Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024 / 2025) - FAQ u prvoj poruci

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Marezz

Imas na stotine primera i detaljna uputstva.
Ako hoces mozes da naucis znacenje apsolutno svakog statusa.

Od cimanja logistike nema nista 🙁

Od 5 do 15 januara sam cimao M-One i Temu za par hiljada paketa - na kraju su pola vratili u Temu magacin.
Prosle noci ECSC - UB...HU , par desetina hiljada paketa stoji od 7.1
- genericki odgovor je da je sve ok - posiljke su u tranzitu...
Spomenuo sam i UC...HU koje su u zastoju

2 UC HU dobile status Пријем 29.01,da li ce kasnije da nestanu sa trakinga ko sto sam vec imao slucaj ...
vec
Пошиљка није пронађена. Проверите исправност унетог броја.

Lako je moguće da će nestati. Biće da AE nema više ništa sa tom pošiljkom, ako je nema juri se sa poštom, ionako je na AE postojao status kad je naša pošta primila pošiljku.

Naša pošta za prijem ne vuče sa drugih trakera i u izmeničnoj moraju da potvrde prijem a kad napusti izmeničnu nema je više. U HU je potvrdjen prijem i oni su razdužili pošiljku što postoji u zapisima koji nisu za nas obične smrtnike.

dal moze neko da mi kaze sta znaci ovo od City Expresa ? Dostavljeno na parcel shop. Na kakav parcel shop ? i ako se ne varam oni i subotom valjda dostavljaju.

dal moze neko da mi kaze sta znaci ovo od City Expresa ? Dostavljeno na parcel shop. Na kakav parcel shop ? i ako se ne varam oni i subotom valjda dostavljaju.
To vam je isto kao kad idete u postu da preuzmete paket. Idete na tu adresu date broj paketa platite otkup (ako ima) i uzmete paket

nemamo OMV pumpu u Surcinu ja mislim.
Možda je na nekoj od objekata Trafika, koji su takođe City-jevi parcel shopovi, baci pogled na ovu mapu, ali najbolje je da pozoveš call centar i vidiš tačno gde ti je pošiljka 🙂

Iako su mi uvek isporucili pakete , City mi se ne svidja zato sto
su totalno haoticni 🙁

U call centru ako se neko i javi , nikada nemaju precizne informacije.

Kurire stalno tumbaju i nikada se ne zna da li ce doci oko 9h ujutru
ili oko 4-5 popodne
( u Rumi i po okolnim selima nemaju paket shop )

@Naci

Ako ti naselje Radiofar nije daleko , pre ces stici do njih nego
ti se javi operater

Posiljke iz serija
UC0641xxxHU UC0642xxxHU UC0643xxxHU
koje su 23/24 januara prosledjene iz Madjarske
jos uvek nemaju potvrdu o prijemu na izmenicnoj posti u SR , BG i RO.
U HR i SK su stigle 24/25.01 , u SLO 28.01

Arrived at local delivery center
RS - 2025-01-29 ( danas kod mene u komsiluku isporucene dve UC0641.... )
BG , CY - 2025-01-30

Iako su mi uvek isporucili pakete , City mi se ne svidja zato sto
su totalno haoticni 🙁

U call centru ako se neko i javi , nikada nemaju precizne informacije.

Kurire stalno tumbaju i nikada se ne zna da li ce doci oko 9h ujutru
ili oko 4-5 popodne
( u Rumi i po okolnim selima nemaju paket shop )

@Naci

Ako ti naselje Radiofar nije daleko , pre ces stici do njih nego
ti se javi operater
znam ali zvao sam 2 puta da odem licno da preuzmem,,,, kaze da oni to ne rade jer su iznajmili dodatne ljude da im pomognu oko Temu paketa.

@Naci

Rekao sam da manje vremena treba da ti iz Surcina dodjes do njih , nego sto
njima treba da se jave na telefon...

Sto se preuzimanja paketa tice - nema sanse da u glavnom magacinu izdvajaju posiljke za isporuku.
To bi bilo kao da odes u Postin GPC u Zemunu i trazis paket.

Ali fazon je da operater koji se javi treba precizno da kaze gde je paket .
Odgovor im je uvek "kod kurira" , ali ne mozemo da kazemo kod kojeg i gde se on trenutno nalazi …

Sto se "pojacanja" tice , mislim da lazu - imaju jednog kurira koji pokriva teritoriju par opstina
u Sremu .
Covek ujutru kad krene , pojma nema na koju bi prvo stranu , pa ga ti cekaj od ujutru do uvece
pa kad naidje.

@Naci

Rekao sam da manje vremena treba da ti iz Surcina dodjes do njih , nego sto
njima treba da se jave na telefon...

Sto se preuzimanja paketa tice - nema sanse da u glavnom magacinu izdvajaju posiljke za isporuku.
To bi bilo kao da odes u Postin GPC u Zemunu i trazis paket.

Ali fazon je da operater koji se javi treba precizno da kaze gde je paket .
Odgovor im je uvek "kod kurira" , ali ne mozemo da kazemo kod kojeg i gde se on trenutno nalazi …

Sto se "pojacanja" tice , mislim da lazu - imaju jednog kurira koji pokriva teritoriju par opstina
u Sremu .
Covek ujutru kad krene , pojma nema na koju bi prvo stranu , pa ga ti cekaj od ujutru do uvece
pa kad naidje.
zvao ih jutros 2 puta prvi put mi kazu greska je u pracenju lol nije na parcel shopu bez obzira sto pise drugi put mi kazu u parcel shop-u je samo ne znaju u kom je ostavljen nije mi dosla viber poruka da mi kazu u kom paket shopu je javice mi u kom je.

Jako interesantno, UC...HU poručene 11,12,15.01 stigle juče u paketomat.
Gledam ove 11/12.01 sve imaju status na poštinom sajtu "Prijem" 21.01, dok poručena 15.01 ima 24.01 status "Prijem".
Dok recimo imam jednu LA...HU od 16.01 koja još nije stigla u izmeničnu.

Imam par UC HU za koje se Prijem vidi samo na trackcheckeru ne i na postinom sajtu

Vidiš meni recimo ne izbacuje na sajtu ali kroz poštinu mobilnu aplikaciju prikaže taj status.

UC....HU

TrackChecker u ovom slucaju brljavi - povlaci status sa rs_post
ali to nije prijem u Srbiji nego
Posting/Collection HU1005 HU-HU1005 Prijem

ne oznacava 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispela

Zdravo narode, paket mi je konacno stigao u zemlju:

1738757982877.png

Pretpostavljam da ce u ovom slucaju da mi naplate carinu i da ce mi stici kroz 10 dana?
Jel ce me neko zvati ili obavestiti pre dostave za paket ili moram da pratim non-stop i budem kuci? 😀

Nece i neces da cekas 10 dana ako sve bude kako treba.

Za ovo drugo zavisi od postara, gledaj na sajtu kad bude preuzeto za dostavu i tad budi kuci.

Takva pitanja su vise za kuglu i besmisleno je pitati ovde, zavisi od postara.

Hvala braleks, ne zameri na glupim pitanjima 😀 Nisam dugo narucivao sa Alija pa ne znam kakvo je sad stanje. Postar mi je neki matori, imao sam problema ranije da mi nije dostavljao postu, ali od skoro mi pristize ok. Jedino sad ne znam da li ce njemu da "uvale" paket da dostavi jer je on covek lokalni postar tu za naselje i ide biciklom. Nije veliki paket ali nije ni obicna koverta ili slicne velicine pa zato.

Ali to je to, odgovorio si mi na ono sto me je interesovalo, hvala jos jednom!

Zdravo, jel imao neko LK...SK pakete. Od 29.01 dana status je:
11003 ИЗМЕНИЧНА ПОШТАЗa цaрину

Razmisljam se da li da pozovem postu da se raspitam.

Pitanje: već par paketa sa Temua mi se automatski dostavljaju u paket shop Đ expressa, koji mi ne odgovara jer imaju meni bliži paketomat. Kako/Da li mogu da promenim podrwzumevanu lokaciju isporuke na neki sistemski način budući da me nisu pitali gde želim isporuku?

isporucuju na adresu koja pise na paketu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno