Šta je novo?

PotPlayer (naslednik KMPlayer-a)

I ja sam imao isti problem, nisam uspeo da ga rešim. Takođe MadVR mi je nešto seckao tako da sam se vratio na EVR Custom Preset na kojem mi kvalitet slike sasvim odgovara. Ne sporim da je sa madVR kvalitet najbolji kako ovde kažu ali ja nešto ne vidim neku preteranu razliku u kvalitetu.
 
To je, izgleda, do PotPlayer-a jer 16:9 cropping normalno radi sa MPC-HC+madVR.
 
Jeste, do PotPlayer-a je. Međutim, kad stavim EVR Custom Preset i uključim motion blur, dobijem zelene kocke u dnu ili sa desne strane, i kocke u slici kod brzih scena. Ovih problema sa MadVR nema. Tu se i vidi razlika.
 
Da li pot player može da "pušta" .sub titlove koji nemaju u prvom redu frame rate
{1}{1}25.000 etc

Drugi plejeri nemaju uopšte problema sa istim titlovima
 
Не знам да ли може ... и код мене се исто понаша

Штета баш ми се допао, али би ме сморило да сваки пут морам да чекирам фпс и подешавам исти у преводу

Овако лети у ђубре до неке нове ревизије
 
Imam zanimljiv problem sa PotPlayer-om, naime ukoliko pustim neki file a nemam prevod za njega (nisam ga još ubacio ili mi uopšte i ne treba za taj file) player mi sam pušta jedan te isti prevod svaki put, u pitanju je prevod za film Halloween mada to nije uopšte ni bitno koji je prevod u pitanju, bitno je da ja taj prevod uopšte ni nemam više na mom HDD ili ne znam gde se nalazi i odakle ga player izvlači i pušta svaki put. Gledao sam da nije u instalacionom folderu Pot Player-a ali ga nema, probao preko search opcije u Windows 7 ali ne može da ga pronađe, jednostavno ja taj prevod nemam na HDD-u. Kada ubacim prevod za određeni film on mi onda pušta prevod za taj film i nema problema. Ali recimo imam dosta koncerata i spotova koje puštam i nervira me da svaki put moram da otkačinjem opciju da mi ne pušta titlove. Da li je neko imao sličan problem i ima li neko ideju odakle PotPlayer izvlači uopšte taj prevod i pušta ga?
 
Jel' taj 'Halloween' MKV? Ako jeste, onda uz njega verovatno dolazi sub koji pot player automatski pusta.
 
Ček polako, možda sam ja loše objasnio pa me nisi razumeo, da probam još jednom.

- Kada pustim bilo koji file, dakle avi,mkv, mp4 i slično a da u istom folderu nemam prevod za njega meni PotPlayer pušta automatski srpski prevod za Halloween.
- Ako u folderu imam prevod za taj file sve mi radi ok i pušta mi prevod iz tog foldera, što i treba da radi u principu.
- Glavno pitanje je odakle PotPlayer vuče taj prevod jer ga ja nemam uopše na mom HDD-u?
- Sve ovo mi je problem jer ja recimo pustim neke spotove ili koncert i onda moram da čekiram da mi ne pušta taj prevod da bih gledao sve to normalno a to me užasno nervira.
- Na primer skinem film sa neta, ako nisam skinuo prevod za njega, mogu da ga pustim i ići će pomenuti prevod za Halloween koji je uopšte ne znam odakle ga PotPlayer izvlači?
 
I u KM plejeru kad učitaš neki titl i dok film ide taj isti titl obrišeš sa diska, ostaće i dalje učitan u plejeru. Spominjem ovo jer očigledno da ga plejer negde "u sebi" sačuva.
Kod tebe je očigledno neki zaglup u pitanju.
Jedino da potpuno obrišeš Pot plejer i ispočetka ga instaliraš, trebalo bi da se sredi
 
@boki78: Postoji opcija da uvijek traži titl u nekom folderu ako ne nađe odgovarajući, pogledaj sliku u attachu. Možda mu je tu dodato nešto.
 

Prilozi

  • ScreenShot00068.png
    ScreenShot00068.png
    12.7 KB · Pregleda: 115
^^ boki78 probaj ovo sto ti je BlackNeo predlozio. Upravo sam i ja hteo da ti predlozim isto.
 
Hvala vam na odgovorima, na žalost ništa ne pomaže. :(
 
Si Probao uninstall&install?
Kod mene Pot radi bez instalacije, a sva štelovanja drži u svom folderu (PotPlayerMini.ini), tj. ako je čekirano General>Store settings to ini file.

Evo probaj zameni kod sebe, samo sačuvaj i originalni za svaki slučaj.
 

Prilozi

  • PotPlayerMini.7z
    2.5 KB · Pregleda: 32
Da li neko zna koja je razlika između Built-in DXVA Decoder-a i Built-in Self DXVA Decoder-a?
Ne vidim nikakvu razliku...
 
Kakvu si razliku očekivao da vidiš?
Built-in DXVA koristi klasičan DXVA mod dok Built-in Self DXVA koristi DXVA Copy-back mod i može da radi sa renderima sa kojima DXVA ne radi, recimo madVR. Ako si očekivao razliku u kvalitetu slike - zaboravi. Svi dekoderi daju istu sliku. Ako neki ne daje onda je taj dekoder neispravan.
Ako želiš razliku u kvalitetu slike instaliraj i koristi madVR.
Ako želiš da smanjiš opterećenje sistema odaberi Built-in DXVA (klasičan DXVA mod) i EVR Custom Presenter kao render (Win7/Vista). Da bi na XP koristio EVR CP treba da instaliraš NET.Framework 3.5 SP1 ili NET.Framework 4.
 
Postoji li sansa da se pojavi madVR za x64 Pot? Moram da ostanem na x64 jer mi ne radi tv karta sa x86 verzijom..
 
Ne znam da li je neko ovo pitao. Ne rade mi multimedia tasteri sa Pot Playerom (play, pause, next..)
Tastatura je Microsoft Sidewinder X6, ima li neko ideju za ovo?
 
Sve je to lep :) ali Built-in DXVA šljaka sa madVR, isto kao i Built-in Self DXVA.

Ne. DXVA Native ne može da radi sa madVR. PotPlayer jednostavno prelazi na softverski dekoder.
Skini i pokreni program GPU-Z, tab Sensors, i prati Video Engine Load.


Koji dekoder trenutno koristi PotPlayer možeš da vidiš i ako klikneš na Playing File Info (CTRL+F1) dok ide film.
 
Poslednja izmena:
Ne znam da li je neko ovo pitao. Ne rade mi multimedia tasteri sa Pot Playerom (play, pause, next..)
Tastatura je Microsoft Sidewinder X6, ima li neko ideju za ovo?

preferences>general>shortcut>support multimedia keyboard
 
Kako da namestim da motion blur radi sa svim vrstama fajlova? Ukljucio sam opciju ali deluje jedino kad pustam avi fajlove.
 
Setup sledeći: Potplayer+Built-in Self DXVA Decoder+Madvr, puštam video isključivo na TV-u koji je HDMI-jem spojen na grafičku.
Elem, problem je sledeći, svaki 4-5 put kada pustim neki video (nezavisno od formata videa), oba ekrana mi (posle pokretanja Potplayer-a) se zacrne (1-2s), video na Tv-u normalno posle toga ide, a na monitoru mi kao da pukne aero (Win7 pro x64 koristim) pa se vrati.
Grafička kartica je Radeon HD6850. Pri tome recimo, ako mi je Firefox upaljen, izgubi header i zaglavlje postane potpuno transparentno.
Do sada, probao reinstalaciju drajvera, sva moguća podešavanja u Potplayeru i CCC-u, a jedino što nisam probao je neku drugu verziju Potplayer-a (koristim poslednju betu:1.5.34321). Svi ostali codeci su poslednje verzije. Interesantno je da isti setup koristim već duže vreme i nikada nisam imao nikakve probleme.

Ima neko ideju?
 
U poslednje vreme je poceo da mi zakucava plejer (ne svaki put) kada pustim nesto pa krenem da prebacim u full screen. Ne pomaze nista, samo ctrl+alt+del. Da li jos neko ima slican problem?
 
Zna li neko kako posle ažuriranja da player vratim na engleski? Ima li neka prečica?
09-02-2013-001.jpg
 
Da li je moguce da ovaj plejer nema ovu mogucnost, tipa pustim neki video, i onda dupli klik na neki drugi video i nece da ga pusti, ostane da tece onaj prvi sto je pusten..
 
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno