Šta je novo?

PoW - Mining posle ETH PoS

Ulozi se malo u solarnu energiju i nema bandera, magneta, žive itd... 😏😏

Proof-of-Useful-Work (PoUW) is an alternative approach which aims to replace excessive usage of hash functions with tasks that bring additional real-world benefit, e.g. supporting scientific experiments that rely on computationally heavy simulations. This publication consists of two parts: In the first part, important properties of conventional hash-based PoW are described. In the second part, theoretical PoUW concepts such as Coinami, CoinAI and the first successful PoUW cryptocurrency Primecoin are analyzed with respects to how PoW properties can be retained while doing useful work

RNDR je jedan takav projekat i zato meni zanimljiv

Bice zanimljivo sa ekspanzijom metaverse-a gde ce biti pojacana potreba za gpu-ovima posto ce to biti real time rendering poput Unreal Engine-a recimo..

To i jeste poenta pow sistema u buducnosti.. gorisiti globalnu snagu za korisne stvari, renderovanje, simulacije, izracunavanje..

Woolypooly telegram bot...kako se smanjuje Diff verovatno kako ljudi gase rigove?
4.PNG

Solarni paneli trenutno nisu baš isplativi ni da struju prodaješ EPS-u, a kamoli za rudarenje .

Predlazem da se napravi topik primena solarne ,energije , energije vetra i kripto , Tamo da podelimo misljenja , ideje , nacrte , da sagledamo potencijalne probleme , meteo uslovi , lokacije . Iskustva clanova koji su par godina vec sa solarcima. Offgrid sistemi ongrid , hibridi , itd.
Malo pa malo pa izadjemo iz teme , a zadnjih par godina smo bas dosta pisali gde se ukazala prilika.
Ovom prilikom se zahvaljujem moderatorima koji su bili izuzetno tolerantni kada smo pisali o solarcima.

Proof-of-Useful-Work (PoUW) is an alternative approach which aims to replace excessive usage of hash functions with tasks that bring additional real-world benefit, e.g. supporting scientific experiments that rely on computationally heavy simulations. This publication consists of two parts: In the first part, important properties of conventional hash-based PoW are described. In the second part, theoretical PoUW concepts such as Coinami, CoinAI and the first successful PoUW cryptocurrency Primecoin are analyzed with respects to how PoW properties can be retained while doing useful work

RNDR je jedan takav projekat i zato meni zanimljiv

Bice zanimljivo sa ekspanzijom metaverse-a gde ce biti pojacana potreba za gpu-ovima posto ce to biti real time rendering poput Unreal Engine-a recimo..

To i jeste poenta pow sistema u buducnosti.. gorisiti globalnu snagu za korisne stvari, renderovanje, simulacije, izracunavanje..

Pitnje za one koji kopaju KAS posle koliko vremena se pojavi prvi u novcaniku?

Zavisi sa cim kopas, koliki je threshold setovan i od toga kako pool isplacuje....

lol miner, poslednji, def. setup, samo dodat novcanik, preko 24h nista u novcaniku...3060ti x3, odlican hash od 400 do 700 zakucala memorije sa nvidia-smi -lmc 810 preko cmd . lolminer kaze sve ok i prihvata dosta, proverila 100x adresu sve kako treba upisano i taj pool je onaj koji se koristi...

Ja kopam KAS na woolypooly i cim dostigne threshold odmah se isplacuje i odmah se vidi web wallet-u

da i ja sam uzela WEB novcanik ali pool mi je eu.acc-pool.pw:16064, bez problema connected lat 26, sve je to ok, aj nek prodje jos malo onda. Ekstra je sve grafike mi odmaraju na 50 posto snage. Temperature 45c max. GPU clock na plus 150, sve ostalo na minimum plus zakucane memorije preko CMD.

Stigla prvo uplata, vuhuuu uopse nije lose

Kako prolazi vreme, sve vise verujem da je Flux taj sledeci coin koji ce se najvise kopati.
Ja sam sve prebacio na njega.

I Ergo mi je bio jedan od favorita, ali premala je zarada, ide se u lep minus..

Ja sam do veceras radio ERGO, FLUX i KASPA
Veceras sam sve prebacio na ERGO ali solo
Blok je 44 ERGA, pa da vidimo
Drugar je skoro prebacio 1.4 GH/s i posle 7 dana ubo blok 🤷‍♂️

Kako prolazi vreme, sve vise verujem da je Flux taj sledeci coin koji ce se najvise kopati.
Ja sam sve prebacio na njega.

I Ergo mi je bio jedan od favorita, ali premala je zarada, ide se u lep minus..
31.10 snapshot na ZelCore walletu za dva parralel asseta, Binance dodao FLUX u Binance earn, web3 decentralized serveri, nemam pojma baš vredno rade od kad postoje. Verujem da će FLUX u nekom trenutku sledećeg bulla biti bar 20$. Problem je što to može biti tek za 10g kako stoje stvari u svetu.
Plan mi je da skupim što više svakako.
Coin na kom sam uzeo ubedljivo najviše para iako ga nisam mnogo kopao, mogao sam napraviti penziju za 10 života da sam ga kopao umesto ETH.

Kaspa će x30-40 u sledećem bull-u, Flux će takođe da poludi.
Ja kopam ethw i kaspu, mada kaspu i kupujem na 0.002-0.0024 po 100k mesečno.
Cilj mi je jedno 2 miliona da spremim za bull.
Čim to spremim, Prelazim na Flux.

Da li se jos nekom desila da KASPA web novcanik promeni sam od sebe adresu... Vidim ne stize od juce nista kad ono malo bolje pogledam , promenio adresu za primanje?
Vidi se u transakcijama stara adresa, a ono lepo stoji neka druga adresa sada.... Bas bzv? Da li ima neka fora ili da probam neki drugi novcanik?

Da li se jos nekom desila da KASPA web novcanik promeni sam od sebe adresu... Vidim ne stize od juce nista kad ono malo bolje pogledam , promenio adresu za primanje?
Vidi se u transakcijama stara adresa, a ono lepo stoji neka druga adresa sada.... Bas bzv? Da li ima neka fora ili da probam neki drugi novcanik?
Isti stvar i kod mene, ne brini sve je tu, možeš da vidiš tačno stanje preko web wallet-a samo unesi seed.

Isti stvar i kod mene, ne brini sve je tu, možeš da vidiš tačno stanje preko web wallet-a samo unesi seed.
Tu su meni koini ali gde su otisili oni od juce i prekljuce koji su isli na staru adresu? Na kolko cesto se menja adresa? I to znaci da svaki put svaki u put u majneru moram da menjam adresu? Malo mi je to sve bzv

I kod mene (web wallet) ima novu adresu, ali uredno stizu transakcije sa stare adrese koju koristim od pocetka.
Zadnja transakcija od pre pola sata sa pool-a (WoolyPooly) ~ 1900 komada.

Vrh Dno