Šta je novo?

PoW - Mining posle ETH PoS

Pokušao sam da kopam malo Nicehach-EtcHash preko HIVE OS-a, ali kartice neće da kopaju...

Neka ideja gde grešim?

Probao sam sem sa NB Minerom i sa RTM i Phoenix minerom, ista stvar.

RRPNYro.png

1667344074779.png1667344131098.png

Pokupite paralel/snapshot coine ako niste do sada

To je od nekog ranijeg snapshota (bas za Ergo) ?
Posto od ovog 31.10. snapshota ne vidim jos uvek nista, ne znam ni koja dva nova tokena ce da uvedu..

Da li ce ikada vise mining biti kao pre. Milsim na vreme kada se rudario eth, da li ce nesto u skorijoj buducnosti da bude isplativo za kopanje???

U skorijoj buducnosti (narednih par meseci, pola godine, a verovatno i duze) sigurno ne.
A niko ne moze da ti kaze za naredne 2-3 godine, i moze i ne mora..

Jedino sta meni nije bas najjasnije je zasto hashrate sa raznih mreza ne pada brze
Nista nije profitabilno, a masine se slabo gase cini mi se

Mozda sto kazes treba ipak jos malo vremena da prodje

do kraja zime
nece se cekati dve tri godine. Niko nece da placa iz svog dzepa toliko dugo/ Predvidjam do kraja februara znacemo na cemu smo.

imace halving sada u februaru

Proof of Useful Work (PoUW)

Circling back to the introduction;
Flux Official
is at the forefront in the development of the first PoUW blockchain in the industry. In a traditional Proof of Work (PoW) blockchain, miners perform arbitrary calculations in order to produce new blocks and receive rewards. However, the use of computing power to solve these calculations does not generate any inherent value, and are simply a means to consensus.

Alternatively, in a PoUW blockchain, the work that is required to validate transactions has some useful purpose or value beyond just achieving consensus. This can include tasks such as analyzing data for machine learning algorithms, performing scientific calculations for research, or even contributing to the development of open source software. The overall idea behind PoUW is to create a more sustainable and efficient blockchain by aligning the incentives of the network, with useful work that has value beyond just executing calculations.
1674029292119.png
mislim da smo trenutno ovde..po meni.. bolje kupiti nesto jer se brzo smanjuje nagrada

--algo kheavyhash --server pool.eu.woolypooly.com:3112 --user kaspa:xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx.$rigName --zilserver us1-zil.shardpool.io:3333 --ziluser xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx.$rigName --api 3333

Gminer

ko hoce da proba kaspa + zil

Jedino sta meni nije bas najjasnije je zasto hashrate sa raznih mreza ne pada brze

To su vrv igre velikih iz Kine i USA koji mi ne mozemo ni da pojmimo sta su radi mi mali mozda imamo 30% vrv ima negde precizna statistika. Bog zna sta rade u rusiji kopaju da dobiju btc posle tako izvlace pare pitaj boga samo koje su to igre. Niko normalan nece da placa sturu i da bude na nuli sem eto da se grejes na njih ali taj broj je mizeran.

UA do prosle godine bila zemlja raj za kripto. Najnize cene svega - struje, nafte gasa. Unistavanjem enegetskog sistema dovedena je da jedva sada ima struju za sebe a do juce su imali da trose nemilice + izvoz za EU. Licno mislim da je to sve to jos igra dokle RU ne udari sankcije tj zabtrani izvoz uraniuma za potrebe NU elektrana u USA.

samo jedan od primera

da li mi neko moze objasniti ovo virtualy FREE energy

"The Russian Energy Giant Mining Bitcoin With Virtually Free Energy"
damn eu ce puci , a i mi cemo , kako mi se cini, pre nje :(

nikako da scoci cena ovim altovima a dif je veoma tezak nije isplativo da se busi kao ethereum sto je bio kazu ljudi kad skoci dif ode cena visoko :LOL:

Elem za sve koji imaju 580 da im stoje i imaju zelenu zonu na brojilu neiskorišćenu

DNX vam je isplativ uz malo egzibicije

Zaro što minimalno troši

Uzmete one proste tajmer utičnice i stavite da radi samo u nocnoj tarifi

4 riga sa 6 kartica 580 4 ili 8gb bi trebalo da pravi oko 35-40$ a trosak ako ste ubzelenoj zoni noćna tarifa je 2000 din

Sto je veci broj kartica isplativije je jer samo osnovica za brojilo je 1000 din dok je ubobom slučaju 1000 din potroanja struje

U teoriji ako bi imali duplo vise rigova tj 8 sa po 6 kartica

Trošio bi oko 3000din a pravio oko 70-80$

Tako da kopanje je moguće i bez onog klasicnog razmišljanja "krade se struja 100%" 😅

Crno se pise majningu na ovim prostorima. Od maja meseca jos 8% cena up sto je u realu 10-11%. Za 6 meseci cena ce zavrsno sa ovim najavljenim poskupljenjem u odnosu na proslu godinu biti veca za vise od 30% , sto je najgore ovome nije kraj jer smo tek na pocetku talasa dizanja cene struje. "Zelena" tarifa je samo 350kwh (eps ti nikada nece obracunati svih 350 kw u zelenu nizu vec % rasporediti). jedna 580 ce ti za dan (8h) potrositi kwh. Deset 580 -10kwh za metar dana 350kwh. Za DNX ne znam po karti kolika je isplatljivost. Za xpm je isplatiljivost 7 dinara na dan u osmocasovnom rezimu (21din/dan) 10 kartica ce ti "zaraditi" 2100 din/mesec i potrositi oko 350kwh (grafike +ploce). na ovo dodati +10% od maja meseca.
Cene kripta nece otici uvis. spasava jedino "all up x10" a od toga nema nista bar ove godine.
Cene struje u USA nije skocila ona je toliko kolika je i pretvara se u kripto raj. Jeste da svaka drzava ima svoju cenu. Kaliforniju u ovo ne racunam za sada (ako ovo ludilo od dizanja cene struje na svakih 2-3 meseca kod nas se ne zaustavi, sledece godine u ovo vreme mozemo biti konkurenti kaliforniji po ceni kwh). Znaci necemo vise biti svajcarska, zivecemo kao u kaliforniji.

Crno se pise majningu na ovim prostorima. Od maja meseca jos 8% cena up sto je u realu 10-11%. Za 6 meseci cena ce zavrsno sa ovim najavljenim poskupljenjem u odnosu na proslu godinu biti veca za vise od 30% , sto je najgore ovome nije kraj jer smo tek na pocetku talasa dizanja cene struje. "Zelena" tarifa je samo 350kwh (eps ti nikada nece obracunati svih 350 kw u zelenu nizu vec % rasporediti). jedna 580 ce ti za dan (8h) potrositi kwh. Deset 580 -10kwh za metar dana 350kwh. Za DNX ne znam po karti kolika je isplatljivost. Za xpm je isplatiljivost 7 dinara na dan u osmocasovnom rezimu (21din/dan) 10 kartica ce ti "zaraditi" 2100 din/mesec i potrositi oko 350kwh (grafike +ploce). na ovo dodati +10% od maja meseca.
Cene kripta nece otici uvis. spasava jedino "all up x10" a od toga nema nista bar ove godine.
Cene struje u USA nije skocila ona je toliko kolika je i pretvara se u kripto raj. Jeste da svaka drzava ima svoju cenu. Kaliforniju u ovo ne racunam za sada (ako ovo ludilo od dizanja cene struje na svakih 2-3 meseca kod nas se ne zaustavi, sledece godine u ovo vreme mozemo biti konkurenti kaliforniji po ceni kwh). Znaci necemo vise biti svajcarska, zivecemo kao u kaliforniji.
Kakav je post crn najbolje da ugasim nalog na forumu. Dotle je doslo 😆

Ja izbacim za DNX a ti kazes ne znam koja je isplativost za DNX ali crno se pise, dugo si ovde stvarno ovakva pisanja su za nekoga ko je juce dosao na forum,

1680087634569.png
vs
1680087656693.png
ja stvarno ne znam zasto bi iko normalan kopao xpm sa ovakvom cenom koja je zakucala dno

ja ne znam dnx koja je cena , tj koliko karta za dan izrudari. Znaci ako gledam slepo dnevni profit, ne racunajuci DNX jer kada si vec pomenuo trebo si navesti koliko 580 karta "iskopa". Nemoj sada da me teras da nesto jurim i racunam. Zasto da me mucis i mene i druge.
Xpm sam naveo jer kada se uporedi sa ostalima na whatomine on je bolji za 15-30% u odnosnu na prvih 10 na listi. Mogao si jednom recenicom: " DNX je isplatljiv 580 zaradi x.xx$ na dan" Kada vec imas iskustva navedi :s

"isplatljivo" je samo ono sto iskopa 40-50 dina na dan

edit inace ja sam na vtc :( i vidim koliko sam omasio cena pade vrtoglavo :)

edit 2:
za budjavi xpm:
24 rx560 sa isplacenim 4% fee placa neto 156$ na mesec ako se to prebaci na 8 sati dnevno to su 52$/mesec
24 karte ce ti pojesti 720-800 kw/s struje ,x 7dinara po kv prosek samo 5600-6400 dinara :)

Poslednja izmena:
Ja to drugacije gledam.. Ti gledas sad za sad..

Ako cena izgleda kao primecoin.. Ne zanima me jer tu nema budućnosti uopšte jer svi dampuju..
Ako izgleda kao dnx, kaspa.. To znaci da majneri ne prodaju tako lako..

Ne pričam o farmama nego kucnoj varijanti gde neko moze da podnese placanje racuna.

Evo npr kaspa.. Da si je kopao od septembra i da nisi prodavao nego plaćao iz svog džepa.. Imao bi x3

Svako radi onako kako misli normalno

Druze ja u klin ti u plocu. dao si samo jedan podatak na osnovu koga se ne moze proveriti nista. da li shvatas o cemu pisem.
tri podatka treba navesti
1. koliko hasa daje karta
2. koliko trosi
3. koliko to $ vredi na dan

Dolazim do zakljucka da nisi ni probao da kopas. nego si iskopao tamo neki podatak imas trenutnu cenu i to je to.

Imas slobodnih 10 rx 580 kartica namesti i kreni sutra je 1. april krece novi ciklus i za par dana se javi sa konkretnim rezultatima.
Sve ostalo pada u ono sta bi bilo kad bi bilo.
Ja nemam vremena za eksperimentisanje. Ko ima vremena i volje neka proba ,pa neka javi ako i tebe mrzi :).

Alph je skocio oko 13% u proseku u zadjnih 24 sata fino ,mada je mreza malo pala i on je sada promoter gpu majning bruto daje na dan 0.23$ i u minusu je 0.17$ na dan (rx580*).

I eth se kopao zbog isplatljivosti prvenstveno a ne zbog toga sto ima dobru pricu :)
Mi smo sada u fazi da svi dobro pricaju , ali da iza svoje price ne stoje u $$$ , vec traze da mi ulazemo $$$ u njihove projekte :). tako ispada.
Tako da moj je zakljucak da su svi majne vise p....li u 4abar. Samo treba da nam jave. :)

@frrka

Da je kopao od Eth merga (sredina septembra) Kaspu imao bi x7 (sadasnja cijena), a max x9 (jucerasnji ATH).

@macman

Stare karte imaju premalenu efikasnost, tako da mozda jedino mogu za struju zaraditi na Dnx i Xmp, a i to zavisi od diff-a i trenutne cijene.

Kao sto bi za kaspu imali x7 da ste placali iz svog džepa.. Tako i ovde navodim plaćanje iz svog džepa jer ima koliko toliko uzlaznu putanju.

Kao sto sam naveo, prvo sto trrba da se nauci da se gleda je grafik cene kada odlucujemo sta bi da kopate..

Ako izgleda kao zgazena glista, po meni niste normalni ako ga kopate jer taj coin se dampuje odmah.

Ako ima neku uzlaznu putanju znaci veliki (ne, niste vi veliki, ma koliko imate kartica) ne prodaju odmah nego čuvaju.

Naveo sam kopanje nocu u zelenoj zoni ko ima slobodno.. 8 sati svaki dan.
Znaci tu se ne računa ono klasično 0.01$ nego ima eps kalkulator pa lagano mozete da izracunate potrošnju.

Bas zato sto pricam o starim karticama tako mora.

P. S. Na forum dolazim da podelim neku informaciju / ideju sa ljudima, od kukanja nemamo nista.

samo cena da mu skoci i bice profitabilnije od etheeeereeeuma videcemo sta ce dif da odradi strpljeni spaseni svaki trud se isplati za sada
nikako da scoci cena ovim altovima a dif je veoma tezak nije isplativo da se busi kao ethereum sto je bio kazu ljudi kad skoci dif ode cena visoko :LOL:

Kaspa
win10 460 nvidia drivers (1125/810,650mv) :1080ti 360mh/s >90w* (+0.14$) , 1080 260mh/s >60w* (+0.12$).
win10 blockcahin driver rx580 (900/1750) 146mh/s >50w* (+0.02$),
win7 rx470/570** (926/1750) 134mh/s >45w*/>60w** (+0.02>0.00$)
* nije mereno iz uticnice
** polarixr570 imaju u principu vecu potrosnju nego rx470. kod mene je tako oduvek , sto ne mora da bude pravilo. jer su ovde testirane na 926mh/s dok su 580ce testirane na900mh/s za gpu chip pa otuda i razlika

1080karte su u blagom + u $

Rezultati su strogo spekulativni i orjentacioni ali mogu dati neku smernicu.
Na sva zvona se bruji kako se gpu majning vraca i kako se vraca isplatljivost. U lab uslovima da mozda, u realnosti , tj kod nas malo teze jer 2x 0 = 0 :) i nulu da mnozimo i sa 5 dobicemo 0 :).
rezultati su spekulativni jer, na zalost ne mozezmo da se uhvatimo ni za jedan cinioc koji je siguran a najbitniji medju njima je electric powercost (koji je i najlabaviji oslonac). Gde je kod svakog drugaciji odnos i jedinstven.
Uzeo sam za prosek cenu od 0.12$ po kwh.

Na osnovu ovih rezultata mogu napraviti neki vid projekcije ovih novijih grafika i doci do zakljucka da su isplatljivije, da daju vise hasha, sa jedne ali i da neke od njih trose vise struje,
sto mu opet na neki nacin dodje na isto.
Vlasnici tih zveri bi mogli da priloze podatke i na taj nacin dati pravi uvid siruacije.

Kaspa
win10 460 nvidia drivers (1125/810,650mv) :1080ti 360mh/s >90w* (+0.14$) , 1080 260mh/s >60w* (+0.12$).
win10 blockcahin driver rx580 (900/1750) 146mh/s >50w* (+0.02$),
win7 rx470/570** (926/1750) 134mh/s >45w*/>60w** (+0.02>0.00$)
* nije mereno iz uticnice
** polarixr570 imaju u principu vecu potrosnju nego rx470. kod mene je tako oduvek , sto ne mora da bude pravilo. jer su ovde testirane na 926mh/s dok su 580ce testirane na900mh/s za gpu chip pa otuda i razlika

1080karte su u blagom + u $

Rezultati su strogo spekulativni i orjentacioni ali mogu dati neku smernicu.
Na sva zvona se bruji kako se gpu majning vraca i kako se vraca isplatljivost. U lab uslovima da mozda, u realnosti , tj kod nas malo teze jer 2x 0 = 0 :) i nulu da mnozimo i sa 5 dobicemo 0 :).
rezultati su spekulativni jer, na zalost ne mozezmo da se uhvatimo ni za jedan cinioc koji je siguran a najbitniji medju njima je electric powercost (koji je i najlabaviji oslonac). Gde je kod svakog drugaciji odnos i jedinstven.
Uzeo sam za prosek cenu od 0.12$ po kwh.

Na osnovu ovih rezultata mogu napraviti neki vid projekcije ovih novijih grafika i doci do zakljucka da su isplatljivije, da daju vise hasha, sa jedne ali i da neke od njih trose vise struje,
sto mu opet na neki nacin dodje na isto.
Vlasnici tih zveri bi mogli da priloze podatke i na taj nacin dati pravi uvid siruacije.
Tvoje grafike kao sto sam naveo..zelena zona ,, 8 sati nocna tarifa... jer su stare.

Za 24h trebaju efikasnije grafike

1680474827095.png

AMD ili NV

DNX + RXD

srbminer-multi-v2.2.4(root) --disable-cpu --algorithm dynex --pool dnx.us.ekapool.com:19666 --mallob-endpoint https://dnx.eu.ekapool.com/ --wallet XXXXXXXXX --dynex-cpu-pow --algorithm sha512_256d_radiant --pool pool.eu.woolypooly.com:3122 --wallet XXXXXXXXXXX --password $rigName --ssl false --api-enable

DNX ne moze na menjacnicu direktno

Nazad
Vrh Dno