Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024) - FAQ u prvoj poruci

Da li ovaj status od 14.02. znaci da je na teritorijij Srbije ili je i dalje u Madjarskoj? Hvala unapred!

Pogledajte prilog 437404
Исти статус имам и ја... 14.2.2024.
Имам и једну са истим статусом, само је датум 19.2.2024.
Остаје само да чекамо... Ајде више да крене то праћење, ово је мучење.
Мада ништа није искључено да тад има да буде још више чекања, биће много више посла, број радника је остао исти. Тако да има највероватније да буде колапс, него ето барем знаш где ти је тачно пошиљка.

LA0613..HU naručena 21.03.
LA0617..HU naručena 26.03. (mislim da mi je ovo rekord, manje od 2 nedelje)
IMG_20240408_093944.jpgScreenshot_2024-04-08-09-36-04-416_com.android.chrome-edit.jpg

LA0613..HU naručena 21.03.
LA0617..HU naručena 26.03. (mislim da mi je ovo rekord, manje od 2 nedelje)
Pogledajte prilog 437411Pogledajte prilog 437410
Moje 2 posiljke u isto vreme stigle kad i tvoje obe poslate na carinu i cekanje :) Ja sam sa podrucja NS carine. Izgleda da je jedino resenje za nas sa NS i NI podrucja da pocnemo da narucujemo na adrese koje pripadaju BG carini i onda ce paketi da prolaze odmah. Ovo je sad vec postalo tragikomedija...

Moje 2 posiljke u isto vreme stigle kad i tvoje obe poslate na carinu i cekanje :) Ja sam sa podrucja NS carine. Izgleda da je jedino resenje za nas sa NS i NI podrucja da pocnemo da narucujemo na adrese koje pripadaju BG carini i onda ce paketi da prolaze odmah. Ovo je sad vec postalo tragikomedija...
Nadji nekog u KŠ, ide k'o po loju ovde

Da li ste možda za AE standard shipping dobijali na početku one CNG kodove. Da li i oni kasnije prelaze u LA... HU kodove?

Izgleda da je jedino resenje za nas sa NS i NI podrucja da pocnemo da narucujemo na adrese koje pripadaju BG carini i onda ce paketi da prolaze odmah.
То ћу и да урадим, мислим да свако од нас има неког са територије која припада Бгд царини. Јер ово је чист безобразлук. Ем нам стигне спорије + нам и наплате.
Што је реално глупост, Београд реално има много јачи стандард, поготово у односу на југ Србије. Решили да шишају сиротињу, сад ћу мало да кренем да наручујем на територији Бгд па нек уради свако исто, да видиш како би се ситуација онда променила у Нишу и Новом Саду.

Не бих баш рекао да је то мучење, јер ти ствар у том случају стигне брже и не наплате ти ништа додатно (pdv и отварање пакета).

Da ne bude dok kreneš sa Bg područjem krene i praćenje za sve pošiljke i svima redom PDV a ono što se carini je druga priča.

Inače stigao je i UA1888...HU

Naručeno 26.02.
Delivery Company 05.03.
Delivery Center 11.03.

Stigao upravo LA...HU. Koji je u SRB usao 16.03. Znaci od tad do sad do NS i do mene.

Zaista vise nema pravila :(

LPC SM - danas je isporuceno par UA..HU posiljki koje su stigle pocetkom marta
( status Arrived at local delivery center )

Iz iste serije ( isti statusi ) isporuka je bila i pre desetak dana.

Imam i primere posiljki iz februara koje nisu isporucene.

Ako u Posti i Carini ispune plan , po njihovim najavama , novi sistem evidentiranja i pracenja bi trebao
da pocne sa radom pocetkom maja.

Primetio sam kada mi stigne neki "veci" paket, tipa do sada tastatura ili danas dzojstik, postara kao da mrzi da nosi i samo ostavi slip da je posiljka dostavljena iako naravno nije niti zvao niti bio na vrata. Jel ima pravo to da radi ili moze mu se i to je to? Mrzi me sad da se raspravljam snjim nego cisto informativno, neko vase iskustvo?

Inace stigla LA****HU porucena 19.03

Primetio sam kada mi stigne neki "veci" paket, tipa do sada tastatura ili danas dzojstik, postara kao da mrzi da nosi i samo ostavi slip da je posiljka dostavljena iako naravno nije niti zvao niti bio na vrata. Jel ima pravo to da radi ili moze mu se i to je to? Mrzi me sad da se raspravljam snjim nego cisto informativno, neko vase iskustvo?

Meni zato te veće stvari uzme PE pa naplati i poštarinu pored PDV-a i otvaranja a kad kažem kuriru da nisam na adresi, sutradan u pošti platim koliko i piše na onom papiru 🤡

Bolje i tako nego da ti donese PostExpress i naplati troskove dostave. Ono sto je obaveza poste kod registrovanih posiljki to je da ti potpises da si istu primio, ostalo kako ti zapadne...

Ne moze PostExpress da naplati postarinu za posiljku koja nije PostExpress, to je verovatno sistem APP pa koga zeznu.

@pilauda

Paketice vecih dimenzija uglavnom ne nose na kucne adrese , ali treba da ostave
"kartoncic" - Izvestaj o prispecu posiljke.

Ako ne ostave "kartoncic" i ne izvrse isporuku na kucnu adresu , a na
zvanicnom pracenju na sajtu Poste za registrovanu posiljku stoji
status "Izvestena" onda treba za svaki pojedinacni slucaj pisati prijavu na

Kao sto @indian kaze - nemaju pravo naplate postarine.
Iskljucivo mogu da naplate samo "otvaranje" posiljke , iznos po carinskom obracunu
i proviziju za uplatu !!!

ipp.jpg

Ne moze PostExpress da naplati postarinu za posiljku koja nije PostExpress, to je verovatno sistem APP pa koga zeznu.
A sta u ovoj drzavi ne moze?! Naravno da je APP varijanta. Nego upravo mi stigla poruka da me ceka posiljka u paketomatu, UA sa poslednjim statusom 25.01.2024. :)

S obzirom da 11160/74 nije moja pošta da li ovo *Preusmerena znači da su preusmerili u moju poštu?

Prilozi

• Screenshot_20240408_144250_Chrome.jpg
    Screenshot_20240408_144250_Chrome.jpg
    106 KB · Pregleda: 20
Sigurno i meni jednu pošiljku šetaju i vozikaju po Bg...

Ne bih se ljutio nego em je lomljivo, em košta :ROFLMAO:

Screenshot_20240408-145643_Pota Srbije.jpg

Evo jednog kratkog poređenja LA i UA pošiljki za Beograd (datum naručivanja):

UA1813HU (7.2.)
UA1843HU (17.2.)
LA0611HU (18.3.)
LA0613HU (21.3.)

Sve stigle danas, LA HU na adresu, UA HU na paketomat.

Bolje i tako nego da ti donese PostExpress i naplati troskove dostave. Ono sto je obaveza poste kod registrovanih posiljki to je da ti potpises da si istu primio, ostalo kako ti zapadne...
Dobio sam evo već treći paket (AliExpress-Postexpres). Nijednom ništa naplaćeno.
Nego šta je sa BGD carininom? Stoji mi pošiljka osmi dan!? Do skoro je to bilo pitanje sati a ne dana.

Dobio sam evo već treći paket (AliExpress-Postexpres). Nijednom ništa naplaćeno.
Nego šta je sa BGD carininom? Stoji mi pošiljka osmi dan!? Do skoro je to bilo pitanje sati a ne dana.
Ih, vec +20 dana stoji La hu, po pracenju je u bg na carini, oni kazu zovi ns, ns nista ne odgovara, strasno.. Za 9 dana je stigao iz kine u Bg

Meni danas isto stiglo gomila paketa naručenih prošlog 15-og, nista nije naplaceno, braca kinezi pisu vrednost 2-3$ :). Čak sam se ja zeznuo, imao sam preko one ponude 6 paketa, spakovani su svi zajedno u jednu kesu, poprilicno veliku, ni to nisu otvarali.

Od prvog aprila mi stoje 11 paketa... Znaci evo danima čekam neki novi status i nista... NS... Neverovatno. Sve su registrovane.

Meni danas, napokon, prošao NS carinu paket od 16. 3. Ovim paketima od početka aprila se i ne nadam.

Nazad
Vrh Dno