Šta je novo?

Postpaid:Telenor VS MTS

Mene zanima kod Telenora kako sad da znam otprilike ,a da ne brojim kolko sam minuta i poruka potrošio, koliko mi je ostalo? Imam Pro400 paket...
Znam da će od nove godine pisati tačno, al neam pojma kako sad da gledam, npr piše mi 70 dinara bez pdva kad pošaljem *311# al to mi ništa ne znači :D

e pa ne mozes da znas... oni to lepo obracunavaju na kraju meseca :wall:
sto smatram za najvecu glupost koju su mogli da smisle

da se razumemo, imam i 063 i 064 i mnogo sam zadovoljniji sa 064...

Heh... al dobro, valjda će uskoro uvesti da lepo vidiš koliko ti je ostalo poruka i minuta.

samo da sacekamo i zvanicno sta i koliko :)

Hm..još se ništa nije pojavilo na sajtu...

Poslednja izmena:
pa bolji su za sada stari paketi , vishe se dobije vremena za razgovor, plus nema fiksne nadoknade za zapoceti razgovor.

pa bolji su za sada stari paketi , vishe se dobije vremena za razgovor, plus nema fiksne nadoknade za zapoceti razgovor.
Jel si siguran pise kod starih postpaid Telenor paketa: "Za svaki započeti razgovor utvrđuje se fiksna naknada u iznosu od 1.35 ili 1.50 dinara." na Telenor sajtu i mozes ovde procitati.
[prepaid info]Moguce je izvrsiti promenu prepaid tarife i zadrzati stari broj dovoljno je kontaktirati Telenor.[/prepaid info]

Poslednja izmena:
Stari postpaid paketi, imaju fiksnu naknadu za započeti razgovor: 1.35 ili 1.50 dinara.

edit: Geom brži

Poslednja izmena:
Koliko sam ukapirao, zanima me recimo za paket 'Vise price 500', da li ovih 500 din imam na raspolaganju za pricu?
Ovako. Do sada sam koristio Pro 30
Pretpostavka je (racunamo cene bez pdv):

Pro 30--------------> 300 din
25 min 064/065---> 135 din (15 min izvan besplatnih minuta, 15x9 din)
25 min 063/064---> 0 din
100 sms-----------> 119 (70 sms izvan besplatnih poruka, 70x1.7 din)

Ukupno------------> 554 din.

Ako gledamo paket 'Vise price 500'

Vise price-----------> 500 din
25 min 064/065----> 112.5 din (25x4.5 din)
25 min 063/064----> 200 din (25x8 din)
100 sms------------> 170 din

Ukupno-------------> 482.5, ali placam 500 din.

Koliko vidim, ovo je extra paket za one koji imaju podjednak broj ljudi na obe mreze? Samo je pitanje da li dobro kapiram to da je tih 500 din raspolozivo za razgovor i poruke? Da ne bude 500+482.5 :D

Poslednja izmena:
Meni se uopste ne svidjaju ovi novi Telenorovi postpaid paketi. Nekako mi je skroz konfuzno...izgleda mi kao prepaid sa povoljnijim tarifama. Uzmem recimo ovaj paket za 500 kinti...i sta, imam kao kredit od 500 dinara koji mogu da prekoracim? Meni je skroz glupo. Recimo Pro 90 sa 120/30 minuta i 90 poruka je po meni bio mnogo povoljniji nego ovaj Vise pricaj 500. Kada bi u ovom novom paketu iskoristili 120 minuta u mrezi i 30 minuta van mreze racun bi izasao okvirno oko 780 din. (ne racunam onu uspostavu veze koja verovatno ide kada se premasi 500 din). Dakle 20ak dinara vise nego stari paket. A poruke pojela maca. :-devil-: Meni je mnogo lakse kada znam da imam da imam 2 minuta u mrezi nego 9 dinara ili 10 poruka nego 17 dinara. Ovo su one najgore prepaid fore. ;)

Ja sam uzeo Zdravka Colica, bas me briga imam mesec dana interneta za 200din. :)

Ja sam uzeo Zdravka Colica, bas me briga imam mesec dana interneta za 200din. :)

TO im je mnogo jaka fora, i ja danas uzeo jos tri broja u Bulevaru umetnosti, posto sam uzeo vise kompleta imacu bar tri meseca besplatnog DialUp-a preko 042 broja. A CD-ove cu da poklonim nekom za praznike.

Zanima me jedna sitnica oko Telenora. Naime, koliko sam primetio, nekim korisnicima stizhe info o propushtenim pozivima a nekim ne (ja sam medju ovima kojima ne stizhe). Jel se to smatra dodatnom uslugom ili ne?

Zovi da ti aktiviraju/resetuju ... ništa neobično ... ima čak i neki kod koji ukucaš ... *nešto-nešto# i onda ti se to automatski sredi, al' se ne sećam tačno kako to ide ...

a jel zna neko da li ce biti (na Telenoru) nekih popusta za gprs saobracaj, mogli bi da ubace po koji MB za dz uz pakete u zavisnosti od visine pretplate, ja sam na Pro 400 i ovaj mesec imam vec 30-ak MB sto mu dodje na to da ce da me oderu!!!

I mene ovo jako zanima.
Izgleda de ne razmišljaju o gprs korisnicima.
Ja, zasad, imam protok kao i ti, ali se mnogo kontrolišem.

mislim da prichaj vise paket nije za one koji shalju poruke, vec za one koji hoce da razgovaraju. tacka... kada iz tog ugla gledas na stvari povoljniji je od pro paketa... znachi prichaj vishe je u glavnom za ljude iz biznisa kojima nikako nije racionalno da gube vreme kuckajuci sms dok voze, hodaju pricaju etc...

takodje je povoljan ako imas dosta saobracaja van telenor mreze....

za ove normalne korisnike pro paket je i dalje bolji...

Ponudili su GPRS pakete za biznis korisnike ... ostaje nam da se nadamo da će i fizička lica da im budu na pameti ... samo ne znam kada ... al' za očekivati ...

mogli bi malo da ubrzaju tu ponudu jer po mom misljenju vise koriste gprs fizicka lica nego pravna, ako cemo realno, svaki drugi klinac visi na netu i skida neke gluposti, naravno da ce on da skine vise nego neko ko salje mailove i nista drugo, naravno ima i izuzetaka u oba slucaja

A da li ce ostati stari paketi ili je ovo privremena kohabitacija? :)

Gde ti smajli? :d

da definitivno je chova zaboravio smajli :d

Mene zanima na koliko (meseci - godina) se potpisuje ugovor kod telekom-a odnosno telenor-a? Ako bi neko bio ljubazan da odgovori? I dali se moze birati duzina tog ugovora i sta se desava kada ugovor istekne?

Ako ne uzimas telefon, onda je na neodredjeno vreme.
Ako hoces telefon, do sada su sve akcije bile uz ugovornu obavezu od dve godine, posle cega se automatski produzuje na neodredjeno vreme.

A sta se desava ako npr. posle mesec dana koriscenja postpaid usluga hocu da otkazem ugovor, da li se to naplacuje?
I drugo, dali postoji mogucnost vracanja na prepaid sa postpaid-a??

Ako ne potpisuješ ugovornu obavezu, možeš da radiš šta god hoćeš. Ako potpišeš ugovornu obavezu na npr. dve godine, onda si se obavezao da ćeš BAREM dve godine biti pretplatnik. Naravno, niko ti neće zameriti ako ostaneš pretplatnik i posle te dve godine. :)

Ako pod ugovornom obavezom ipak raskineš ugovor, platićeš penal u visini broja preostalih meseci do isteka ugovorne obaveze (puta) mesečna pretplata za paket koji koristiš.

Vrh Dno