrajka, da otvarate dispute za dolar-dva-tri kad je očito problem u našem dvorištu. Može biti samo više štete za sve nego koristi za vas.
A tebi je refund ponudio kinez sam ili si, opušteno, otvarao dispute?
Just saying...

Da li neko u poslednjih 10-ak dana ima narudzbinu koja ide preko "singapurcana" ?

Imam 2 broja za pracenje , UB..SG i RF...SG i vec par dana ( 6 i 3 dana ) stoje statusi : Shipment ready for dispatch - do nedavno su se statusi menjali posle 2 dan od dobijanja broja za pracenje

RF..SG, poručio 6. maja.
8f2243efcd1ab732d389fcb5594d9634.jpg

A tebi je refund ponudio kinez sam ili si, opušteno, otvarao dispute?
Just saying...

Tačno sam znao da će neko imati ovakvu primedbu... :wall:

Da, otvorio sam dispute, 21. februara, kad nije bilo štrajka kod ni na vidiku. Rekao sam da se suzdržite od dispute-a samo za pošiljke na koje je štrajk mogao da utiče. Naravno da ćete otvarati dispute ako dobijete nešto pokvareno ili nešto što ne odgovara opisu.

Kako stupiti u kontakt sa poštom na aerodromu, 11003?
Stigao mi paket na pravno lice iz UK i svi tracking servisi pokazuju da je paket u Srbiji u 11003, a pošti tracking pokazuje poslednje neku bezveze liniju u UK.
Post šped smatra da nema šta da rade, jer paket nije kod njih, a 11003 pokušavam da dobijem na 0113643138, ali bez uspeha. Gde se oni fizički nalaze, da odem tamo?

Da li neko u poslednjih 10-ak dana ima narudzbinu koja ide preko "singapurcana" ?

Imam 2 broja za pracenje , UB..SG i RF...SG i vec par dana ( 6 i 3 dana ) stoje statusi : Shipment ready for dispatch - do nedavno su se statusi menjali posle 2 dan od dobijanja broja za pracenje
Meni je za 6 dana stiglo iz Singapura (Kine) do Srbije..

Sent from my Mars pro using Tapatalk

Šta raditi kada platiš 5.7$ za shippment preko SG, a kinez pošalje kao Registered China Post (koji je kod njega 1.89$)? Pisao sam mu - dobio sam "seen/read" samo i nije ništa odgovorio. Problem je što će ova CN pošta sada da putuje 45 dana, a Singapurska bi bila tu za 10-tak dana... Osim naravno što sam platio više za isporuku, a ovaj mi poslao najgorom koju ima u opcijama.

Stigla maska za telefon bez praćenja, naručena 12. februara....

Znači ja sam još i dobar što čekam masku od 13.marta.

Poslato sa AGS-W09 uz pomoć Tapatoka

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno