Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024) - FAQ u prvoj poruci

Imam na Temu oko 15-tak paketa naručenih ali se status ne menja danima. Oni koji su na carini ne završavaju pregled. Oni koji su stigli u Srbiju ne idu na carinski pregled. Oni koji su u Kini na aerodromu ne idu na avion. Od 07.10. je takva situacija, Jedino što radi je narudžba, prikupljnje , pakovanje, određivanje broja paketa i ko će biti zadužen za isti. Kao i odlazak do aerodroma i to je sve. Da li neko zna šta se dešava?
Najzad se pomerilo. Inače od svih pošiljki sam dobio Poštu i samo jedan M-one.

@lukadr

Ako bilo koja kurirska sluzba ne isporuci Temu paket u roku 35 dana od dana slanja iz Kine
automatski dobijas refund.
Ako isporuce paket posle tog roka , mozes besplatno da ga zadrzis.

@sammy

Jel i Glovo poceo isporuku ? :rolleyes: 🙄

Doneo mi Wolt Temu paket, sve sam očekivao ali ne i Wolt :ROFLMAO: :ROFLMAO:
A mi smo se pre neki dan sprdali da samo još oni nisu počeli da rade za Temu 🤣

Nezgodno je ovo kad dobijemo M-One kod i pojma nemamo koju službu očekujemo. Jer neki smo računali na opciju paketomata koji imamo u blizini...

Ne znam za Glovo, nisam ni ovo očekivao, auto mu pun Temu paketa, ima više ulaza ovde kod mene, sjatili se ljudi silaze po pakete hahah ludnica
Lik u kolima, ne izlazi, preko prozora deli...
Paket isti kao i uvek, na njemu piše dexpress doduše na jednoj od etiketa, znači verovatno su oni zbog obima posla prebacili neki deo na Wolt, ne znam, pretpostavljam.
Ali ovaj paket je zaostao, preko Bexa paketi naručeni nedelju dana nakon ovoga su bili stigli pre ovog, znači da je Dexpress prebukiran, tako ispada.

Da li se neko žalio na ove lažne statuse praćenja sa obzirom da mi paketi 3 puta prolaze "postupak carinjenja", i da je dobio neki kredit ili neki povrat nazad?

verovatno spediter posalje buljuk posiljki na carinjenje pa ako ne stignu neki u toj turi onda opet. I meni su par njih (uvevk ovi sto je finalna isporuka preko poste) isto tako isli ali sve OK posle drugog ili treceg pokusaja prodje

Ne znam za Glovo, nisam ni ovo očekivao, auto mu pun Temu paketa, ima više ulaza ovde kod mene, sjatili se ljudi silaze po pakete hahah ludnica
Lik u kolima, ne izlazi, preko prozora deli...
Paket isti kao i uvek, na njemu piše dexpress doduše na jednoj od etiketa, znači verovatno su oni zbog obima posla prebacili neki deo na Wolt, ne znam, pretpostavljam.
Ali ovaj paket je zaostao, preko Bexa paketi naručeni nedelju dana nakon ovoga su bili stigli pre ovog, znači da je Dexpress prebukiran, tako ispada.
Mozda je samo automobil imao oznaku Wolt? Mozda lik radi lupam za Dexpress, a u slobodno vreme raznosi preko Wolta...

Pa to ne znam, posle nekih 20 min sam video još jedan auto, dostavio nekom tipu 2 paketa, ne znam da li je isti auto, možda ovaj nije mogao u prvoj turi pa se kurir vratio malo kasnije.
Moguće, nije bilo prethodne najave porukom, ali je stigla odmah poruka nakon prijema od dexpress, da popunim anketu i kako sam zadovoljan uslugama.
Snalaze se ljudi verovatno, tako i treba, preterano je dugo čekanje, treba rasteretiti tu dostavu kako znaju i umeju.

Вероватно ту нема директног ангажовања између фирми, него курири то раде као додатни посао. Попуњавају празнине у достави.

Bitno da im je došlo iz ... u glavu da moraju nešto da urade, a ne da se prave mrtvi, dok paketi stoje i rokovi prolaze.

Meni je malopre veoma ljubazan BEX kurir doneo AG pošiljku, najavio se pola sata unapred, došao na adresu. Sve kako treba.

Zvali me iz pošte u subotu da imam dva dana da pokupim paket i da će da stave u paketomat, kažem u ponedeljak cu doci, kaže mi stavimo u paketomat stoji dva dana i šaljemo ga nazad pošiljaocu... WtF?

Ajmo malo i drugu stranu, svi očekuju na kućnu adresu i to na vrata a da li ima nekog na toj adresi? Verovatno je ne želi da primi pošiljku i šta onda? Pošiljke se dele u radno vreme i ako je prijavljeno da očekujete pošiljku u toku dana a ne pojavi se niko je druga priča.
Јел' у папирној кеси?😁
Isto kao i u petoj kupovini se vidi po prvi put status Export clearance started, success

Poslednja izmena:
Ajmo ovako... Da li je isporuka plaćena do adrese koja je dostavljena pošiljaocu? Jeste. Znači očekujem da mi se dostavi. Druga stvar, kako može samo paket da se zadrži 2 dana? Šta ako neko nije tu za vikend npr otputovao je, dolazi na posao ujutru u ponedeljak? Šta onda? Znaci uvek je bilo 15 dana plus minus da se drže pošiljke, ali zbog njihove nesposobnosti to mora da se skrati na 2 dana kako bi se oni očistili?

Ajmo ovako... Da li je isporuka plaćena do adrese koja je dostavljena pošiljaocu? Jeste. Znači očekujem da mi se dostavi. Druga stvar, kako može samo paket da se zadrži 2 dana? Šta ako neko nije tu za vikend npr otputovao je, dolazi na posao ujutru u ponedeljak? Šta onda? Znaci uvek je bilo 15 dana plus minus da se drže pošiljke, ali zbog njihove nesposobnosti to mora da se skrati na 2 dana kako bi se oni očistili?
Ako je Temu paket zalba posiljaocu mozda nije losa ideja. Uz veci broj zalbi mozda se i kultivisu.

Da li je i kod vas poslednjih 15-20 dana porastao udeo UB u odnosu na UC....HU kodove ?

Pratim neke naloge i gomila posiljki sa nekim sitnicama ( oko 1$ ) sada umesto UC imaju UB...HU kodove
i idu znatno sporije

Izgleda da su ih malo zategli na izvoznom carinjenju ili prevoznici tako da pošiljke koje moraju da idu sa posebnim rukovanjem (UB) ne prolaze kao obične pošiljke (UC). UB su uvek dugo putovale jer se prevoze odvojeno od normalnih pošiljki a ima ih mnogo manje pa dok se ne nakupi neka količina (verovatno se čeka odredjena zapremina). Do skoro su mi stizale u većini kao UC a trebalo bi da budu UB, Sada nemam ništa tog tipa i ne pratim dogadjanja ali čim piše special goods znajte da nije standardna pošiljka.

@Mali Perica

Za Albaniju , Makedoniju , Crnu Goru , BiH , Slovacku … ne idu UC...HU , ( svaki dan ) idu UB posiljke ,
tako da UB...HU najverovatnije nemaju veze sa " special goods "

Takodje sve sto je poruceno sa naloga koje pominjem nema apsolutno nikakve veze sa predmetima za
koje je u bilo kom smislu potrebno specijalno rukovanje.

Pošto pratiš na više naloga otvori te proizvode i videćeš za način slanja da se kreće od cainiao economy special goods pa nadalje (skuplje) osim ako neko nije birao to misleći da postaje specijalac.
Za navedene zemlje nisam zainteresovan jer ne očekujem pošiljke tamo.

Verovatno je fazon da je trenutno CSEfSG najjeftinija varijanta pa su tako poslali.

I tako rade stalno - moze da se bira , ali oni salju kako njima najvise odgovara

jedan primer

csg.jpg

Skoro je ista cena (računaj ista) za slanje UB i UC pošiljki samo što je poenta u stvarima koje nemaju veze sa praćenjem pošiljki i da ponovim "Izgleda da su ih malo zategli na izvoznom carinjenju ili prevoznici"

U svakom slucaju UB...HU je trenutno losija opcija za nas, to je u sustini bitno.

Nazad
Vrh Dno