Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni UR...CN od 02.04. još ne stiže :mad:

Meni je porudžbina naručena 27.02., trenutno na carini. Prošlo je vreme uručenja, 03.05., Sada čekam da je puste sa carine. Ima još 11 dana da mogu da otvorim dispute.

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока

Meni je jedna bez praćenja od 28.3. danas stigla, nekoliko iz februara još nije.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Ovo se zove posao. 28.04 iz Brooklyna narucim paket vrednosti 50$, danas mi donese postar. 10 dana iz Amerike sa besplatnom postarinom i bez carine i pdv-a. Od sad samo iz USA narucujem :D

Juče stigla pošiljka naručna 31.januara a poslata 25. februara, za koju sam tražio i dobio refund. Sad treba ponovo da platim.

Order time: Feb. 18 2019
LPxxx - SunYou Economic Air Mail
2019.03.01 00:11 (GMT-7): Shipment dispatched
Jutros doneo postar

@OZZY83

Sto se brzine isporuke tice , tu nema novosti - posiljka moze da stigne i za 8 i za 88 dana.
Sve posiljke koje prolaze kroz GPC se evidentiraju.
Kako ce u odredjenom momentu da postupa Carina , to je vec "visoka politika".....

Ne to nego sam do sada (do ove "krize") sa isporukom uvek znao da je posiljka usla u zemlju sto od 3rd party softvera sto preko maila od alija. U zadnjih 5 posiljki koje su stigle nijedno obavestenje nije stiglo.
A sto se brzine tice, 98% posiljki mi je do sada stizalo za max 25 dana, obicno 10 do 20 dana.

Koliko treba malim paketima sa AE preko singapore post da stignu?

Poruceno 29.3, i poslednji status je 15.4. destination country i tada mu se gubi svaki trag. Na sajtu nase poste nema traga o posiljci sa tim brojem.

Sta raditi kada stigne pogresna maska?

Narucio sam za Redmi N6P a stigla neka manja... Kapiram da slikam poslijku i masku uz telefon, a onda da saljem poruku prodavcu ili otvorim dispute?

@dedamrsoje

Napisi odgovor i posalji moderatorima Report Post sa porukom da premeste poruke.

@ryzen

Posalji poruku trgovcu i pitaj sta predlaze.
Ako ne odgovori ili ako ti se predlog ne svidja mozes zahtevati refund.

AliExpress:

Poručeno 28.04. -> stiglo 08.05. (Singapore post)
Poručeno 22.04. -> stiglo 03.05. (Singapore post)
Poručeno 01.05. -> 11003 IZMENIČNA POŠTA - 11200 GPC BEOGRAD (Singapore post)
Poručeno 10.02. -> nije stiglo (neregistrovana pošiljka)
Poručeno 10.02. -> nije stiglo (neregistrovana pošiljka)

Ne poručujem više ništa preko neregistrovane pošte. Besmisleno je.

Takođe, ništa iz Kine preko e-Bay-a. Lako se reši refund, ali skoro sve pošiljke se šalju neregistrovanom poštom. Izgubi se bez veze vreme.

Poslednja izmena:
Dva paketa naručena pre 23 dana iz Kine. Jedan koji je bez praćenja uručen danas,drugi sa brojem za praćenje još nije ni stigao u Srbiju. Inače ovaj prvi je išao preko malezijske pošte.

Cini mi se da samo SG post zavredjuje pouzdanost u nekom razumnom roku. Meni su cak paketi koji su se zadesili za vreme strajka stigli pre 30 dana.
Poslednja dva preko SG su stigla za 10, odnosno 20 dana.

@sasa022, hvala na odgovoru, izvinjavam se za off, ali je vec reseno, preko dispute sam dobio refund. :)

Trenutno "singapurcani" idu brzo , ali bilo je perioda kada su i oni kasnili.
Steta sto vise distributera ne salje preko Turske , te posiljke uvek stizu za 10-ak dana.

Već dva puta mi se desilo da poručim sa alija proizvod sa small packet plus bez praćenja a da mi oni pošalju sa china post registered air mail koji ima praćenje bez dodatne naplate i konsultacije samnom, iako je ta opcija skuplja za 2 evra. Oćigledno da imaju problema sa rokovima isporuke za naše područje sa nepraćenim pošiljkama da su počeli o svom trošku slati bržom tracking poštom.

Poslednja izmena:
Ljudi jel nesto opet kasni obrada posiljki u GPC? Danas mi stigao paket preko SG u Srbiju,a na sajtu poste jos uvek nema traga posiljci. Kaze posiljka nije pronađena

Poslato sa LYA-L29 uz pomoć Tapatoka

Koliko sam primetio tako je uvek za SG, bar meni. Status se pojavi tek kasnije.

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Ne znam uvek mi se dosada u roku od sat dva od obavestenja sa alija menjao status i bio je status prijem.u GPC sada nista. Posiljka juce u 6 popodne stigla u Srbiju po trackingu ali na nasoj posti nista.

Jesu li ova sumanuta kasnjenja posledica rada nase poste ili je nesto drugo u pitanju?

Mislim da je delom i nasa posta zasluzna paket stigao juce a na postinom sajtu tek danas prvi tracking status. Da li i paketi koji stignu subotom idu na carinu kao i oni koji stignu nedeljom?

Poslednja izmena:
Mislim da je delom i nasa posta zasluzna paket stigao juce a na postinom sajtu tek danas prvi tracking status. Da li i paketi koji stignu subotom idu na carinu kao i oni koji stignu nedeljom?

Sve sto stigne u subotu ide na carinu I ako nema carinjenja urucenje je u ponedeljak (to vazi I za petak posle zavrsetka radnog vremena). Ako nesto pristigne u nedelju, ostavlja se za carinu u ponedeljak, a na isporuku ide u utorak, mada mi je par stvari proslog vikenda stiglo u nedelju I bilo je ocarinjeno, sto ranije nije bio slucaj. Naravno moze doci I do odstupanja u zavisnosti od toga koliko su zatrpani u GPC (a uglavnom jesu :d). Npr. paket koji sam narucio preko Aliexpress-a ide singapurskim 4PX OM Pro za male pakete I obicno sam ih dobijao sutradan po objavljivanju da je pristigao u Srbiju, a sada se vec ceka po nekoliko dana (stigao 07.05 a kada ce biti urucen to niko ne zna, nadam se u ponedeljak).

Juće stigle dve nepraćene i necarinjene pošiljke, jedna poručena 3 marta a druga 10 aprila na Aliexpresu

Sve sto stigne u subotu ide na carinu I ako nema carinjenja urucenje je u ponedeljak (to vazi I za petak posle zavrsetka radnog vremena). Ako nesto pristigne u nedelju, ostavlja se za carinu u ponedeljak, a na isporuku ide u utorak, mada mi je par stvari proslog vikenda stiglo u nedelju I bilo je ocarinjeno, sto ranije nije bio slucaj. Naravno moze doci I do odstupanja u zavisnosti od toga koliko su zatrpani u GPC (a uglavnom jesu :d). Npr. paket koji sam narucio preko Aliexpress-a ide singapurskim 4PX OM Pro za male pakete I obicno sam ih dobijao sutradan po objavljivanju da je pristigao u Srbiju, a sada se vec ceka po nekoliko dana (stigao 07.05 a kada ce biti urucen to niko ne zna, nadam se u ponedeljak).
Stigao istovremeno danas i ranac i on nije otisao na carinu tako daaaa verovatno ce da mi carine drugi paket. U pitanju je mehanicka tastatura Redragon u prevodu obro sam bostan ne gine mi i carina i porez

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno