Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024 / 2025) - FAQ u prvoj poruci

Pogodio si katolicke praznike pa su naisli nasi praznici, ne vidim sta je tu cudno.

Sutra se vracam za Beograd. Nisam bio kod kuce od 15.12. supruga je trebala da primi paket.
08.12. poruceno bilo, nisam smatrao realnim da stigne za 10 dana pa nisam mnogo ni brinuo. Ni sam ne znam koliko posiljaka je proslo do sad, jedan jedini problem nisam imao.
Provericu svakako direktno kod njih. Rekoh mozda postoji neki rok koliko moraju da cuvaju posiljke.
mislim da je 20 dana, znaju oni u Posti sigurno :)

Nisam pratio temu ali jutros primetim da nešto ne štima sa statusom pošiljke sa alija.Juče ili preključe je bio jedan kod za praćenje UC059436xxx HU a danas LP i niz od 13 brojeva

Nije to nikakva novost... samo sto se LP kodovi mnogo redje pojavljuju od CNG.
Te neregistrovane posiljke imaju pracenje samo do ulaska u Srbiju.

One UC za koje je Track Checker uhvatio status Prijem 2.1 , nisu se pojavile na pracenju Poste Srbije

Nije to nikakva novost... samo sto se LP kodovi mnogo redje pojavljuju od CNG.
Te neregistrovane posiljke imaju pracenje samo do ulaska u Srbiju.

One UC za koje je Track Checker uhvatio status Prijem 2.1 , nisu se pojavile na pracenju Poste Srbije
Jasno mi je to ali mi nije jasno ,zašto su skoro mesec dana bile UC a od danas LP ?

Sve Temu posiljke imaju pracenje i vrlo lako se utvrdi sta se desilo.
Ja vise ne racunam da na Temu-u ima pracenje posiljaka! Oni interno mozda i imaju, a mi kao kupci, nista.
Niti su statusi tacni, niti mozes biti siguran kojom kurirskom sluzbom su poslali, niti kada ce stici.
Bukvalno, nakon porudzbine, sledeci validan status je da me zove neki kurir i da ima posiljku za mene, a ovo izmedju je ravno nuli, sto se tice pracenja. :confused:

Ima li iskustva sa MOne dostavom, 2 porudzbine mi nikad nisu stigle,narucene jos u oktobru i novembru,danas sam ih kontaktirao, kazu da su bile u nekom paketomatu za kojiminikad nije javljeno niti se spominje adresa istog, navodno su paketi vraceni prodavcu i trebam njih da kontaktiram za povracaj novca, gde god sam krenuo da to radim vracen sam nazad da se obratim MOne, sve ovo mi deluje kao zacaran krug u kome se igraju izmedju dve vatre, a krajni korisnik snosi posledice gde ostaje i bez paketa i bez novca,
Novac ti se automatski vraća na račun ako se probije rok dostave, međutim potrebno je da to proveriš u statusu porudžbine. Svakako, uvek možeš da ih kontaktiraš i biće ti objašnjeno sve.

Jedan paket mi stigao 27-og, a za drugi su mi 30-og poslali poruku ako zelim da ga preusmerim na paketomat. Kako nisam preusmeravao, ocekivao sam da ce mi stici sutradan jer je posta radila, medjutim od tada ni traga i glasa od njih. Treba li da im se obratim povodom paketa ili prosto da jos sacekam? Nadam se da ga nece vratiti.

Nego kada ste vec pominjali nosace, da li postoji neki ok zidni nosac za tv na temu?

I dalje su i LP ili CNG i UC
Zasto su sada na AE postavili LP - videcemo

lpuc.jpg

@sasa022

A, na sta to treba da se oslanjamo, dobijemo broj za pracenje koji je neupotrebljiv, zasto ne promene broj u delu gde su detalji porudzbine, kada neka kurirska sluzba prezme posiljku od M-One.
Zasto mi treba da zovemo bilo koga i da se raspitujemo, da li kod njih mozda ima neka posiljka na nase ime?! Uopste nisu u obavezi da daju takve informacije.

Evo , ako mozes da mi kazes gde se nalazi ova posiljka, kada ce otprilike stici i kojom kurirskom sluzbom? Bilo kakav info bi mi znacio...
city-posta.jpg
Screenshot (2866).png

Najbolje da pošalješ reklamacioni mejl pošti sa brojem pracenjem i izneseš problem koji imaš, verujem da će ti rešiti problem i pronaći pošiljku. Ako možeš postavi ovde screen sa posting sajta status pošiljke pa da vidimo šta piše u poslednjem statusu na njihovom sajtu.

Imam problem sa otvaranjem poštinog paketomata.
Ranije se otvarao na zvuk kad približim telefon, ali više ne radi tako, već valjda preko bluetootha. Dok sam se ja mučio, više ljudi je dolazilo i otvorilo.
Ne znam da li je do telefona, A55, jer nije radilo ni sa Realme Masterom.
Probala je i radnica pošte, ali ne radi, kaže da dođem kad istekne paketomat i podignem na šalteru.

Imaš u podešavanjima aplikacija opciju Način otvaranja paketomata, probaj nešto drugo osim Bluetootha, možda uspe...?

Ћаос људи, пре неки дан сам направио налог за преузимање преко оне поштине апликације, међутим јуче је био курир и преузео пакет ал на апликацији каже да код није активан, да ли је то нормално код апликације?

Mesaju se ova tema i Temu tema :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

TEMU

Stigli su negde do PL001037...RS / PL001038...RS i po koje PL00104....RS
posiljke sa B2B statusima kod Poste do 25.12
Videcemo da li su ostale preusmerili na City...

@Millan1

Od 150 generisanih kodova PT023095...RS samo za tvoju i jos jednu posiljku ne postoji
status , a ostale posiljke su dobile status B2B Elektronski prispela 30.12. u 16:38 ,
ali jos uvek nema potvrde o isporuci.

@sasa022

A, na sta to treba da se oslanjamo, dobijemo broj za pracenje koji je neupotrebljiv, zasto ne promene broj u delu gde su detalji porudzbine, kada neka kurirska sluzba prezme posiljku od M-One.
Zasto mi treba da zovemo bilo koga i da se raspitujemo, da li kod njih mozda ima neka posiljka na nase ime?! Uopste nisu u obavezi da daju takve informacije.

Evo , ako mozes da mi kazes gde se nalazi ova posiljka, kada ce otprilike stici i kojom kurirskom sluzbom? Bilo kakav info bi mi znacio...
Pogledajte prilog 475348
Pogledajte prilog 475349
U celom ovom tvom pracenju jedna stvar bode oci "Pogresni adresni podaci". Postoji mogucnost da je posiljka vracena nazad...

Pozdrav svima, nova sam ovde. Pa ako sam nešto pogrešila, uputite me na pravu stranu. Već 10-ak dana se ganjam sa M-one i Temu. Na sajtu Temu mi stoji status od 05.01.da je paket na dostavnom vozilu. Iz M-one mi kažu da paket nije ni preuzela kurirska služba. I da se obratim pošiljaocu. Kako da stupim u kontakt sa BFE RS kad ne znam ni ko su oni.

Da li neko zna ko je BFE RS?

Inače danas je poslednji dan za isporuku. Kad god sam poručivala preko pošte sve je stizalo i brže nego što piše. M-one stalno neko kašnjenje

Imam problem sa otvaranjem poštinog paketomata.
Ranije se otvarao na zvuk kad približim telefon, ali više ne radi tako, već valjda preko bluetootha. Dok sam se ja mučio, više ljudi je dolazilo i otvorilo.
Ne znam da li je do telefona, A55, jer nije radilo ni sa Realme Masterom.
Probala je i radnica pošte, ali ne radi, kaže da dođem kad istekne paketomat i podignem na šalteru.
Došo danas da probam, kaže preuzeta pošiljka!

U celom ovom tvom pracenju jedna stvar bode oci "Pogresni adresni podaci". Postoji mogucnost da je posiljka vracena nazad...
Ti statusi na Temu-u su uglavnom fake, ima mnogo nelogicnosti. Bode oci i to sto je kurirska sluzba City Express, a broj za pracenje od Poste Srbije... :D
Ovde je problem sto ja nemam validan broj za pracenje posiljke, da mogu tacno da proverim i tako je sa svim posiljkama.
To sto dobijem status od M-One kreiran nalog za preuzimanje i kada mi isporuce, da je posiljka dostavljena primaocu mi ne znaci nista, ali bukvalno!

Danas nov status posiljke...:)
Screenshot 2025-01-09 130304.jpg

Upravo mi je ovu posiljku isporucio City Express, stigla je brzo, obzirom na praznike, ali sto se tice pracenja posiljke, nula.

Poslednja izmena:
09.01.2025 13:26:29B2BЕлектронски приспелa
Ovo mi je prva kupovina , ako neko može da mi kaže kad mogu da očekujem isporuku. Šta mu dođe to B2B ?

@Millan1

Temu ima interno pracenje po BG-24122.... kodovima , pa se
statusi razlikuju od onoga sto vidimo na M-One i kasnije
kod kurirskih sluzbi.

Temu preko logistike rezervise P..RS i AG kodove kod kurira.
Problem je sto se ovde paketi tumbaju izmedju kurira
i interno dodaju kodovi , pa vam dodje P_RS sa prelepljenim
BEX ili City kodom :(

Isto radi i AE preko ECSC sa Ux i LA...HU kodovima.
Samo su Cainiao i ECSC sve to dobro sinhronizovali ,
dok to M-One katastrofalno radi.
I kurirske sluzbe su katastrofa , jer nisu podesile
da se vidi najava posiljke sa Temu . Takodje ne prikazuju
ni preusmeravanja P_...RS na BEX i City :(

Da postoji volja da se uredi sistem , od slanja iz Kine do
magacina kurirske sluzbe koja vrsi isporuku svi u lancu mogu
da prate i objavljuju statuse po BG-24...…. kodu.
Kada posiljka dodje u magacin kurirske sluzbe onda ide
pracenje po njihovom kodu.

@mozzart_nb

Sada prati na

Sve je to meni jasno, odavno narucujem iz inostranstva i znam kako funkcionise, zato sam i napisao ovo:
Ja vise ne racunam da na Temu-u ima pracenje posiljaka! Oni interno mozda i imaju, a mi kao kupci, nista.
Niti su statusi tacni, niti mozes biti siguran kojom kurirskom sluzbom su poslali, niti kada ce stici.
Bukvalno, nakon porudzbine, sledeci validan status je da me zove neki kurir i da ima posiljku za mene, a ovo izmedju je ravno nuli, sto se tice pracenja. :confused:

Za vecinu AG posiljki koje isporucuje DEx i PT i PL...RS
koje isporucuje Posta - nema problema i imamo pracenje.

Problem je preusmeravanje na City i BEX , sto niko ne
obljavljuje njihove kodove :(

Za posiljke koje nemaju problem sa adresnicom ipak za 2-3%
posiljki postoje problemi zbog internog kasnjenja.
U ogromnim gomilama uvek se po koja posiljka zaturi ili je
skener ne evidentira...

Nazad
Vrh Dno