Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024 / 2025) - FAQ u prvoj poruci

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
zadnje informacije o peketu imam ovo, imam jos 30 dana do isteka na aliju , jel ima sense da stigne pre isteka?
Vidim da si iz Beceja, znaci podrucje NS carine. Da je islo bez naplate dazbina do sada bi ti propustili paket, medjutim ovo ceka otvaranje i naplatu nameta. Po trenutnoj nekoj situaciji koja je mesec+ dana zadrzavanja racunaj da ce ovo da prodje negde izmedju 10.06. - 15.06.

Ne mora da znaci, meni je juce prosao paket sa 20+ dana na carini, prosao bez naplate. Za naplatu se nikada ne zna,a cekanje je trenutno do oko 30 dana.

Ne mora da znaci, meni je juce prosao paket sa 20+ dana na carini, prosao bez naplate. Za naplatu se nikada ne zna,a cekanje je trenutno do oko 30 dana.
Znaci povecalo se i vreme cekanja na one koje ne naplacuju. Po mom dosadasnjem iskustvu tacno se zna sto se tice NS carine, ako se zadrzi (trenutna situacija) izmedju 15 i 20 dana onda ga pustaju bez naplate, ako se zadrzi mesec+ dana ide naplata sigurno. Ovo je na uzorku od 10ak posiljki u poslednja 2 meseca...

Evo ti ova sto je 30.05. isporucena je bez naplate bila (3 artikla)

A ova druga je naplacena, 1 artikal, nable za bajs.

Prilozi

• Screenshot_20240531_112646_Chrome.jpg
    Screenshot_20240531_112646_Chrome.jpg
    147.8 KB · Pregleda: 31
  • Screenshot_20240531_112600_Chrome.jpg
    Screenshot_20240531_112600_Chrome.jpg
    94.4 KB · Pregleda: 24
Evo ti ova sto je 30.05. isporucena je bez naplate bila (3 artikla)

A ova druga je naplacena, 1 artikal, nable za bajs.
Pa to kazem, i kod tebe je isti slucaj. Ova sto je bila 20 dana na carini nije naplacena, a ova sto je sedela tamo skoro mesec dana je naplacena. To sam i ja konstatovao u svom prethodnom postu i na osnovu licnih iskustava...

Samo znam da i dalje u NS nema pravila, ni za registrovane ni za neregistrovane, koje mi pomalo stignu iz marta, pa iz februara i td.
Niti za carinu, oni vecinu artikala ni ne znaju kako da ih krste,tako da se nalupaju u zavisnoti od inspiracije, pa tako i sa naplatom.

Za pakete koji stižu sa pravom dekleracijom nikad nisam imao problema sa naplatom tj naplaćeno je tačno 20% od onoga što je na dekleraciji. Kad kinezi napišu "gift" i vrednost 1 eur to je druga priča...

Stigla mi je posiljka koji sam porucio 29.4.Na 56 dolara proizvod sa free shipping LAxxxHU morao sam i pdv i carinu da platum 2200 dinara.Nesto mi je to preterano al dbr.

Stigla mi je posiljka koji sam porucio 29.4.Na 56 dolara proizvod sa free shipping LAxxxHU morao sam i pdv i carinu da platum 2200 dinara.Nesto mi je to preterano al dbr.
Pa i nije preterano (pdv, carina i otvaranje - zatvaranje posiljke). To je tacno koliko i treba da naplate. Ja cekam jednu od 120 dolara koja nije imala srecu da prodje direktno kroz BG carinu kao prethodnih 5 (doduse prethodne su bile i dosta manjih iznosa).

IMG_9217.jpeg

brze nego LA…HU, mozda je samo slucajnost 🙂

Meni u proseku NS carina drži pakete bez otvaranja oko dve nedelje
Evo danas je baš prošao jedan SG što je stigao 18.05
Brže stigao do nas nego od nas do mene...
Još me i vikend zadesio 🙂

UC006914960HU poruceno Apr 5, 2024 stiglo juce
cekam jos
UC007321565HU
UC006509406HU
porucene isti dan

Juce me zvali iz poste da preuzmem UC...HU posiljku porucenu 11.04.
Jos mi rekose kako je izvadjena iz paketomata i da stoji kod njih vec duze vreme. Naravno nikakvo obavestenje nisam dobio za paketomat.
Druga posiljka iz Kine RF-LT porucena sa eBay-a 20.05. u rekordnom roku stigla u BG. Sad jos samo da ga oni ne otegnu. 😀
Screenshot_20240531-182906.png

Juce me zvali iz poste da preuzmem UC...HU posiljku porucenu 11.04.
Jos mi rekose kako je izvadjena iz paketomata i da stoji kod njih vec duze vreme. Naravno nikakvo obavestenje nisam dobio za paketomat.
Druga posiljka iz Kine RF-LT porucena sa eBay-a 20.05. u rekordnom roku stigla u BG. Sad jos samo da ga oni ne otegnu. 😀
Pogledajte prilog 444570
Nema sta da otegnu, ovo je proslo dalje 99% i u ponedeljak je kod tebe. Pogledaj na track24 aplikaciji sta ti pise, ako pise Izmenicna posta - tvoje mesto onda je to to.

Bice da se mozda malo rascistilo, ubrzalo, meni je juce sve isporuceno sto je poruceno zadnjih dva meseca, ostalo jos nije stiglo do Srbije, pa cemo videti jesu li se zaista ubrzali...
Ma kakvi raščistilo, i kad bude na minimumu biće tipa 8-10 dana zadržavanja. Tako je već godinama na NS carini za pošiljke koje otvaraju.
1000000226.png

Stigla LAxxxHU juče, od 13.5 na carini ukupno 43+ dana putovanja od Kine do mene. Rebnuli su me pošteno i za carinu...

Posta Srbije nema pracenje za Ux...xx posiljke koje stizu iz Kine

@mitrovic__markoo

Imas primere na ovoj strani 🙂

Prati na

kad krene iz Budimpeste dobice status Departure from outward office of exchange BUDAPEST

to je poslednji status , osim u slucaju isporuke preko paketomata
Пратио сам био, добио статус Posting/Collection HU1005 на сајту UPU, код нас и код мађара нема статус, на 17track и ship24 има тај од UPU и Cainiao.

Prilozi

• image_2024-06-01_125916708.png
    image_2024-06-01_125916708.png
    14.5 KB · Pregleda: 71
8-10 dana je sasvim prihvatljivo, da bude na nivou kao sto je bilo pre februara, bice sasvim ok.
Prosečno zadržavanje za zadnjih godinu dana je nekih 15 dana, tako da ne bih računao na dobra stara vremena kad se čekalo samo 8 dana.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno