Nema veze, nebitno je da li je LA..HU ili UA..HU ili LS..NL i njima slicnim, jer ne zavisi brzina dostave od oznake samo, zavisi od guzve u saobracaju, pretpranosti dostavljaca, praznici pa cak i vremenski uslovi, sve to zavisi od brzine dostave posiljke. Doduse to ne vazi za DHL, Fedex i te premium zezalice jer oni vrlo brzo dostave + imas detaljno pracenje ali isto tako i deru sa cenama dostave jer premium je premiumIma li kakve veze ako je kod LS..NL, da li ce on doci u Srbiju mozda pre ovih sto su LA..HU? Ne pricam o isporuci na adresu nego dolazak u Srbiju
Mislio sam ako ide preko NL da je mozda drugacije a da je situacija ista kada stigne u SrbijuNema veze, nebitno je da li je LA..HU ili UA..HU ili LS..NL i njima slicnim, jer ne zavisi brzina dostave od oznake samo, zavisi od guzve u saobracaju, pretpranosti dostavljaca, praznici pa cak i vremenski uslovi, sve to zavisi od brzine dostave posiljke. Doduse to ne vazi za DHL, Fedex i te premium zezalice jer oni vrlo brzo dostave + imas detaljno pracenje ali isto tako i deru sa cenama dostave jer premium je premium
Nije nista drugacije, skoro sam cekao NL maltene kao UA...HUMislio sam ako ide preko NL da je mozda drugacije a da je situacija ista kada stigne u Srbiju
Moguce da gresim, pomenuto je negde drugde bilo.To je za pakete u srbiji, postexpress itd, za aliexpress posiljke (mislim i inostrane) je i dalje 20 dana.
Ma jok, sve je to isto maltane. Nema tu pravila, nekad UA..HU moze da ti stigne pre LA..HU a moze da bude i obrnuto aaa isto tako moze da ti se desi kao sad meni LA..HU porucena 30.11.2023 stoji sa zadnjim statusom Arrived in transit country/region od 30.12.2023 i nju stize jedna UA..HU koju sam porucio 2.1.2024. Isto vazi i za ostale oznake LT..NL i td trenutnoMislio sam ako ide preko NL da je mozda drugacije a da je situacija ista kada stigne u Srbiju
Ja imam jednu UT…NL i isto je stigla 30.12. u PostNL sorting center I od tada su je negde zaturili i nistaLR/NL 22 dana
Pogledajte prilog 422673
Ne grešiš, ja sam 03.01 dobio kartonce da podignem u postu pošiljku sa Alija i stojalo je da za 5 dana mogu da podignem paket, tako da je max dana z koje mora da se podigne paket sa Alija 5 radnih dana.Moguce da gresim, pomenuto je negde drugde bilo.
Stoji 20 na drugom mestu i dalje.
![]()
Korisnički servis - Najčešća pitanja
Pošta Srbije je najveći infrastrukturni i logistički poslovni sistem u zemlji koji pokriva celokupnu teritoriju Republike Srbije.www.posta.rs
Dobio sam SMS od Flying Cargo da im se obratim emailom da mi pošalju instrukcije za uvozno carinjenje kao što si i rekao. Pošiljka juče krenula iz Kine. Baš su brzi.@Zarkusi
Javice ti se Flying Cargo kao zastupnik FedEx-a kod nas kad tvoja posilka prispe pod njih. Poslace ti formulare da popunis i izjavu o ceni i nameni robe.
Popunis to, skeniras i posaljes im to i oni ti ocarnine posiljku.
Taj "luksuz" ti naplate 5520 din + sama carina i porez. Donesu ti do kucnog praga i te dazbine mozes platiti karticom na licu mesta.
Meni su svi stizali u ovu poštu, ja sam na 5 minuta od nje. Ako ne pokupim isti dan, ostajalo je u njoj (juče sam pokupio paket koji je zadužen u Subotu).@uroborosfault @sasa022
Неком магијом, сада ми је нестао овај ред скроз горе.
Буни ме она ставка на папирићу, ако се сећам добро, тај први дан се може преузети ваљда у овој пошти у Устаничкој, а онда наредних 5 дана у локалној мањој. Или је обрнуто?
Pa jel bilo ikakvog krštenog praćenja sa Aliexpress Saver Shipping pošto je meni pisalo "Tracking available" al kako dobih UA_HU padoh u bedak a sada me ti dotuče$5 vrednost, sa Alija
Aliexpress Saver Shipping ($0.77)
Na paketomat otišlo jer je može u sanduče da stane
da ne naplacuju ovih 5500 za "usluge carinjenja i spedicije u zemlji", ne bih nikada gubio vreme na poste i cekanje 3-4 nedelje, jeste da je skuplje ali barem ne blejim na post ninja i track 24 da gledam u pasulj da li nece negde zaglaviti posiljkaDobio sam SMS od Flying Cargo da im se obratim emailom da mi pošalju instrukcije za uvozno carinjenje kao što si i rekao. Pošiljka juče krenula iz Kine. Baš su brzi.
To je mozda postar pogresno obelezio. Ja sam dobio izvestaje da podignem 2 posiljke s aliexpress-a, na obe zaokruzeno 20 dana, danas podigao jednu od prosle nedelje i jednu od pre 17 dana, da ne cekam bezveze dvaput po sat vremena. Neko je bio na salteru pored, izvesten juce, nisu mogli da nadju posiljku pa su mu rekli da dodje sutra ili kad god u narednih 20 danaNe grešiš, ja sam 03.01 dobio kartonce da podignem u postu pošiljku sa Alija i stojalo je da za 5 dana mogu da podignem paket, tako da je max dana z koje mora da se podigne paket sa Alija 5 radnih dana.
Tako ce od sada da pise,samo su ubacili jos jedan status i nista vise.Malopre stiglo na mejl za jednu UA1377, sto je najgore nije najstarija koja je na novom Arrived in transit country/region statusu i svejedno je dobila stari Received by local delivery company status kao sledeci.
Nadam se da je anomalija inace ovim tempom sa po 20 dana na pojedinacnim statusima stize nekad tokom jula, taman da zakaci odmore u Posti.
Pogledajte prilog 422745
Ova moja krenula nazad? Prvo stigla do local delivery, pa se vratila u tranzit country? I nije jedina. Mađari gori nego našiEvo i druga kod mene, nema nista od preskakanja starog statusa izgleda.
Ako nista drugo, krenula je napokon lopata da kaci Benchmark posiljke, famozne krpe
UA1349
Pogledajte prilog 422750
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari