Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024) - FAQ u prvoj poruci

AG0308300003 - AG0308300999

998 komada

oko 75 posiljki je "probilo" rok 30 dana
oko 15 nije krenulo iz Kine
neke su u medjuvremenu vracene kao neisporucene
neke su u petak/subotu ili danas isporucene ili prosledjene u paketomate / paket sopove
neke jos nisu bile na isporuci.

Da ja započnem sledeći niz:
AG03084 od 07.09. je 14.09. već bila na carinskom pregledu, 17.09. završila carinu, a pre 7 dana preuzeta od Dexa. Od tada spokojno spava u njihovom magacinu. Odmah sam je preusmerio na paketomat, što je Temu protumačio kao da je pošiljka tamo stigla i poslali mi SMS, mejl i notifikaciju da odmah odem da je preuzmem. Pretpostavljam da zbog toga nisu postavili nijedan lažni status u međuvremenu, da fingiraju da se pošiljka kreće.

Za 10 dana roba iz Kine stigne i prođe carinu, sve ostalo je na dušu naših kurirskih službi.

Sad udjem u track checker aplikaciju i svi paketi dobiju neke nove statuse pre, posle i izmedju vec postojećih. Evo primera, svi žuti su novi, potekli od M-One.

1000039551.jpg

@nikornla

Idi pogledaj 100 primera - gledaj ciji su statusi (mone / dex) i kako se
na tvom primeru poklapaju sa onim sto prikazuje Temu

Jasno je meni sve to, samo kažem da to nije bilo do skoro. Bukvalno juče nisu bili ti "novi" statusi.

Praćenje na M-One je presmesno sa samo poslednjim statusom.

Сад кад крене (постоји вероватноћа) блокада неких ГПЦ-а у Пошти, памтићемо прошлогодишњи хаос током блокада у лепом сећању. :ROFLMAO: (Тад је био хаос код свих и без Тему-а, али је како тако све функционисало).

Nisam procitao da je neko imao ovakav slucaj... :rolleyes:
Porudzbina sa Temu-a, poslata Serbian Post-om(PostExpressom) i dodeljen broj za pracenje u formatu PT*********RS, na pracenju dobijen status "B2B Elektronski prispela", trenutno se nalazi na carini...
Medjutim, juce kad sam usao da proverim status preko browsera, primetih da sada pise da je kurirska kompanija City Express, a broj za pracenje nepromenjen, moguce da ce kasnije dobiti neki drugi broj.... :unsure:
Screenshot 2024-10-01 002937.jpg

@Millan1

Nazalost , ovde se pise i sta treba i sta ne i tema je konstantno preopterecena
pa ko ne prati svaki dan i ne moze da primeti neke informacije.
U pricu sa Temu se ukljucuje i BEX i CityExpress

Da, znam, neko je i napisao to za City Express, ali mi je malo neverovatno da menjaju kurirsku sluzbu nakon skoro dve nedelje od slanja paketa.:rolleyes:

Ona je dodata zato sto PE ne moze logisticki sve da iznese pa je dodat i CE da ubrza, nista cudno pogotovu sto su sad i zvanicni partneri Temua.
Pricao sam ja pre vise od dve nedelje brat je takodje imao PT...RS PE broj a paket mu doneli ovi iz CE i brat ih tada pitao odkud vi kad treba PE da donese kaze prosledili su nama i da i oni sad razvoze pakete jer ovi ne mogu da stignu da raznesu.
Tako da nisi usamnjen slucaj bilo je price na tu temu, verovatno nisi ispratio ili si nesto prevideo.
Uglavnom opusteno stize ti paket to je provereno eto ja sa burazorovim slucajem koji je isti a kojeg sam opisao i pisao o njemu ovde prvi tako da stize budi bez brige.

Ja mogu potvrditi da mi ni jedna sa tim statusom dobijenim početkom avgusta još nije uručena a ima ih više od deset.
Svrati malo do pošte, meni je kraj avgusta i polovina septembra isporučeno ali sam intervenisao jer je bio zamenski poštar. Pisao sam gde mi je poštar doneo na gomili drugog dana od intervencije, znači može biti da je lagerovao kod kuće pa ako prodje prodje ili je neko u pošti gurnuo sa strane.

Meni je stiglo za 23 dana od Temua, tako da ništa od 220din 😔

odkud vi kad treba PE da donese kaze prosledili su nama i da i oni sad razvoze pakete jer ovi ne mogu da stignu da raznesu.
smešna priča s njihove strane...vozaju se poluprazni kod mene u kraju...razvoze do 12, posle toga se vozikaju i obavljaju privatne poslove...post express je država za sebe i prosto im je lakše da sve natovare na šalterske službenike u poštama...može im se jer nema ko da ih pritisne, ionako je frka za vozače pa se svi prave da nisu odavde...

Smesna ili ne smesna, tako je bilo uopste ne ulazim u istinitost tih prica dal imaju mnogo ili malo posla, poenta je bila da je paket koji je trebao PE da donese, doneo CE to poenta a ne dal su oni puni prazni imaju li posla ili ne..

Javio se BEX, pita me lik da li moze da mi preusmere na paketomat, a ja pripremljen prateći ovu temu, vec istražio i gde mi najviše odgovara jer ne želim više da čekam i završismo jako brzo. Pod pretpostavkom da imam još jedan paket koji je prebačen na njih, spomenuh to, pa će proveriti i ako nadju, pakuju oba u istom mahu.

Ljudi, imam jedno pitanje. Od kada SunYou pošiljke dostavlja Bex?
Pre sam uvek poručivao AliExpress SunYou shipping i donosio mi je pakete poštar. U poslednje vreme mi Bex pravi problem sa tim pošiljakama jer ih oni valjda sada preuzimaju?
Ima li neko iskustva?

Da ja započnem sledeći niz:
AG03084 od 07.09. je 14.09. već bila na carinskom pregledu, 17.09. završila carinu, a pre 7 dana preuzeta od Dexa. Od tada spokojno spava u njihovom magacinu. Odmah sam je preusmerio na paketomat, što je Temu protumačio kao da je pošiljka tamo stigla i poslali mi SMS, mejl i notifikaciju da odmah odem da je preuzmem. Pretpostavljam da zbog toga nisu postavili nijedan lažni status u međuvremenu, da fingiraju da se pošiljka kreće.

Za 10 dana roba iz Kine stigne i prođe carinu, sve ostalo je na dušu naših kurirskih službi.
Update. Iako sam je preusmerio na paketomat, danas mi je doneo NN kurir na adresu. Nije Dex, video sam kroz prozor žuti kombi, moguće da je Bex. Na paketu nema oznaka kurirske službe. Sat vremena kasnije, stigao mi je preko PE paket koji je juče 30.09. ocarinjen, a naručen je 15.09. (8 dana nakon gorepomenute pošiljke). Sve u svemu, ispoštovano vreme za oba paketa, ali preko PE nema bleje u magacinu, stiglo na adresu za 15 dana, kao i prethodne dve isporuke koje su išle preko njih.

UB1217....HU - Nije isporucena

Received by local delivery company
Sep 18

UC04243...HU - Isporucena 30.09

Your package has arrived at the local delivery center and will be on its way to you soon
Sep 24
Your package has been received by the local delivery company
Sep 17

LA07193...HU - Isporucena 25.09

Your package has been delivered
Sep 25
Your package has arrived at the local delivery center and will be on its way to you soon
Sep 23
Your package has been received by the local delivery company
Sep 17

@brzibg

Totalna konfuzija :(

Na svim posiljkama mora biti neki kod.

Koja je serija taj AG
I koja je serija taj PT...RS ???

UB1217....HU - Nije isporucena

Received by local delivery company
Sep 18

UC04243...HU - Isporucena 30.09

@brzibg

Totalna konfuzija :(

Na svim posiljkama mora biti neki kod.

Koja je serija taj AG
I koja je serija taj PT...RS ???
AG03084 poručen 07.09. Ima samo M-One nalepnicu sa datumom 10.09. i u uglu piše Kurir: Dex.
PT010964 poručen 15.09. Uredno obeležen.

U redu, hvala na odgovoru. A šta označava pošiljka SYZZ? Čitao sam ovde komentare, ali nigde nisam video u vezi oznake -SYZZ.

I ja imam paket sa AG03084 u Srbiji je preuzeo Milšped, pa posle carine i sve ostalo prosledili Dexpressu, preko aplikacije vidim da je od BFE pa sam ga prosledio preko paketomata, do petka je status bio u Krnješevci, a sada u ponedeljak juče piše pošiljka je stonirana ili obrisana.

Moze li mala pomoc?Preko Temu a cekam skoro mesec dana dostavu. Pisalo mi je da je na dostavnom vozilu, da bi se istog dana promenilo azuriranje da je u lokalnom tranzitu?? I to tako stoji od 27 og septembra. Sta znaci to?

Nema nikakvih datuma u objavi, čekaš krajnji rok za isporuku i to je to, svi očekuju da se zna šta se dogadja sa pošiljkama do isporuke i još da se kurir najavi kada će se pojaviti bar 2 dana unapred.

Nazad
Vrh Dno