Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024 / 2025) - FAQ u prvoj poruci

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
mozda je u pitanju roba, da li to sto si kupovao moze da uveze fizicko lice?

Sta se desava sa UC_HU koja je u paketomatu do 18.2 a ne mogu da stignem preuzmem, hocu li moci u sredu da preuzmem u posti?

Jel ovo znaci da je kod nas na carini? Online ovi "trekeri" kazu na carini a kod nas u postu sluzbenica kaze nije jos u Srbiji.
Cudno mi je da se 2 meseca ne menja status.

1739861305517.png

Lepo su ti rekli, nije još stigla u Srbiju ili je stigla ali nije zavedena da je stigla u Srbiju, možda je u nekom magacinu kod nas ili u tranzitnoj zemlji (Madjarska ili druga).

Pa bas i nisu, zato pitam za iskustva. Prijem u smislu najave paketa ili je primljen u magacin( Ili je u Srbiji ili nije)..NL je ne kraju posiljke

Oni su je najavili kada je stigla u NL, pitanje je da li je uopšte i poslata. Možda je zagubljena kod njih ili kod nas, kada ti istekne vreme za dostavu traži refund ako ne stigne do tada.

Posta mi je zagubila (ili pak neka od posrednickih sluzbi) jednu posiljku sa AliExpress-a, isporuka je probila rok preko 2 mjeseca.
Tracking broj je u formatu UCxxxxxxxxxHU i nema podataka o istom na sajtu poste (niti su ovi "UC" paketi ikad imali nas tracking, bar tih par koje sam ja porucivao). Medjunarodni tracking sajtovi pokazuju da je posiljka stigla u "local delivery center" (ili na nekim "Arrived in destination country (warehouse/logistic center)") i tako stoji od 24. decembra.
Kinez naravno ne pristaje na refund i kaze da provjerim u svojoj lokalnoj posti... Naravno, otici cu, ali mislim da od toga nema nista, jer oni ove brojeve nemaju u svom tracking sistemu (jer da imaju, vjerovatno bih ga i ja vidio na sajtu za pracenje).

Pitanje je, da li postoji neki drugi podatak koju mogu pokupiti iz porudzbine, a na osnovu koga bi imalo smisla otici na salter poste i provjeriti sta se desilo sa paketom?
Ili je sve ovo pisi propalo...?

Jel ovo znaci da je kod nas na carini? Online ovi "trekeri" kazu na carini a kod nas u postu sluzbenica kaze nije jos u Srbiji.
Cudno mi je da se 2 meseca ne menja status.

Pogledajte prilog 481290
E gari, neznaci to nista,evo ti moj status.Nema kome nisam pisao,svi se prave ludii,prebacuju jedni na druge.Moze i tebi tako da se desi,nedaj boze.I naravno nisam dobio povrat novca.

Prilozi

• Screenshot (65).png
    Screenshot (65).png
    19.8 KB · Pregleda: 49
To je registrovana posiljka i vidi se da nije isporucena .
Kako AE nije reagovao ?
Cini mi se da si nesto zeznuo pri zahtevu za refund 🙁

To je registrovana posiljka i vidi se da nije isporucena .
Kako AE nije reagovao ?
Cini mi se da si nesto zeznuo pri zahtevu za refund 🙁
Jeste registrovana,ali....svi prebacuju sa jednih na druge.I jeste Ali reagovao,ali nista od refunda.

Poslednja izmena:
Da li si dobio automatski odgovor ili si bio u kontaktu sa nekim razumnim operaterom podrske ( vecina se ponasaju kao roboti 🙁 ) ?

Tracking broj je u formatu UCxxxxxxxxxHU. (ili na nekim "Arrived in destination country (warehouse/logistic center)") i tako stoji od 24. decembra.
To je verovatno UC059...HU serija, to je vraćeno nazad za Kinu, imao sam jedan paketić sa istim statusom i datumom kao tvojim, žena me zvala iz Pošte pre par nedelja i pitala "da li ću da dolazim po paket ili da ga vraćaju nazad, pošto je zadnji dan"... Na moju konstataciju da bih došao po njega da sam znao da je kod njih ili bio obavešten, nije odreagovala 😂

Jeste, u pitanju je UC059...HU. Znaci vraceno... 🙁 A kinezi se prave ludi. 😀
Hvala puno na razjasnjenju, ustedio si mi dosta vremena da se ne cimam dzabe.
Eto mene nisu ni kontaktirali, amateri teski. Ali nista sto vec ne znamo...

@ladjon

Za Ux...xx je poznato da za Srbiju ne daju refund ako postoji ALDC status.
Za Rx,Lx...xx registrovane ne bi trebali da odbiju refund ako nemaju dokaz da je paket
isporucen

@Condor
@outlaw

Niste od juce na forumu i na ovoj temi...

Toj "ljubaznoj salterusi" bi "mozak popio"...

Ali cek, ako im je paket vracen, kao npr. u slucaju koji je opisao outlaw (mada ja nemam potvrdu da je ista stvar sa mojim paketom, ili je "dobio noge"), nije mi jasno zasto odbijaju refund ako je to u pitanju, ili bar dio istog umanjen za postanske troskove!?
Mada ih s druge strane donekle razumijem (Kineze), s obzirom koliko je istorijski bilo malverzacija sa njihovim posiljkama ovdje u Srbiji. Cinjenica je da je i u ovom sad slucaju greska na nasoj strani, tj. na strani nase idiotske poste, pa vjerovatno Kinezi ne zele uopste da se cimaju, cak i kad mogu izaci u susret.

Ima li iko iskustva sa Spring GDS dostavom? Imam 2 paketa preko ovog čuda, a ocenjeni su 1,4 od 5 online. Mislim da samdobro pohvatao sve što se tiče logistike, šalju iz GB u NL i od NL ima normalan tracking (oba tracking koda su LR..NL) i ide ka nama.

Interesuje me samo da li neko ima iskustva sa ovim smećem i koliko dugo se čeka obično dostava, meni stoji dva dana ovakav status:

2025-02-17 15:12:10INTERNATIONAL TRANSPORTHOUNSLOW, MIDDLESEX TW5 9QA, GBDEPARTURE

Je li ovo neki aerodrom u pitanju, ne mogu online naći ništa posebno od informacija?

edit - jeste aerodrom, nisam ja dobro gledao na maps

Neregistrovane pošiljke su komplikovane za vraćanje prodavcu, vraćaju se HU pošti i dalje to ide u nedogled tako da nema povrata sa odbitkom poštarine, ili dobiješ pun povrat od AE ili si odbijen.

@uroborosfault
Spring GDS je logistika u vlasništvu PostNL Group a po statusu to je stiglo u Hounslow u neku logistiku koja organizuje transport i radi za Spring GDS.
Što se tiče čekanja isčitaj koliko se čekaju pošiljke iz NL, slično je kao i iz Kine.

Neregistrovane pošiljke su komplikovane za vraćanje prodavcu, vraćaju se HU pošti i dalje to ide u nedogled tako da nema povrata sa odbitkom poštarine, ili dobiješ pun povrat od AE ili si odbijen.

@uroborosfault
Spring GDS je logistika u vlasništvu PostNL Group a po statusu to je stiglo u Hounslow u neku logistiku koja organizuje transport i radi za Spring GDS.
Što se tiče čekanja isčitaj koliko se čekaju pošiljke iz NL, slično je kao i iz Kine.
Ja bih pretpostavio da je napustilo tu logistiku već, prvi status je bio:

2025-02-15 14:19:12ACCEPTANCE HOUNSLOW, TW5 9QA, GB

Možda grešim, nije mi svakako žurba samo me interesovalo da li da zaboravim na paket totalno pa kada stigne, stigne 😀

@Condor sad kad bolje razmislim, možda ne bi bilo loše da se ipak prošetaš do Pošte i zamoliš ih da pogledaju da li ima nešto za tebe - bilo je slučajeva ranije da su neki neregistrovani paketi isporučivani sa više meseci zakašnjenja, možda tvoj nije vraćen nego je negde "zapao" i čeka dok ga neko ne pronađe... 🙂

Velika je, Grbavica Novi Sad...

@Condor sad kad bolje razmislim, možda ne bi bilo loše da se ipak prošetaš do Pošte i zamoliš ih da pogledaju da li ima nešto za tebe - bilo je slučajeva ranije da su neki neregistrovani paketi isporučivani sa više meseci zakašnjenja, možda tvoj nije vraćen nego je negde "zapao" i čeka dok ga neko ne pronađe... 🙂
Hajde oticu da pogledam. Samo ne znam da li oni uopste imaju evidenciju tih posiljki sa UC...HU brojevima i mogu li traziti paket po istim (u sistemu, ne skladistu)... Ali zapravo, vjerovatno traze po imenu ili adresi.

Da ne duzim pricu, hitno mi treba dokument za subotu. Koja je verovatnoca da ipak moze stici sutra? Da li mogu negde da se obratim? Poslat je preko nemacke poste. nema promene statusa Screenshot_5.png

Mojih poslednjih nekoliko registrovanih pošiljki je stizalo u proseku za 2-4 dana od RSBEGC statusa.

RR pošiljke idu brže, rukovanje tim pošiljkama je sasvim drugačije u odnosu na komercijalne pošiljke. Pogledaj sutra u 8h trebalo bi da se pojavi zaduženo za dostavu. Ne možeš nikoga da juriš da bi urgirao.

Jasno mi je da je ovo negde izmedju necega, iscitala sam temu, izmedju centrale i sledece poste i da bi urgiranje bilo ekvivalentno tome da neko trazi moje pismo medju hiljadama drugih, i znam da su u pitanju 1-2 dana al gori nam pod nogama, pa sam samo htela da znam iskustva da bih mogla da planiram, u stvari mozda da bih mogla da se smirim. Ne postoji nacin trenutno da dobijemo drugi dokument, tako da ili ce stici do subote ili se necu udati. Hvala svima.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno