Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024 / 2025) - FAQ u prvoj poruci

Iskreno, koliko god da su jeftini, koliko god da roba ume da bude vrlo kvalitetna (ali i obrnuto), sve me ovo motiviše da se odjavim sa Alije... Ne kažem da nije bilo dugih isporuka, bilo je i utra brzih, ali meni niža cena postaje sve manji motiv za nerviračinu, jurenje informacija, čekanje bez pozantog ishoda. Daleko im lepa kuća

"Donekle imaju prava jer kad iskoci taj status Received by local Delivery Center nasa Posta potvrdila je Madjardima prijem njihove posiljke"
Kod nas na praćenju nema nikakve evidencije, a Ship24 kaže da je stiglo do "Departure from outward office of exchange BUDAPEST" što nema nigde više evidentirano. Baš mnogo toga se ne slaže. Što je to je

Ovde se opet ne zna koja će biti UA-HU, koja LA-HU ili šta već
Nema pracnje u formalnom smislu i nema podataka za detaljno gde je posiljka ali Madjari sve te male posiljke trpaju u velike kutije i kontejnere i oznacavaju je odredjenim brojem tjs ID. Kada taj veliki ID tovar pun raznih posiljki stigne u Srbiju, nasa posta mora po medjunarodnom zakonu da Madjare obavesti da je prihvatila prijem tovara. To se onda oznacava sa Received by Local Delivery Center. Madjari su jedan od glavnih distributivnih cenara Aliexpress u Evropi tak oda oni na neki nacin moraju njima da polazu racune sta i gde je sa tim posiljkama. Dalje Posta Srbije ne polaze nikom racune tjs krajnjim korisnicima koji trebaju da prime paket i mi nemamo dalje nikakve informacije. Posta navodno radi na tome da uvede taj neki sitem da se i te neregistrovane skeniraju kao i ostale detaljnije ali nece to tako brzo. I za ovo sad sto se radi nemaju dovoljno ljudi a ovi koji su tu rade kao da i ne rade.
ne moze da ne uvazava zvanicni dokument sluzbe sa kojom posluje. nije to neki pera sa kp
Pa moze. Pazi Kinezi nisu bas posteni sto se tice zastite prava kupaca itd. Amerikanci ,Nemci i generalno EU jesu mnogo korektniji po tom pitanju. Kinezi imaju neku svoju filozofiju. Prvo nasi u posti retko ko ce da ti da nekakav papir potvrdu da taj paket nije kod njih jer oni zapravo i ne znaju da li je ste i nije. Oduvacete uz obrazlozenje da nema pracenje i da je to to. Jer kako oni mogu da garantuju da to nije u nekom njihovom magacinu il kombiju ili nekog zaposlenog ako nema pracenje. Oni ce to tebi mozda reci kad dodjes po paket bi te oduvali ali,.. Nisam nikad cuo da je neko dobio potvrdu poste da paket nije kod njih ili od carine. Verovatno je neko u Srbiji dobio takvu potvrdu ali se ona ne uvazava kod Kineza na Aliexpresu. Da ti predsednik Srbije potpise nekakav papir nece ga uvaziti. Drugim recima sve te male neregistrovane posiljke nam stizu na Boziju veresiju. Ako stigne stigne.

Poslednja izmena:
Ja nemam pojma u čemu je fora ali svaki paket koji nema praćenje mi nije stigao, sigurno jedno 5 komada neke sitnice maske za telefon, stakla, grickalice i još neka sića, a paketi tipa punjač, slušalice koji imaju kod za praćenje mi stigli redovno. Više sam i batalio da otvaram dispute ionako je neka sića od par dolara nego mi nije jasno dal to neko stvarno lapi ili se izgubi ili nešto treće?

Umesto da prate precizna uputstva mnogi ovde zatrpavaju temu totalno besmislenim pisanjem :cry:o_O

Ja nemam pojma u čemu je fora ali svaki paket koji nema praćenje mi nije stigao, sigurno jedno 5 komada neke sitnice maske za telefon, stakla, grickalice i još neka sića, a paketi tipa punjač, slušalice koji imaju kod za praćenje mi stigli redovno. Više sam i batalio da otvaram dispute ionako je neka sića od par dolara nego mi nije jasno dal to neko stvarno lapi ili se izgubi ili nešto treće?
Evo meni su stigle neke neregistrovane od septembra bas pre neki dan.

@gicko

Pisite iz kog ste naselja ako ste iz BG , NS ili Nisa.

Neke gradske poste rade sasvim OK , u drugima je haos , magacini su prepuni ,
a nema nikakvog reda i organizacije.

A menadzment nece da slusa savete - resenje postoji...

@gicko

Pisite iz kog ste naselja ako ste iz BG , NS ili Nisa.

Neke gradske poste rade sasvim OK , u drugima je haos , magacini su prepuni ,
a nema nikakvog reda i organizacije.

A menadzment nece da slusa savete - resenje postoji...
BG-Rakovica je ovo.Cekam jos jednu neregistrovanu iz oktobra.Dok ostale registrovane stizu kako treba

@gicko

Registrovane imaju pracenje i za njih se bar malo trude da imaju evidenciju o kretanju.
Za neregistrovane ne postoji nikakva evidencija :(
( osim za retke koje odu na carinu i samo za deo onih koje isporucuju preko paketomata )

Postoji nacin da brzo isprazne sve magacine i da krene redovna isporuka , ali nece niko
da slusa i menja sistem rada :(

Izgeda da ce biti promene

Videcemo da li ce se posle Arrived at linehaul office
odmah pojavljivati Arrived in transit country/region
i grafika vise nece linehaul office oznacavati kao mesto u Srbiji.

promene.jpg

Posiljke koje su porucivane do 31. decembra imaju status Received by Local Delivery Company
A od 1. januara sve dobijaju status Arrived at Tranzit Country sto zapravo i jeste slucaj jer je u Madjarskoj paket a ne u Srbiji
Mislim na dobijanje tog statusa posle onog Arrived at Linehaul Office
Barem je tako u mom slucaju

Posiljke koje su porucivane do 31. decembra imaju status Received by Local Delivery Company
A od 1. januara sve dobijaju status Arrived at Tranzit Country sto zapravo i jeste slucaj jer je u Madjarskoj paket a ne u Srbiji
Imas kolegu sa bencha postavio je ovde njemu su dodelili status received by local delivery company 4.1

Poručio sam stvar sa Alija vrednu $250. Prodavac šalje preko Fedex IP. Preko kog servisa za praćenje je najbolje pratiti status, da li neko zna koja služba isporučuje u Srbiji pošiljke poslate preko Fedex IP i šta mogu da očekujem od dodatnih troškova?

Meni je FedEX doneo City svojevremeno, mislim da zavisi od mesta do mesta.

@Zarkusi
Javice ti se Flying Cargo kao zastupnik FedEx-a kod nas kad tvoja posilka prispe pod njih. Poslace ti formulare da popunis i izjavu o ceni i nameni robe.
Popunis to, skeniras i posaljes im to i oni ti ocarnine posiljku.
Taj "luksuz" ti naplate 5520 din + sama carina i porez. Donesu ti do kucnog praga i te dazbine mozes platiti karticom na licu mesta.

Hvala. Carina i porez je plus 30% na cenu ako se ne varam?

Hvala. Carina i porez je plus 30% na cenu ako se ne varam?
U teoriji da trealo b iali meni kadgod je nesto carinjeno kad sam sabrao PDV i Carinu troskovi su vise 40-50% ne znam kako ni to racunaju. Tipa platim nesto 60 evra a oni mi napice dazbine 30 evra. I to uvaze fakturu i koliko sam platio . Pa to nije 30%

Baš i nije tako, većina paketa koje sam naručio u periodu od 18.12. do 25.12. ima status Arrived at Tranzit Country
Neki su paketi taj status dobili još 29.12.
Najverovatnije je da je sledeći status Received by Local Delivery Company
Nadam se da će od sutra početi sa promenom statusa jer je prošlo dosta dana od prethodnog statusa...
Ostaje nam da čekamo i pratimo, možda bude nekih noviteta...

Baš i nije tako, većina paketa koje sam naručio u periodu od 18.12. do 25.12. ima status Arrived at Tranzit Country
Neki su paketi taj status dobili još 29.12.
Najverovatnije je da je sledeći status Received by Local Delivery Company
Nadam se da će od sutra početi sa promenom statusa jer je prošlo dosta dana od prethodnog statusa...
Ostaje nam da čekamo i pratimo, možda bude nekih noviteta...
Kazem u mom slucaju. Svakome je razlicito ocigledno.

šta mogu da očekujem od dodatnih troškova?

ove dve teme su za takva pitanja. carina+pdv, špredicija i eventualno koliko će određena kurirska služba dodatno da odere

1704728501448.png

Da li neko zna sta se ovde desilo ili da preventivno (opet) besim postara?

@JohnnyB

Do leta bi primali "cestitke" , a postar bi me dobro zapamtio

Mada i ti si mogao da reagujes - malo je verovatno da se nije pojavljivao ni jedan status.

Kod mene su sve posiljke i UA..HU i LA...HU neke porucene 24.11 a neke 21.12 i sve su sa zadnjim statusima Arrived in transit country/region mada mi cudno da je isti datum tog statusa bas na svim mojim posiljkama 4.1.2024

Kod mene su sve posiljke i UA..HU i LA...HU neke porucene 24.11 a neke 21.12 i sve su sa zadnjim statusima Arrived in transit country/region mada mi cudno da je isti datum tog statusa bas na svim mojim posiljkama 4.1.2024
I moja je na taj datum. Znaci kad puste bice masa paketa

Nazad
Vrh Dno