Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024 / 2025) - FAQ u prvoj poruci

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala na odgovoru. Jeste AG ali ga nema na Dexu, zanima me samo koliko li ga drze nakon carine, dugo mi je to nesto… Koji je sledeci status bih voleo da znam, mozda na dostavi?
Ako je po praćenju na Temu prošao carinu, a nema info na DE sajtu, onda verovatno ipak ne ide preko njih. Pisalo bi bar da je elektronski prispelo ili tako nešto.

Pozdrav ljudi, sta znači ovo? Paket je inače poslat na reklamaciju u inostranstvo.image_2025-12-09_084324440.png

Da li je moguće da je ova pošiljka otišla odmah na carinu, a da status nije ažuriran...?! Da li se nekome dešavalo da se pošiljka "zaglavi" na ovom statusu, obično odmah dobije sledeći status (Otprema ili Za carinu, nebitno)... Po generatoru gomila istih i narednih pošiljki je već dostavljena primaocima...

EDIT: Vidim u temi za carinu da je zadržavanje u BG-u 15 dana, hajde videćemo ovih dana...
Pretpostavljam da ovaj odgovor znači da su izgubili pošiljku 🤣

lr...nl.jpg

@outlaw
Zasto ne proveris ostale posiljke iz iste serije i vidis da li je tvoja izuzetak ???
Zašto ne pročitaš moju prethodnu poruku gde sam napisao da je "po generatoru gomila istih i narednih pošiljki je već dostavljena primaocima..." 🙂

Šalim se malo, koji su dalji koraci?! Moram da čekam da istekne rok za dostavu na AE pa da podnosim zahtev za taj potražni postupak ili kako to funkcioniše?! Nisam do sada imao ovakvu situaciju...

Jedno vreme nisam pratio ove teme ,mošda sam propustio neke informacije ?
Naručujem sitnice sa Alija i uvek imam LAxxxxxxHu ili UB ili UC xxxxxxxHu kodove za praćenje .Sve do sada mi je stizalo preko pošte .
Danas dobijem poruku od Bex -a da će mi isporučiti pošiljku iz inostranstva broj: LP001368xxxPP. i da će mi naplatiti 120 dinara PDV.
Da li se zna šta ovaj br za praćenje pokazuje o pošiljci.
Na alliju, pošiljka se vodi pod SYZZ037330xxx.

Da li je imao neko problem da malo nakon AP posiljka postane CN, nesto kasnije dobijem status "Handover problem at airport" i ispod "We are optimizing to deliver your order sooner. Thank you for your patience.". Na universal parcel pracenju kaze dodatna info da je problem adresa, ime, telefon ili nesto trece, i da je paket u fazi vracanja ka domestic location from line-haul.

Jesu li Temu statusi tačni? Status je da je pre 9 dana pušten sa carine a MOne kaže da nije

Po prvi put AE posiljka sa brojem CN****** i po prvi put dodatni troskovi 😉

Pozdrav,neki paketi su mi zakucali vec par dana u PC KG,od 9 tu stoje,obicno cim tu stignu krenu dan kasnije u manju postu gde preuzimam,zna li neko sta se desava ili neki e mail gde da ih pitam ?

m.pngm1.png

Pozdrav,neki paketi su mi zakucali vec par dana u PC KG,od 9 tu stoje,obicno cim tu stignu krenu dan kasnije u manju postu gde preuzimam,zna li neko sta se desava ili neki e mail gde da ih pitam ?

Pogledajte prilog 518120Pogledajte prilog 518121
Те пошиљке су отпремљене даље из ПЦ Крагујевац.
Статус ''отпрема'' значи да је пошиљка отпремљена из наведене поште или поштанског центра.

На овом сајту би требало да може да се види комплетан статус, тј. где је отпремљено даље из ПЦ Крагујевац:

Vise puta posiljke slicnog sadrzaja (dp kabl 2m) su bile LA..HU, medjutim ovog puta je posiljka odmah na pocetku dobila CN broj i pravo u Simanovce.

Те пошиљке су отпремљене даље из ПЦ Крагујевац.
Статус ''отпрема'' значи да је пошиљка отпремљена из наведене поште или поштанског центра.

На овом сајту би требало да може да се види комплетан статус, тј. где је отпремљено даље из ПЦ Крагујевац:
ne znam gde su,jer ja sam trenutno u kg,tu stoji i nit mi je stigla posiljka u kojoj je posti niti sta,samo tako stoji,ne znam ni u kojoj posti.do sad mi uvek stizalo ovako kao predposlednji status,a onda zaglavilo sutra dan u nekoj od posti gde sam uzimao,ko bi ga znao,ako se ovo nekom desavalo neka javi )

Prvi put mi se ovo desilo. CN posiljka, i poslednji status na postal ninja:

Dec 11, 2025, 11:55
Cainiao
Delivery attempt unsuccessful.Delivery method changed to self-pickup. In charge of delivery at post office

Nema ni kod u postinom pracenju, niti mi je ostavljeno ceduljce. Proveravam postu? Poprilicno zaostali jer gledaju po kodu koga nema, a bole ih patka da pogledaju da li ima paketa.

Trebao si dobiti viber poruku. Zvace te iz poste pred istek roka cuvanja posiljke.

Redovno mi stigne viber poruka, al za ovo ne... Valjda ce pozvati, nije mali paket bas za vracanje 😁

Redovno mi stigne viber poruka, al za ovo ne... Valjda ce pozvati, nije mali paket bas za vracanje
Ako je u pitanju Post Express kao "last mile", oni bi trebalo da te pozovu da stižu i ako nisi na adresi da ti kažu gde će te pošiljka čekati da je podigneš. E sad, pošto te nisu zvali, otiđi sam u svoju isporučnu poštu (tamo gde podižeš preporučene pošiljke) i traži da ti pogledaju šta ima za tebe. I ne zaboravi da nekada unesu u sistem po neko "ošišano" slovo u imenu primaoca, pa ih ako zatreba podseti da probaju i C umesto Č i Ć, Z umesto Ž itd.
Ako nije Post Express onda čisto sumnjam da bi se bilo ko u privatnoj firmi usudio da te ne pozove.
Pošto kažeš da ti redovno stižu Viber poruke, onda ti je sigurno dobar broj telefona.

Za ovo ne stizu (uvek) Viber poruke, meni su samo doneli. Prelepe neku VV...PJ ili tako nesto nalepnicu preko CN broja i dzabe im ti pricas taj CN broj ako su ga prelepili VV brojem

Meni je bio PJ...RS broj ,posto ne znas taj broj mogu da te traze jedino po imenu/prezimenu ako su raspolozeni.

Da li se za sf pošiljke mogu ispratiti kada su prosle carinu?
Ili je praćenje samo do carine, pa onda dobiji novi broj?

Čim je naši evidentiraju kao prispela CN posiljka dobije PJ broj, znači pre nego što stigne na carinu.

Kako da saznam taj broj ako imam samo sf?

Novi status:

Dec 17, 2025, 07:21
Cainiao
Delivery attempt unsuccessful.Delivery address is incorrect. Returned (time limit for storing expired)

Sjajno 🙂

Kako je moguće da u temu aplikaciji u praćenju stoje neke promene a kad se kod za praćenje pretraži direktno na sajtu (link koji daju) ti statusi se ne vide? Nešto sumnjam da temu vec 7 dana nije poslao pakete.. Obično brzo stiže sve od njih..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno