Šta je novo?

PoW - Mining posle ETH PoS

Ja cu do kraja meseca drzati dva riga na ergu i gasenje ide, za struju koliko treba da dam cu uzeti coin-a i to je to jer je tako isplativije.

Bezi sa ERGA vec sutra, ne znam koliko znas ali njemu se difficulty prilagodjava tek na nekoliko dana, mozda i jednom nedeljno.

Pogledaj ovo i bice ti jasno :

Jel cuva neko Ergo ? Mislim da su ga jedino majneri odrzavali ovako ide na nulu polako.

Pitanjce...

Pošto dva riga držim u kući gde nema grejanja i gde sam ranije koristio TA peć, sada ću za grejanje da koristim rigove, po jedan u svakoj sobi. Struja će me slično izaći, a sa kopanjem ću makar imati neki povrat novca.

Jedan rig su RX 5700, stavio sam da kopaju RVN, ovo su podešavanja;

eZNKxcn.png

Da li je neko već probao da kopa RVN na RX5700?

Miner je TRM a podešavanja nisam menjao, tj ista su koja su bila za ETH.

Da li mi predlažete da nešto promenim što se parametara tiče?

Ove vrednosti su obezbeđivale da kartice rade dugo bez problema, nešto manji hashrate je bio ali je rig radio stabilno.

Ovako kako jeste, vuče 890W iz zida.

Malo je porastao hashrate, odnosno, varira između 125-131 MH iz nekog razloga.

6S3onJj.png

Rejven je Kawpow alg. kao Neoxa, vidim da koristiš Hiveos verovatno si video da imaš tu kada uđeš u konfig nešto
što se zove Popular presets? E tu ćeš videti možda najbolje za svoje kartice i coine koja podešavanja najviše ostali
majneri koriste? Sretno

Prilozi

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    246 KB · Pregleda: 92
Ako nekog zanima, evo rezultata 24 časovanog eksperimenta na HiveOSu sa rigom od 5 komada RX5700 (mešano XT i obične, što ne čini razliku što se hashratea tiče).
Potrošnja iz zida za to vreme je iznosila 21 KW.

83cQAaB.png

Ako sam dobro protumačio, rig je potrošio 21kWh struje, a "zaradio" 0.24$?!

unpejd je 0.24 a 0.77isplaceno . rekao bih da je to to (uzas)

Ako sam dobro protumačio, rig je potrošio 21kWh struje, a "zaradio" 0.24$?!

unpejd je 0.24 a 0.77isplaceno . rekao bih da je to to (uzas)

Rig je iskopao cca 25 RVN za 24h, dakle cca 750 za mesec dana. Za to vreme potroši cca 630 KW. Ako računamo ugrubo cenu struje (sa dodacima) oko 12 din po kilovatu, rig na mesečnom nivou troši oko 7.500 din. Po trenutnoj cen RVNa zarada je oko 30 dolara mesečno, odnosno oko 3600 din.

Dakle, po trenutnim cenama, pokriva se nešto manje od polovine cene struje.

Što se tiče korišćenja riga kao grejalice, to je sasvim ok.

Rig je iskopao cca 25 RVN za 24h, dakle cca 750 za mesec dana. Za to vreme potroši cca 630 KW. Ako računamo ugrubo cenu struje (sa dodacima) oko 12 din po kilovatu, rig na mesečnom nivou troši oko 7.500 din. Po trenutnoj cen RVNa zarada je oko 30 dolara mesečno, odnosno oko 3600 din.

Dakle, po trenutnim cenama, pokriva se nešto manje od polovine cene struje.

Što se tiče korišćenja riga kao grejalice, to je sasvim ok.
Za pola para od struje kupis rvn a pola platis grejealicu,dodjes na isto a grafike ne rade.

Veceras pao diff na Ergo, vredi se ukljuciti, verovatno dan-dva dok opet ne skoci hashrate

To sad i ja gledam ali nije to nista
Dok ne odrade EIP-37 nema nista od ERG nazalost

Po 2cryptocalc Cortex i dalje Nr.1 za Nvidia kartice...temp. 50°C, mem. max. 80°C na nekih +20°C spoljnjih...

Zaboravih da dodam, Binance je dodao CTXC i kao wallet adrese za depozit koriste iste kao za ETH. :)

Imam problem,jedam rig koji majnuje ergo na hiveos sve ok,usao u 2miners pool da vidim sta se vidi tamo kad ono nemam workera niti sherova niti ista,bilo je prvih dana sve ok i onda nisam gledao par dana i sad udjem i imam sta da vidim,ima li neko mozda predlog sta moze biti?

Callisto (CLO) ovo vam je jako dobro da busite isto kao eth​

Mislim da su svi svesni toga, nego da se pusti poneka poruka kao tračak nade :).

Ovo vreme sam iskoristio da generalno sredim i pregledam mašine, kao i da pratim oglase i da dokupim neke povoljne grafike hehe

Upravo sve ugasio,za vikend ide ciscenje masina i pracenje situacije,cim bude nesto da moze da se namiri struja i da ostane koji dinar palim.

Vidi najprostije što sam mogao objasnio sam što se mene tiče, e sad ako to nije bilo dovoljno jasno...? :rolleyes:
Ok...Kad se desi da 'nestane'' profitabilno trziste, cuvanje majning kartica (od kojih se moze jos uvek uzeti OK novac) - ostace za mene misterija ;)

Ja razmisljam da prebacim rigove kod jednog druga, ima bandersku struju sto bi rekli braca kumovi, pa neka drndaju kod njega.

Nazad
Vrh Dno