Šta je novo?

Posta Net Digitalna TV

Pozdrav svima posle dužeg vremena!
Pošto je nama u zgradi očito suđena Poština kablovska (sa svim dobrim i lošim stranama), ponovo razmatram mogućnost da im se vratim. Interesuje me ona priča oko ubrzavanja kablovskog neta: pošto vidim da na sajtu još ne stoje novi paketi, interesuje me da li su u test fazi pušteni svim korisnicima, ili samo u pojedinim delovima grada?

Pozdrav svima posle dužeg vremena!
Pošto je nama u zgradi očito suđena Poština kablovska (sa svim dobrim i lošim stranama), ponovo razmatram mogućnost da im se vratim. Interesuje me ona priča oko ubrzavanja kablovskog neta: pošto vidim da na sajtu još ne stoje novi paketi, interesuje me da li su u test fazi pušteni svim korisnicima, ili samo u pojedinim delovima grada?
Svima.

Људи..да не отварам нову тему питаћу овде..за зграду на миријеву 4, прошла је пошта нет инфраструктура..кабловска ТВ је ок и ту немам никакву дилему, али Интернет...кабловски немају техничке могућности, а адсл ми се не узима ем брзина иде до 10 мбпс ем морам да плаћам претплату за фиксни..од других нико тамо није прошао ни сбб ни радијус ни не знам ни ја ко..тако да може ли помоћ шта да радим да уведем интернет?
Хвала пуно

Poslednja izmena:
uzmi onaj vip kucni net ako ne skidas puno materijala s neta idealno

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Pre bih nesto zicno a i mislim da je VIP slabo pokrio sa signalom

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk

Svakako Pošta.net kablovski internet ne uzimaj nipošto... očajno im radi, a pehnička podrška im je 0. Uzmi bilo šta drugo...

Svakako Pošta.net kablovski internet ne uzimaj nipošto... očajno im radi, a pehnička podrška im je 0. Uzmi bilo šta drugo...

Odakle ti te informacije? Po tvojim postovima vidim da si korisnik SBB-a.
Moje lično iskustvo je da kod mojih imam 10/1 i radi odlično. Pogotovo što su izgleda sada povećali brzine 5 puta (ranije je bilo 2/256Kb).

jasno.. Jontra u pravu si

Nije baš tako.
Kod mene radi dobro, ali podrška im je stvarno loša.
Recimo, pre godinu dana smo primetili da ume internet da ne radi baš za vikend kada njima podrška ne radi. I dugo I'm treba da izađu na teren.

kablovski net koliko znam je jako dobar. neistine su sve drugo

Jel zna neko kad se potpise ugovor do koliko vremena moze da se otkaze ugovor ako nisam zadovoljan pruzenom uslugom? U Subotici sam,prelazim sa anlogne na digitalnu televiziju, trenutno mogu na tv-u da nadjem oko 90 digitalnih kanala damo sto nista ne moze redovno da se gleda(mozda5-6 kanala).bojim se da potpisem ugovor a da mi ne radi digitalna pa da ne mogu da otkazem...imam samsung smart tv mislim da je iz 2012. Da li u Subotici treba ca modul ili stb uredjaj za gledanje kanala iz osnovme ponude ili je to samo za dodatne kanale?

Sent from my HTC 10 using Tapatalk

CA modul ili STB ti treba samo za dodatne kanale, kako misliš može da se gleda samo 5-6 digitalnih kanala? Ukupno ima oko 180 DVB-C kanala, od kojih su stotinjak otključani i mogu se gledati free tamo gde to mreža dozvoljava. Ja sam uzeo samo osnovni digitalni paket, ugovor je na 1. godinu, prvih 3 meseca po dinar, a kasnije samo 180 din. skuplje od cene koju sam plaćao pre potpisivanja ugovora. Probnog perioda nema - jedino da ih pitaš da dodje monter sa karticom pa da probate kako radi. Kad se sve sračuna još je i povoljnije nego bez ugovora, kad mi za oko 5-6 meseci istekne obaveza 99% ću ponovo potpisati (iako mi je ispred vrata SBB optika).
U kojem si delu grada?

Ja sam sad trenutno na starom anolognom sistemu i podneo sam zahtev za prelazak na digitalnu televiziju.U Subotici sam deo Kertvaros. Imam stare analogne kanale koji su ocajni i tv nadje oko 90-100 digitalnih kanala,ali nista ne valjaju znaci pola zakljucano a ostalo ili je crna slika a ima tona ili ima slike ali sve secka bukvalno nista ne valja...a tv ima dvb-c. To sam isao preko automatske pretrage Znas li mozda kako idu ti parametri za podesavanje(pocetna i krajnja frekvencija,oznaka simbola,modulacija). Ne znam da li da potpisem ugovor jer se bojim da mi ne ostane ovako...

Bojim se da kod tebe nema tehničkih mogućnosti za digitalne kanale, imam kod tebe u komšiluku par drugara i jako im je loša kablovska. Mislim da nema svrhe da potpisuješ za digitalnu, ali to će ti verovatno i oni sami reći. Bolje sačekaj malo, ST-Cable pravi optičku mrežu u Kertvarošu, ili još bolje nazovi ih pa pitaj da li će proći i tvojom ulicom da znaš da li da se nadaš. Koliko sam gledao imaju solidan izbor kanala već u osnovnoj ponudi + veoma povoljan optički net.

Hvala ti na pomoci. Videcu jos sa njima ali cu verovatno preci na iptv, dok ne dodje neki bolji kablovski operater u moju zgradu.

Vidi da li ima iptv na probu mesec dana (cini mi se da je pre bilo tako nesto), na fazon ako ti se ne svidja vratis opremu bez obaveze a ako ti se svidja potpises ugovor. Drugar ima iptv mts-ov i puca kad mu zvoni telefon, sve regularno povezano preko splitera... On je oko Kireske, imao je KDS i koristio je digitalne kanale ali ih je napustio kada je bilo ono bezvezno ukidanje kanala.
A i oni u mts su bez ikakvog obrazlozenja izbacili iz ponude jedan od njegovih omiljenih kanala (outdoor channel:mad:)
Ako si u mogucnosti da se prebacis na optiku preko ST Cable, moja preporuka, naravno ako ti odgovara njihova ponuda TV kanala....

Jel ima neko njihov kablovski u blokovima iza Starog Merkatora? Zanima me kako radi. Jer ako daju ove brzine po starim cenama to ce biti super ponuda(pogotovo 50Mb+ktv za 1899, tj. sa 3 meseca besplatno izadje 1661)- jos kad bi i fiksni ubacili za nekih 300 dinara moguce je da bih se potpuno otkacio od Telekoma(iako na kvalitet njihovog interneta stvarno nemam nikakvu zamerku). Mislim da je ovo prvi put da ozbiljno razmisljam da uzmem ptt-ov net. Jer koliko vidim od Telekoma nema nista, bar kada su u pitanju nize cene.

Vidim poceli su i po ulazima da lepe reklame za nove brzine, ali nisu stavili nikakve konkretne informacije, osim sajta, a na njemu nema nista o novim paketima.

Poslednja izmena:
Jel ima neko njihov kablovski u blokovima iza Starog Merkatora? Zanima me kako radi. Jer ako daju ove brzine po starim cenama to ce biti super ponuda(pogotovo 50Mb+ktv za 1899, tj. sa 3 meseca besplatno izadje 1661)- jos kad bi i fiksni ubacili za nekih 300 dinara moguce je da bih se potpuno otkacio od Telekoma(iako na kvalitet njihovog interneta stvarno nemam nikakvu zamerku). Mislim da je ovo prvi put da ozbiljno razmisljam da uzmem ptt-ov net. Jer koliko vidim od Telekoma nema nista, bar kada su u pitanju nize cene.

Vidim poceli su i po ulazima da lepe reklame za nove brzine, ali nisu stavili nikakve konkretne informacije, osim sajta, a na njemu nema nista o novim paketima.

Ja sam juče prešao. Ne mogu vise da čekam (FTTH) i da se cimam sa ADSL 10/1 (za više nije bilo uslova).
Koliko sam stigao da probam sve lepo radi. Brzina je inače 50/3.

Da li je ovo ubrzanje Neta za stalno ili samo privremeno (testiranje, marketing...)?

^
b5a783832d0b40e8239a1e74e6eef808.jpg

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Za stalno. Od 01.10. valjda ide zvaničan cenovnik sa novim brzinama.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Ja sam se sa njima razveo pre nekoliko godina, ali mi je drago da su konacno krenuli da hvataju korak sa konkurencijom. Bas sam malo pogledao ponudu. Po ovim cenama i sa ovim brzinama su konkurentni, s obzirom na to jos uvek kaskaju sa ponudom servisa VoD, 72h tj. sada vec 168h unazad, jeftinom telefonijom itd. Tako da se nadam da nece biti alavi i podizati cene.

Piše da će biti novi cenovnik, ali da starim korisnicima neće menjati cene i svima koji potpišu ugovore do novog cenovnika.
To je fer, ali mislim da nije realno da ostave ove cene za 5 puta vece brzine. Ja kod SBB-a plaćam 2900 za 40Mb + DTV.

Sent from my LG-K420 using Tapatalk

Sve je to bajno i sjajno ,samo što oni i dalje nisu u stanju da omuguće svim korisnicima kablovski net.Duže od jedne decenije po tom pitanju ništa ne rade.Skoro je bila afera one njihove sekretarice koja je avanzovala umesto Krke na mestu direktora.
Između ostaloga,spočitavaju joj da im je KDS neprofitna organizacija.Drugim rečima,direktori KDS-a se trude da imaju što više partnera kojima plaćaju autorska prava,kako bi imali ličnu korist a onda naravno profita za firmu i širenje posla nigde nema.Uvođenje xxx kanala je samo zadnji događaj koji ide u prilog ovoj tezi.Pre toga pink kanali su im legli ko budali šamar.Sk kanali su takođe deo te priče.Daj bože da posle ove poslednje afere,cene kds-a ostanu iste.

Poslednja izmena:
@Jontra, jeste fer sto stare cene ostaju za korisnike pod ugovorom. Ustvari, nije fer, nego to je normalno. E sad, sto se neke druge kompanije ponasaju kao najgore (dopisati po zelji), pa antidatiraju obavestenja o poskupljenju na sajtu da kako bi sprecili raskid ugovora po zakonu, to je kriminal. Ali moj post je bio vise u smislu, ako ostave ove cene, mozda privuku nekog korisnika. Ako poskupe, korisnici ce samo nastaviti da se osipaju... Jer u tu cenu ide podrska kod koje dolazis na red za 7 dana i koja radi do 15h samo radnim danima, nedostatak svih vec pomenutih pratecih servisa. A prethodne brzine koje su nudili su iz ponude drugih operatera od pre, pa 10 godina. Ako ne mogu da se izdvoje kvalitetom usluga, onda je cena jedino na sta mogu da dobiju korisnike.

Kod mene nema slike, idem preko kabla samo. Miljakovac.

Nazad
Vrh Dno