Šta je novo?

Posta Net Digitalna TV

I da: ako nije, da li je moguće podešavati pozicije kanala po volji (znam da je bila neka caka, ali ne mogu sada da se setim)?

Da podesavas pozicije na cemu?!
Na svakom tv-u imas mogucnost podesavanja pozicije kanala...
Ako pak mislis na dig. risiveru sto dobijes od njih... To isto moze, ali s obzirom da svakih par dana, nedelja nesto menjaju i ubacuju kanale, obrisu ti se i sacuvane pozicije kanala. Doduse to mozes i da izbegnes, ako ne ides na auto skeniranje koje ti risiver ponudi.

Zna li neko frekvenciju RTS-ovih tematskih kanala - Drama, Muzika i sl...? TV sve pronadje osim njih.

Moze li mi neko ko je iz Mirijeva reci kako mu radi internet?
Ima li prekida i stucanja od kako su zvanicno povecali brzinu? Kakav je sad ping i da li ima packet loss?

Prijatelju,

ja sam u Mirijevu, ali nisam toliko vičan ovome što ti treba...Ukoliko možeš da objasniš, ja ću testirati, ali za sad po mom laičkom pristupu, internet dobro radi (full 50/3 Mbit) tek kad se zalaufa....

U prevodu, kad uključiš komp ili sl. on radi kilavo i treba mu par minuta da postigne "radnu" brzinu, i uglavnom sam zadovoljan. :)

U Mirijevu PTT kablovski internet radi odlično.

U kojoj si ulici? realno, u Kertvarosu mozda samo ulica Turzo Lajosa ima zgrade, ovo ostalo su sve kuće?
ali opet kapiram da ce za mesec dva proci Sat trakt ako nije do sada, i imaju sigurno najbolju ponudu i optiku do stana.

Po cemu ce bit bolji jer su kod mene u teslinom vec odradili. Zanimaju me iskljucivo sport opcije sk i arene, a vidim da posta to sve ima. Sta dobijam sa sat trek.
Generalno, da li ste zadovoljni jer su mi oni po tom pitanju jedini dostupni.

Dobijas mnogo bolju sliku, signal iz optickog vlakna koje ide u stan, na kvalitet slike ne uticu vremenske prilike (ko sto zna na coax), Od sportskih imas Arene HD, (4-5 valjda, ne pratim uopste sportske kanale pa ne znam napamet) eurosport 1,2, extreme sports, i jos nesto ne mogu se setiti. Sport Klub nema.

Meni je primarni internet, televizija mi je sekundarna ali je kazem za klasu bolja slika nego sto sam imao prethodno na PTTnet-u
Internet 100/50, 170+kanala za jedan TV i 80+ za drugi, fixni telefon sa 200min, za svega 2520din.

Ako je samo televizija bitna, posta je daleko bolja opcija + imas mogucnost za mnogo veci izbor sportskih kanala!
Ako uzmes digitalnu tv, kvalitet slike u odnosu na ostale provajdere, koji idu i preko optike neces ni primetiti.

Moze li mi ko reci sta dele od opreme za internet?

Ukoliko misliš na kablovski NET, onda dobiješ Ruter (na slici) i šemu za povezivanje (druga slika)...
Ruter.JPG
Šema za povezivanje.JPG

Valja li cemu ovaj arris?! Ili je mozda bolje traziti ciscov ruter?

cuo sam da je nesto bolji wifi od siskovog. ali arris je prilicno glomazan uredjaj.

Dobijas mnogo bolju sliku, signal iz optickog vlakna koje ide u stan, na kvalitet slike ne uticu vremenske prilike (ko sto zna na coax), Od sportskih imas Arene HD, (4-5 valjda, ne pratim uopste sportske kanale pa ne znam napamet) eurosport 1,2, extreme sports, i jos nesto ne mogu se setiti. Sport Klub nema.

Meni je primarni internet, televizija mi je sekundarna ali je kazem za klasu bolja slika nego sto sam imao prethodno na PTTnet-u
Internet 100/50, 170+kanala za jedan TV i 80+ za drugi, fixni telefon sa 200min, za svega 2520din.

Koji deo grada ?

U poslednjih mesec dana često imam prekide interneta, kočenje i pikselizacija digitalne, nekada totalno nestane signal, u isto vreme se javljaju smetnje i na analognoj. Prijavljivao par puta probleme korisničkom servisu, na kraju pisao mail gde kažu da su njihovi inženjeri ustanovili da postoje problemi i da će doći tehnička služba da umeri signal. Samo nikako da dodju. Toliko o njihovoj brizi o korisnicima.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

U poslednjih mesec dana često imam prekide interneta, kočenje i pikselizacija digitalne, nekada totalno nestane signal, u isto vreme se javljaju smetnje i na analognoj. Prijavljivao par puta probleme korisničkom servisu, na kraju pisao mail gde kažu da su njihovi inženjeri ustanovili da postoje problemi i da će doći tehnička služba da umeri signal. Samo nikako da dodju. Toliko o njihovoj brizi o korisnicima.

U NS takodje digi kanali na visim frequencijama su od pocetka vremena negledljivi.Tu su ali zestoko pixelizovani

Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока

Kod mene je očigledno neki problem sa signalom, jer u komšiluku kažu da nemaju problema. Proverio sam celu instalaciju, sve deluje ok. Kada radi slike su odlične, net šljaka.

Jeli zna neko koj modem/ruter daju za paket 100/5?

Arris izgleda moze da se namesti da radi na wifi kanalu 13, mislim da Cisco to ne moze. obicno je taj kanal malo manje zagusen.
doduse neki mobilni i sl ne rade na tom kanalu.

Poslednja izmena:
Pitam jer pretpostavljam da taj ruter treba da ima gigabitni ethernet port?
Trenutno imam neki Compal, ali taj ima samo 100Mbit portove (ako ne grešim)

Poslednja izmena:
Arris izgleda moze da se namesti da radi na wifi kanalu 13, mislim da Cisco to ne moze. obicno je taj kanal malo manje zagusen.
doduse neki mobilni i sl ne rade na tom kanalu.
Ako ima opciju da biraš zemlju, izabereš Norvešku, tu bi trebalo da ti otvori 12. i 13. kanal.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Pisao sam u drugoj temi, mozda ce nekome biti od koristi... Na Labudovom brdu ne postoje tehnicke mogucnosti za kablovski Internet iako je u pitanju nova mreza odradjena 2007. (nije nasledila TKB instalacije vec je radjena od nule). Iste godine je (mozda malo ranije) odradjeno Skojevsko naselje i tamo ima uslova za kablovski Internet.

Nije mi jasno sta se to desilo na Labudovom brdu...

Pisao sam u drugoj temi, mozda ce nekome biti od koristi... Na Labudovom brdu ne postoje tehnicke mogucnosti za kablovski Internet iako je u pitanju nova mreza odradjena 2007. (nije nasledila TKB instalacije vec je radjena od nule). Iste godine je (mozda malo ranije) odradjeno Skojevsko naselje i tamo ima uslova za kablovski Internet.

Nije mi jasno sta se to desilo na Labudovom brdu...
Desilo se to da ih zabole...ista prica i na Mirijevu. Kad sam ih pitao da obzirom da su menjali sve instalacije da li sada ima mogucnosti za kablovski lik jensamo odgvorio "nema" i pozdrav!! [emoji34]

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Znači u jednom delu Mirijeva imaju mogućnosti a u drugom nemaju... "Ozbiljna" firma.

Ima li nekoga iz Beograda da mi kaže kakav je ptt net?
Ima li prekida,kvalitet veze i sl?

Ja ti mogu reci samo da je podrska kriminalna. Poslepodnevna telefonska podrska nema pojma, vec te upucuju da zoves prepodne kad radi inzenjer(ka) podrske. Pa kad ni ona ne moze da pomogne, prijavis kvar, ceka se 7 dana da izadju na teren, a radno vreme terenske sluzbe je 7h-15h. Tako je bar bilo pre 2 godine...

Izvinite sefe, mogu li da uzmem nedelju dana odmora, treba da mi poprave internet... :)

Nazad
Vrh Dno