Šta je novo?

Postpaid:Telenor VS MTS

@Pajser Brigada: upravo tako. Sve zavisi od toga sa kim si u kontaktu.

Pa jes' ali ono...tesko da bilo ko ima odnos 80:20 u korist jednog od operatera. Obicno je pola-pola, 60:40. :)

To sigurno. Na neki nacin ce biti povoljnije. Mozda povecaju besplatne minute ili mozda bolju ponudu za aparate,...
Nesto ce vec smisliti.

Nije li to pojeftinjenje!?
Ja sam optimista,verujem da ce biti kvalitetnije a povoljnije

Svakako, i ja sam uvek optimista!

Cuo sam i ja da telenor kupuje ovog austrijanca.Ma cista namestaljka al ajde.A procitao sam da je neko pisao da su nam cene male u odnosu na druge...Ok mozda je u pravu al su isto tako i plate male u odnosu na druge.U Svedskoj recimo niko ne koristi fiksni al su im zato pozivi bagatela a plate su high...A ja da nekom dam 200e za n73 i da me vezu 2 godine...Ma pricao sam sa bratom i shvatio da bi se taj telefon za 2 godine pokvario 20 puta.

a jel ima neko informaciju - kada/ako/dali ce 063 poceti da dozvoljava pozive gde god pozelim ?
Da nema onog smarajuces "... nepostojeci broj" - a ustvari - nije nepostojeci, vec ne moze da se zove sa njihove mreze...............0.6.3........

Ako misliš na 0800 brojeve, kol'ko znam - tu se podjednako pita i pozivaoc i onaj kojeg pozivaš ... ako me razumeš.

A treci oparater je povono Telenor !!!!!!posto on kupuje na tenederu Ausrtiji "?mobilkom?" operatera, koji je kod nas dobio teneder za treceg operatera za neupucene koje se loze nek malo googluju po sajtovima itddd:smoke: :smoke: :smoke: :smoke: :smoke:

Uzmite i polozite telefone na zemlju i baci te na njega sto vecu usran...u kamencugu da se ne opterecuje te!!!!!!!!

Pa pošto si ti upućen ajde baci neki link pa da vidimo i mi neupućeni, ovako si samo bacio buvu i kidnuo...

Juce sam sa svog 063 broja vise puta razgovarao sa bratom koji je na 065.
Svaki drugi poziv je bio propracen informacijom da je "Telekomov pretplatnik nedostupan..." a sve vreme je boravio u centru grada. Ja sam bio dostupan i za njega i za sve ostale sve vreme. No comment.

^^^

Mislim da je ovo kompletan dokaz nakon dugotrajnog istraživanja u svim uslovima, pri čemu je isključena svaka mogućnost da je savršen i sofisticiran softver na bratovljevom aparatu napravio pomenuti problem, kao što je isključena svaka mogućnost da se telefon nalazio u prelasku sa repetitora na repetitor i nije adekvatno ažurirao svoju poziciju u mreži.

Svi na MT:S trenutno treba da bace svoje kartice u WC šolje, pošto je nakon iscrpnog istraživanja, čije su pojedinosti iznete u postu iznad, dokazano da je mreža neupotrebljiva i da predstavlja veći problem nego korist, odnosno da je usluga neadekvatna plaćenoj cifri. Naravno, svi treba odmah da pređemo na Telenor, čija funkcionalnost je takođe besprekorna u detaljnom i skupom istraživanju, pri čemu je korisnik uvek bio dostupan.

Meni nije jasno šta si hteo da kažeš ovim postom uopšte? Da smo svi na MT:S magarci i da ne znamo kad nismo dostupni - iako nam stigne SMS poruka svaki put kad se tako nešto desi? Mogu da potpišem da mi takav SMS na uključen aparat nije stigao najmanje nekoliko meseci, tj. mesecima unazad ne mogu da se setim da sam imao takav problem.

Ja kao i uvek opisujem stanje kome sam licno bio svedok.
U porodici i medju prijateljima imam vise 064/065 korisnika, i uopste nisu zadovoljni kvalitetom usluge.

Rekacija koju ispoljavas na moj post je potpuno neprimerena.

Edit: da se ne bismo vise vrteli u krug, neka se ovde pise samo o konkretnim iskustvima, davanje pausalnih ocena ce imati za posledicu brisanje/edit postova.

Poslednja izmena:
Ovako ... da pojasnim ...

Sa "celim svetom" već možeš da pričaš ... i totalno je nebitno da li zoveš Bangladeš ili Argentinu ... sve funkcioniše (što se pozivanja tiče) bez problema. Jedini brojevi koje NE MOŽEŠ da pozivaš su 041, 042, 0800, 0700, 0900 i ostali "premium rate" brojevi. Zašto? Zato što, kao što rekoh, za komunikaciju je potrebno dvoje, a u ovom slučaju Telenor i Telekom nisu mogli da se dogovore. Ko je kriv, ne bih zalazio u to, jer ne znam ništa o tome, ali znam da je svojevremeno MOBTEL otvarao poseban 98XX broj za razne te servise za glasanja i kvizove i štatijaznam, samo zato što nije mogao da se poveže na 041.

Jasnije?

Ja kao i uvek opisujem stanje kome sam licno bio svedok.
U porodici i medju prijateljima imam vise 064/065 korisnika, i uopste nisu zadovoljni kvalitetom usluge.

Rekacija koju ispoljavas na moj post je potpuno neprimerena.

Edit: da se ne bismo vise vrteli u krug, neka se ovde pise samo o konkretnim iskustvima, davanje pausalnih ocena ce imati za posledicu brisanje/edit postova.

Bez ljutnje, ali tvoj post je perfektan primer paušalonsti. Mreža (ili mreže?) je samo jedan od nekoliko mogućih faktora za pomenuti problem. Ni ti ni ja nismo kompetentni da dajemo ocene o konkretnom problemu.

Jedina stvar koja je očigledna, to je nedovoljno profesionalan međusobni odnos između mreža, tako da uopšte ne sumnjam da je nedostupnost tvog brata bila do mreža (ali ko od nas uopšte u to može biti siguran) - no ne mora da znači da je do njegove mreže. Kao što ne mora uopšte biti do toga, da ne nabrajam potencijalne faktore.

Potpuno je bespredmetno voditi evidenciju iskustava - sad sam ja bio nedostupan, sad ti, činjenica je da usluga na obe mreže može da bude mnogo bolja. Očigledno međusobna konkurencija nije dovoljna da dobijemo uslugu kakva je uobičajena u civilizovanom svetu - bez obzira što trenutna situacija nije tako crna. Lepo je što imamo dve mreže, pa možemo da biramo, kao što izborom bilo koje od mreža nećemo napraviti neku drastičnu razliku u bužetu niti u usluzi. Ne znam kakva je trenutna situacija kod Telenora oko postpaid paketa, ali u vreme kad sam ja uzimao BEL, dovoljno kompletna usluga kod tvojih poslodavaca mi nije bila zadovoljavajuća. Bilo bi mi drago radi koristnika 063 mreže da se situacija u međuvremenu popravila, ako nije, uvek mogu da pređu na drugu stranu u slučaju da im to više odgovara.

Što se MT:S i BEL tiče, da ne bude da ih samo hvalim, imam primedbu na obračun poena u okviru članstva u MT:S Klubu. Naime, u poslednje vreme mi je račun popriličan, pošto putem SMS-a uplaćuejem prepaid račun nekolicini korisnika (dobijaju 10%, a ne moraju da izlaze iz kuće za dopunu, samo me cimnu i ja im dopunim). Koji god ***** u MT:S da je smišljao te poene kao motivaciju za trošenje računa je imao samo njemu razumljivu logiku, pošto mi se obračunava samo deo BEL paketa, a sve što upucam preko toga - jok! ;)

Ne slazem se i ne dopustam da se moj post koji predstavlja iskljucivo prenosenje licnog iskustva nazivas pausalnim.

Pausalno je na primer ovako pricati:
Ja bih, ako može, da odgovorim na ovom forumu. ;) Treba staviti opcije na papir. Kako god okreneš, MTS će da pobedi....
:)

dok na primer protiv ovakvih izjava nemam apsolutno nista:
Ja sam to učinio kad su krenuli BEL paketi i uživam u blagodetima jeftine i pouzdane telekomunikacije

Takodje, ponavljam, ne znas niti je to tema ove rasprave ko je moj (a ni mene ne zanima ko je tvoj) poslodavac.

I za kraj, moj brat se zali na nedostupnost dugih 064/5 brojeva kada ih on poziva sto sa svog 064/5 mobilnog broja sto sa fiksnog, slazem se da problem moze biti i na nekoj drugoj strani a ne samo kod 064/5 :D

Delimican offtopic, ali nadam se da neko zna, da ne otvaram novi thread.

Negde sam nacuo da je na mtsu moguce ako imas "vezu" srediti da vam se ispisuje broj cak i ako je druga strana sakrila identifikaciju, bese #31# kod. Da li neko zna da li je moguce, ili eventualno ima nekoga ko moze da sredi uz adekvatnu naknadu?

@Mladen
Kamo srece da je tako nesto moguce. Priznajem da bih bio spreman cak i da podmitim da mi se tako nesto omoguci jer imam velikih problema sa skrivenim brojevima. Mogu da podnesem prijavu za uznemiravanje ali je cimanje. Tako da sam resio da kupim telefon koji ima crnu i belu listu brojeva i nadam se da postoji telefon kod kog je moguce zabraniti pristup broju bez identifikacije...
Sorry za off

Pa "nacuo" sam od jednog coveka kome je navodno "veza" sredila i od drugog koji je zaposlen u mtsu kao menadzer za biznis korisnike (i ima tu opciju ukljucenu), i ako ne nadjem nekog drugog da mi to sredi uz naknadu onda cu da cimam njega. Znaci ako neko ima mogucnost neka se javi na pm. Hvala

Poslednja izmena:
Meni perfektno šljaka, čak nije bilo one pauze između meseca... Ne znam da li na to misliš? Nije bilo onog da servis nije dostpan - evo listam poruke, bogme, uopšte čitav mesec...

Nisam neki reper (a ni panker), pošto retko koristim 797, s obzirom da koristim telefon uglavnom kad mi je potreban, i ne pravi mi preveliku razliku par stotina dinara gore - dole, jednostavno nekad nemaš izbor. Povremeno čekiram račun, čisto da budem siguran da negde nisam preterao, jerbo kad se izbije iz paketa, a zivka se van mreže, zna da zaboli posle krajem meseca.

Na to sam mislio, radilo je do 31.11., 1. i 2. 12. je stajalo stanje od 31. a vec od 3. prikazuje novo stanje.

Telenor je izashao sa najachim adutom , ljudima u postpade-u ne na plachuju prijem poziva i slanje poruka iz rominga u crnoj gori i madjarskoj dodatno . Sad telekom che sa ovakvim nechim vrlo brzo izachi za bosnu .

Ja imam telenorov postpade al me uzasno nervira pregled minuta, chim izadje neka bolja ponuda telekom-a sa telefonima uzechu kod njih post bash zbog pregleda preostalih minuta .

na tome se radi... znaci vrlo uskoro ja se nadam do nove godine bi trebalo da se to popravi, tj da imas uvid u potpuno stanje racuna
ja imam 065 karticu i zbog visine racuna sam presao na 063 kako ce mi biti nem pojma... nadam se bolje videcemo vec

Meni nije jasno šta si hteo da kažeš ovim postom uopšte? Da smo svi na MT:S magarci i da ne znamo kad nismo dostupni - iako nam stigne SMS poruka svaki put kad se tako nešto desi? Mogu da potpišem da mi takav SMS na uključen aparat nije stigao najmanje nekoliko meseci, tj. mesecima unazad ne mogu da se setim da sam imao takav problem.

Kad si srecnik.

Koristim dva postpaid broja 064 i 063 i poslednjih godinu dana imam zestok problem sa 064 brojem. Malo malo pa mi stigne poruka da me je neko zvao a ja kao bio nedostupan a telefon ni nocu ne gasim. Prvo sam mislio da je do aparata a vidim da i moji prijatelji imaju slican problem, svejedno uzeo sam od mtsa mob pre jedno mesec dana i nista se nije promenilo.

Cuo sam i ja da telenor kupuje ovog austrijanca.

Gde si cuo, daj neki link, svi pricaju, a niko nema da da neki link. A na googlu nema nista o tome? Ako je to istina, verovatno bi reagovao RATEL i oduzeo licencu Mobilkomu.

@Mladen
Kamo srece da je tako nesto moguce. Priznajem da bih bio spreman cak i da podmitim da mi se tako nesto omoguci jer imam velikih problema sa skrivenim brojevima. Mogu da podnesem prijavu za uznemiravanje ali je cimanje. Tako da sam resio da kupim telefon koji ima crnu i belu listu brojeva i nadam se da postoji telefon kod kog je moguce zabraniti pristup broju bez identifikacije...
Sorry za off

Program "Black List" za Symbian telefone ima opciju da odbija nepoznat broj (unknown number)...

Nazad
Vrh Dno