Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024 / 2025) - FAQ u prvoj poruci

Ако мало боље погледаш статусе и шта си писао уочићеш суштину.

Hukći koliko hoćeš na poštinom praćenu, piše se o neregistrovanim pošiljkama.

Ако мало боље погледаш статусе и шта си писао уочићеш суштину.
Ja samo znam da sam spominjao jedan status i rekao koliko je proslo vremena od tog statusa do postanskog sanduceta. Zaista ne uocavam koju sam to gresku napravio?

Posto sam izgleda slep na oci, evo objasni mi u cemu sam toliko pogresio?

Za UC****HU ja ne videh da ima bilo koji status izmedju center i prijema na kucnu adresu, tako da nemam za koji drugi status da se uhvatim.
Local delivery company nikad nisam spomenuo, tako da ako neko mesa company i center, to zaista nije moj problem.

Statusi sa company su Received, a sa center su Arrived, tako da iako sam preskocio taj prefiks u statusu, ne vidim razlog zasto bi to napravilo zabunu nekome ko se razume u statuse.

Očekivao sam drugi deo paketa od Temu (prvi preko pošte, isporučen već prošle nedelje) od M one, kad danas zovu od Bexa, ako želim da sutra preuzmem pošiljku u njihovom paket shopu.

Od AE pošiljaka ni traga ni glasa, od kako su ušle u Srbiju.

@nikornla

Izvini sto smo te svi "uhvatili u masinu"

Postoje objasnjenja svih statusa za sve kodove koji se cesto pojavljuju ,
ali se veoma cesto desava da se statusi pogresno tumace.

Temu je prije 10 dana počeo i u CG da dostavlja.

Sa Allija sam zadovoljan,do 1 mjesec stize sve,sem ono oko nove godine i Bozica kasni malo ,al je ok.

Ko ce u CG vrsiti isporuku Temu paketa ?

Koji su sada aktuelni kodovi za dostavu sa AE ?

Da li WebPostar pravilno prikazuje i statuse za Ux ?

Onda mozda najbolje da se napise post u kome ce biti opis svih statusa sa detaljima sta to tacno znaci u prevedenom znacenju i da se onda taj post pinuje u prvom postu.

Jasno je da to i dalje nece pomoci u odredjenim slucajevima gde ljudi jednostavno nemaju naviku da bace pogled na prvi post, ali nekome ce ipak znaciti.

@nikornla

Postoje objasnjenja na prvoj strani , a negde od 50-te ( sredina marta ) smo odmah pomenuli i UC...HU
kodove kada su zamenili UA...HU - statusi su ( sa malim varijacijama ) ostali isti.

Da, sad vidim da je deo tog objašnjenja u Da li su i kada Ux...xx posiljke stigle u Srbiju. Iskreno sam video, ali sam mislio da je nešto drugo u pitanju što donekle i jeste, tj mešavina više informacija. Ja sam mislio na bas maksimalno uprošćenu legendu statusa.

@bjov

Lazu . GPC nikada ne sme da bude zatrpan posiljkama .
Sve se otprema ka velikim gradskim postama koje imaju magacinski prostor.
U tvom slucaju to je postin magacin na Vozdovcu ( ugao Vozdovackog kruznog puta i Bul.P.Dapcevica )

Juče me iz Bexa zovu da preusmere paket na njihov improvizovani paketomat. Ja danas tamo, kad lik sedi i kaže na pauzi je!
Ja rekoh, ok, onda će doneti na vrata, a ne kaže, ako lično ne preuzmem, vraća se.
Bex uvodi nova pravila!

TEMU

Broj posiljki na dnevnom nivou preko M-One se smanjio

Da li je Temu mozda poceo da deli jos neke kodove osim AG... i PT...RS ???

@ironmanbg

U vecem broju paket shopova radi samo po jedna osoba - treba i njima pauza u toku dana.
To ne znaci da pauza treba da traje pola dana , ali pola sata je OK

Da, ali u konkretni paket shop niko nije ulazio , niti izlazio, znamo svi kako izgleda pošta kada se dođe po pakete.

Kada je ukinuto pracenje za posiljke UC****HU sa Aliexpresa? Do skoro je bilo moguce pracenje posiljke celim putem a sada samo do ulaska u Srbiju i dalje nema... Interesantno je da sada i za posiljke LA****HU pracenje na Madzarskom sajtu poste krece tek kada stigne na nasoj carini a tada je moguce i sa naseg sajta poste...

dedamrsoje izgleda da si u pravu... one sitnice i gluposti koje su deca narucivali bile su UA****HU i za njih je bilo pracenje do samog kraja i ako je postar to samo ubacivao u sanduce bez ikave druge procedure. Da li i sa ovim posiljkama isto samo ubaci u sanduce ili kao LA****HU licno urucenje ili podizanje u posti ?

Sto se pracenja tice UA I UC imaju isti tretman za primaoca.
Prakticno ako staju u sanduce tu ces ih naci ako ne staju onda zavisi od tvog postara dalji postupak.

dedamrsoje opet si u pravu... sada sam proverio pracenje starih posiljki UA nije bilo isto kao UC... Hvala pozzz

Ima li iko pakete iz Australije? Navodno je stiglo za 3 dana do nas, na sajtu naše pošte ne izbacuje statuse.

Koristio sam generator, nema ni jedan kod među prvih par stotina generisanih - država AU, servis CH i prvih 8 cifri 15507393

Pretpostavljam da su statusi okej samo naši nisu skenirali?

1729503932747.png

Kako objašnjavate to da je od aldc statusa nekad potrebno 3, a nekad 45 dana do uručenja?

Pominjao sam neke UB...HU posiljke

Danas je stigla jedna
Your package has been received by the local delivery company - 15.10
Received by logistics company 21.09

@uroborosfault

21.10.2024 11:24:42 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
21.10.2024 10:52:18 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispela

@seizmos

Losa organizacija LPC-a / lokalne poste

Kako objašnjavate to da je od aldc statusa nekad potrebno 3, a nekad 45 dana do uručenja?
UC zavise prvo od GPC jer ih sortiraju usput tako da se desi da poneka u sandučetu bude i posle 3 dana a ostale iz iste ture se pojave i posle 15-20 dana pa sledi kojim tempom se prosledjuju iz usputnih tačaka do LP i na kraju kada daju poštaru. Što se tiče usputnog sortiranja prvo idu pošiljke koje imaju prioritet a ove o kojima pišemo koliko se stigne.

@zokce

U BG , UC...HU skoro nikada ne stoje na carini i u GPC-u.
NS je prica za sebe , i carina i GPC i vecina gradskih posta :(
Nis - kako kad.....

Pošiljke niti stoje niti leže na carini, mogu samo da budu u poštinom magacinu dok ne stignu na red za carinski pregled i protrče kroz carinu.

Не знам да ли је неко од присутних био и видео како то изгледа.
У Нишу је у објекту поште одвојен део где се налази царина.
Можемо дискутовати да ли је у пошти или на царини.

Stvarno ste bukvalisti :(
Par prostorija u okviru GPC-a pripadaju Carini.
U tom delu stoje posiljke izdvojene za carinski pregled dok ih carinici "ne pregledaju"...
Ponekad 1 , a ponekad 30+ dana :(

Замолио бих љубазно поштованог @sasa022 да пажљиво прочита шта је ко написао и да се конкретно изјасни о буквализму.

@zokce

Cini mi se da je ovde veceras bilo jos poruka , imao sam i neke privatne poruke , a pratim i jos neke teme , pa sam mozda nesto i pomesao .
Uglavnom , poenta je da su za nered i kasnjenje pri isporuci uglavnom krivci lokalni postanski centri ili velike gradske poste koje imaju velike
magacine i lokalne poste.
Nastao bi totalni kolaps kada bi zatrpali GPC Beograd - on mora biti prohodan.

Ko god ima mogucnost , tj. adresu u selima gde neko moze da pokupi posiljke , neka narucuje tamo , umesto preko problematicnih
LPC-a i gradskih posta

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno