Šta je novo?

Potrošnja vaših klima

Proverio i ima veze. Sinoc testirao. Kada je kompresor namesten na 50% trosi duplo manje struje. Kada je na fulu potrosnja ide 1,5 kwh. na maksimumu (5 crtica) Kada je na 50% potrosnja ide do 800 vati. Ne znam da li svaka klima radi na tom principu ali ova tako radi.
Nisam mislio da testiras na maksimumu, naravno da ce trositi manje tad kad je ogranicena na 50%.
Mislio sam da testiras dnevnu potrosnju u realnom radu i odrzavanju temperature.

Nisam mislio da testiras na maksimumu, naravno da ce trositi manje tad kad je ogranicena na 50%.
Mislio sam da testiras dnevnu potrosnju u realnom radu i odrzavanju temperature.
Testiracemo i to kada zahladi pa je uopste ne budim iskljucivao, za sada nema potrebe za tim jer ionako nema nikoga u stanu do 17:00. Svakako cu javiti rezultate.

E te zime je bilo i -19°C u Surčinu, a 12LT duva ko trofazni kalorifer, ne ferma vremensku prognozu ni 2%. Naravno tih dana sam isključio Economy mod, i pustio da se klima razmaše. BEZ spoljašnjeg grejača, na vetrometini, sa spoljašnje su visile ledenice od pola metra, ali tacna SUVA. Defrost sve otopi. E to je klima.
Ja koristim 2 kom 14 Nocria. Potpuno si u pravu. Majstor koji je postavio, kada sam ga pitao te zime da li da ugasim i pustim gasni kondez kotao, samo se nasmejao i rekao ako stane, donosim ti novu odmah. Sve je bilo na -19 u redu. Rade obe fantasticno. Ni sek se nisam pokajao sto sam tada kupio najbolje Fuji invertere. Dnevni boravak od 65m2 zagreje i ohladi vrlo brzo. Kuca je u pitanju. Potrosnja obe nekih 800/900 kw mesecno, kada je jako hladno. Ne gasim ih nikada. Jedino Septembar mesec. Od oktobra krece grejanje do Maja. Onda je kratka pauza dok ne krene hladjenje. Leti ne gasim isto, samo plus-minus na daljinskom upravljacu.

Evo kako radi gree amber premium 12 na ovim temperaturama od 8-12c, ako j verovati Tuya uticnici, ukupno od ponoci do 9 ujutru potroseno 1.4kWh:

1729148372163.png

Tvoja bas pali/gasi... Moja 5-6puta se ugasila sa 24h
Amber 9 Premium potrosila skoro 4kWh u 60m2 preko noci bilo i do 4c :)

Prilozi

• Screenshot_20241017-102603.png
    Screenshot_20241017-102603.png
    54.1 KB · Pregleda: 130
Poslednja izmena:
Bukvalno je i tih 5min previse da zagreje stan.
Uspeo sam da procitam u pythonu temperaturu sa mi air purifiera pa cu da dodam i to na grafik, a uskoro mi stize xioami miija termometar, mozda cu i njega moci da dodam da prati spoljnu temp.

Jel znas mozda u kom intervalu ova tvoja aplikacija belezi potrosnju? Minut, pet?

Kod mene nordic u 77 kvadrata neizolovana kuca na 23c napolju bila sinoc oko 3c. potrosila negde 5.7Kw posto ovaj merac laze 15%
1000019326.png

Tren
Bukvalno je i tih 5min previse da zagreje stan.
Uspeo sam da procitam u pythonu temperaturu sa mi air purifiera pa cu da dodam i to na grafik, a uskoro mi stize xioami miija termometar, mozda cu i njega moci da dodam da prati spoljnu temp.

Jel znas mozda u kom intervalu ova tvoja aplikacija belezi potrosnju? Minut, pet?

Trenutna menja se svake 2-3sek npr. 515w posle 3 sekunde bude 517w
Ja sam danas ovo kupio(lidl) za jednu cervenu... dobijes 3komada haha mali ali prakticni :)
Postavio sam jednog pored drugog da vidim da li masu ali skroz ok za tu cenu

Prilozi

• IMG_20241017_122050_HDR.jpg
    IMG_20241017_122050_HDR.jpg
    182.9 KB · Pregleda: 125
Ravna linija :) :) :)

Ukljucena sinoc oko 21:00 a iskljucena jutros oko 7:00, kompresor 100%, tri crtice od max 5, setovana temp 24C, potrosila 1,5 kwh :oops:

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    56.5 KB · Pregleda: 103
  • 2.jpg
    2.jpg
    37.6 KB · Pregleda: 166
Ovak
Ravna linija :) :) :)

Ukljucena sinoc oko 21:00 a iskljucena jutros oko 7:00, kompresor 100%, tri crtice od max 5, setovana temp 24C, potrosila 1,5 kwh :oops:
Ovalo radi i moj 30 godina star Toshiba Inverter :)
Kvalitet je kvalitet.

Ovak

Ovalo radi i moj 30 godina star Toshiba Inverter :)
Kvalitet je kvalitet.
Brate znas koliko sam te smarao i koliko si mi pomogao savetima :) jos jednom ti hvala.
Neko je ovde napisao Japanac je Japanac :) Stvarno sam prijatno iznenadjen kako radi, nisam verovao da je bas toliko dobra. Ipak smo mi Srbi sumnjicavi na sve pa tako i na klime :ROFLMAO:
Ako ovako bude radila celu zimu (mislim da nema šanse ali se nadam :) ) vodim na rucak ;)

Kazem ja, sa Toshibom nema greske, meni i dalje zao sto nisam.mogao.Haori da uklopim, jer je prelepa, a Daiseikai 10ka jos uvek nije bila izasla, to mi je trenutno omiljen uredjaj po mom licnom ukusu.

Ja zamalo da uzemem Daiseikai 9 ali mi je stvarno bila preskupa (cak i sa popustom, mozda sam trebao malo da sacekam pad cena ali mi je covek rekao da to nema sanse da se desi sto se tice toshibe i koliko vidim bio je u pravu) a pogledaj razliku izmedju Edge i Daiseikai 9 :oops:
Daiseikai 9 je maltene kao toplotna pumpa. (levo je Edge a desno Daiseikai 9 )

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    218.4 KB · Pregleda: 164
Moj rodjak koji ima auto garazu kupio prosle godine od svog prijatelja (serviser klime) polovnu neku Daiseikai (mislim da je 24btu) pitaj boga koliko je stara... Ali dzabe kad ljudi ne znaju da je koriste zimi! Misle da je to kao trofazni kalorifer pa ugreje za 10min :LOL: uvece gasi, pa ujutru se napinje kao blesava
100 puta sam mu rekao upali je temp. na 23c i ne diraj ali dzabe :rolleyes:

Kazem ja, sa Toshibom nema greske, meni i dalje zao sto nisam.mogao.Haori da uklopim, jer je prelepa, a Daiseikai 10ka jos uvek nije bila izasla, to mi je trenutno omiljen uredjaj po mom licnom ukusu.

Koliko kosta ovako nesto? Sigurno nije jeftino.

Pa gledate 5kW/18k btu...kome to treba, kada 12ica daje 6.3kW...nego, mislim da je cena ok, dosta vise recimo kosta i Daikin Emura 3 koja je solidno slabija.

Evo ih cene u HR:

1660e kosta 10ka koja daje 5.8kW, a recimo Mitsubishi LN 9ka sa 5.4kW je samo 100e jeftinija, Daikin Emura 3 9ka sa 5.2kW je 1900e.

Pardon, 1800e je drvena verzija :)
Sto je i dalje skroz ok za najjaci model Toshibe.

Ova 10ka ima 38kg spoljasnju, moja LN 9ka ima 34kg.

Inace, od 10ke do 18ice je identicna spoljasnja, pa ako neko zna kako su se ranije dekodirale klime i dobijes jacu :)

Poslednja izmena:
Ta je 1999.99😀😀😀😀😀 a ovaj wood jel čam ili neko plemenitije drvo ili imitacija.😀😀😀😀

Nista ruznije od bele plastiketine nema :)
A drvo na ovoj drugoj je prirodni jasen.

A realno, najlepsa do sada je Haori klima, moze se savrseno uklopiti u bilo koji prostor.

1729191807348.png

1729191837442.png

Poslednja izmena:
Ne znam zasto ali kad vidim tu klimu Haori podseca me odmah na krpe za sudovi :ROFLMAO: ali ok ukusi su razliciti Crna bas fino izgleda ;)
5464564.jpg

A ovo ubija: :LOL:
sada.jpg

Poslednja izmena:
@Xepoj87 @style53 Slozeicemo se da je crna od bilo koje marke i modela najljepsa, ove ostale....
Sto se tice maski, bolje da je kupe nego da je prave od lima, to masu vidjam, em sto zgradu uniste, em sto je naprave uz samu klimu pa ne moze da dise, a ako ih pitas zasto si to napravio kaze bolje radi kad joj kisa ne pada, a to sto ne dise nikim nista

Mislim perverzija od klime ali i od para . Nema sta klima je top.

Vrh Dno