DjoleMC
Čuven
- Učlanjen(a)
- 18.04.2005
- Poena
- 765
Šta greje ta 24-ka? Veliki otvoreni prostor?Kod mene lupam sa 800-900w posto je 24-ka skoci na 1300-1400 jedno satic dok opet ne ugreje zidove i posle opet se vrati na 800-900.
40 kvadrata,kada je malo toplije otvorim sobe pa greje 70 kvŠta greje ta 24-ka? Veliki otvoreni prostor?
Pa gde slona u staklarsku radnju? 40kvm je za 14-cu, 50kvm za 18-cu i 70kvm za 24-ku. I to otvorenog prostora.40 kvadrata,kada je malo toplije otvorim sobe pa greje 70 kv
Ma voxova najeftinija 24-ka,sto znaci po mom nekom misljenju da nije bas 24-ka po jacini 😂plus nemam izolacije ni unutrasnje ni spoljasnje,kuca 500 kv a samo prizemlje zavrseno,znaci gore sprat hladan i jos plafoni visoki 3,20,mnogo se tu gubi toplote🤷🏻♂️plasio sam se da uzmem nesto slabije sta da radim posle ako ne uspe da zagreje,ko to da skida pa opet da postavlja a nisam bio bas sa lovom nesto.Pa gde slona u staklarsku radnju? 40kvm je za 14-cu, 50kvm za 18-cu i 70kvm za 24-ku. I to otvorenog prostora.
Ma jesi lud gde 24 u neotvoren prostor 😂Savet za sve koji razmišljaju o grejanju na klimu. Kupujte klime, nećete pogrešiti.
Naravno da ima razlike koju klimu kupujete od kog proizvođača, naravno da ima razlike koja je veličina klime, snaga klime koju isporučuje u kw. Ali pre svega dajte par stotina eura na deblji stiropor i na vunu, sto je bolja izolacija, manji su gubici, manja je potrosnja klime, manji su računi za struju. Klima radi sa manjom snagom, manje se napreže, manje se haba, tiša je u radu, vek trajanja se produžava koji može biti i po 15 - 20 godina i to sve zbog malo bolje izolacije.
Dakle što bolja izolacija i gledajte da uzmete jaču i veću klimu nego sto vam svi preporučuju, tako sam ja uzeo 24kmta za 80m2 i nikako nisam pogrešio.
Na ovoj mojoj kmta je modulacija odrađena na 150w, u oktobru, martu, aprilu skoro svaki dan radi sa potrošnjom između 150-200w vazduh blago mlak, vuče na hladno. Zbog tako niske modulacije je i veoma stedljiva kad uzmeš u računicu celu zimu od 1.oktobra do 31.aprila tako meni radi. A opet kad treba vise toplote i to brzo da mi nagura 27,28stepeni u kuci zbog kupanja bebice tu povuče 2kw lagano, 2.6kw je max. Daj da vidim centralno grejanje, podno grejanje ma bilo koji vid grejanja da će ugrejati kucu na 27.28 za pola sata, sat i sa tako malim ucinkom. Ova moja potroši 2kw struje za jedan sat kad je pustim na max, i kad završimo kupanje vraćam je u normalu i troši 200w,300w kako kad.Ma jesi lud gde 24 u neotvoren prostor 😂
Ovde svi preko 12 nece da cuju,meni je slicno ko tebi sve samo malo manja kvadratura ali nemam izolaciju nikakvu i onda teze zagreva kad otvorim sobe ali svakako sam prezadovoljan,drva su mi preko glave znaci ovo je milina.
Ako je 1kw toplote potrebno za 10m2, onda za mojih 80m2 treba 8kw toplote, a tih 8kw daje 24kmta, 18kmta daje 6kw isto kao 12lt ili luca 14. Samo sto je kod kmta modulacija odrađena na 150w i plus r32 gas za koji se prica da je stedljiviji.Ta 24kmta zvuči kao savršena klima za bilo koji veći prostor, s kbzirom na širinu opsega modulacije. Otkud da nisi išao na 18kmta?
Da da u oravu si,meni se pali gasi,lupam radi 15 min pa 10 miruje i tako u krug12LT je jača od 14LU, ima i bolji kompresor. Ne treba 100W po kvadratu, to je za neizolovane objekte. Imaš sreće pa ta 24-ka ima ludo nizak minimum, pa može da radi dugo bez gašenja, inače bi se non-stop palila i gasila. Samo sam mislio da si mogao proći jeftinije sa 18kmta. Mada nisi bacio pare, to je zver od klime i ima da ti traje ohoho
Razlika je bila oko 200e, nisam hteo žaliti pa sam uzeo 24k. Sa ugradnjom me izasla 170.000din. Dobra je modulacija pa mi non stop vrti vazduh. Bas na samom početku ili kraju grejne sezone kada spoljna temperatura bude oko 16,17, 18 stepeni tada mi se pali gasi, ali to bude tek po koji dan. Inače stalno duva, kada radi na najnižoj potrošnji od 150w imam osećaj kao da samo vrti vazduh iz prostorije, bude jedva mlak, mogu reci i hladan vazduh.12LT je jača od 14LU, ima i bolji kompresor. Ne treba 100W po kvadratu, to je za neizolovane objekte. Imaš sreće pa ta 24-ka ima ludo nizak minimum, pa može da radi dugo bez gašenja, inače bi se non-stop palila i gasila. Samo sam mislio da si mogao proći jeftinije sa 18kmta. Mada nisi bacio pare, to je zver od klime i ima da ti traje ohoho
Cega ce produziti, kompresora? Sve sto se haba i trosi radi konstantno i sa 20% i sa 100%, tako da ti vijek trajanja zavisi od kvaliteta, sto Fujitsu i donosi. Da li ti smanjuje izduv na 1. brzinu kao sto to radi na 18-tici?24kmta mi radi u proseku sa nekih 20% snage, produžiće joj vek trajanja barem na 15 godina
12LT me služi od 2011-te, i dalje radi ko DoxaRazlika je bila oko 200e, nisam hteo žaliti pa sam uzeo 24k. Sa ugradnjom me izasla 170.000din. Dobra je modulacija pa mi non stop vrti vazduh. Bas na samom početku ili kraju grejne sezone kada spoljna temperatura bude oko 16,17, 18 stepeni tada mi se pali gasi, ali to bude tek po koji dan. Inače stalno duva, kada radi na najnižoj potrošnji od 150w imam osećaj kao da samo vrti vazduh iz prostorije, bude jedva mlak, mogu reci i hladan vazduh.
24kmta mi radi u proseku sa nekih 20% snage, produžiće joj vek trajanja barem na 15 godina, ja se nadam....
Niko ne voli promaju 😁Rekao BiH da poredite babe i žabe jer ne troši klima nego objekat gubi toplotnu energiju, manje više
COP I SCOP koje reklamiraju su mahom laznjaci.
Jedino što zapravo možete da poredite je na koliko klima uspe da modulira i temperaturno odstupanje od zadatog.
Faktički to vam dodje razlika između skupe i jeftine klime.
Na stranu što je očigledno da ima vas koji volite orkan za vrat da vam duva i nas koji to baš i ne volimo
Naravno da utiče koliko se kompresor napreže. Smanji izduv na 1. Brzinu.Cega ce produziti, kompresora? Sve sto se haba i trosi radi konstantno i sa 20% i sa 100%, tako da ti vijek trajanja zavisi od kvaliteta, sto Fujitsu i donosi. Da li ti smanjuje izduv na 1. brzinu kao sto to radi na 18-tici?
Količina vazduha odnosno toplote u zimskom periodu ili hladnoće u letnjem periodu koju izbaci 24 na prvoj brzini kada je nečujna je veća nego količina vazduha koju izbaci 12kta na prvoj brzini. Odnosno istu količinu vazduha će izbaciti 24ka na prvoj brzini i 12ka na drugoj brzini osim 12lt ona je prica za sebe. Nekako se nameće zaključak da je 24ka ipak tisa, ugladjenija. Ali kada zatreba snage, a ima je na pretek i da tada duva ozbiljno..Rekao BiH da poredite babe i žabe jer ne troši klima nego objekat gubi toplotnu energiju, manje više
COP I SCOP koje reklamiraju su mahom laznjaci.
Jedino što zapravo možete da poredite je na koliko klima uspe da modulira i temperaturno odstupanje od zadatog.
Faktički to vam dodje razlika između skupe i jeftine klime.
Na stranu što je očigledno da ima vas koji volite orkan za vrat da vam duva i nas koji to baš i ne volimo
Ne znam šta da ti kažem za ovo...Količina vazduha odnosno toplote u zimskom periodu ili hladnoće u letnjem periodu koju izbaci 24 na prvoj brzini kada je nečujna je veća nego količina vazduha koju izbaci 12kta na prvoj brzini. Odnosno istu količinu vazduha će izbaciti 24ka na prvoj brzini i 12ka na drugoj brzini osim 12lt ona je prica za sebe. Nekako se nameće zaključak da je 24ka ipak tisa, ugladjenija. Ali kada zatreba snage, a ima je na pretek i da tada duva ozbiljno..
Kakva je modulacija na 12lt?
Vrlo jednostavno, vidi..Ne znam šta da ti kažem za ovo...
Kako može biti ugladjenija klima koja na minimalnoj brzini izbacuje vise vazduha??
Poenta ugladjenosti je dostigne temperaturu i bukvalno pirka, da je ne osećaš.
Ta 24 na minimalnoj brzini verovatno ima 50% veći protok vazduha od 12ice...
Cela poenta velikih klima je hladjenje, odnosno grejanje velikih prostorija...
To što ovde ljudi tripuju da sa 24 mogu da greju celu kuću, izdeljena na sobe je posledica bežanja sa fizike iz osnovne skole
Pa valjda znas da se jednom klimom ne greje više soba tek tako, ako ništa drugo jer postoji barijera za kretanje toplog vazduha koji uvek beži ka plafonu.Eee a ja kao osoba koja je uzela 18kmta. Mogu da ti kazem da Fujitsu je regulisao tako da samo do 500w moze da modulira na vecim brzinama. Kad dostigne temp bek bude i u max fan ona ce da spusti na 2 i da modulira na 200w. Sto je mozda dobro za izolivane kuce ali za kuce bez izolacije i bas nijeMeni je razlika imedju dve sobe 3 stepena jer imam velike gubitke.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari