Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024) - FAQ u prvoj poruci

Da li moze neko da objasni sta se ovde desilo? Bilo na carini pa vraceno u HUB pa opet za carinu i tako za oba paketa narucena u razmakuu od pola sata (jedan zena a jedan ja i oba na istu adresu na moje ime). Da nije mozda problem sto sam stavio naziv ulice za Ž i Č slovima pa ko zna sta su kinezi napisali kao adresu.

Pogledajte prilog 454110
Ima li neko ideju sta se ovde desava?

Meni izgleda paket zaglavio u Kini, do sada nisam imala ovakav slucaj na pracenju ... 🤔
Nemam nikakav preorder, neke sitnice su u paketu i ovako stoji od 9 avgusta.
1000006402.jpg

Izgleda da kad promeni 3 pošte za dan, to je siguran znak da će biti isporučeno.
Stigao mi SMS da me čeka u paketomatu :ROFLMAO:
ja bih namerno ostavio da mi donesu na ruke… koji bezobrazluk… obisao je paket sve poste, nece niko… pa neka dodje klijent, sta mu smeta i tako je platio uslugu da mu se isporuci na kucnu adresu, nek se i on malo cima….

sramotno kakva smo mi drzava

edit: obicno popustimo jer nam eto treba, ko zna kada ce, nije nam tesko… a oni bahato…
kada smo stoka

Mislim da cu neko vreme da potpuno obustavim narucivanje bilo cega iz inostranstva, cak i Temu. Dok se malo ne konsoliduju redovi domacih "izvodjaca radova" kada roba dodje iz Kine, ili druge zemlje. Trenutno mi je ukupno 8 posiljki u putu i sve ide dosta traljavo, koliko vidim. A ujedno - najbitnija posiljka .. najduze i cami na carini, 40 dana vec.

Džabe ti da obustavis sve će biti gore. Oni to i hoće da ljudi odustanu, oni manje da rade.

Pogledajte Makedoniju i odmah ce te naci utehu i shvatiti da situacija moze biti
mnogo gora nego sto je sada u Srbiji

ne zivim u Makedoniji. onda mozemo da pogledamo i Norvesku :)

Ako ne padne kiša :D

Trebalo bi, znaćeš ujutro po Viberu a i status bi trebalo da se promeni i bude da je u dostavnom vozilu.

meni jedan na carini od 7dmog stoji, neki radnom stigli al pola nisu wtf se desava

Sve više gledam da ljudi pišu da im stiže preko vibera neko obaveštenje, a ja nikad ništa ne dobijam? Jel to samo za plaćeni viber?

Vidi u Vajberu da ti nije isključena opcija Business Inbox/Poslovno sanduče ili kako se već zove...?! Da li dobijaš obaveštenja putem SMS poruke?!

Meni preključe pošta poslala jedno obaveštenje na viber, za preuzimanje paketa na paketomatu, a drugo obaveštenje poslali sms-om za preuzimanje drugog paketa na drugom paketomatu i jednu koverticu gurnuli u sanduče !!! sve isti dan.

Može biti,
Vidi u Vajberu da ti nije isključena opcija Business Inbox/Poslovno sanduče ili kako se već zove...?! Da li dobijaš obaveštenja putem SMS poruke?!
Meni je to isključeno, pošto neverovatnu količinu spama dobijam kroz to kad sam to imao uključeno. Da da dobijam sms kad treba poštar da mi donese.

Ti si dobar, meni prošlog meseca dve sitne pošiljke u istoj turi, poruka za porukom, strpali u dva pregradka istog paketomata a softver im je haos otvori samo jedan pregradak. Da ne pišem dalje šta je bilo kad sam ušao u poštu.

A imao sam i slučaj da su sve pošiljke sa alija za moju zgradu, koje su došle na isporuku u tom danu, stavili u istu pregradu paketomata i poslali mi poruku :D
Ja otvorio kad unutra 5-6 pošiljki, što mi nije bilo čudno jer je to bilo ono vreme dobrih popusta na aliju pa sam imao naručeno jedno 20 sitnica,
Došao kući, krenuo da otvaram, prva -> to je to što sam naručio, sve ok, idemo dalje, otvorim drugu -> šta je sad ovo! :unsure: neko mi je nešto uvalio :mad: pogledam kovertu da bi uporedio broj za praćenje i video ko je to poslao kad ono na koverti totalno neko drugo ime za isporuku! Uzmem 3ću kovertu -> druga adresa, 4ta koverta -> 3ća adresa 🤪
Na kraju sam raznosio pošiljke po zgradi...
Edit: da dodam, moja poštarka je zaista super lik, u 95% slučajeva mi javi da imam paket u pošti ili da ga je stavila u sanduče ili nazove da pita šta da radi, ostavi u sandučetu ili ću doći da preuzmem tako da sam ja prvo pozvao nju, ima puno posla, greške se dešavaju, neću nekog da uvalim u problem ili da dobije otkaz, i ona je dala zeleno svetlo da "uručim" pošiljke :D

Evo i meni izgleda juče vraćena pošiljka zbog popunjenosti paketomata.
Ovo se treba nekako rešiti. Ili ležarina za neažurne ili mogućnost preuzimanja u pošti ili softver koji prati popunjenost paketomat u obližnjim poštama pa najbliži slobodni. Dodatno mogućnost preuzimanja u glavnim centrima u bilo kom trenutku

Prilozi

• Screenshot_2024-08-16-09-08-14-340_com.android.chrome-edit.jpg
    Screenshot_2024-08-16-09-08-14-340_com.android.chrome-edit.jpg
    121.8 KB · Pregleda: 70
Poslednja izmena:
Sta mu ovo znaci koji djavo?

Prilozi

• 2024-08-16_09-41.png
    2024-08-16_09-41.png
    90.7 KB · Pregleda: 86
Evo i meni izgleda juče vraćena pošiljka zbog popunjenosti paketomata.
Ovo se treba nekako rešiti. Ili ležarina za neažurne ili mogućnost preuzimanja u pošti ili softver koji prati popunjenost paketomat u obližnjim poštama pa najbliži slobodni. Dodatno mogućnost preuzimanja u glavnim centrima u bilo kom trenutku
Paketi se vade iz paketomata posle 2 dana bas iz tog razloga, koja crna lezarina za neazurne. Ne mogu svi da gataju kad ce paket da stigne pa da stoje pored njega cim legne u paketomat.

Preoptereceni su paketomati silnim preusmeravanjima u iste, to niko ne moze da isplanira niti da izrutira jer softver ne moze da predvidi ko ce kad da preusmeri paket u paketomat.

to je opet njihov problem, manjak paketomata...
Ali glavni problem je rigidnost sistema koji ne nudi alternative kao npr da se paket moze preuzeti u posti ispred koje je paketomat u kome nema mesta. Ili da ponovo ponudi mogucnost preusmerenja na neki drugi, ili rerutiranje na fizicku adresu narednog dana kada dostava u paketomat ne uspe iz bilo log razloga.

meni nisu ponudili.....stiglo juce u 16:30 u postu koja radi do 19, nocas vraceno u Zemun pa dato justros na otpremu...mozda bude danas, a mozda i za 10 dana...svakako ako danas opet stigne u istu postu ici cu tamo i traziti da ga izbace iz svoje sekvence

Ja ne znam ni što pakete koji se ne naplaćuju, a imaju praćenje ne možeš u paketomatu pokupiti. Kad dodjem da čekam bude 16 trudnica koje trebaju nešto da urade u pošti od 1 dan trudne do 9 mesec trudne i stvarno ne mogu po 2 sata da čekam da uzmem paket.

Opet i paketi koji se naplaćuju zalepi uplatnicu i uplatice se.

Ja ne znam ni što pakete koji se ne naplaćuju, a imaju praćenje ne možeš u paketomatu pokupiti. Kad dodjem da čekam bude 16 trudnica koje trebaju nešto da urade u pošti od 1 dan trudne do 9 mesec trudne i stvarno ne mogu po 2 sata da čekam da uzmem paket.

Opet i paketi koji se naplaćuju zalepi uplatnicu i uplatice se.
Zato sto moras da potpises da si preuzeo.

Ja mislim da mozes u posti da preuzmes direktno, da sam ih pitao jednom da li mogu adresu u posiljci da stavim ta i ta posta i rekli su mi da moze

Nazad
Vrh Dno