Meni "Singapurcani" nesto kasne u poslednje vreme. Prethodne dve posiljke po 15 dana od trenutka obavestenja na trackingu "Despatched to overseas" a najnovije dve po 13 dana. Pre je bilo od 3-6 dana plafon.
13 dana trebalo da se tracking pomeri sa "Despatched to overseas" statusa? Meni taj status stoji od 10-og. Paket preko CN poste urucen danas, a poslat dan kasnije.
Pozdrav, ocekujem uskoro da mi stigne posiljka ali me postar verovatno nece naci na adresi jer sam retko u stanu, da li u tom slucaju zovu na telefon ili samo ostave cedulju u sanduce da treba da pokupim posiljku? Pitam jer nisam zapisao broj telefona kako treba i ne vidi se koja sam mreza vec samo nastavak :wall:
Znam da se razne kurirske sluzbe uvek najave, za postu nikad nisam cuo da zovu telefonom.
Ako nije iz EU/US/JP, tj. "Zapada", sa deklaracijom vrednosti ispod 10e garant je carinjeno.Paket mi je stigao na carinu 04.04.2016. Zadnja dva statusa su mi ova:
14.04.2018 07:24:00 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
16.04.2018 14:13:00 61200 CARINA GPC BEOGRAD - 35200 PC Jagodina Otprema
Da li to znaci da su ga sigurno carinili ili da postoji mogucnost da prodje bez carine tj da su ga samo pregledali i pustili dalje?
Uvek postoji šansa,ali mislim da u ovom konkretnom lsučaju ide porez jer je baš dosta dugo bio na carini 12 dana. Kad ne oporezuju ono odmah isti dan ide taj drugi status 61200 CARINA GPC BEOGRAD - xxxxx PC xxxxx Otprema
Stiglo. Prodavac upisao vrednost 42$ a na carini ga carinili na 40$ pa sam platio ukupno 912 din. Ja zadovoljan.Ako nije iz EU/US/JP, tj. "Zapada", sa deklaracijom vrednosti ispod 10e garant je carinjeno.
Ali to sto je stajao dugo na carini ne mora bas uvek da znaci da ce biti carinjen. Imao sam slucaj da mi je prosao osrednji paket bez ikakvih troskova, iako je stajao 10 dana na carini. Ali je iz US, vrednost 8$.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari