Šta je novo?

Posta Net Digitalna TV

Aha, vidim sada! Ovaj tvoj post je u principu odgovor:
http://forum.benchmark.rs/showthrea...Digitalna-TV&p=4564604&viewfull=1#post4564604

Znači, postoje u stvari FTA (free to air) i OD (osnovni digitalni) paket. FTA kanali se dobijaju za cenu pretplate, doplata za OD je 180 din za CAM/STB. Alternativa je uzimanje nekog Pay paketa, kada se OD kanali dobijaju "gratis".

U principu, najgore je što to ne piše nigde na sajtu PoštaNeta :mad:

Komplikujete bzvz. Imas TV sa Digitalnim kablovskim tunerom. Znaci on ti menja njihov STB prijemnik. Kada sa analgne kablovske predjes na digitalnu, ti sa tvojim TV-om mozes da gledas sve digitalne kanale iz osnovne digitalne ponude. Ako zelis da pratis PAKET plus , PAKET sport, HBO CINEMAX i ostale dodatne ( pay tv kanale ) ti moras da doplatis za njih i CAM modul koji otkljucava pomunute pakete. To je to :)
I lepo jos pise tamo, " Ugovor za digitalnu televiziju podrazumeva iznajmljivanje digitalnog prijemnika.
Jednokratna naknada za digitalni prijemnik iznosi 1 dinar uz akcijski ugovor ili 2.000 dinara uz osnovni ugovor.
Svim korisnicima digitalne televizije dostupni su i kanali iz analogne ponude. "

Znaci ako hoces sa analogne tv da predjes na digitalnu moras da uzmes i taj njihov STB ili modul( tebi itreba modul )

Ako mi komplikujemo sta si tek ti uradio sa ovim postom.Preslusaj se sta si napisao

ee ako i to ne razumes, onda goole je tvoj prijatelj..uci termine , ako te zanima ta tematika ;) Sta je Prijemnik, sta je tuner, sta je kartica, sta je modul i kako sve to funkcionise. Edukuj se malo.

@balkan Gresis kad kazes da ko ima Tv sa Digitalnim kablovskim prijemnikom moze da gleda sve kanale iz osnovne ponude, jer njih 25-30 su zakljucani i za njih treba STB ili CAM modul.

ee ako i to ne razumes, onda goole je tvoj prijatelj..uci termine , ako te zanima ta tematika ;) Sta je Prijemnik, sta je tuner, sta je kartica, sta je modul i kako sve to funkcionise. Edukuj se malo.

E ucitelju hvala ti sto si mi otvorio oci,umro bih u neznaju da te nema ,).I dalje ti kazem procitaj dobro sta si napisao
A osim toga i wwwz i dexy su ti pojasnili neke stvari,ali ajd dobro ja ne razumem ovu tehnologiju pa se moram edukovati :type:

Poslednja izmena:
RAdi radi dexy kao dan ;) Pa veruj mi, naucio bi nesto ..vise i dalje od postanet-a :) poz

Ti izgleda jedini gledas celu osnovnu ponudu bez uredjaja[emoji3]

Ti izgleda jedini gledas celu osnovnu ponudu bez uredjaja[emoji3]

DAa :-D ti kanali su tzv soft code, oni ne traze citanje kljuca iz kartice-cam-a, vec samo prisustvo decodera i RSA kljuca

a i ti njihovi uredjaji stb i "kartica" sta kostaju..smesnoo.. ajde ajde ))

Poslednja izmena:
Kada sa analgne kablovske predjes na digitalnu, ti sa tvojim TV-om mozes da gledas sve digitalne kanale iz osnovne digitalne ponude
Nije tačno, upravo o tome pričamo! Možeš da gledaš FTA kanale, ali Osnovni paket je FTA + dodatnih 15-20 kanala (koji su, takođe, "besplatni", samo što moraš da plaćaš CAM/STB ako hoćeš da ih gledaš).

Ćune, tebra, jer mi od svih tih kanala interesantno deluje samo VH1 Classic, ostali su mi nebitni.

Ali, nije to poenta - poenta je kako su Poštari prikazali koji su kanali besplatni na svom sajtu, odnosno kako su slagali.

Tacno, od tih dodatnih i ja bih gledao jedino VH1 Classic i mozda CI. Nikako ne mogu da se pomirim sa cinjenicom da nam serviraju onoliku gomilu pink djubreta, pa dm music, bn music... tuga.

Послато са SM-T310 уз помоћ Тапатока

Danas mi se na PoštaNet-u u Mirijevu HRT1 i HRT2 mogu videti samo analogno. Na digitalnim kanalima ih više nema, piše "kodiran kanal". Nije valjda da su ispali iz osnovne ponude? Zna li neko nešto o ovome?

I dalje su u osnovnoj ponudi, samo su skremblovani. Ako imaš njihov stb možeš da gledaš.

Sent from my LG-K420 using Tapatalk

Aaaa, kako bi ih otkačio, samo da imam alternativu, marva. I u Subotici kodirano.

Jontra, SAMO su skremblovani?!

Poslednja izmena:
I dalje imaš preko 50 digitalnih kanala za dž. Ako ti je toliko stalo do HRT-ova pretpati se na njihovu digitalnu, to ti je dodatnih 180 dindži.

Sent from my LG-K10 using Tapatalk

Za koga ti navijaš, pa ukinuše svašta nešto, a ne dodaše ništa? Da nije od tih dodatnih kanala 80% pink smeća, odavno bih se ja pretplatio.

Ne navijam, samo kažem da im je više od pola digitalne free, za razliku od SBB-a recimo, gde je samo 10-ak kanala free... Ali pretpostavljam da će i poštari da zaključaju digitalnu uskoro i tako nas nateraju da potpišemo ugovore. Možda im je ovo početak...

Svejedno, nije u redu to što rade.

I dalje imaš preko 50 digitalnih kanala za dž. Ako ti je toliko stalo do HRT-ova pretpati se na njihovu digitalnu, to ti je dodatnih 180 dindži.

Radi se o bezobrazluku, nigde nisu dali obavestenje, ni na sajtu niti na svom TV kanalu. Inace, stalo mi je do HRT-ova jer ima dobrih filmova, novijih krimi serija BBC produkcije i dokumentarnih putopisa, koje ovi nasi nece da plate, vec nude samo smece. Sto je najvaznije taj program im se prekida EPP blokovima em retko em kratkog trajanja. Posto ukidanja SK kanala, ovo je prevrsilo svaku meru.

Ne razumem, ako nemas potpisan ugovor i cam modul ili stb vise ne mozes da gledas neke kanale iz osnovne ponude? Mnogo se igraju sa svojim potezima a nisu u situaciji.

Sent from my E2303 using Tapatalk

Iz tehničke podrške postaneta su mi lepo rekli otkud ja znam šta piše na sajtu ne uređujem ja sajt a evo sad te obaveštavam da nema više HRT1 i 2 u osnvnoj ponudi. Profesionalno nema šta.

Nema više ni analogno HRT kanala... krenulo im baš nizbrdo šta je sledeće ?

Okej, ajmo ovako...
HRT 1 i 2 su i dalje u osnovnoj analognoj i osnovnoj digitalnoj ponudi.
Da bi neko mogao da gleda DIGITALNE HRT-ove treba da potpiše ugovor za DIGITALNU televiziju.
Kako ja vidim, ovde se ljudi KOJI NE PLAĆAJU DIGITALNU TV žale što ne mogu da je gledaju. Ovo ima samo u Srbiji...

Ja imam hrt 1 i 2, na jednom tv-u zbog toga što imam modul za arene, na ostalim nema. A i šta će mi hrt realno... zbog filmova?! skineš sa neta šta god hoćeš...

U jednom trenutku su analogno bila isključena oba , sada rade...

Okej, ajmo ovako...
HRT 1 i 2 su i dalje u osnovnoj analognoj i osnovnoj digitalnoj ponudi.
Da bi neko mogao da gleda DIGITALNE HRT-ove treba da potpiše ugovor za DIGITALNU televiziju.
Kako ja vidim, ovde se ljudi KOJI NE PLAĆAJU DIGITALNU TV žale što ne mogu da je gledaju. Ovo ima samo u Srbiji...

Čekaj čoveče, ko se žali? Plaćam 1096 RSD mesečno, a koristim PoštaNet (ranije KDS) više od 15 godina i od tada ništa nisam menjao. Taj ugovor još uvek važi, nije raskinut. A i u njihovom cenovniku na sajtu piše da je to i cena osnovnog paketa za digitalnu televiziju (i da ona uključuje i analognu TV). Hoćeš da kažeš da, ako odem da potpišem novi ugovor sa osnovnim paketom od 1096 RSD, ali sada za digitalnu TV, onda ću te kanale videti?

Čekaj čoveče, ko se žali? Plaćam 1096 RSD mesečno, a koristim PoštaNet (ranije KDS) više od 15 godina i od tada ništa nisam menjao. Taj ugovor još uvek važi, nije raskinut. A i u njihovom cenovniku na sajtu piše da je to i cena osnovnog paketa za digitalnu televiziju (i da ona uključuje i analognu TV). Hoćeš da kažeš da, ako odem da potpišem novi ugovor sa osnovnim paketom od 1096 RSD, ali sada za digitalnu TV, onda ću te kanale videti?
Ukoliko potpišeš ugovor za digitalnu dobićeš STB ili CA modul koji mesečno plaćaš dodatnih 180 din. Za te pare imaš osnovnu digitalnu. Ukoliko doplatiš za bilo koji pay tv paket, ne plaćaš tih 180 već cenu za pay tv (sad imaju akciju pa prva tri meseca daju digitalnu i sve pay pakete po 1 dinar).

Dakle, ti (i ostali koji se žale) imaš ugovor za analognu tv što ti daje pravo da gledaš analognu ponudu. Sve što trenutno gledaš u digitali ti je gratis. Tako da, ako ti ukinu gratis može samo da ti bude krivo, ali nemaš prava da se žališ.

Nazad
Vrh Dno