To su vrv igre velikih iz Kine i USA koji mi ne mozemo ni da pojmimo sta su radi mi mali mozda imamo 30% vrv ima negde precizna statistika. Bog zna sta rade u rusiji kopaju da dobiju btc posle tako izvlace pare pitaj boga samo koje su to igre. Niko normalan nece da placa sturu i da bude na nuli sem eto da se grejes na njih ali taj broj je mizeran.Jedino sta meni nije bas najjasnije je zasto hashrate sa raznih mreza ne pada brze
Nista nije profitabilno, a masine se slabo gase cini mi se
Mozda sto kazes treba ipak jos malo vremena da prodje
Jedino sta meni nije bas najjasnije je zasto hashrate sa raznih mreza ne pada brze
Nista nije profitabilno, a masine se slabo gase cini mi se
Mozda sto kazes treba ipak jos malo vremena da prodje
Kakav je post crn najbolje da ugasim nalog na forumu. Dotle je doslo 😆Crno se pise majningu na ovim prostorima. Od maja meseca jos 8% cena up sto je u realu 10-11%. Za 6 meseci cena ce zavrsno sa ovim najavljenim poskupljenjem u odnosu na proslu godinu biti veca za vise od 30% , sto je najgore ovome nije kraj jer smo tek na pocetku talasa dizanja cene struje. "Zelena" tarifa je samo 350kwh (eps ti nikada nece obracunati svih 350 kw u zelenu nizu vec % rasporediti). jedna 580 ce ti za dan (8h) potrositi kwh. Deset 580 -10kwh za metar dana 350kwh. Za DNX ne znam po karti kolika je isplatljivost. Za xpm je isplatiljivost 7 dinara na dan u osmocasovnom rezimu (21din/dan) 10 kartica ce ti "zaraditi" 2100 din/mesec i potrositi oko 350kwh (grafike +ploce). na ovo dodati +10% od maja meseca.
Cene kripta nece otici uvis. spasava jedino "all up x10" a od toga nema nista bar ove godine.
Cene struje u USA nije skocila ona je toliko kolika je i pretvara se u kripto raj. Jeste da svaka drzava ima svoju cenu. Kaliforniju u ovo ne racunam za sada (ako ovo ludilo od dizanja cene struje na svakih 2-3 meseca kod nas se ne zaustavi, sledece godine u ovo vreme mozemo biti konkurenti kaliforniji po ceni kwh). Znaci necemo vise biti svajcarska, zivecemo kao u kaliforniji.
nikako da scoci cena ovim altovima a dif je veoma tezak nije isplativo da se busi kao ethereum sto je bio kazu ljudi kad skoci dif ode cena visoko![]()
Tvoje grafike kao sto sam naveo..zelena zona ,, 8 sati nocna tarifa... jer su stare.Kaspa
win10 460 nvidia drivers (1125/810,650mv) :1080ti 360mh/s >90w* (+0.14$) , 1080 260mh/s >60w* (+0.12$).
win10 blockcahin driver rx580 (900/1750) 146mh/s >50w* (+0.02$),
win7 rx470/570** (926/1750) 134mh/s >45w*/>60w** (+0.02>0.00$)
* nije mereno iz uticnice
** polarixr570 imaju u principu vecu potrosnju nego rx470. kod mene je tako oduvek , sto ne mora da bude pravilo. jer su ovde testirane na 926mh/s dok su 580ce testirane na900mh/s za gpu chip pa otuda i razlika
1080karte su u blagom + u $
Rezultati su strogo spekulativni i orjentacioni ali mogu dati neku smernicu.
Na sva zvona se bruji kako se gpu majning vraca i kako se vraca isplatljivost. U lab uslovima da mozda, u realnosti , tj kod nas malo teze jer 2x 0 = 0i nulu da mnozimo i sa 5 dobicemo 0
.
rezultati su spekulativni jer, na zalost ne mozezmo da se uhvatimo ni za jedan cinioc koji je siguran a najbitniji medju njima je electric powercost (koji je i najlabaviji oslonac). Gde je kod svakog drugaciji odnos i jedinstven.
Uzeo sam za prosek cenu od 0.12$ po kwh.
Na osnovu ovih rezultata mogu napraviti neki vid projekcije ovih novijih grafika i doci do zakljucka da su isplatljivije, da daju vise hasha, sa jedne ali i da neke od njih trose vise struje,
sto mu opet na neki nacin dodje na isto.
Vlasnici tih zveri bi mogli da priloze podatke i na taj nacin dati pravi uvid siruacije.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari