Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024 / 2025) - FAQ u prvoj poruci

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da, ali kod tebe je bio odmah i status Za carinu, a kod mene je samo Izmenična pošta (Prispela)...

Od kad UC....HU na Postal Ninja daje Serbia Post status?
1764677389528.png
Na posta.rs piše da broj nije pronađen, kao što je uvek i pisalo za nepraćene pošiljke.

Preuzimanju stanje od tracking.ecsc-logistics.com
Verovatno do momenta kad su krenuli da šalju poruke na mail.

Od par hiljada generisanih CP1710..CN kodova , samo za ova dva postoji podatak na Cainiao

Awaiting seller dispatch

CP171090713CN - United Kingdom
CP171090466CN - Serbia

@PJ

Svaka posiljka koja ima kod se interno prati ( do neke tacke - u ovom slucaju Posta Srbije mora da potvrdi
prijem "palete" na Izmenicnoj posti u kojoj je i odredjena posiljka )
Univerzalni trekeri imaju pristup odredjenim bazama koje nisu u sistemu javnog prikaza.

edit:

Poslednja izmena:
Da, to je jasno.
Samo do sada nikada nisam video tu liniju na Postal Ninja za Ux... pošiljke.

Pošiljka koja je bila AP, pa je prešla u CNG a sad je CN(broj) pretpostavljam da ovo neće stići u Srbiju, da li još neko dobio ovakav kod?

Sad vidim postove, nešto mi je telefon dečiji zaštopao, verovatno jer ima 120 MB slobodno od ukupnih 128 GB 🤠

Skroz me zbunio ovaj broj jer sam imao pre nekog vremena takve cn pošiljke mislim da ih je bilo tri četiri i sve su bile vraćene kinezu to jest pošiljaocu. Možda sad ovo ide drugačije.

Ove sad stizu sa domacim brojem PJxxxRS ,za koji neki dobiju najavu na Viber a neki ne (ja nisam) ,zvali me iz poste tek nakon 9 dana da li hocu da preuzmem.

Čitam ponovo i pažljivo poslednjih 10ak strana, ali i dalje ne znam šta da radim.
CN pošiljka, Vajber ili SMS ništa, poštansko sanduče naravno prazno, automatski mejl upravo stigao od Alija i kaže isto ovo što i TrackChecker juče.

Kako da dodjem do PJxxxRS koda? Odnosno, da li neko zna da li mi je uopšte on potreban za podizanje u pošti ili će je tamo bez urlanja naći po mom imenu recimo?

Prilozi

• CNxxx.jpg
    CNxxx.jpg
    52.5 KB · Pregleda: 29
Donece ti sutra postar 99%, mozes i danas da nazoves postu gde se vracaju paketi oko 18h i pitas jel ima nesto za tebe

citam prethodne postove, ali mi nije najjasnije - u kom trenutku ovakva posiljka dobije CN kod? (cisto da probam da izvalim u kojoj zemlji je trenutno moja posiljka).
A onda, ako sam dobro razumeo, kada se procesuira kod nas dobija (verovatno) PJ... kod?

Evo da dopunim, na šalteru pošte gde mi i inače stižu paketi su neobavešteni skroz. Gospođa je našla pošiljku preko imena, uz usmenu potvrdu svih ostalih podataka.

PDV je iznosio 46din, a vrednost pošiljke je 0.36€. Njima u sistemu se to vidi kao "otkup".

Od ostalih informacija, hemijskom olovkom na paketu je napisan broj koji je broj paketomata koji nije neki od uobičajenih gde mi ostavljaju pošiljke (doduše nije suviše daleko), ali nije ni onaj na kom je moguće izvršiti plaćanje. Možda da čekam za sledeću, pa da vidim da li će i mene zvati, kao što je neko iznad već rekao, ili zaista ode na paketomat.

Inače pošiljalac je CN Express iz Šimanovaca.
Broj CNxxx koji imam u aplikaciji se ne poklapa sa CNxxx kodom na samom paketu, dok se APxxx kodovi slažu.

@pwl Tako je. A npr. na TrackCheckeru upali Aliexpress Shipping (Cainiao) da vidiš gde je.

Edit: izvini, 17Track Cainiao je detaljniji.

Cainiao dodeljuje CN broj koji je važeći dok ne preuzme pošta zemlje preko koje se šalje tako da ne znaš gde sve pravi pauzu. To što ide preko naše pošte tek kad dodje do pošte dobija broj PJ.

Da li je moguće da je ova pošiljka otišla odmah na carinu, a da status nije ažuriran...?! Da li se nekome dešavalo da se pošiljka "zaglavi" na ovom statusu, obično odmah dobije sledeći status (Otprema ili Za carinu, nebitno)... Po generatoru gomila istih i narednih pošiljki je već dostavljena primaocima...

EDIT: Vidim u temi za carinu da je zadržavanje u BG-u 15 dana, hajde videćemo ovih dana...

lr...nl.jpg

Kolko u proseku od porucivanja do carine idu NL paketi?

A da li se zna koliko treba temu paketima preko M-One i ko dostavlja? Stalo na statusu posle carine evo 6 dana već

Ako je broj AG... probaj na Dexpres sajtu da ukucaš praćenje. Ranije su za njih samo oni dostavljali, ali sada je to počelo da se menja.
Hvala na odgovoru. Jeste AG ali ga nema na Dexu, zanima me samo koliko li ga drze nakon carine, dugo mi je to nesto… Koji je sledeci status bih voleo da znam, mozda na dostavi?

Trebalo bi da piše da je na dostavnom vozilu, tada mozes da ga očekuješ taj dan ili sutra, sve zavisi kada izbaci taj status.

Instaliraj Dexpress aplikaciju i dobićeš notifikaciju za paket, a možeš i da ga na paketomat 😉

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno