Šta je novo?

Posta Net Digitalna TV

Дакле, имам тај црни нови СетТопБокс ПОШТАНЕТ-а и интересује да ли је свима у Суботици, који имају тај црни нови СетТопБокс, слика повремено успорена или пикселована због радова на мрежи, или је можда проблем само до мојих инсталација у стану на Прозивки ?

U slučaju da imate TV sa mogućnošću prikaza kvaliteta signala, to možete i sami da proverite u opcijama za TV (osim ako imate neki stariji model). Kvalitet i slabljenje signala zavisi (osim od provajdera) i od Vaše instalacije, kvaliteta coax kabla, splitera i F konektora... Evo moj slučaj, coax kabl u stanu prvo "ide" na 3 way splitter koji se dalje račva za sve 3 sobe... a pre nego što kabl "uđe" u TV, račva se još jednom preko 2 way splitter-a koji deli kabl za mini liniju i za TV (govorimo o dnevnoj sobi, dok u ostalim sobama direktno ide u TV). Da spomenem da nemam ama baš nikakvih problema u (digitalnom) TV/radio signalu (sve šljaka perfektno na svakom TV), a evo kvalitet signala na TV-u u dnevnoj sobi (najgori slučaj):
Jacina i kvalitet signala.JPG
To je merenje za svaki program za koji sam gledao (DVB-C TV tjuner)... i sve se slaže jer sve radi fino bez problema.
Celu instalaciju je uradio Pupin Telekom kojeg je angažovao PoštaNET (ex PTT KDS). Spliteri su "Flomatik", F konektori su krimpovani, a kabl je RG6 njihov (deluje kvalitetno).
Možete u svakom slučaju, ako imate problem sa slikom a nemate moderniji TV, zvanično tražiti da dođu i da izmere kvalitet/jačinu signala... Za taj njihov STB koji dele, možda on ima da pokazuje kvalitet i jačinu signala, kažem samo možda (jer isti ne posedujem). Ono što je do Vas je samo instalacija u stanu, a sve izvan je problem do provajdera koji treba da (eventualno) pojača signal ili popravi oštećenu instalaciju.

Cvile ja sam ti u komsiluku a pikselizaciju nisam jos video otkako su uveli digitalne kanale. Evo kako kod mene izgleda signal.
uploadfromtaptalk1396827891579.jpg

Jačina je uvek na 10, kvalitet varira izmedju 8 i 9.

Poslednja izmena:
U slučaju da imate TV sa mogućnošću prikaza kvaliteta signala, to možete i sami da proverite u opcijama za TV (osim ako imate neki stariji model). Kvalitet i slabljenje signala zavisi (osim od provajdera) i od Vaše instalacije, kvaliteta coax kabla, splitera i F konektora... Evo moj slučaj, coax kabl u stanu prvo "ide" na 3 way splitter koji se dalje račva za sve 3 sobe... a pre nego što kabl "uđe" u TV, račva se još jednom preko 2 way splitter-a koji deli kabl za mini liniju i za TV (govorimo o dnevnoj sobi, dok u ostalim sobama direktno ide u TV). Da spomenem da nemam ama baš nikakvih problema u (digitalnom) TV/radio signalu (sve šljaka perfektno na svakom TV), a evo kvalitet signala na TV-u u dnevnoj sobi (najgori slučaj):
Pogledajte prilog 139309
To je merenje za svaki program za koji sam gledao (DVB-C TV tjuner)... i sve se slaže jer sve radi fino bez problema.
Celu instalaciju je uradio Pupin Telekom kojeg je angažovao PoštaNET (ex PTT KDS). Spliteri su "Flomatik", F konektori su krimpovani, a kabl je RG6 njihov (deluje kvalitetno).
Možete u svakom slučaju, ako imate problem sa slikom a nemate moderniji TV, zvanično tražiti da dođu i da izmere kvalitet/jačinu signala... Za taj njihov STB koji dele, možda on ima da pokazuje kvalitet i jačinu signala, kažem samo možda (jer isti ne posedujem). Ono što je do Vas je samo instalacija u stanu, a sve izvan je problem do provajdera koji treba da (eventualno) pojača signal ili popravi oštećenu instalaciju.

Izvinjavam se, ali imam jedno pitanje, kako je moguce da ti je jacina signala na 100, a ide ti kabl preko splitera. Ja kad prikacim kabl na 2 way spliter, jacina signala pada za 20-30%, a menjao sam vise splitera. Kada kabl koristim bez splitera, jacina signala mi je na nekih 60% i jedino tada mogu normalno da gledam digitalne kanale. Da li je moguce da je instalacija van stana toliko u losem stanju da pokazuje toliko slabljenje? Na Novom Beogradu sam, blok 28.

Извините на цимању. Сконтао сам. Само сам требао мало да цимнем кабл и нема више пикселације :)

@gilipter
U mom slučaju (za koji dajem merenje signala preko TV), kabl ide prvo u 3 way splitter, pa na 2 way splitter (običan spliter, marke "Flomatik") pa tek onda u TV... Verovatno mi je signal koji ulazi u stan jako dobar. Ja sam na N.BGD, blok 34...

@cvilesu
Rekoh da je možda do tvoje instalacije u stanu... Tako i ispade...

Јесте до мојих инсталација, али, изгледа, мало и до мреже и сигнала :) Ја се жалио на пикселацију на SKY NEWS-у и пре неких 15-так минута. иако сам им рекао да је до мојих инсталација отказавши њихову интервенцију, исти нестаде из понуде :) Нешто штелују сада, изгледа.

Јесте до мојих инсталација, али, изгледа, мало и до мреже и сигнала :) Ја се жалио на пикселацију на SKY NEWS-у и пре неких 15-так минута. иако сам им рекао да је до мојих инсталација отказавши њихову интервенцију, исти нестаде из понуде :) Нешто штелују сада, изгледа.

И то је до мојих инсталација. Пардон :(

Poslednja izmena:
Ovi poštari nas ebu malo u zdrav mozak, malopre na brzinu prelistah kanale i vidim da nema više u free ponudi digitalnog Fox Movies-a, Nove, Studio-Bea, i još nekih. Ili su samo opet nesto tumbali?

Poslednja izmena:
Nema veze sa digitalnom, foksa nema ni u analognoj, a pretpostavljam da je to slucaj i sa ostalim kanalima

Nije tacno. Foks postoji u analognoj (Fox, FoxCrime, FoxMovies) kao i do sada. A i ostali kanali koje je naveo Zoza postoje u analognoj.

Ne razumem sta hoces da kazes.

Kanali nisu radili uopste, sada rade, tako da ne kapiram sta si hteo da kazes. Bar kod mene rade, a kada sam odgovarao nisu radili ni na analognoj

Covek je rekqo da tih kanala nema vise u digitalnoj varijanti. Ti se javljas i kazes da nije do digitalne, vec ih nema ni u analognoj. Ja sam se javio da to demantujem.
Ne znam sta tu nije jasno. Da ste rekli da ne rade, a ne da ih nema to bi bila druga stvar... inace, niko se nije javio do mog posta da su proradili...

Blok 30 na NBG, imam sve navedene kanale

Vratili su se i kod nas. Malo, malo pa nesto prčkaju, pa se kanali tumbaju, gube se i pojavljuju, i to mi je neozbiljno, a kao izašli su iz eksperimentalne faze.

Ubaceni National Geographic HD i National Geographic Wild HD u digitalnu pay-tv ponudu i to na 370 MHz i 378 MHz. Do sada su postojali samo na spisku kanala na sajtu Posta NET-a ali nisu bili emitovani.

Poslednja izmena:
Danas (14 april) stigao mi račun za PoštaNET kablovsku za mart mesec (najosnovnija pretplata), i za divno čudo “iznos za plaćanje” na uplatnici je nešto malo preko 700 rsd umesto standardnih 1026 rsd (za Beograd) koliko je i specificirano iznad uplatnice !? Ja reko neka greška, okrenuo ih i podrška mi reče da mi je ranije obračunato više nego što je trebalo (što se ne sećam, a da jeste sigurno bih primetio i žalio se!), pa je nekima (ili svima?) ovaj mesec smanjen iznos za uplatu, dakle nije greška :D Šta god da je, odgovara mi (nisam ulazio u detalje) ;) Inače da napomenem da sve savršeno radi (mislim na DVB-C digitaliju) :,,:

pre par meseci i meni je bilo isto tako.

Zato mene je*u za 250 dinara koje su mi vise naplatili i to priznali, i nece da ih vrate...:smash:

Има ли ико проблем попут мог, да му се поштин СТБ сам пали и гаси, да се канали сами мењају, да се тонови сами укључују и искључују и да се мени сам покреће ? :)

Питао сам сервисере у пошти и кажу да не знају шта је у питању, али да су и њима ти СТБ-ови чудни, а кажу и да тај мој проблем сада већ није до мојих лошијих инсталација у стану. :)

Ех, да. Тастери на даљинском нису заглављени !

Poslednja izmena:
Pa valjda je logicno da ga zamene, da vide da li je problem u njemu.

Заменили су ми га, али је и код другог иста ствар :)

Има ли ико проблем попут мог, да му се поштин СТБ сам пали и гаси, да се канали сами мењају, да се тонови сами укључују и искључују и да се мени сам покреће ? :)

Питао сам сервисере у пошти и кажу да не знају шта је у питању, али да су и њима ти СТБ-ови чудни, а кажу и да тај мој проблем сада већ није до мојих лошијих инсталација у стану. :)

Ех, да. Тастери на даљинском нису заглављени !

Meni se sami menjaju kanali. Takođe, pritisak na taster je uvek "zaglavljen". Ako pritisnem na bilo koji taster, pritisak na sledeći (bilo koji drugi) taster izaziva reakciju od prvog tastera. Interesuje me da li je neko probao da li rade univerzalni daljinski na ovom čudu?

Kada oni planiraju da daju CAM module? Imam rodbinu u Nemackoj, koji mi dolaze u goste redovno, pa bih voleo dok su tu da im otkljucam ZDF, Sat1, itd...

EDIT: Nasao sam ovakvo nesto na kupujemprodajem. Verujem da se vise isplati uzeti svoj modul nego da placam njima naknadu od 2000 din a da ne bude moje vlasnistvo. http://www.kupujemprodajem.com/Conax-CAM-11087060-oglas.htm?filter_id=1075337

Da li se moze uzeti posebno pa nekako prilagoditi?

Poslednja izmena:
ne moze tvoj CA modul, jer su uparene kartice sa STB-om.

Dugo su im i trajali STB-ovi, tako im i treba kad su kupili najveće smeće.

Када пребацим на TV 1000, на мом СТБ-у, појави ми се црни екран са захтевом за неку лозинку за коју никада ништа нисам чуо. Дали је свима у току дана кодиран тај канал ?

Covece, mozes publiku da prebrojis ako prebacis na RTS HD dok traje liga sampiona :)

Da li to imate problema sa kung-fu risiverima?

Vrh Dno