Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
To se desava jer se ne koriste PAK , a uveden je pre par godina :(

Pisite u adresi i PAK i tacan broj poste i deo grada u kom zivite npr. za Gandijevu Novi Beograd PAK 1911xx 11197 Beograd 119 Novi Beograd

- - -

kada je porucena , kada je poslata i kada je stigla porudzbina

China Post UR..CN
28.03 - 31.03 - 17.05
30.03 - 06.04 - 20.05

Yanwen LP... tj. UC..MY
27.04 - 30.04 - 17.05
25.04 - 27.04 - 20.05

Slažem se za PAK, implementirali smo odavno u firmi uz adrese i PAK-ove i nove poštanske brojeve, drastično se smanjio broj vraćenih pisama/paketa

To se desava jer se ne koriste PAK , a uveden je pre par godina :(

Pisite u adresi i PAK i tacan broj poste i deo grada u kom zivite npr. za Gandijevu Novi Beograd PAK 1911xx 11197 Beograd 119 Novi Beograd

- - -

kada je porucena , kada je poslata i kada je stigla porudzbina

China Post UR..CN
28.03 - 31.03 - 17.05
30.03 - 06.04 - 20.05

Yanwen LP... tj. UC..MY
27.04 - 30.04 - 17.05
25.04 - 27.04 - 20.05

Kod mene stoji sve i PAK I deo grada i broj Poste (u adresi sam upisao 11000 Beograd 6, da bi im bilo lakse), I sprat I broj stana I opet po neki paket ode na Postu 17 umesto u Postu 6, a da ne govorim da sam postaru vec par puta pricao nemoj da ubacujes kod prezimenjaka u "pogresno" sanduce, jer covek ne zivi tu i ne mogu da ga nadjem tako lako. Da li je postar slusao sta sam mu govorio? Odgovor je NIJE, da li je ubacio u pogresno sanduce? Odgovor je JESTE..:d U pitanju su postari na zameni i ajde mogu da razumem da im je sve to novo I da nisu "uigrani", ali ne mogu da razumem da se ne obrati paznja na vidno obelezene brojeve sanducica, i kako neko moze da zameni broj 8 sa brojem 15.

Poslednja izmena:
Ako može ovo neko da mi rastumači. Inače u pitanju je maska za tablet od 3e sa alija a ja sam iz Novog Sada.
b065834b0f3235ec653807ad7c14adcc.jpg

Pitanje, imam paket koji je dosao 12.05. i od tad ga podnose na carinu - odosno i dalje ceka.
Interesantno mi je da nema promene statusa od petka, odnosno nema danasnjeg update-a. Kako sam realno uveki bio srecne ruke da nikad nisam cekao jako dugo u Srbiji, da li je normalno da nema update trackinga tokom vikenda pa to predje i u ponedeljak?

Pitanje, imam paket koji je dosao 12.05. i od tad ga podnose na carinu - odosno i dalje ceka.
Interesantno mi je da nema promene statusa od petka, odnosno nema danasnjeg update-a. Kako sam realno uveki bio srecne ruke da nikad nisam cekao jako dugo u Srbiji, da li je normalno da nema update trackinga tokom vikenda pa to predje i u ponedeljak?

Danas bi bio update da ti je otpusten sa carine, medjutim, posto nije, sutra ce, negde u jutarnjim casovima objaviti ponovo da se podnosi na carinski pregled (izvestaj za ponedeljak, dan unazad) i to ce biti jedini izvestaj za taj dan. U sredu ponovo, itd sve dok ne objave da ide na dostavu

Poslednja izmena:
To je broj pošiljke koji mi je dodeljen u okviru moje porudžbine, adresa ispravna koju godinama koristim i na koju stižu pošiljke. Da li nešto da preduzmem i šta?
Za ovu porudžbinu je interesantno da sam je poručio sa najjeftinijom varijantom small packet plus bez trackinga a ova mi je dodeljena. Od istog prodavca imam još jednu sa istom opisanom situacijom kao i ova ali još nije ušla u zemlju. I da, prodavac inače ne odgovara ni na jednu poruku i sve su u statusu unread već duži vremenski period.
920eadcdc4ff922b185842671e39b4fd.jpg

Poslednja izmena:
Kinez ti dao pogrešan tracking broj verovatno. To ćeš zaista i videti kad bude pisalo "uručeno - pa ime nekog lika".

Da li je to namerno uradio ili nije, verovatno jeste jer za 3e stvari se obično ne daju tracking brojevi. Razlozi? Pa pre ćeš da uzmeš od njega, a ne od konkurenta ako ima tracking.

Jedino što možeš sada jeste da sačekaš još malo i vidiš šta je sa paketom - što i preporučujem. Ako bude ovo što sam rekao, kontaktiraš kineza gde će ti dati pravi broj (bez praćenja verovatno) ili odmah dispute (ako hoćeš tim putem) i vratiće ti Ali pare.

A može da bude i da su ukakili komplet iz naše carine i paket zaista greškom otišao u Niš (mada je manja šansa nego ovo gore napisano).

Poslednja izmena:
Da li je imao neko situaciju da mu se CN paket vraća tamo vamo sa exchange station na mail international? Evo treći put se vraća, 10 dana se vrti po aerodromima...

Sent from my Mi Max 3 using Tapatalk

Ili te je kinez z****** kao mene jednom prilikom,nije imao u stocku dron koji sam porucio,i ja da ne bih otkazao on prijavio kao da je poslao i dao mi link za pracenje od necega sto je poslao za novi beograd,a ja u rakovici,i to ne moze da se vidi dok ne stigne u srbiju.Ako je to slucaj obavezno ga i prijavi aliexpresu pored disputa.

Ne bi trebalo, evo je pingovali su je nazad iz 11118 na GPC.

20.05.2019 15:31:42 11118 Beograd 32 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema

To se meni desava cesto. Umesto na Postu 6, moju dostavnu Postu, posiljku greskom prebace na Postu 17. Onda ja odem do Poste 17 koja mi je u komsiluku I podignem paket, ili sacekam da ga dobijem sutra. Posta 17 to prebaci na GPC, a onda GPC tokom noci prebaci na Postu 6 I meni dodje sutradan.

A moze da bude i kao sto kaze DYWD. Imao sam slucaj pogresnog broja, ali se to desilo samo jednom i bilo ispravljeno odmah na pocetku pre nego sto je posiljka I krenula ka Srbiji. Pratio sam oba broja, a onaj "pogresni" je na kraju otisao u Staru Pazovu.

Kod mene je ipak srećom GPC - 11118 - GPC - pa ćemo videti... Menjao mi se naziv ulice pre dve godine i do sada sam koristio i dalje stari naziv, ali su mi u pošti rekli da stavljam novi naziv (ulica koja inače postoji i na Vračaru i na NBG :)).

Evo meni se desava slicna situacija sa Nisem... Nikad mi se ovo ranije nije desilo.

2h3rma8.jpg

Sta ce u Novom Sadu? Haljina je inace u pitanju, devojci porucio..

Da li je imao neko situaciju da mu se CN paket vraća tamo vamo sa exchange station na mail international? Evo treći put se vraća, 10 dana se vrti po aerodromima...

Koji su ti tačno statusi? Ako ima Security check : returned onda znači da je iz nekog razloga pošiljka odbijena na aerodromu, a onda pošta pokušava u krug da opet preda aerodromu.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Koji su ti tačno statusi? Ako ima Security check : returned onda znači da je iz nekog razloga pošiljka odbijena na aerodromu, a onda pošta pokušava u krug da opet preda aerodromu.

I jedan moj paket je vracen sa slanja, ali prema statusu nije u pitanju "security" problem, barem se to ne spominje. Kontaktirao sam prodavce, ponudili su mi da pokrenem dispute za refund, medjutim, posto ima jos oko 48 dana koliko traje zastita, mislim da je za to jos uvek rano. Cekam da vidim sta ce dalje biti..
Screenshot_20190520_200606_yqtrack.app.jpg

Prvi put vidim ovakav status, i to u petak :/ danas ništa.. da nije poštar uzeo za sebe pošiljku ;)

df3869898aaef29c2cd08b757b6817f4.jpg

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Nije uzeo i meni je jednom tako pisalo. Idi do poste... ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

I jedan moj paket je vracen sa slanja, ali prema statusu nije u pitanju "security" problem, barem se to ne spominje. Kontaktirao sam prodavce, ponudili su mi da pokrenem dispute za refund, medjutim, posto ima jos oko 48 dana koliko traje zastita, mislim da je za to jos uvek rano. Cekam da vidim sta ce dalje biti..
Pogledajte prilog 270056
Imaš Beijing Exchange Station return, to je osvežen status, prvo izađe Security Return koji posle postane taj Exchange Station return.
Ako su ti odbili samo jednom verovatno je greška i proći će iz drugog puta. Može biti i da si naručio nešto što nije po propisima, baterije, neke replike odeće, obuće, satova... I sada na proveri ne prolazi pa vraćaju pošti, oni ponovo daju na slanje, ovi vraćaju i tako u krug.
Strpi se malo, posle 4-5 pokušaja će proći, nekog na proveri će mrzeti da pregleda paket i pustiće da prođe, jedino ako su baterije onda ne puštaju ni pod razno.
Ako još imaš zaštitu onda čekaj još, dispute otvori tek ako vidiš da je paket krenuo nazad ka prodavcu.

Poslednja izmena:
Imaš Beijing Exchange Station return, to je osvežen status, prvo izađe Security Return koji posle postane taj Exchange Station return.
Ako su ti odbili samo jednom verovatno je greška i proći će iz drugog puta. Može biti i da si naručio nešto što nije po propisima, baterije, neke replike odeće, obuće, satova... I sada na proveri ne prolazi pa vraćaju pošti, oni ponovo daju na slanje, ovi vraćaju i tako u krug.
Strpi se malo, posle 4-5 pokušaja će proći, nekog na proveri će mrzeti da pregleda paket i pustiće da prođe, jedino ako su baterije onda ne puštaju ni pod razno.
Ako još imaš zaštitu onda čekaj još, dispute otvori tek ako vidiš da je paket krenuo nazad ka prodavcu.

Sigurno ce proci. U pitanju je plasticni box za Raspberry PI 3. U paketu je samo plastika i 4 metalna distancera

Evo novog update. Ipak je bio security return, ali je sledeci status "Beijing Mail International has been exported directly seal" sto znaci da prolazi, da ide dalje na slanje

Evo novog update. Ipak je bio security return, ali je sledeci status "Beijing Mail International has been exported directly seal" sto znaci da prolazi, da ide dalje na slanje
Isto tako i meni, ali 3x. Neki Xiaomi senzori ali su rekli da su bez baterija. Videćemo.

Danas i juče mi stiglo šest pošiljki, sve su bile 37-57 dana u tranzitu, sve samo sa lokalnim praćenjem u Kini.

pa nije poštar uspeo da ti dostavi imaš isti i za juče. ne stiže,. kod njega je nije ti dostavio paket, nije ostavio papirić, a dok to ne uradi ne sme da razduži [emoji13].

znači još je kod poštara u torbi [emoji12]
Prvi put vidim ovakav status, i to u petak :/ danas ništa.. da nije poštar uzeo za sebe pošiljku ;)

df3869898aaef29c2cd08b757b6817f4.jpg

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno