Otprilike, bice situacija kao sto kolege forumasi kazu ima lopatama da ih utovaraju a vala i istovaraju. Al' dobro, bitno je samo da dodju citave na nase adreseI moja je na taj datum. Znaci kad puste bice masa paketa
Otprilike, bice situacija kao sto kolege forumasi kazu ima lopatama da ih utovaraju a vala i istovaraju. Al' dobro, bitno je samo da dodju citave na nase adreseI moja je na taj datum. Znaci kad puste bice masa paketa
Pred Novu godinu me zvala drugarica koja radi u posti. Naletela na 2 moja paketa narucena u Oktobru na Aliju. Rece mi da su u katastrofa guzvi i da ne mogu da stignu da napune paketomat pa bi bilo najbolje da dodjem licno po to ako imam vremenaNaravno odmah sam otisao
Inace u posti su bila 2 od 3 paketa. Treceg jos uvek nema.
Jeste bas taOvo je suština. Ja sam o ovome pisao prošle godine. Žena iz pošte me je zvala da dođem i pokupim 8 pošiljki (sve su bile vrednosti ispod 10 evra). Žena bila u fazonu "oli ti uzimaš ovo ili da vrćemo". 30.12. bilo. Tokom godine sam poručivao na drugarovu adresu, jer ova pošta (Rakovica) je kriminal. Stalnog poštara nemam. Sve što je dolazilo kod drugara - sve je dolazilo u roku od 30-40 dana. Na žalost, i njemu su promenili poštara (stari bio lafčina, uvek mu se javljao, ulazio u zgradu, dolazio do vrata) i na novog je morao da se žali. Lik je šatro bio besan pa mu u sanduče ubacio neku prepisku, koja je valjda trebala da predstavlja info "znam da si se žalio na mene, tek sad ću da ti se u****m u život. Sad sam ponovo pustio par porudžbina (tačnije 5) u periodu od 24.12. do 06.01. od kojih su četiri LA***Hu formata (jedna je vrednosti malo preko 100 evra) i samo jedna malecka, koja je UA***HU formata.
Videh na prethodnoj strani da je čovek napisao da je primio neregistrovane pošiljke poručene u septembru - pa me zanima @gicko o kojoj se pošti radi? Ona u Pilota Petrovića ili neka druga?
Opasan pik imam na njih...a realno je da ne mogu ništa da uradim.
Mali apdejt: bio u Pošti, rekoše da mu zvali čim je pošiljka zadužena, zato je navodno status da sam "izvešten" i pre nego zadužen, što je notorna laž. Zato papirić navodno nije ni ostavljen jer su imali interni dogovor da zovu i dele paketiće.
Ista stvar i to 3 paketa za redom. U pitanju su bila 2 paketa iz Amerike, oba puta zadzuio kurir iz Ugrinovacke, stavio status "izvesten" i ostavio paket u dostavnoj posti, niti sms, niti poziv, niti papir nije ostavljen. Treci paket nisam siguran da li je bio iz Kine ili Nemacke, ali to je islo na adresu u Zemunu i to je zaduzio kurir iz glavne poste u Zemunu, i potpuno ista prica, stavljen status "izvesten" bez ikakvog obavestenja i ostavljen u dostavnoj posti. Sreca pa sam ja pratio sve te pakete, inace bi se vratili nazad. Ovde nije bio problem s postarom, jer mi je novi postar stvarno OK, vec s kuririma.Nema nista, niti SMS, niti Viber, a pogotovo ne poziv...
16. dec, subota, otisao samo do Promenade sa zenom poslepodne...
Recimo da ti nisu maznuti paketici, sta mislis kojih jos drugih opcija ima?Kolike cesto vam NE stignu porucene UA posiljke, ono tipa da jednostavno nestanu u akciji? Meni do sad stigle sve porudzbine drugih oznaka, ali UA, 5-6 komada, nijedna ne stize. Neke vec i po dve nedelje imaju status "stiglo u lokalni dostavni centar" i na tome se sve zavrsava
Pa lepo pitam koliko ih procentualno ne dobijete? 1%, 20%, 50%, 70%... cisto da znam cemu mogu da se nadam, jer su mi to prve porudzbine sa UA, cak jos nisam ni savladao kako da prilikom kupovine saznam da ce posiljka biti UARecimo da ti nisu maznuti paketici, sta mislis kojih jos drugih opcija ima?
Imas proizvoda gde se i neregistrovani shipping placa i tu je registered jos skuplji pa se cesto ne isplati. Kad je free u pitanju, gledas kakav je free prema tabeli ispod. Dane za dostavu ne gledaj jer je kod nas to naucna fantastika uglavnom. Takodje prodavac (ako je neka mutljavina) moze da ti naplati shipping i svejedno ti posalje opcijom koja je jeftinija po njega ali se to retko desava.
AliExpress Standard Shipping ti je uglavnom isto sto i AliExpress Selection Shipping.
Za AliExpress Saver Shipping mislim da nije tacno uvek, ali ovo ostalo pod Tracking? bi trebalo da bude ok.
Name Tracking? Received in Description AliExpress Standard Shipping Yes 15-20 days Very fast certified shipping, not usually delayed, and is one of the most common on AliExpress. AliExpress Saver Shipping Yes 30 days (15-20 days if the order is combined) Regular shipping but with tracking, generally quite fast (usually arrives well before the estimated date). AliExpress Premium Shipping Yes 39 days Shipping by private courier, for a fee. Delivery by any private courier that AliExpress has an agreement with (DHL, FedEx, EMS,…). Cainiao Standard for Special Goods Yes 43-68 days Certified shipping is usually paid separately and is used for medium-high value orders. Cainiao Super Economy for Special Goods No 30-50 days Ordinary shipping, it's usually fast and used for low-value orders. Cainiao Super Economy Global No 30-60 days (if combined, 30 days) Ordinary shipping, it's usually fast and used for low-value orders. Cainiao Warehouse Standard Shipping Yes 3 days if it's in stock in your country
7 days if in any other European warehouse Fast shipping (if you are in Europe) from warehouses that AliExpress has in several European countries. Cainiao Expedited Economy No 30-50 days (if the order is combined, 15-20 days) Similar to Super Economy but allows orders to be combined, so the order gains priority and arrives sooner. China Post Air Parcel Yes 52 days Certified shipping, although it is not used much anymore and is not the fastest. Turkey Post Yes 7-30 days Certified shipping, usually fast (if you are in Europe), from AliExpress warehouses in Turkey. Seller's Shipping Method No Depends on the courier company chosen by the seller Ordinary shipping, the courier company is chosen by the seller and is not usually very fast. FedEx Yes 24 days Certified shipment by private courier, fast but costs a bit more money. DHL Yes 21 days Certified shipment by private courier, fast but costs a bit more money. e-EMS Yes 45 days Certified shipping by private courier, not one of the fastest of its kind.
Fali SunYou koji bi takodje trebalo da ima pracenje ali ovi do China Post su ti najcesci.
Evo prevoznika koji je obećan pa dobih UA...HU
Znači moram da završim fakultet i na ovu temu, ili da istrošim silne pare (u zbiru) dok ne naučim. BzvzNe obracaj paznju na to sto pise da ima pracenje, ume da bude pogresno. Svaka "standard" opcija, kao i "sun you" su registrovane posiljke sa pracenjem i za njih dobijas L ili R broj, a svaka "economy" i "saver" i slicna opcija je obicno neregistrovano pismo za koje dobijas U broj.
Cisto da dodam sliku moje zaglavljene LA540, dobio sam oba statusa i "company" i "transit"
Pogledajte prilog 422650
Мени 6 пошиљака (1 ЛА-ХУ) стоји од тада с овим статусом...Pozdrav, menja li se nekome status od 3. januara(Arrived in transit country/region) ?Pogledajte prilog 422653
Možeš bez papira ako je paket na tvoje ime, ponesi ličnu i pokaži im kod za praćenje na telefonu tipa (mogu ti uručiti paket i bez koda doduše, preko imena, ali lična je obavezna).Pogledajte prilog 422661
Случајно сам оставио стару адресу доставе на алију кад сам наручивао.
Да ли ово значи да ми је папирић у сандучету, постоји и моје име и презиме поред као потписник?
И да ли могу да одем у ову пошту данас поподне са личном картом и преузмем пакет, ако ће уопште бити тамо, без тог папирића?
Ukoliko je primaocu ostavljen izveštaj o prispeću pošiljke pre isteka roka za uručenje pošiljke, smatra se da je Pošta ispunila svoju obavezu i pošiljku uručila u propisanom roku.
Paketi koji se nisu mogli uručiti primaocu dostavljanjem na adresi, čuvaju se u pošti za isporuku 5 radnih dana.
Rok za čuvanje paketa teče od narednog dana od dana ostavljanja izveštaja o prispeću pošiljke.
Navedeni rok primenjuje se ukoliko Pošta sa pošiljaocem nije ugovorila drugačiji rok čuvanja.
@uroborosfault @sasa022Pogledajte prilog 422661
Случајно сам оставио стару адресу доставе на алију кад сам наручивао.
Да ли ово значи да ми је папирић у сандучету, постоји и моје име и презиме поред као потписник?
И да ли могу да одем у ову пошту данас поподне са личном картом и преузмем пакет, ако ће уопште бити тамо, без тог папирића?
To je za pakete u srbiji, postexpress itd, za aliexpress posiljke (mislim i inostrane) je i dalje 20 dana.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari