Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024 / 2025) - FAQ u prvoj poruci

...i opet se pokazalo da se isplati "kukanje" na forumu...evo jutros oko 6 sati pustiše mi mučenu kabanicu 🤣

Da li je regularno da posiljka ima status Arrived at local delivery center, a da i dalje ima CNG0066024... kod? Tip shippinga je AliExpress Saver Shipping.

Da li je regularno da posiljka ima status Arrived at local delivery center, a da i dalje ima CNG0066024... kod? Tip shippinga je AliExpress Saver Shipping.
Svakako ces dobiti neki UC.....HU kod s kojim isto ne mozes nista, nema pracenje u Srbiji.

11010 zatrpani posilkama koje postari nisu nosili/isporucili. Vrucina bila ...

Novi Sad, sitnice sa pracenjem u zadnje vreme 15-16 dana isporucene. Ovo bez pracenja, ne pamptim kad sam nesto dobio... Imam ih jos iz vremena UA... HU

Isti slucaj i kod mene u Bgu, u poslednje vreme sve sa pracenjem stize za 15-18 dana, a ove bez pracenja vec imam 3 koje mislim da nikad nece ni stici..

LA posiljke mi stignu u Srbistan za 12 dana maks. a po lokalu se vrte i 10 dana.

Naručio sam juče nešto sa Temu.com, čisto radi probe. Pošiljka je dobila broj za praćenje PJ00.......99RS. Do sada nisam viđao ovakve kodove. Zna li neko ima li razlike u brzini dostave u odnosu na LB.....SG pošiljke i UC......HU

Naručio sam juče nešto sa Temu.com, čisto radi probe. Pošiljka je dobila broj za praćenje PJ00.......99RS. Do sada nisam viđao ovakve kodove. Zna li neko ima li razlike u brzini dostave u odnosu na LB.....SG pošiljke i UC......HU
Brzo ce stici (do 2 nedelje prosek) i urucice ti post express.

Ne mora da znači da će da mu uruči PE, počeli su da ostavljaju te Temu pakete i u poštama, ne stigne ti papirić onaj u sanduče, nego šalju na Viber poruku, piše i na statusu.
Meni je to i bolja opcija nego da dolazi kurir pa da jurim i silazim po to, jer naravno njemu se ne penje, frka mu uopšte i za parking, ako uopšte odluči da dodje :ROFLMAO:

Stigne u roku od 2 nedelje uvek, vec sam 2 imao porudzbine, sada cekam jos 2. Treba neko vreme da se ucita taj broj za pracenje na posti, verovatno dok ne udje u drzavu.

Isti slucaj i kod mene u Bgu, u poslednje vreme sve sa pracenjem stize za 15-18 dana, a ove bez pracenja vec imam 3 koje mislim da nikad nece ni stici..
Isti slučaj i u Leskovcu. Praćene stignu za 12 dana, do carine. I tamo se odmaraju 20-30 dana.
Tri pošiljke su na carini 14-14-7 dana.
Poslednja LA... Na carini provela 29 dana

Ja ne znam zasto se ovde stalno pominji (i kude) novosadska, niška carina???
Danas sam oko 19 i 30, posle posla svratila do poste po moju mucenu kabanicu...i bila ja tamo ali nije bila razduzena te mi je nisu dali, rekli da dodjem u ponedeljak (ja rekla da cu doci sutra 😁).
Kad sam vec bila tamo, pokazala im broj za novcanik koji je imao ovaj status...
SmartSelect_20240720-013052_Chrome.jpg

...i kaze meni sluzbenica da je ta posiljka na putu iz Beograda.
Posle tog statusa tj kad dodje iz BG u NS dobija status kao ovaj dole...
SmartSelect_20240720-013252_Chrome.jpg
I gde je onda na tom putu novosadska carina?
Jedino ako u Beogradskoj carini nema odvojena odeljenja za Novi Sad, za Nis...kao neki sektori...jer cim stigne posiljka u NS ide u GPC i onda u lokalnu postu.

Brzo ce stici (do 2 nedelje prosek) i urucice ti post express.
U poslednje vreme, sve što je sa kodom za praćenje mi donosi kurir Postexpress-a.
Isti slučaj i u Leskovcu. Praćene stignu za 12 dana, do carine. I tamo se odmaraju 20-30 dana.
Tri pošiljke su na carini 14-14-7 dana.
Poslednja LA... Na carini provela 29 dana
Meni je jedna stigla juče, a na carini je bila od 24.06.2024, a jedna koju čekam je na carini od 29.06.2024, i još uvek se ništa ne menja u statusu....

Stigla UC_HU na paketomat, ALDC 10.07.

UC_HU sa ALDC 17.06. i dalje nema iako je bila u istom džaku/kamionu sa dve druge koje sam preuzeo odavno. Nju sam već otpisao.

Imaš posebnu temu za TEMU :) , ukratko taj broj za praćenbje važi od momenta kada pošiljka stigne na našu carini i bude skenirana , vodi se kao pošiljka sa full praćenjem i obično ti isporučuje ili PE ili u paketomat. Ja sam poručio gomilu predmeta 8 jula i svi su mi stigli do 18 jula podeljeni u dva paketa, ne zadržavaju se na carini jer Temu šalje TAČNE elektronske deklaracije sa TAČNOM cenom robe i ako pazićš da ne predješ tih famoznih 50 eu po paketu pošiljka ti stigne brzo i na ruke . Ja polako prelazim na kupovinu sa TEMu jer mi je dosadilo da se natežem sa Aliekspressom ,u vezi sa praćenjem, sa dokazivanjem jel stiglo kod nas ili nije , sa čekanjem po 50-60 dana na kupljenu robu , TEMU ima ugovor sa Poštom Srbije za brze isporuke i još kad malo proširi asortiman neće me Aliexpress više videti dok ne promenu svoju politiku poslovanja!!!

Danas stigla LK.....SK posiljka preko BEX-a, naplatili pdv 43din, dostavu nisu naplatili. Inace stigla posiljka za 10 dana od porudzbine

Prilozi

• 20240722_111802.jpg
    20240722_111802.jpg
    179.9 KB · Pregleda: 98
43.06din

kako platis tih 6 para? ili kako vrati kusur ako das 50 din?

Šta se dešava sa pošiljkom koja je stigla brže nego što sam očekivao (verovatno obaveštenje u sandučetu) a mi nismo kući do prvog avgusta, hoću li moći negde da je preuzmem?

Prilozi

• 20240722_205704.jpg
    20240722_205704.jpg
    135.9 KB · Pregleda: 59
Nazad
Vrh Dno